Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@20:12:32 GMT

مزیت‌های نسبی فعال‌سازی معادن کوچک‌مقیاس

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۶۳۵۷

بهروز برنا افزود: در کشور ما افزون بر نفت و گاز از نظر ذخایر خوب معدنی تقریبا جدول مندلیف را می‌توان ارزیابی کرد. به گفته وی معدن و فعالیت‌های معدنی از نظر اجداد و گذشتگان مابه‌عنوان پایه اقتصاد محسوب می‌شد به همین دلیل از ذخایر معدنی به‌خوبی استفاده می‌شد. به‌طوری‌که وارث ۱۲۰۰ معدن شدادی شدیم و به دلیل قدیمی بودن اکتشاف، استخراج و فرآوری به بازار مصرف عرضه می‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تصریح کرد: هم‌اکنون حدود ۱۱ هزار معدن در کشور وجود دارد که متاسفانه از این تعداد بیش از ۴۰۰۰ معدن غیرفعال هستند و غیرفعال بودنشان به‌دلیل عدم ذخیره نیست بلکه علت اصلی آن وجود مشکل در بخش فرآوری است یا اینکه تاکنون موفق به تکمیل مرحله اکتشاف نشدیم و همچنین در زمینه فروش با مشکل مواجه بودیم. وی خاطرنشان کرد: دولت برای فعال‌سازی آن دسته از معادنی که به‌رغم ظرفیت مناسب غیرفعال هستند احیای فعال‌سازی معادن کوچک مقیاس را در دستور کار گذاشته است.

وی با بیان اینکه هر کدام از مواد معدنی در کشور می تواند به مثابه نفت باشد، گفت: از این رو فعال‌سازی و احیای معادن کوچک‌مقیاس در دستور و اولویت کار دولت قرار گرفته تا از این طریق بتوان اقتصاد کشور را غنی‌تر کرد. برنا تاکید کرد: ۱۰ تا ۱۱ درصد ذخایر کشور فلزی با ارزش افزوده بالا هستند اما حدود ۳۶ تا ۳۷ درصد تولید ما فقط فلزی است یعنی از ذخایر فلزی بیشتر استفاده می‌کنیم از این‌رو باید به فکر افزایش اکتشاف باشیم. به گفته وی برای تحقق اکتشاف بیشتر در کشور دولت فعال‌سازی معادن کوچک مقیاس را در اولویت کار خود قرار داده تا با کمک انجمن‌های مربوطه از جمله سنگ‌آهن، مس و آهن و با سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران در این بخش معادن غیرفعال آسیب‌شناسی شوند تا بتوان نسبت به رفع مشکلات آنها راهکارهای لازم را اتخاذ کرد تا این معادن از نظر اقتصادی به صرفه شود. نایب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تشریح کرد: شرکت تهیه و تولید به‌عنوان بازوی اجرایی ایمیدرو نسبت به آسیب‌شناسی معادن کوچک‌مقیاس در استان‌های مختلف اقدام می‌کند. وی با بیان اینکه در کشور ذخایر غیرفلزی بسیاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: از این رو با فعال‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان بازار مصرف مناسبی برای تولیدات معادن کوچک‌مقیاس ایجاد کرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۶۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد معادن نیشابور فعال است

مسعود اکبری باقرآباد معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار نیشابور گفت: مشکل اصلی رکود در فعالیت معادن نیشابور مربوط به سرمایه در گردش است.

او افزود: لازم است تامین نقدینگی و سرمایه در گردش معادن راکد شهرستان با تسهیلات بانکی تامین شود.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار نیشابور ادامه داد: معادن فعال این شهرستان شامل مس، شن، سنگ مرمر، سنگ لاشه و معادن کوچک فیروزه است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • این شهر بحرانی‌ترین کانون فرونشست زمین در کشور
  • احداث ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس در تهران تا پایان شهریور ۱۴۰۳
  • راه‌اندازی جایگاه‌های سوخت کوچک مقیاس
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش
  • ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس تا پایان تابستان امسال
  • ۴۰ درصد معادن نیشابور فعال است
  • سال گذشته ۵ پروانه بهره‌برداری معدنی در قم صادر شد