Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@11:46:22 GMT

ایجاد دهکده لجستیکی در راه آهن اراک هدفگذاری شد

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۱۷۶۲

ایجاد دهکده لجستیکی در راه آهن اراک هدفگذاری شد

«محمد رضا قربانی» روز یکشنبه در حاشیه بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی استان مرکزی در گفت و گو با ایرنا، افزود: ایجاد بنادر خشک و دهکده های لجستیک در ۲۱ منطقه کشور برنامه ریزی شده که یکی از این دهکده ها در ایستگاه کرمانشاه راه آهن اراک است.

وی ادامه داد: ایجاد دهکده لجستیک در راه آهن اراک علاوه بر افزایش بارگیری در این راه آهن زمینه حمل و جا به جایی بارهایی از جمله مواد نفتی و غلات را به صورت مستقیم از ایستگاه کرمانشاه به داخل کشور و بندر عباس و بندر امام خمینی (ره) فراهم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل راه آهن اراک خاطرنشان کرد: ایجاد ۲ هزار ۶۰۰ متر خط راه آهن برای بارگیری غلات و اختصاص ۲۵۰ هکتار زمین برای ایجاد دهکده لجستیک و ایجاد ساختمان برای تخلیه و بارگیری بار توسط بخش خصوصی از جمله نیازها برای ایجاد این دهکده در ایستگاه کرمانشاه است.

قربانی گفت: عملیات اجرایی ایجاد دهکده لجستیک در ایستگاه کرمانشاه از اول مرداد ماه جاری کلید می خورد و پیش بینی می شود بهره برداری از آن تا یک سال آینده باشد.

وی ادامه داد: ۲ شرکت نفتی و یک شرکت فعال در زمینه بارگیری غلات برای حضور در دهکده لجستیک ایستگاه کرمانشاه اعلام آمادگی کرده اند و با فعالیت این مجموعه زیرساختی، بارگیری غلات از راه آهن اراک در مرحله نخست سالانه تا ۷۰۰ هزار تن و مواد نفتی و پتروشیمی تا یک میلیون تن افزایش می یابد.

مدیرکل راه آهن اراک یادآور شد: میزان بارگیری در راه آهن این شهرستان در مدت سپری شده امسال ۲۴۵ هزار تن بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل پنج درصد کاهش یافته است.

قربانی گفت: افزایش بارندگی و بسته شدن خط لرستان از جمله مهمترین عوامل کاهش بارگیری ریلی راه آهن اراک در بهار امسال بوده است.

وی خاطرنشان کرد: راه آهن اراک در سال جاری رتبه نخست تعمیرات اساسی انواع واگن های باری را در کشور به دست آورد.

مدیرکل راه آهن اراک افزود: یک هزار و ۴۴۷ دستگاه انواع واگن‌های باری از ابتدای سال جاری تا کنون در ادارات کل راه آهن کشور تعمیر اساسی شد که تعمیر ۳۹۵ دستگاه این واگن‌ها در اداره کل راه آهن شهرستان اراک انجام شده است.

قربانی ادامه داد: ۲۷ درصد تعمیرات اساسی انواع واگن‌های باری کشور امسال در اداره کل راه آهن شهرستان اراک انجام شده و این اداره کل بیشترین تعمیرات اساسی واگن‌های باری را در بین ادارت کل راه آهن در این مدت داشته است.

وی، اتصال مرزی شبکه ریلی کشور به سایر کشور ها را از جمله راهکارهای افزایش درآمد های ارزی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: ورود هر تن محموله ترانزیتی در کشور برابر با ۲ بشکه نفت و حدود چهار برابر درآمدهای بارگیری در داخل کشور است و می طلبد که مسئولان به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

مدیرکل راه آهن اراک افزود: حدود ۱۸ درصد صادرات کشور چین از طریق راه آهن به کشور های خلیج فارس و ۵۲ درصد به کشورهای اروپایی صورت می گیرد که حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آن از ایران عبور می کند و سهم کشور در این حوزه ناچیز است.

حوزه راه آهن اراک شامل خطوط ریلی به طول ۴۲۶ کیلومتر در استان‌های قم، مرکزی و لرستان است که ۲۰ ایستگاه را تحت پوشش دارد.

۱۹۵۵/‏۶۰۱۳/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اراک راه آهن اقتصادی حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۱۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 

تجارت ایران و پاکستان در سال ۱۴۰۲ رشد ۳۸ درصدی را تجربه کرد و به بیش از ۲ میلیارد دلار رسید، رقمی که طبق توافق در آخرین جلسه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور، قرار است افزایش ۵ برابری را تجربه کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در سفر اخیر خود به اسلام آباد به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در جلسه‌ای مشترک با مقامات دولت جدید این کشور دیدار کرد تا با امضای اسنادی مشترک، باب توسعه تجارت ایران و پاکستان را باز کند و به افق تجارت ۱۰ میلیارد دلاری برسد.

توافقات انجام شده در نشست‌های کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان طی یک سال گذشته، منجر به افزایش دادوستد دو کشور شده؛ به گونه‌ای که کشور پاکستان با سهم ۴.۲ درصدی از کل صادرات کشور، جایگاه ششم مقاصد صادراتی ایران را به خود اختصاص داده و این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، پاکستان رتبه هفتم را به عنوان مقصد صادراتی ایران داشت.

بر اساس آمار‌های موجود، تجارت ایران و پاکستان از یک و نیم میلیارد دلار حجم تجارت در ۱۴۰۱ به بیش از ۲ میلیارد دلار افزایش داشت که نشان از رشد ۳۸ درصدی از نظر ارزش و ۲۳ درصدی از نظر حجم تجارت دو کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ دارد.

در این راستا افزایش حجم تجارت دو کشور به صورت جدی در دستور کار سفر رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی کشورمان به پاکستان قرار گرفت.

در این سفر، ۸ سند همکاری در حوزه‌های مختلف میان مقامات دو کشور امضا شد و افزایش سطح تبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور برای رسیدن به ۱۰ میلیارد دلار، هدف‌گذاری شده است.

نشست‌های دوجانبه روسای کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در این سفر و توافقات و مسائل مطرح شده، حامی از عزم جدی طرفین برای فراهم کردن زیرساخت‌های دستیابی به این افق ۱۰ میلیارد دلاری است.

علاوه بر این توسعه همکاری‌های امنیتی یکی از محور‌های گفتگو‌ها در این سفر بود که در زمینه تبادلات تجاری و امنیتی بین دو کشور اثرگذار خواهد بود.

این سفر و امضای اسناد همکاری بین دو کشور می‌تواند آغازگر روابطی گرم در زمینه تجارت ایران و پاکستان باشد؛ چرا که پاکستان به عنوان کشوری که بیش از ۲۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد و صنایعی رو به رشد را در خود جای داده، می‌تواند میزبان مناسبی برای کالا‌های نهایی و همچنین مواد خام و نیمه خام تولیدی در ایران باشد.

بر این اساس می‌توان پیش بینی کرد که در صورت اجرایی شدن سند همکاری بین دو کشور، تجارت ایران و پاکستان در مسیری رو به رشد قرار گیرد.

به همین منظور ارتقای سطح همکاری‌های دو کشور به ویژه در زمینه حمل‌ونقل و توسعه زیرساخت‌ها به عنوان یکی از اصول اساسی تجارت و فعالیت اقتصادی در جلسه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان و در دیدار‌های دو جانبه بذرپاش با همتای پاکستانی خود به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت که نوید بخش رشد قابل توجه تجارت دو کشور و توسعه اقتصادی ایران است.

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • رشد ۸.۶ درصدی تخلیه و بارگیری کالای کانتینری
  • تخلیه‌ و بارگیری ۱۷.۵ میلیون تن کالا در بنادر کشور
  • هدفگذاری ۸۰ طرح صنعتی بزرگ در استان قزوین
  • میزان صادرات زنجان در سال جاری ۶۵۸ میلیون دلار هدفگذاری شد