Web Analytics Made Easy - Statcounter

داوری و ارزیابی مقالات ارسالی به بخش سمینار نوزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی (جایزه جلال ستاری) در حضور این پژوهشگر  شناخته‌شده برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری نوزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، ارزیابی نهایی مقالات هفتمین سمینار این جشنواره همانند سال‌های قبل در حضور جلال ستاری که جایزه بخش پژوهش جشنواره به اسم او نامگذاری شده، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته به دلیل شرایط جسمانی این پژوهشگر که حتی به سختی صحبت می‌کند، داوران این بخش در منزل وی به بررسی مقالات پرداختند.

به همین بهانه و در حاشیه بررسی مقالات رسیده، روز شنبه ۲۱ تیرماه شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی و پیمان شریعتی، دبیر اجرایی جشنواره هم به دیدار جلال ستاری، پژوهشگر شناخته شده کشور در حوزه تئاتر و اسطوره و لاله تقیان (همسر جلال ستاری)، پژوهشگر نمایش‌های سنتی کشور رفتند.

داود فتحعلی‌بیگی که به همراه حمیدرضا اردلان، محمدحسین ناصربخت و لاله تقیان بررسی مقالات ارسالی را برعهده دارد، در این دیدار یادآور شد که رویه بزرگداشت و نامگذاری بخشی از جشنواره به نام یک هنرمند بویژه پاسداشت هنرمندان در قید حیات در این رویداد برای اولین بار رخ داد و پ‍س از آن در دیگر جشنواره‌های هنری هم باب شد.

شهرام کرمی نیز با بیان اینکه در دوران دانشجویی بخشی از مهمترین منابع مطالعاتی‌اش، آثار جلال ستاری بوده است،  از آسان شدن تحقیق در کشور گفت و اذعان داشت: «در گذشته برای دستیابی به اطلاعات باید بسیار مشقت می‌کشیدیم و یافتن یک مقاله از یک نویسنده مطرح چون ستاری بسیار مشکل بود. هرچند در حال حاضر هم مشکل این است که نسل جدید متاسفانه عادت نکرده به منابع رجوع کند.»

حمیدرضا اردلان (دبیر سمینار)  نیز با اشاره به اینکه در هر دوره جلسه بررسی مقالات در منزل ستاری برگزار می‌شود، درباره نقش وی در حوزه اندیشه گفت: «سه دهه قبل آقای ستاری کسی بود که بسیاری از متفکران غربی ازجمله رولان بارت را به ایران معرفی کرد.» 

در این‌ دیدار لاله تقیان از برگزاری بخش سمینار جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در شهر کاشان که از ۱۹ مردادماه آغاز می‌شود، ابراز خشنودی کرد و آن را بخشی از پروسه توسعه فرهنگی در کشور دانست.

 فتحعلی بیگی نیز در همین راستا، با بیان اینکه در کاشان منازل قدیمی تبدیل به مکان‌های فرهنگی شده است، از برنامه‌های مدنظر در شهر کاشان و تلاش برای همکاری‌های مختلف برای بهبود برگزاری بخش پژوهش جشنواره گفت و اینکه قرار است سمینار با حضور مهمانانی از ایران و سایر کشورها برگزار شود.

 جلال ستاری متولد  ۱۳۱۰ در رشت، محقق، اسطوره‌شناس و اندیشمند ایرانی است. از وی بیش از ۹۰ جلد کتاب در زمینه‌های اسطوره‌شناسی، ادبیات نمایشی و نقد فرهنگی در طی بیش از ۶۰ سال منتشر شده ‌است.

تراژدی و انسان، فرهنگ و تئاتر و طاعون، آیین و اسطوره در تئاتر، چهار سیمای اسطوره‌ای، تقلید و تماشا و زمینه اجتماعی تعزیه و تئاتر در ایران از مهمترین آثار ستاری در حوزه تئاتر است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۲۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گِرِه گِشو آیینی قدیمی بوشهری‌ها به مناسبت زادروز کریم اهل بیت (ع)

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، این آیین که در برخی نقاط آن را گِلِی گِشو می‌نامند، به معنی گشوده شدن گره وآسان شدن کار است.

این آیین هر چند در مرکز استان فراموش شده، اما در برخی شهرستان‌ها از جمله گناوه، دیلم و دیر، هنوز با شور و شوق خاصی برگزار می‌شود.

در این آیین، کودکان در حالی که کیسه‌هایی رنگارنگ در دست دارند، با خواندن اشعاری به در خانه همسایگان می‌روند و از صاحبخانه شیرینی و آجیل هدیه می‌گیرند.

کودکان این شعر را می‌خوانند «گره گشو سرت بشو با آرد بشو» و صاحبخانه نیز با اعتقاد به این‌که اگر دل کودکان را شاد کند گره از زندگی‌ا‌ش گشوده می‌شود، به آنها شیرینی، آجیل و دیگر تنقلاتی که بچه‌ها دوست دارند، می‌دهد.

بچه‌ها بعد از این‌که هدیه گرفتند، می‌خوانند «خونه گَچی پُرِهمه چی».

این آیین قدیمی در روستای محمد صالحی شهرستان گناوه پیش از ظهر چهاردهم ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود، اما در دیگر مناطق استان بوشهر، همزمان با شب میلاد پیشوای دوم شیعیان به اجرا در می‌آید.

در برخی نقاط رسم بر این است کودکان به در خانه‌هایی می‌روند که از نیمه ماه رمضان پارسال تا نیمه رمضان امسال صاحب فرزند شده‌اند و از آنها هدیه می‌گیرند.

گره گشو سال ۱۳۹۵ در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت رسیده است.

دیگر خبرها

  • سفر به فرهنگ و آئین‌های سنتی مردمان لر
  • جلال بدیعی که بود؟
  • برگزاری جشنواره حلوا و شیرینی‌های محلی در اروندکنار
  • غرق شدن ۱۲ فلسطینی حین دریافت بسته‌های کمک ارسالی از آسمان
  • جشنواره حلوا و شیرینی‌های محلی ویژه ماه رمضان در اروندکنار
  • اعلام حمایت وزارت فرهنگ از طرح‌های خلاقانه و آیینی
  • گرگیعان آیینی سنتی ویژه کودکان عرب‌ خوزستانی
  • هوربابا؛ آیینی چند صد ساله در نیمه ماه رمضان در آران و بیدگل
  • لزوم اجرای کامل برنامه های ابلاغی دادستانی کل کشور
  • گِرِه گِشو آیینی قدیمی بوشهری‌ها به مناسبت زادروز کریم اهل بیت (ع)