Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@09:29:41 GMT

با تفریغ بودجه سال 97 اتاق ایران موافقت شد

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۶۲۱۷

با تفریغ بودجه سال 97 اتاق ایران موافقت شد

در نخستین اجلاس هیات نمایندگان اتاق های بازرگانی سراسر کشور در دوره نهم با تفریغ بودجه سال 97 اتاق ایران موافقت شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، علیرضا اشرف دبیرکل اتاق ایران در این اجلاس به ارائه گزارشی از تفریغ بودجه سال گذشته پارلمان بخش خصوصی پرداخت و گفت: بودجه سال 97 با پیش بینی درآمد یک هزار و 914 میلیارد ریالی به تصویب هیات نمایندگان رسید و هزینه های پیش بینی شده، 2 هزار و 286 میلیارد ریال و کسری بودجه 372 میلیارد ریال بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در دوره عملکرد سال 97، درآمد کسب شده، 37 درصد بیشتر از سطح پیش بینی شده بود و 11 درصد نیز هزینه ها را کاهش دادیم و در نتیجه استقراضی که ابتدا در بودجه مطرح شده بود نیاز نبود و بودجه از بالانس مورد نیاز برخوردار شد.

اشرف ادامه داد: عمده افزایشی که در بودجه داشتیم در بحث درآمد خدمات بود که عملکرد ما از 147 میلیارد ریال پیش بینی شده فراتر رفت و به 180 میلیارد ریال رسید. در بخش غیرعملیاتی هم 992 میلیارد ریال درآمد داشتیم و توانستیم سال گذشته را با 37 درصد انحراف مثبت در بودجه به پایان برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع در بخش هزینه های اتاق، هزینه پرسنلی یک درصد کاهش یافته است و در مجموع بودجه، 75 درصد منابع حاصل شده برای اتاق صرف کمک به تشکل ها و اتاقهای سراسر کشور شده و حدود 24 درصد بودجه نیز صرف مجموعه فعالیت های اتاق ایران و بقیه در قالب کمک ها اعمال می شود.

دبیرکل اتاق ایران از تحقق 756 میلیارد ریال کمک مصوب به اتاق های استانی خبر داد و گفت: حجم کمک های ما در این حوزه 24درصد افزایش داشته و 253میلیارد ریال کمک نیز به تشکل ها و 223 میلیارد ریال (یعنی معادل 23درصد)، کاهش در پرداخت ها داشته ایم که این موضوع باید امسال جبران شود.

وی ادامه داد: سال گذشته مقرر شد به واحدهای وابسته به اتاق 196 میلیارد ریال کمک صورت بگیرد که در عملکرد 202 میلیارد ریال کمک صورت گرفت و در مجموع 1242 میلیارد ریال مصوب بوده و 1362 میلیارد ریال عملکرد صورت گرفته و این یعنی در زمینه کمک های اتاق افزایشی 10 درصدی را شاهد بوده ایم.

اشرف گفت: از مجموع کمک های انجام گرفته، 69 درصد برای اتاق های کشور بوده، 16 درصد در جهت حمایت از تشکل ها صرف گردیده است و سایر پرداختی ها که شامل سرمایه گذاری ها بوده، چیزی حدود 15 درصد را تشکیل می دهند.

وی خاطرنشان کرد: نکته ای که در سال 97 اتفاق افتاد، پیاده سازی نظام سامانه مالی کارت بود که در سطح کشور اجرا شد و در همه اتاق های شهرستانها نیز همکاری خوبی صورت گرفت و امیدواریم عملیات مالی اتاق ها در آینده در یک سامانه انجام شود و بخش کوچکی که دستی بوده نیز به طور مکانیزه انجام بگیرد.

اشرف در پاسخ به درخواست هایی که توسط برخی از اعضای هیات نمایندگان در این نشست در خصوص تفریغ بودجه مطرح شد،نیز گفت: بودجه اتاق از دو سال پیش برنامه ای شده، بدین معنا که برنامه ای در کار نباشد بودجه ای تخصیص نمی یابد. یکی از اقداماتی که در دو سال گذشته محقق شد، این بود که برخی اتاق ها در حال ساخت و بازسازی بودند و به همین دلیل ارقام مورد نیاز آن ها نسبتا بالا بود و امکان قطع آن بودجه هم میسر نبود زیرا شروع به ساخت صورت گرفته بود. در نتیجه مجبور بودیم پیشنهادهای برنامه ای را بپذیریم.

وی اذعان کرد: افزایش قیمت ها خصوصا در سال ساخت ساختمان ها آن قدر بوده که برنامه دچار اشکال شد و قیمت پایه ساخت ساختمان ها را دوبار افزایش دادیم و این از اختیار هیات رئیسه خارج بود.

دبیرکل اتاق ایران با اشاره به اینکه 20درصد جابه جایی در سرفصل ها توسط هیات نمایندگان به هیات رئیسه داده شد، افزود: فقط همین مقدار جابه جایی در اختیار هیات رئیسه بود و این استقراض ها بر همان اساس انجام گرفت؛ ما دو راهکار داریم یکی گرفتن متمم بودجه که با کسری در این زمینه مواجهیم و دیگری جابه جایی که به عنوان تبصره ای در یکی از جلسات هیات نمایندگان آن را مصوب کردیم و در همین رابطه سال گذشته اختیارلازم به اتاق ایران داده شد.

در پایان این نشست نظرسنجی صورت گرفت و گزارش حسابرس و بازرس قانونی و تفریغ بودجه سال 1397 اتاق ایران با موافقت 72 درصدی اعضا همراه شد و شرکت «همیار حساب» نیز به عنوان بازرس اتاق ایران انتخاب شد.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ایران بخش خصوصی درآمد سرمایه گذاری کسری بودجه قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۶۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟

نگاهی به بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور که به تازگی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است، نشان می دهد که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ۱۳.۸۹ درصد، دومین دستگاهی است که بیشترین سهم را از مصارف عمومی دستگاههای اجرایی به خود اختصاص داده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بودجه دستگاه‌های اجرایی کشور حدود سه چهارم از کل بودجه سالانه دولت را به خود اختصاص می‌دهد که بر اساس برآورد‌ها این بخش از لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با قانون بودجه سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۲۹ درصد رشد داشته و به ۲۱۸۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.

بودجه دستگاه‌های اجرایی شامل ۷۷ درصد از کل بودجه عمومی کشور است که مجموع بودجه دستگاه‌های اجرایی مختلف در قوای سه گانه و سایر دستگاه‌ها را در بر می‌گیرد به طوری که ۷۸.۸ درصد متعلق به قوه مجریه ۱۷ درصد مربوط به سایر دستگاهها، ۳.۹ درصد قوه قضاییه و ۰.۳ درصد سهم قوه مقننه است.

در این میان نگاهی به سهم قوه مقننه از بودجه دستگاه‌های اجرایی بیانگر آن است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش به ترتیب بیشترین سهم را از بودجه دستگاه‌های اجرایی دارند و در مجموع بیش از ۴۲ درصد از بودجه دستگاهی را تشکیل می‌دهند.

سهم ۴۸ درصدی وزارت بهداشت از کل اعتبارات اختصاصی

نگاهی به اعتبارات اختصاصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از کل اعتبارات اختصاصی دستگاه‌ها نشان می‌دهد که این وزارتخانه سهم ۴۸ درصدی از کل اعتبارات یاد شده را دارد.

در کنار آن باید توجه داشت که وزارتخانه با ۲۶۵ هزار میلیارد تومان اعتبار، پس از وزارت کار بیشترین سهم را از مصارف عمومی دستگاه‌های اجرایی دارد که ۱۳.۸۹ درصد از کل مصارف دولت را در بر می‌گیرد.

در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور، دولت برای وزارت بهداشت بودجه ۳۹۵ هزار و ۳۵۱ میلیارد تومانی در نظر گرفته است که رشد ۲۷ درصدی نسبت به بودجه امسال دارد؛ از این رقم ۲۴۴ هزار و ۹۴ میلیارد تومان سهم اعتبارات هزینه‌ای و ۲۰ هزار و ۹۵۶ هزار میلیارد تومان سهم اعتبارات سرمایه‌ای است که به ترتیب ۱۷ درصد و ۲۰۷ درصد رشد دارد.

نکته قابل تامل اینکه در لایحه بودجه ۱۳۰ هزار و ۳۰۱ میلیارد تومان درآمد اختصاصی برای این وزارتخانه دیده شده است که نسبت به بودجه سال گذشته ۳۷ درصد رشد را تجربه خواهد کرد.

به نظر می‌رسد افزایش بودجه اعتبارات سرمایه‌ای وزارت بهداشت همسو با برنامه دولت سیزدهم است که قصد دارد در سال پایانی دولت، طرح‌های نیمه تمام حوزه بهداشت و درمان را تکمیل و وارد مدار خدمت رسانی کند چنانچه در دو سال و نیم گذشته توانسته است در مجموع ۱۶ هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت کشور اضافه نماید.

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در کشور به بهره‌برداری رسیده است، از افتتاح ۹ هزار تخت دیگر در سالجاری خبر داده است.

یکی از نکات مهم در جداول بودجه دستگاه‌های اجرایی، رشد جهشی بودجه برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی است که ذیل وزارت بهداشت تعریف می‌شوند. طبق لایحه دولت، اعتبارات سرمایه‌ای ۴۴ دانشگاه علوم پزشکی در کشور رشد بیش از ۱۰۰ درصد را در سال جاری تجربه خواهند کرد که از جمله می‌توان به دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران، تهران، مرکزی، همدان، تربت حیدریه، نیشابور، آذربایجان شرقی، مراغه، بوشهر، لرستان، اهواز، دزفول، گیلان، کرمان، گلستان، هرمزگان اشاره کرد.

علاوه بر این، اعتبارات سرمایه‌ای صندوق رفاه دانشجویان ۱۸۸۳ درصد، سازمان غذا و دارو ۳۳۷ درصد، سازمان انتقال خون ایران ۲۸۶ درصد و انستیتوپاستور ۲۳۰ درصد امسال رشد خواهد داشت که علت افزایش جهشی اعتبارات عمرانی صندوق رفاه، به برنامه وزارت بهداشت به ساخت خوابگاه‌های متاهلی برای دانشجویان باز می‌گردد.

دیگر خبرها

  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی در سطج جهانی
  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به محلات کم برخوردار قم
  • آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا
  • بودجه ستاد امر به معروف در سال گذشته چقدر بود؟
  • نرخ بیکاری در اردستان به ۷.۸۲ رسید