Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@11:12:16 GMT

۲۷ راس دام امسال در زنجان طعمه گرگ شدند

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۱۶۹۴

۲۷ راس دام امسال در زنجان طعمه گرگ شدند

رئیس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: این تعداد دام در سطح مناطق مختلف روستایی استان و بر اثر بی احتیاطی و سهل‌انگاری طعمه گرگ شدند.

پرویز رستمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه تلف شدن این تعداد دام اهلی در پی سه مورد حمله گرگ اتفاق افتاد، افزود: پنج راس گوسفند در حین چرا و ۲۲ راس دام (یک گاو و ۲۱ راس گوسفند) نیز در محل نگهداری، طعمه گرگ شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: پارسال در سطح استان زنجان، ۱۱ مورد حمله گرگ به دام‌های اهلی اتفاق افتاد که بر اثر آن سه راس گاو، یک راس اسب و قریب ۴۶ راس بز و گوسفند، دریده شدند که اگر محل نگهداری دام ها از اقدامات حفاظتی مناسب برخوردار بود به حتم این تعداد دام تلف نمی شدند.

وی با بیان اینکه در چهار ماهه نخست امسال در زنجان، حمله گرگ به انسان اتفاق نیفتاد، اظهار داشت: دست اندازی انسان‌ها به طبیعت و حیات وحش موجب برهم خوردن نظم محیط زیست و چرخه غذایی می‌شود که در این صورت جانور درنده ای چون گرگ از فرط گرسنگی و به دنبال یافتن طعمه به حریم روستاها و شهرها نزدیک می‌شوند.
رستمی تصریح کرد: در فصول زمستان و بهار، روستائیان باید مواظب حمله گرگ به دام‌های درحال چرا و همچنین کودکان و سالمندان باشند تا حوادث تلخ و ناگوار اتفاق نیفتد چراکه این حیوان وحشی در صورت کمبود طعمه در طبیعت، به ناچار به سکونتگاه‌های انسانی نزدیک می‌شود که این نیز برای دامداران و روستاییان خالی از تهدید و خطر نیست.
وی تاکید کرد: چوپانان هنگام چرای دام‌ها باید برای مراقبت از گله احتیاط بیشتری کرده و از سگ‌های گله تنومند استفاده کنند و دامداران نیز چوپانی و هدایت گله را به کودکان و افراد ضعیف و کم تجربه واگذار نکنند.
رئیس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: روستاییان برای مراقبت از دام‌ها باید اقدامات حفاظتی را به شکل مناسب انجام داده و هشدارها را نیز جدی بگیرند و مراقبت بیشتری از سالمندان و کودکان که قدرت مقابله و دفاع در برابر هجوم گرگ را ندارند به عمل آورند و اجازه ندهند به تنهایی در مکان‌ها و زمان‌های خلوت، تردد کنند.
سال ۹۶ بیش از ۱۵۰ راس دام و طی سال های ۹۵ و ۹۴ نیز به ترتیب ۱۱۰ و ۲۶۹ راس در سطح این استان بر اثر حمله گرگ‌ها دریده و تلف و ۱۳ نفر از شهروندان و روستاییان این استان نیز بر اثر حمله گرگ زخمی شدند و سال ۹۴ و ۹۳ نیز به ترتیب ۱ و ۲ نفر مورد حمله این حیوان وحشی قرار گرفتند.

۶۰۸۴/‌۶۰۸۵

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۱۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۵۰ درصد بارش کل سال آبی استان سیستان در ۳ روز اتفاق افتاد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از شرکت مدیریت منابع آب ایران، فیروز قاسم‌زاده درباره آخرین وضعیت بارش در استان‌های جنوبی خاطرنشان کرد: بارش‌های جنوب‌شرق کشور به‌ویژه در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان با مقادیر بی سابقه بارشی در روز‌های ۲۸ تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ در حالی به‌وقوع پیوست که در پنج ایستگاه باران‌سنجی بارش‌های بالای ۲۰۰ میلیمتر ثبت شد و ایستگاه زرآباد نیز با بارش بالای ۲۷۰ میلیمتر رکورد، بی‌سابقه‌ای را ثبت کرد.

وی افزود: متوسط بارش استان سیستان و بلوچستان حدود یکصد میلیمتر است که در این سامانه بارشی، بیش از ۵۰ درصد بارش استان تحقق یافت و بارش استان نسبت به متوسط بلندمدت بیش از ۶۰ درصد رشد را ثبت کرد.

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: آمار‌های ثبت شده در این سامانه بارشی حاکی از شدت این سامانه نسبت به چرخند حاره‌ای گونو سال ۸۶ و بارش‌های دی سال ۹۸ بوده و در اثر این بارش‌ها، تقریباً تمامی سد‌های منطقه سرریز کرد.

قاسم زاده ادامه داد: سد کهیر که در سال گذشته به بهره‌برداری رسید، بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب ورودی داشت که با حجم خالی ایجاد شده در مخزن قبل از وقوع سیل، به‌خوبی مدیریت شد و مازاد سیلاب بی‌سابقه را با حداقل مقادیر جریان به پایین دست منتقل ساخت.

وی افزود: ارزیابی‌های دقیق وزارت نیرو قبل از وقوع سیل باعث مدیریت بهینه سیل شد و نه تنها حجم عمده‌ای از سیل در مخازن تله‌اندازی شد، بلکه با تعدیل هیدروگراف، از عبور جریان‌های با شدت بالا به پایین دست ممانعت به‌عمل آمد و مانع از وقوع اتفاق‌های مشابه کشور‌های جنوب خلیج فارس شد که با تلفات جانی و مالی در این سامانه روبرو بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عکس| چرا کنعانی‌زادگان گل زد و خوشحالی نکرد؟
  • بیش از ۵۰ درصد بارش کل سال آبی استان سیستان در ۳ روز اتفاق افتاد
  • (تصاویر) هشت حقیقت جالب در مورد اژد‌های کومودو
  • پاسخ اسراییل را نمی دادیم تجاوزاتش گسترده می شد/ جنگ کلاسیکی شکل نمی گیرد/ اگر اتفاقی بیفتد به سطح گروه‌های نیابتی ما در منطقه برمی گردد/ در شرایطی که نیاز به اجماع داریم چه دلیلی دارد طرح عفاف و حجاب را اجرایی کنیم 
  • ببینید | ماجراهای تورو و پانچو
  • اتفاق باورنکردنی؛ چاقوکشی مربیان در کشتی نونهالان! + ویدیو
  • تخصیص ارز مبادله‌ای برای حجاج بدون مشکل انجام می‌شود
  • واکنش چد گیبل به آنچه در پایان راو اتفاق افتاد/ اخبار WWE
  • ساختمان تاریخی بورس اوراق بهادار دانمارک طعمه حریق شد
  • (عکس) مدافع پرسپولیس عزادار شد