Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@17:58:17 GMT

کمال تبریزی و ماجرای مارموزی که مارمولک نشد!

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۲۱۴۹

کمال تبریزی و ماجرای مارموزی که مارمولک نشد!

فرارو- مارموز فیلمی به کارگردانی کمال تبریزی، نویسندگی آیدین سیار سریع و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی است که در پاییز ۱۳۹۷ اکران شد و با فروش حدود ۶.۵ میلیارد تومانی پایین‌تر از فیلم‌ها لس آنجلس تهران و بمب: یک عاشقانه، در رده‌ی دوازدهم فروش سال ۱۳۹۷ قرار گرفت.
حامد بهداد، ویشکا آسایش، آزاده صمدی، مانی حقیقی، رضا ناجی، محمد بحرانی و سیاوش چراغی پور از بازیگران حاضر در این فیلم هستند و گروه بمرانی ساخت موسیقی متن و تیتراژ مارموز را بر عهده داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  برای خرید قانونی و دانلود حلال "فیلم مارموز" اینجا کلیک کنید
مارموز داستان مردی به نام قدرت صمدی، با بازی حامد بهداد است که سر دسته‌ی یک گروه فشار بزن بهادر است و فعالیت اصلی او و دوستانش به هم زدن کنسرت و سخنرانی جناح رقیب و افراطی گری است. اما قدرت سودایی هم در سر دارد: نمایندگی مجلس.
او با رئیس حزب بیداری حاج آقای مشکاتی، با بازی محمد بحرانی، دیدار می‌کند تا بتواند وارد لیست جناح محبوبش، قرمز ها، شود. اما وثوق، با بازی مانی حقیقی، که سردبیر روزنامه‌ی بیداری و مشاور حاج آقا مشکاتی است، جوانی با قدرت هم دانشگاهی بوده است و گذشته‌ی او را به مشکاتی می‌گوید و زیرآب او را می‌زند.
اما سرنوشت برای قدرت راه دیگری در نظر دارد. در یکی از خرابکاری‌های قدرت و گروهش در یک سالن کنسرت که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در آن حضور دارد، پس از این که قدرت و دار و دسته اش کنسرت را به هم می‌ریزند و همه را از سالن بیرون می‌کنند، بمبی در سالن منفجر می‌شود. بدین شکل قدرت که برای به هم زدن کنسرت آمده بود ناگهان تبدیل به ناجی کسانی که در سالن حضور داشتند تبدیل و به قهرمان ملی بدل می‌شود.  
معروف شدن قدرت از یک سو و خالی بودن دست جناح چپ یعنی آبی‌ها برای ارائه‌ی لیست انتخاباتی، سبب می‌شود تا آن‌ها به فکر استفاده از قدرت صمدی بیفتند و او را به سمت حزب خود بکشانند. قدرت هم که شیفته‌ی قدرت است این دعوت را می‌پذیرد تا هر طور که شده به مجلس راه پیدا کند و به آرزوی دیرینش که مدت‌ها برایش تمرین کرده است، برسد.
اما تندروی‌های قدرت و جعل مدارک تحصیلی اش موجب رد صلاحیت وی برای شرکت در انتخابات می‌شود و خشم و اشتباهات قدرت بعد از این واقعه راه او را به ترکیه و نیرو‌های ضد انقلاب می‌کشاند. در نهایت هم علاقه‌ی او و یک خانم خبرنگار آبی، با بازی ویشکا آسایش، باعث برگشتن او به کشور و دست کشیدنش از تندروی می‌شود.
هجدهمین فیلم سینمایی کمال تبریزی باز هم یک کمدی سیاسی اجتماعی است. او که تبحرش خود را در ساخت فیلم‌هایی در این ژانر با «لیلی با من است» و بیش از آن در «مارمولک» نشان داده بود، این بار سراغ مارموز آمده است.
مارموز که از همان ابتدا در ظاهر اسمش هم یاد آور مارمولک است، در موقعیت کلی کاراکتر محوری اش هم مانند مارمولک عمل می‌کند. همان طور که در مارمولک رضا مثقالی که یک خلافکار بود، بر حسب شرایط در جامعه‌ی یک روحانی و در جایگاهی که سنخیتی با آن نداشت قرار گرفت، قدرت صمدی هم بر حسب شرایط در جایگاهی نامتناسب با افکار و عقایدش قرار می‌گیرد. اما از طرف دیگر به هیچ عنوان ماجرا‌های رضا مارمولک با قدرت مارموز قابل مقایسه با یکدیگر نیستند.
رضا مارمولک آگاهانه و برای فرار از خطری که تهدیدش می‌کرد به آن لباس و جایگاه در آمد، اما قدرت در سرنوشت خودش هیچ دخالتی ندارد و همه چیز بر اساس سوء تفاهم و اشتباه او و دیگران رقم می‌خورد. بحث دیگر بر سر کیفیت است. کیفیت روایت و فیلمنامه. هرچه شخصیت رضا در مارمولک قابل باور و موقعیتی که در آن گیر کرده بود جالب بود، شخصیت قدرت نپذیرفتنی و موقعیتیش دوست نداشتنی است.
ما در مقابل فیلم مارموز متوجه نمی‌شویم که با یک کمدی در بستری از واقعیت مواجه هستیم و یا فانتزی هم در آن دخیل است. البته که سازندگان فیلم به هیچ وجه قصد ساخت یک کمدی فانتزی را نداشته اند، اما تقریبا همه‌ی رخداد‌های فیلمنامه برای قابل پذیرش شدن توسط مخاطب نیاز به تساهل در درک علت و معلول‌ها و استفاده از نگاه فانتزی دارد.   از ماجرا‌هایی که بر سر تشابه اسمی یک فرد بیکاره به اسم نصرت و یک فعال و زندانی سیاسی به اسم نصرت، پیش می‌آید تا بمب گذاری‌ای که وسط روز روشن در سالن کنسرت در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد پیش می‌آید تا استفاده‌ی مجدد از ماجرای تشابه اسمی این بار برای دیبا صولتی و فرح دیبا؛ و به طور کلی فانتزی موجود در شخصیت قدرت که به خاطر علاقه به دختری در دانشکده دست از گروه موسیقی می‌کشد و تبدیل به یک تندرو می‌شود و بعد از سال‌ها و وقتی که دوباره به نوازندگی، این بار در دیار غربت، روی آورده است، باز هم علاقه اش با دختری دیگر او را به سمت وطن و دست شستن از تندروی می‌کشاند.  
فانتزی دیگر مربوط به نام جناح‌ها در فیلم است. قرمز و آبی. ایران، انتخابات مجلس شورای اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای نگهبان، فرمانداری، وزارت اطلاعات و... همه با نام خودشان در فیلم حاضرند و به هیچ کس هم برنمی خورد و دچار ممیزی هم نمی‌شوند. اما نام دو جناح سیاسی اصلی کشور به قرمز و آبی بدل می‌شود. با چه منطقی؟!
به جز موضوع غیر جذاب فانتزی فیلمنامه، شوخی‌هایی که در فیلم استفاده می‌شود هم در حد یک فیلم سینمایی نیست. شوخی‌های قلم آیدین سیار سریع در نوشته‌های طنزش در مطبوعات بسیار به جا و جذاب است. اما جنس این نوع از طنز با جنس یک کمدی سینمایی متفاوت است. چرا که منطق و هدف یک متن طنز نوشتاری مطبوعاتی با منطق و هدف یک فیلم کمدی سینمایی اساسا متفاوت است.
جنس فانتزی و ما جرا‌هایی که برای قدرت رخ می‌دهد هم اگر یک ستون دنباله دار در یک نشریه بود به شدت دوست داشتنی و دنبال کردنی بود، اما همین ماجرا وقتی در قاب سینما می‌آید برای دلچسب شدن نیاز به عوامل زیاد دیگری دارد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: فیلم مارموز شبکه نمایش خانگی کمال تبریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۲۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات مذاکره یحیی گل‌محمدی و تراکتور | شروط یحیی برای تبریزی‌ها چیست؟

یحیی گل‌محمدی سرمربی سابق پرسپولیس در آستانه بازگشت به فوتبال قرار دارد.

امروز خبری مبنی بر توافق باشگاه تراکتور با یحیی گل‌محمدی منتشر شد و گویا این مربی پرافتخار درآستانه بازگشت به فوتبال قرار دارد. یحیی بعد از کلی حاشیه و اتفاقات عجیب و غریب در نیم فصل از پرسپولیس جدا شد، در این مدت به پیشنهاداتش جواب رد داد و منتظر فرصتی بود تا با یک تیم خوب و پرهوادار به فوتبال برگردد. یحیی در این مدت با فولادی‌ها به توافق نرسید و در چند مرحله هم پیشنهاد تیم ملی امید را رد کرد.

بعد از جدایی پاکو خمز از تراکتور، این تیم با محمد نصرتی کارش را ادامه می‌دهد و هواداران در انتظار معرفی سرمربی جدید تیمشان هستند. گل‌محمدی چند روز قبل با مدیران و مالک تراکتور مذاکراتی را انجام داد ولی توافق صورت نگرفت. بزرگترین مشکل بین طرفین در دور اول مذاکرات مربوط به مسائل مالی و البته بودجه تیم در نقل و انتقالات بود که خیلی برای گل‌محمدی راضی کننده نبود.

بعد از اینکه باشگاه تراکتور با یحیی در ابتدا به توافق نرسید، سراغ گزینه‌های خارجی رفت ولی شواهد نشان می‌دهد حضور مربی خارجی در تبریز منتفی است. از همین رو مدیران تراکتور دوباره به سراغ گل‌محمدی رفتند که جدی‌ترین گزینه ایرانی هدایت این تیم بود. مالک تراکتور پیشنهاد اولیه خود را بیشتر کرد و البته قول‌های مهمی هم به یحیی داد. فعالیت مستقیم یحیی در نقل و انتقالات، اختصاص دادن بودجه کافی برای جذب نفرات مدنظر گل‌محمدی و حضور چند ستاره، قول‌هایی بود که از طرف تراکتوری‌ها به یحیی داده شد و مورد موافقت سرمربی سابق پرسپولیس قرار گرفت.

در صورت انتخاب یحیی به عنوان سرمربی جدید تراکتور، او باید در اولین بازی خود در لیگ برتر مقابل استقلال قرار بگیرد. اگر یحیی از استقلال امتیاز بگیرد، کمک بزرگی به تیم سابقش خواهد کرد که بسیار جالب توجه خواهد بود. گفتنی است طی ۴۸ ساعت آینده تکلیف گل‌محمدی برای حضور در تراکتور مشخص خواهد شد.

منبع: خبر ورزشی

tags # یحیی گل‌محمدی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • (ویدئو) ماجرای خواستگاری بازیگر معروف «نون خ» از دختر ترامپ
  • مرگ دردناک یک مرد تبریزی زیر چرخ‌های قطار مسافربری
  • مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است
  • اوضاع نگران کننده بیمارستان کمال عدوان غزه
  • (عکس) تصویر‌ی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم
  • مهاجم استقلالی در اصفهان، دور از دست حسینی (عکس)
  • کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • شب شعر «به یاد کمال» با حضور شاعران کشوری در منطقه ۳ اصفهان
  • اختلاف مدیرعامل و معاون تراکتور سر کلینزمن؛ فقط یحیی!
  • جزئیات مذاکره یحیی گل‌محمدی و تراکتور | شروط یحیی برای تبریزی‌ها چیست؟