Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی انتشار اخباری مبنی بر محدودیت تدریس یک استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به دلیل طرح برخی انتقادات نسبت به دانشگاه، رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه همواه از طرح انتقادات در دانشگاه استقبال می کنیم، گفت: موضوع یاد شده، هیچ وجهی از واقعیت ندارد، این استاد در نیم‌سال اول تحصیلی سال های گذشته، ۷ واحد تدریس در دانشکده علوم اجتماعی داشتند و در نیم‌سال آینده هم به همین منوال است و ۷ واحد تدریس در مقاطع دکتری و کارشناسی به این استاد واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر سیدمهدی اعتمادی فرد در گفت و گو با ایسنا، در خصوص اخبار منتشر شده در برخی از رسانه‌ها مبنی بر محدودیت‌های اعمال شده در زمینه تدریس یکی از اساتید دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به دلیل طرح برخی انتقادها در دیدار اساتید دانشگاه ها با مقام معظم رهبری، اظهار کرد: دانشگاه تهران با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های علمی کشور و اساتید خود، از تقویت فضای نقد مستند و عالمانه استقبال می‌کند و موضوع یاد شده در خصوص اعمال محدودیت تدریس، هیچ وجهی از واقعیت ندارد؛ علی‌رغم این ادعا طبق سنوات گذشته، در نیمسال تحصیلی آینده نیز ایشان در حوزه‌های تخصصی‌شان مشغول به تدریس خواهند شد و هیچ تغییری در زمینه کاهش تعداد واحدهای تدریسی ایشان و انجام امور موظفی ایجاد نشده است.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که در رسانه ها به طور مشخص ذکر شده است که درس «روش تحقیق پیشرفته» که ایشان تدریس می کرده، از دروس وی حذف شده نیز تصریح کرد: مطابق رویه جاری دانشگاه که سرفصل دروس بر اساس نیازهای کشور و سنت علمی دانشگاه باید بطور مداوم مورد بازبینی قرار گیرد، از جانب معاونت آموزشی دانشگاه تهران، بازنگری برنامه‌های درسی قدیمی به دانشکده‌های مختلف از جمله دانشکده علوم اجتماعی الزام شد.

رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: در مورد درس مذکور، چون قبلاً درس «روش‌های تحقیق پیشرفته» با دو رویکرد کمی و کیفی به صورت جداگانه و مجزا ارائه می‌شد و دانشجویان مجاز به انتخاب یکی از این دو بودند، در حالی که در مقطع دکتری، دانشجویان ‌باید هر دو نوع روش را به صورت توامان آموزش ببینند تا بتوانند در پژوهش‌ها و رساله‌ خود با هر دو روش آشنا باشند، لذا درس جدیدی با عنوان «روش تحقیق تطبیقی» افزوده شد.

به گفته اعتمادی فرد، در پژوهش‌های اجتماعی، توجه به روش‌های توامان و تطبیقی از جمله نیازهای جامعه امروز جهت بررسی مسائل مختلف اجتماعی است. بر اساس این نیاز، درس روش تحقیق در قالب «روش تحقیق تطبیقی» مورد بازنگری قرار گرفت. چون ایشان در حوزه کیفی سابقه تدریس داشتند و در حوزه کمّی اعلام آمادگی نکردند، مقرر شد یکی از اساتید باتجربه که دارای سابقۀ تدریس توامان در حوزه‌های روش کمّی و کیفی هستند، طرح درسی جهت بررسی سایر اساتید ارایه کنند.  مضافاً اینکه اینگونه هم نبوده که ایشان هر ترم درس روش تحقیق را تدریس کنند

وی در ادامه تاکید کرد: دروس کلیدی همچون روش، به صورت انحصاری به اساتید واگذار نمی‌شود. علاوه بر این، بر اساس حوزه تخصصی و اعلام آمادگی ایشان، درس بررسی مسائل اجتماعی در مقطع دکتری در کنار دروسی از جمله جامعه‌شناسی خانواده و مبانی جامعه‌شناسی به ایشان در ترم آینده واگذار شده است.

رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران اضافه کرد: این دانشکده رسالت خود را بر اساس خط مشی تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر پرداختن عالمانه و روش‌مند به مسائل اجتماعی کشور می‌داند و تلاش می‌کند تا در فضایی آرام و منطقی به این مهم نایل شود. از این رو، کشیده‌شدن مباحث علمی و تخصصی به صورتی نادرست به فضای عمومی می‌تواند مانع تحقق این امر باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۳۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌کاری و اهمال دستگاه‌ها در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست

علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست با سردار عباسعلی محمدیان فرمانده انتظامی تهران بزرگ و جمعی از فرماندهان انتظامی تهران بزرگ ضمن تقدیر از مجموعه انتظامی تهران بزرگ در کسب توفیقات قابل توجه در حوزه‌های مختلف از جمله کاهش سرقت اظهار کرد: بدون شک موفقیت‌های مجموعه انتظامی تهران بزرگ مرهون مجاهدت‌های نیرو‌های خدوم و تدابیر و برنامه‌ریزی‌های فرماندهی بوده و هست.

دستگاه قضا قدردان و در عین حال پشتیبان فراجا در انجام ماموریت‌های قانونی خود خواهد بود

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن اشاره به مجاهدت‌های فراجا برای محافظت از امنیت شهروندان در حوزه‌های گوناگون عنوان کرد: نیرو‌های فراجا به‌واسطه از خودگذشتگی‌ها و ایستادگی خود در مقابل مخلان نظم و امنیت، قانون‌شکنان و متجاسرین همواره مورد احترام آحاد مردم بوده و هستند و دستگاه قضا نیز قدردان و در عین حال پشتیبان فراجا در انجام ماموریت‌های قانونی، خواهد بود.

گستردگی و تنوع ماموریت‌های فراجا

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به گستردگی و تنوع ماموریت‌های فراجا خاطرنشان کرد: بدون شک هیچ دستگاهی در ساز و کاری اداری کشور وجود ندارد که به اندازه فراجا دارای تنوع ماموریتی و وظیفه در مناسبت‌ها و حوزه‌های گوناگون باشد و همین امر دلالت بر سختی کار این مجموعه دارد که وجود شهدای گران‌قدر و والامقام در این مجموعه خود گواهی بر این ادعا است.

القاصی در ادامه نقش مهم و اثرگذار فراجا در تامین امنیت جامعه در ساحت‌های مختلف را مورد اشاره قرار داد و در عین حال امنیت را نعمتی دانست که نبود آن جامعه را به هرج و مرج می‌کشاند.

فراجا با توجه به نوع و جنس ماموریت‌های خود بیشترین ارتباط را با دستگاه قضا دارد

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه فراجا با توجه به نوع و جنس ماموریت‌های خود بیشترین ارتباط را با دستگاه قضا دارد، عنوان کرد: بدون شک یکی از پایه‌های اساسی و بنیادین بسیاری از پرونده‌های قضایی پلیس است و اگر همراهی و تعامل فراجا با دستگاه قضا نباشد چه بسا کشف حقیقت و اجرای عدالت در بسیاری از پرونده‌ها مقدور نباشد.

پلیس نظام مقدس جمهوری اسلامی هم مقتدر و هم در عین حال مظلوم است

وی حضور سردار رادان در راس فراجا را، نقطه قوت این مجموعه دانست و گفت: پلیس نظام مقدس جمهوری اسلامی هم مقتدر و هم در عین حال مظلوم است؛ مقتدر است چرا که با صلابت و اقتدار به وظایف قانونی خود عمل می‌کند و مظلوم است از این جهت که به نوعی با کمترین امکانات و نیازمندی ها، کم‌کاری سایر دستگاه‌ها را در برخی از حوزه‌ها به دوش می‌کشد.

به‌دلیل کم‌کاری یا اهمال احتمالی دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی نباید از فراجا انتظار ترک فعل داشت

القاصی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش‌آفرینی فراجا در امر آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و عنوان کرد: در حوزه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی دستگاه‌های مختلفی دارای نقش و ماموریت هستند و یکی از این دستگاه‌ها فراجا است؛ اما باید توجه داشت که کم‌کاری یا اهمال احتمالی دستگاه‌ها و سازمان‌ها در هر حوزه‌ای دلیلی بر ترک فعل سایر دستگاه‌ها نمی‌شود؛ بنابراین در خصوص مقوله آسیب‌های اجتماعی اگر چنانچه کم‌کاری و یا اهمالی از سوی سایر دستگاه‌ها صورت گرفت نمی‌توان گفت که فراجا نیز نباید به وظایف قانونی خود عمل کند.

واکاوی در برخی از هجمه‌ها علیه اقدامات فراجا در حوزه ناهنجاری‌های اجتماعی

رئیس کل دادگستری استان تهران عنوان کرد: بعضا اشخاصی فراجا را در عمل به وظایف خود در حوزه آسیب‌های اجتماعی مورد هجمه قرار می‌دهند که پیش‌تر خود در حوزه فرهنگ جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی دارای مسئولیت و ماموریت بودند و افزایش ناهنجاری‌ها در برخی از حوزه‌ها محصول عملکرد ضعیف آنها می‌باشد.

کم‌کاری و اهمال دستگاه‌های مسئول در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست

وی با تاکید بر این گزاره که کم‌کاری و اهمال دستگاه‌های مسئول در خصوص ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست، گفت: همان‌طور که ریاست محترم قوه قضاییه در نشست اخیر شورای‌عالی قوه قضاییه اشاره داشتند، دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بررسی کرده که کدام یک از دستگاه‌ها در این حوزه به وظایف خود عمل کرده‌اند و کدامیک از دستگاه‌ها به وظایف خود عمل نکرده و یا کم عمل کرده‌اند؛ لذا این آمادگی وجود دارد که علل کم‌کاری یا ترک وظایف دستگاه‌ها در این حوزه بررسی شود و اقدامات مقتضی صورت گیرد.

هیچ دستگاهی نمی‌تواند ادعا کند که در انجام وظایف خود بدون اشکال و عیب است

القاصی در ادامه عنوان کرد: بدون شک هیچ دستگاهی نمی‌تواند ادعا کند که در انجام وظایف خود بدون اشکال و عیب است و طبیعی است که با توجه به گستردگی ماموریت‌های فراجا بعضا در انجام وظایف خود در تشخیص مصادیق دچار اشکال و یا خطا شود، اما باید توجه داشت که به‌دلیل احتمال بروز اشکال در انجام وظایف، نباید انتظار داشت که دستگاه و سازمان دارای مسئولیت و وظیفه، ترک مسئولیت نماید؛ بلکه باید به آن دستگاه در جهت اصلاح و بهبود عملکردش مساعدت شود.

فرماندهی فراجا همواره قانون‌مداری را ملاک عمل و اقدامات خود عمل می‌دهد

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اینکه فرماندهی فراجا همواره قانون‌مداری را ملاک عمل و اقدامات خود قرار می‌دهد، اظهار کرد: اگر چنانچه خدای ناکرده ماموری در صحنه دچار خطا گردید، بدون شک اولین مدعی برای پیگیری و برخورد با شخص خاطی مجموعه فراجا است.

وی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: دادستان‌های استان تهران موظف هستند در این حوزه بر اساس قوانین و مقررات به وظایف خود عمل نمایند و این موضوع قطعا در نشست آتی فصلی شورای برنامه ریزی مدیران دادگستری کل استان تهران مورد تاکید قرار خواهد گرفت.

کاهش ۱۸ درصدی سرقت در سال ۱۴۰۳

سردار عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: خوشبختانه با اقدامات و تلاش‌های صورت‌گرفته در سال گذشته سرقت ۱۲ درصد کاهش داشته و در سال جاری نیز تا این لحظه سرقت ۱۸ درصد کاهش داشته است و در حال حاضر این موضوع در جامعه و میان مردم مشهود است.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ ضمن اشاره به کاهش ۲۲ درصدی سرقت خودرو و کاهش ۲۰ درصدی سرقت موتورسیکلت عنوان کرد: در حوزه تماس‌هایی که با ۱۱۰ گرفته می‌شود، ۲۲ درصد کاهش رخ داده است.

افزایش ۲۰ درصدی کشف مواد مخدر در سال گذشته

وی ضمن اشاره به افزایش ۲۰ درصدی کشف مواد مخدر در سال گذشته بیان کرد: در سال جاری و صرفا در فروردین ماه کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۹ درصد افزایش داشته که این توفیق بدون شک با همراهی دستگاه قضایی استان و دادسرای عمومی و انقلاب و دادستان تهران حاصل شده است.

سردار محمدیان در پایان گفت: اگر توفیقی حاصل شده بدون شک بخش اعظمی از آن مدیون سیاست گذاری و تدابیر ابلاغی توسط مدیریت و مسئولان دستگاه قضایی در استان تهران است که به‌رغم تحمل تمامی فشارها، سارقان را در زندان نگهداشته و در مراقبت‌های بعد از خروج زندانیان نیز در زمینه پیشگیری از وقوع جرم مساعدت و همکاری صورت گرفت که از همین جهت از مجموعه قضایی تهران تشکر میکنم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: استخدام هیئت علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای معنا ندارد
  • کم‌کاری و اهمال دستگاه‌ها در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست
  • روایت عشق و فلسفه؛ پرتره نادیا مفتونی استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • تعطیلی برخی واحدهای دانشگاه آزاد در زمان برگزاری کنکور
  • باید دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه آزاد چه گفتند؟
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه ازاد چه گفتند؟
  • زلفی گل: دانشگاه هیچ کسی را بیخود اخراج نمی‌کند
  • راه‌اندازی دانشکده داروسازی در قزوین پس از سال‌ها مطالبه‌گری
  • تصویرِ سندِ ساواک: هدیه‌ی پدر علی شریعتی، به‌محمدرضا شریفی‌نیا