Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- فشار خون بالا یکی از عوامل ایجاد بیماری های قلبی، عروقی و کلیوی در کشور است، براساس آمارها ۴۰ درصد از مردم از بیماری فشار خون بالای خود اطلاعی ندارند.وزارت بهداشت امسال طرحی را با عنوان بسیج ملی کنترل فشارخون از خرداد ماه در کشور آغاز کرد.

یکی از راه های درمان فشار خون بالا مصرف قرص لوزارتان است که یکی از پرکاربرد ترین داروها برای کنترل فشار خون در افراد به حساب می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار حدود ۳ میلیون ایرانی از داروی لوزارتان برای کنترل فشار خون خود استفاده می کنند.

نیمه تیرماه امسال بود که سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت که متولی دارو در کشور است طی بخشنامه ای فروش قرص لوزارتان تولیدی شرکت اکتوورکو را به علت سرطان زا بودن ممنوع اعلام کرد.

البته ممنوعیت فروش این قرص با برند این شرکت داخلی که نام تولید کننده آن هم با تاخیر اعلام شد با حاشیه های بسیاری همراه بود.

طبق اسناد برخط در اینترنت ماده اولیه قرص لوزارتانی که توسط شرکت هترو هند تولید می شد در تاریخ های ۲۰دسامبر ۲۰۱۸ و ۲۵ فبریه ۲۰۱۹ توسط سازمان غذا و داروی امریکا هشدار ریکال داوطلبانه به بیماران و کادر درمان در مورد وجود ناخالصی های سرطان زا این ماده اولیه هندی داده بود و کمسیون اروپا در تاریخ۲۹ ژانویه یا ۹ بهمن ماه ۹۷ مجوز شرکت را تعلیق می کند.

حتی طبق اسناد موجود شرکت هترو هند نیز در چندین اطلاعیه نسبت به جمع آوری قرص های لوزارتانی که با ماده اولیه این شرکت تولید می شد هشدار داده بود.

با این حال پس از گذشت ۶ ماه و با افشاگری برخی رسانه ها نسبت به سرطان زا بودن قرص تولیدی این شرکت، سازمان غذا و دارو بالاخره دستور جمع آوری این قرص را از داروخانه ها صادر کرد.

علت تاخیر و سهل انگاری مسئولان این سازمان که متولی نظارت و سیاست گذاری در حوزه دارو هستند در خصوص جمع آوری این داروی سرطان زا همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.

این در حالی است که رئیس سازمان غذا و دارو می گوید: تاخیر سازمان غذا و دارو در جمع آوری داروی لوزارتان تولیدی یک شرکت داخلی با ماده اولیه سرطان‌زا بطورکلی نادرست است.

محمدرضا شانه‌ساز گفته به هیچ‌وجه زمان جمع آوری داروی لوزارتان در ایران چند ماه با تاخیر نبوده و با فاصله سه تا چهار روزه پس از ریکال جهانی، ما نیز لوزارتان را در کشور ریکال کردیم.

این مقام ارشد وزارت بهداشت در حالی از زشت و نادرست بودن طرح این‌گونه مسائل که با سلامت مردم سروکار دارد سخن می گوید که طبق اسناد موجود در سایت سازمان غذا و داروی امریکاFDA و کمسیون اروپا که با یک جستجوی ساده نیز قابل مشاهده و پیگیری است تاریخ هشدار جمع آوری این دارو حداقل شش ماه قبل از تاریخ اعلام جمع آوری توسط سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت می باشد.

از سوی دیگر اداره اروپایی نظارت بر کیفیت داروها و مراقبت‌های سلامت [EDQM] در تاریخ ۲۹ ژانویه (۹ بهمن ماه ۱۳۹۷) بر اساس شواهدی مبنی بر وجود ناخالصی در ماده دارویی‌ لوزارتان شرکت هترو تحت اقدامی فوری مجوز این ماده اولیه را تعلیق کرده است.

قابل تامل تر اینکه خود شرکت هترو هند که تولید کننده ماده اولیه این داروی سرطان زا است نیز تاریخ یکم مارچ با صدور اطلاعیه ای نسبت به جمع آوری این دارو هشدار داده بود.

اما سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت فروش قرص لوزارتان چه شرکت تولیدی را با تاخیر شش ماهه ممنوع و دستور جمع آوری آن را صادر کرده است؟

در این حال مجید کیانپورنماینده مردم درود و ازنا در مجلس با انتقاد از دیرکرد وزارت بهداشت و درمان در اعلام جمع آوری و ممنوعیت فروش داروی لوزارتان غیراستاندارد و سرطان زا  گفت: موضوعاتی در رابطه با واردات داروهای غیراستاندارد مطرح شده که نشان دهنده آن است که باید رویکرد وزارت خانه نسبت به روند واردات دارو تغییر کند.

این نماینده مجلس ادامه داد: این موضوع به هیچ وجه پذیرفتنی نیست که وزارتی مانند بهداشت ودرمان، دارویی اجازه واردات مواد اولیه دارویی را دهد، که مصرف آن موجب بروز بیماری هایی مانند سرطان در بیماران شود.

کیان پور با تاکید بر اینکه البته این موضوع مطرح شده که وزارتخانه نسبت به ریکال کردن داروی سرطان زا فشارخون تاخیر داشته است که این اقدام به هیچ وجه پذیرفتی نیست به نظارت ضعیف وزارت بهداشت نسبت به نوع و کیفیت داروهای وارداتی اشاره و تصریح کرد: قطعا واردات داروهای غیراستاندارد، بازی با جان و سلامت بیماران است و وزیر بهداشت باید نسبت به این مسئله به مجلس پاسخگو باشد.

پیش از این نیز سخنگوی دستگاه قضا از بررسی پرونده فساد ارزی و تخلفات یک شرکت دارویی با هیات مدیره ای دوتابعیتی خبرداده بود.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۵۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای‌عالی بیمه

مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران بر اهمیت پوشش بیمه‌ای یکی از داروهای نوین بیماران هموفیلی تأکید کرد.

به گزارش مهر، وی افزود: بر اساس مطالعات اقتصاد دارویی که در سازمان غذا و دارو و معاونت درمان وزارت بهداشت انجام شده است هزینه اثربخشی اقتصادی آن نیز تأیید گردیده و هزینه‌های این گروه از بیماران برای دولت حداقل یک سوم و در مواردی به نصف کاهش می‌یابد. مدیر عامل سازمان بیمه سلامت و رئیس صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج نیز در موارد متعدد درباره صرفه اقتصادی این داروی نوین اطلاع رسانی نموده اند.

قویدل ادامه داد: از دیگر محاسن مهم این دارو قابلیت تزریق زیر پوستی است که اساساً بیماران مبتلا به مهار کننده به خصوص کودکان را از رگ گیری‌های متعدد رها می‌نماید.

وی افزود: رئیس سازمان غذا دارو در همین اطلاع رسانی اخیر از امکان تولید این دارو در داخل کشور نیز خبر داده که بی تردید این خبر هم موجی از امیدواری در جامعه هموفیلی ایران جهت بهره مندی از این دارو به وجود آورده است. اما متأسفانه تلاشی برای تحت پوشش بیمه قرار دادن این دارو را شاهد نیستیم. اختصاص بودجه‌های دارویار را این سازمان در گرو تحت پوشش بیمه قرار گرفتن آن می‌داند. اما با دادن آدرس اشتباه، شائبه لوکس بودن این دارو را ایجاد می‌نماید.

مشاور مدیرعامل کانون هموفیلی ایران گفت: وظیفه سازمان غذا و دارو است که نتیجه تحقیقات اقتصاد دارویی و نتیجه تحقیق هزینه اثربخشی این دارو را منتشر نماید و شورای عالی بیمه را تشویق نماید برای صرفه جویی در هزینه‌های دولت نسبت به تحت پوشش بیمه قرار دادن این دارو اقدام فوری نماید.

وی افزود: در حال حاضر برای بیش از ۱۱۰ بیمار هموفیلی مبتلا به مهار کننده شدید، این دارو تهیه و در شرکت‌های پخش موجود است و در مواردی دستور پخش نیز گرفته است. اما تأمین هزینه‌های آن در گرو تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این دارو است که متأسفانه تا کنون توسط شورای عالی بیمه محقق نشده است. کانون هموفیلی ایران در این رابطه نامه‌ای قبل از سال جدید به شورای عالی بیمه ارسال نموده که متأسفانه تا کنون پاسخی داده نشده است.

قویدل در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه تأمین این دارو چقدر هزینه دارد و منبع تأمین آن از چه ردیفی است، گفت: بر اساس اطلاعات ما رئیس صندوق بیمه بیماران خاص و صعب العلاج در نامه‌ای خطاب به معاون درمان وزارت بهداشت هزینه این دارو را ۵۵۰ میلیارد تومان اعلام کرده است. از آنجا که هزینه‌های دارویی بیماران خاص از سه منبع به صورت مشترک تأمین می‌شود (بیمه‌های پایه سلامت، تأمین اجتماعی و نیرو‌های مسلح، صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و یارانه دارویار)، بدیهی است که محل تأمین این بودجه در گام اول باید از محل بودجه‌های دارو‌های عادی (آریو سون و فایبا) که این بیماران تا کنون استفاده می‌کرده اند، تأمین شود.

وی افزود: با توجه به روشن بودن مزیت‌های این دارو از نظر اثربخشی و اقتصاد درمان و همچنین سهولت استفاده بیماران از این دارو، هر تردیدی در تحت پوشش قرار دادن دارو به ضرر کشور و بیت المال است. متأسفانه در برخی اطلاع رسانی‌های سازمان غذا و دارو به گونه‌ای مطرح می‌شود؛ انگار این دارو لوکس است و حتی می‌گویند از کسانی که می‌خواهند از این دارو استفاده کنند، باید فرانشیز بگیریم؟! واقعاً دور از انصاف است برای دارو‌هایی که اثر بخشی کمتری دارند و هزینه‌های بیشتری به دولت تحمیل می‌کنند، بیماران از پرداخت فرانشیز دارو معاف باشند و بر عکس بیمار برای داروی بهتر، که هم اثربخش‌تر است و هم هزینه کمتری به دولت تحمیل می‌نماید و بی تردید کیفیت زندگی آن‌ها را بهبود می‌بخشد، فرانشیز پرداخت نمایند.

مشاور مدیر عامل کانون هموفیلی ایران در پایان اظهار امیدواری کرد شورای عالی بیمه با تحت پوشش قرار دادن این دارو، موانع دسترسی این گروه از بیماران را به این داروی نوین برطرف نموده و از تحمیل هزینه‌های بیشتر به دولت جلوگیری نماید. لازم به تاکید است معاونت اجرایی دفتر ریاست جمهوری در جریان کامل هزینه اثربخشی این دارو قرار دارد و گروه اول بیماران با کمک این دفتر از این داروی نوین بهره‌مند شدند.

دیگر خبرها

  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • بانک مرکزی در تامین ارز واردات دارو تاخیر داشته است
  • پرونده داروی هموفیلی روی میز شورای‌عالی بیمه