Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فرزاد اشرافی روز یکشنبه به مناسبت روز کم توانی ذهنی (۳۰ تیر) افزود: عقب مانده ذهنی به فردی گفته می شود که فعالیت های ذهنی او در حد قابل ملاحظه ای کاهش یافته، ضریب هوشی کمتر از ۷۰ داشته باشد، در قدرت تطبیق وی با محیط زندگی اختلال چشمگیری وجود داشته و در یادگیری و توانایی انجام مسئولیتهای شخصی واجتماعی وی با اشکال مواجه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: مجموعه این مشکلات در طی دوران رشد و نمو عصبی بروز می کند و بیماران دارای بهره هوشی ۶۹-۵۰ را جزو موارد خفیف (آموزش پذیر)، ۴۹-۳۵ را متوسط (تربیت پذیر)، ۲۰-۳۴ را شدید و کمتر از ۲۰ را عمیق یا پیشرفته طبقه بندی می کنند.

وی با بیان اینکه در اکثر بررسی ها، تست ضریب هوشی برای تایید کم توانی و میزان شدت آن به کار می رود، توضیح داد: عواملی که ممکن است باعث عقب ماندگی عقلی شوند به سه گروه قبل از تولد، حین تولد و پس از تولد تقسیم می شوند.

این متخصص مغز و اعصاب درباره سندروم داون گفت: شایعترین ناهنجاری کروموزومی که با کم توانی ذهنی همراه است که احتمال تکرار آن در حاملگی های بعدی یک تا دو درصد است و به نظر می رسد با سن مادر ارتباط داشته باشد و بروز این سندرم در مادران سنین کمتر از ۲۰ سال و بالاتر از ۳۵ سال بیشتر از سایر افراد است.

اشرافی درباره انواع علل کم توانی های قبل از تولد اظهار داشت: اختلالات متابولیکی مادر از قبیل دیابت، کم کاری تیرویید، عوامل دارویی و تابش اشعه بخصوص در هفته های پنج تا هجدهم حاملگی و اختلالات متابولیکی ارثی مانند فنیل کتونوری، مصرف الکل و مواد مخدر از علل دیگر ایجاد عقب ماندگی های قبل از زایمانی هستند.
وی با بیان عوامل ایجاد کم توانی ذهنی پس از تولد، افزود: این عوامل شامل ناهنجاری و نقص ساختمانی مغز، بسته شدن زودرس شکاف بین استخوانهای جمجمه، نقص متابولیکی مادرزادی، اختلال اسیدهای آمینه مانند فنیلکتونوری، اختلال اسیدهای ارگانیک، کم کاری تیرویید، افت قند خون، عفونت های باکتریایی و ویروسی، حوادث، ضربه ها و مسمومیتها به خصوص در سنین زیر پنج سال و اختلال در امر مراقبت از کودک، محرومیتهای محیطی، اجتماعی و عاطفی و سوء تغذیه می شود.

علل بروز ۱۲ تا ۶۵ درصد از کم توانی های ذهنی ناشناخته است

اشرافی ادامه داد: با توجه به توسعه اقدامات تشخیصی در بررسی های مختلف، برای ۱۲ تا ۶۵ درصد موارد عقب ماندگی ذهنی علت مشخصی یافت نشده و به عنوان نامشخص طبقه بندی می شوند.
این متخصص یادآور شد: از جمله بیماری های همراه با کم توانی های ذهنی که در شایعترین حالت در موارد شدید و بسیار شدید عقب ماندگی ذهنی دیده می‌شود، ناتوانایی‌های حسی، حرکتی و صرع است.

اشرافی با بیان اینکه فقط یک سوم این افراد تحرک دارند و یک چهارم به دیگران وابسته هستند، گفت: مشکلات شنوایی و بینایی مانع دیگری برای توانایی شناختی است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهداشت و درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۴۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت جبران عقب‌ماندگی های صنعت برق با اقدامات جهشی

به گزارش خبرنگار مهر، مالک رحمتی صبح یک شنبه در دومین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان که به ارائه برنامه تحولی دستگاه‌های اجرایی جهت تحقق شعار سال در استان اختصاص داشت، اظهار کرد: به نظر می‌رسد دچار تنش کمبود برق در بخش تولید هستیم، بنابراین لازم است منابع مالی پروژه‌های برق کاملاً تعریف شود و اجرای پروژه‌ها سرعت یابد.

وی با بیان اینکه معضل اصلی اقتصاد ما کمبود برق است، افزود: راهی به جز مولدسازی برای اجرای برنامه‌ها نداریم؛ تأمین برق شهرک‌های صنعتی بسیار ضروری است و بر این اساس هم برق منطقه‌ای استان و هم شرکت توزیع برق تبریز برای رفع تنش برق برنامه‌های تحولی داشته باشند.

استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: نگاه تحولی می‌گوید برای رفع مسئله ناترازی برق تبریز نیاز به تأسیس نیروگاه داریم که حتماً باید اتفاق افتد و همانطور که رئیس محترم جمهور نیز بارها تاکید کرده، مدیری که نگاه تحولی نداشته باشد و به اقدامات عادی و روزمره جهت رفع تکلیف قناعت کند، در دولت جهادی جایی نخواهد داشت.

رحمتی بیان کرد: برای جلوگیری از مازوت سوزی، طرح تکمیلی نیروگاه سیکل ترکیبی تبریز حتماً باید اجرایی شود؛ مجوز تأسیس نیروگاه‌های خورشیدی و تجدیدپذیر نیز اخذ شده که کارهای اجرایی آن باید به جد دنبال و ظرفیت‌های بخش خصوصی در این عرصه به کار گرفته شود.

وی همچنین بر ضرورت حمایت از بخش صنعت برای تأمین برق مورد نیاز خود از طریق احداث نیروگاه، تأمین پست‌های برق و جابجایی تأسیسات زیرساختی شبکه توزیع برق تاکید کرد.

راننده محور بودن شبکه حمل و نقل

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به تعریف میزان ۶.۲ همت پروژه برای سال ۱۴۰۳ در بخش راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان، چارچوب برنامه‌های این دستگاه را مطلوب ارزیابی و تشریح کرد: مشکل اصلی شبکه حمل و نقل این است که راننده محور بوده و لازم است با شرکت‌محور کردن شبکه حمل و نقل باری استان، بروزرسانی سامانه حمل و نقل به موقع انجام گیرد.

ضرورت تسریع انتقال آب ارس به تبریز

استاندار آذربایجان شرقی، برنامه‌های تحولی شرکت آب منطقه‌ای استان را نیز مؤثر دانست و افزود: اولین مسئله ما در بخش آبی تأمین آب شرب پایدار در این شهرها و روستاها است.

وی ارائه برنامه کمی جهت تأمین آب مورد نیاز بخش‌های کشاورزی و صنعت تا پایان سال جاری را نیز ضروری برشمرد.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه تشریح کرد: سرعت دادن به تکمیل پروژه انتقال آب ارس به تبریز نیز بسیار مورد تاکید بوده و از هر گونه نوآوری و ابتکار عملی که این مهم را محقق کند، استقبال می‌کنیم.

کد خبر 6084200

دیگر خبرها

  • عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است
  • عقب‌ماندگی کریدور شمال – جنوب در کردستان
  • تم بنفش برای دکوراسیون اشرافی، نظرتان چیست؟ (عکس)
  • عوامل محیط زیستی، دلیل ۲۵ درصد مرگ و میر‌ها
  • استفاده از پهپاد برای سمپاشی در قم ۵۰ درصد افزایش یافت
  • خوانش انتقادی مخاطبان چهار نسل از محتوای رسانه‌ای
  • لزوم جبران عقب‌ماندگی صنعت برق آذربایجان شرقی
  • غفلت از کار جهادی باعث عقب ماندگی می شود
  • ضرورت جبران عقب‌ماندگی های صنعت برق با اقدامات جهشی
  • تغییر سبک زندگی راه برون رفت از شیوع سرطان