Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، مجلس دومین گام مهم در مقابله با تحریم‌های آمریکا را برداشت؛ طرحی که درصورت تصویب طرح راه‌اندازی و استفاده از پیام‌رسان مالی، جایگزین سوئیفت و انعقاد پیمان‌های پولی دو و چندجانبه در مجلس است و نقش مهمی در بی‌اثرکردن تحریم‌های بانکی ایفا می‌کند. بررسی طرح «راه‌اندازی و استفاده از پیام‌رسان مالی و انعقاد پیمان‌های پولی دو و چندجانبه در تجارت خارجی» جزو نخستین دستورکارهای روزهای اخیر مجلس شورای اسلامی است و نمایندگان مجلس فرصت دارند با تصویب کلیات این طرح که نقش مهمی در بی‌اثرکردن تحریم‌های بانکی آمریکا ایفا می‌کند، پاسخ مناسبی به تحریم‌های آمریکا بدهند و اثرگذاری بخش عظیمی از آن‌ها را به‌شدت کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هفته گذشته، طرح احداث پتروپالایشگاه‌ها در مجلس تصویب شد که نخستین طرح مهم مجلس در مقابله با تحریم‌ها بود. حال قرار است گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح یک‌فوریتی «راه‌اندازی و استفاده از پیام‌رسان مالی و انعقاد پیمان‌های پولی دو و چندجانبه در تجارت خارجی» در دستورکار این هفته پارلمان قرار گیرد. اکنون که دو نقطه مهم تحریم‌های بانکی و مالی آمریکا علیه ایران قوت گرفته است، اتخاذ راهکارهایی برای مقابله با آثار سوء‌تحریم‌ها ضروری است. به‌عبارت‌دیگر، تحمیل تحریم‌های آمریکا و نبود امکان استفاده از سیستم‌های پرداخت بین‌المللی که دراختیار و زیرنظر آمریکاست، سبب شده معاملات تجاری بین‌المللی ایران از کانال رسمی بانکی خود خارج شود و با روش‌هایی ازقبیل صرافی‌ها یا کانال‌های ارزی سایر کشورها انجام شود. این غیررسمی‌شدن تجارت بین‌المللی، امکان استفاده از روش‌های پرداختی رایج و کم‌هزینه‌ای مانند گشایش اعتبار اسنادی (LC) را ناممکن ساخته است که از کانال رسمی بانکی انجام می‌شود.
 این نبود امکان استفاده از روش‌های متداول، باعث افزایش هزینه‌ها و دشواری تجارت بین‌المللی برای ایران شده است. استفاده از تکنیک‌های بانکی برای خنثی‌سازی تحریم‌ها می‌تواند در کوتاه‌مدت مؤثر باشد؛ اما اتخاذ راهبرد بلندمدت به‌منظور ایجاد ساختارهای جدید در نظام مبادلات خارجی، منطبق بر شرایط موجود و مبتنی‌بر کاهش استفاده از ارزهای تهدیدکننده خارجی اجتناب‌ناپذیر است. دراین‌زمینه و در نخستین گام، استفاده از ارزهای ملی با انعقاد پیمان‌های پولی دوجانبه در تسویه مبادلات تجاری ایران و کشورهای طرف تجاری، می‌تواند مسیر تجارت خارجی کشور را بهبود ببخشد و انجام معاملات را تسهیل کند.
 نقوی‌حسینی: طرح انعقاد پیمان‌های پولی درمقابله با تحریم‌های بانکی مؤثر است
آقای سیدحسین نقوی‌حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به دومین گام مهم مجلس در مقابله با تحریم‌های آمریکا، به خبرنگار «صبح‌نو» گفت: باتوجه‌به رفتارهای خصمانه آمریکایی‌ها و تحریم‌های ناجوانمردانه‌شان علیه ملت ما، با تلاش‌های خودمان إن‌شاءالله این توطئه‌ها را خنثی خواهیم کرد و نمی‌گذاریم این تحریم‌ها تاثیری داشته باشد.  نقوی‌حسینی با بیان اینکه دربرابر رفتار خصمانه آمریکا علیه ایران تصمیمات گسترده‌ای گرفته و سناریوهای متعددی نوشته شده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران دربرابر رفتارهای خصمانه آمریکا علیه خود، بیکار ننشسته و در حوزه‌های مالی، پولی، علمی، پژوهشی، تأمین مواد اولیه، کالاهای اساسی، فروش نفت و... برنامه‌هایی ارائه کرده است و بخشی از آن که مربوط به مجلس می‌شود، نیازمند تصویب قوانین موردنیاز برای مقابله است. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، افزود: برای مقابله با رفتارهای خصمانه آمریکا علیه کشور، طرح‌های مختلفی در دستورکار است و 17 عنوان طرح را برای مقابله با تحریم‌های آمریکا در دستورکار کمیسیون امنیت ملی قرار دادیم که بخشی از این فعالیت‌ها مربوط به مراودات بانکی است. این نماینده مجلس دهم یادآور شد: سوئیفت یکی از مهم‌ترین عناصر اثرگذاری تحریم‌های آمریکا علیه ایران است و دولت آمریکا با هدف اعمال فشار حداکثری ازطریق تحریم‌های مالی و بانکی به ایران، دسترسی اکثر بانک‌های ایران به این سیستم را قطع کرد؛ ازاین‌رو، طرح انعقاد پیمان‌های پولی نقش مهمی در بی‌اثرکردن تحریم‌های بانکی ایفا می‌کند.
وی با اشاره به اینکه طرح راه‌اندازی و استفاده از پیام‌رسان مالی جایگزین سوئیفت و انعقاد پیمان‌های پولی دو و چندجانبه در مجلس است و نقش مهمی در بی‌اثرکردن تحریم‌های بانکی ایفا می‌کند و اکنون در مجلس مطرح است، افزود: برخی کشورها در قالب طرح‌های دوجانبه یا چندجانبه واحد پول‌های خودشان را جایگزین دلار می‌کنند تا نقش دلار در حوزه اقتصادی‌شان کاهش پیدا و این طرح می‌تواند این‌ گونه اقدامات را فراهم کند.

منبع: نماینده

کلیدواژه: سوئیفت مجلس نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۱۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی

امتداد - با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود. از این رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ  2029.2  هزار میلیارد ریال اقدام کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی (۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۳) به شرح زیر است:


بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی(تابا) اعلام می‌شود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌بانکی، نسبت به ارسال‌ سفارش‌ها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بین‌بانکی (تابا) اقدام کنند.   بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌مند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی مطابق با ضوابط تعیین شده) مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (۲۴ درصد) استفاده کنند.   برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعلام شد/ بایدن بیانیه صادر کرد
  • دور جدید تحریم‌های انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • فهرست تحریم‌های جدید انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • کارشناسان آمریکایی: اوکراین و اسراییل تبدیل به آزمایشگاه های جنگی روسیه و ایران شده اند
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • اقدام ضدایرانی مجلس نمایندگان آمریکا در پی پاسخ موشکی به اسرائیل
  • تصویب چند لایحه ضد ایرانی در مجلس نمایندگان آمریکا
  • قطعنامه‌ ضد ایرانی مجلس نمایندگان آمریکا
  • اقدام ضدایرانی مجلس نمایندگان آمریکا
  • تصویب چند لایحه علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا