Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، دکتر سعید نمکی در پانزدهمین اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت که امروز در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، گفت: فرهنگ یکی از بزرگترین سرمایه‌ها برای تاب آوری یک ملت است و تنها ابزار پیوند اقوام به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز بیش از هر روز دیگر نیازمند استعانت از عرصه فرهنگ برای تاب آوری کشور هستیم که در شرایط فعلی از هر سو مورد هجمه بیرونی قرار گرفته است.

 وی ادامه داد: معاونت فرهنگی و دانشجویی جزء موثرترین معاونت‌هایی است که در تاب آوری و ارتقای علمی و روانی دانشگاه در جامعه نقش دارد. من این سخن را از روی تعارف نمی‌گویم زیرا فرد بسیار صریحی هستم و عادت هم ندارم مانند برخی افراد به هر مجلسی که می‌روم مهمانان همان مجلس را موثرترین افراد بدانم.

نمکی با بیان این سؤال که باید از خود بپرسیم که امروز در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در عرصه فرهنگ و مسائل دانشجویی چه اولویت‌هایی داریم؟ اظهار داشت: آن چه باید امروز سر لوحه کار ما قرار بگیرد بیانیه ارزشمند گام دوم انقلاب است که رهبر معظم انقلاب با دقت بسیار بالایی این بیانیه را طراحی کردند و من امید دارم فعالان عرصه فرهنگی این بیانیه را با دقت مطالعه کنند.

وزیر بهداشت بیانیه گام دوم انقلاب را یکی از قوی ترین اسناد بالادستی پس از انقلاب دانست و بیان داشت: این بیانیه بسیار هوشمندانه طراحی شده است و به عنوان نقشه راه می‌تواند به شما در مسیر حرکت فرهنگی مورد نظر خود در فضای دانشگاهی کمک کند.

وزیر بهداشت به مبحث بهداشت‌ روان در دانشگاه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: مردمان ما مردمانی غمگین و غم پروری هستند که برای هرگونه فروپاشی شخصیتی آمادگی دارند؛  این در حالی است که رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور  و دیگر بزرگان کشور همیشه بر این نکته تاکید دارند که چه اصراری وجود دارد بر غمگین زیستن مردم! و چرا شادی‌ها را به جای غم به خانواده‌های خود هدیه نمی‌دهیم؟.

نمکی اظهار داشت: متاسفانه باید گفت ما جمعیت افسرده‌ای داریم که جوانی نکرده پیر می‌شوند و کودکی نکرده جوان می‌شوند . فرزندانی که اجتماعی تربیت نشده و با وجود این که رتبه‌های برتر کنکور را از آن خود می‌کنند اما تنها ذهنی از محفوظات دارند بدون آن که توانایی برقراری ارتباط و وارد جمع شدند و حفظ سلامت روان خود را داشته باشند.

وی افزود: ما باید اجازه انجام بازی‌های کودکانه و شاد را به کودکان خود بدهیم تا در جوانی و نوجوانی بتوانند سر زنده و شاد تر زندگی خود را دنبال کنند اما اگر این فضا را در این سنین بر روی کودکان خود ببندیم باید در سنین جوانی و دانشگاهی در انتظار دانشجویان افسرده باشیم.

وزیر بهداشت تزریق امید به دانشجو و دانشگاه را از مهمترین اموری دانست که در فضای معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی باید دنبال شود و بیان داشت: افسردگی عامل فروپاشی اجتماعی است و مشکلاتی مانند اعتیاد را به دنبال دارد. به عقیده من فقر اقتصادی عامل افسردگی نیست چرا که در میان جوانان ثروتمند نیز بسیار دیده می‌شوند افرادی که دچار افسردگی در عین بی نیازی شده‌اند.

وزیر بهداشت ایجاد فضای شاد در دانشگاه‌های علوم پزشکی را دارای اهمیت دانست و گفت: نشاط با الکی خوش زیستن دارای تفاوت بوده و دو مقوله کاملا جدا از هم است. نظر ما شادمانی صحیح است و بر این نکته تاکید داریم.  بر همین اساس نباید برخی به محض دیدن شادی در فضای فعالیت‌های دانشجویان در دانشگاه‌ها این شادی را به بی‌هویتی متهم کنند. بر این اساس معاونان فرهنگی و دانشجویی تلاش کنند با حفظ موازین نظام و حفظ حرمت خون شهدا در فضای دانشگاهی غم شکن باشند و نسل جوان را از آشفته بازار روحی و روانی رهایی ببخشند.

نمکی به موضوع بی خویشتنی دانشجویان در عرصه تحصیلی خود اشاره کرد و گفت: ایران کشوری است با فرهنگ غنی و پیشینه بسیار کهن اما دانشجویان ما چهرهای برجسته این فرهنگ غنی را نمی‌شناسند در حالی که افراد مشهور و برجسته در حوزه‌های مختلف در جهان را تا حدودی می‌شناسند و این بسیار تاسف بار است.

وی وجود دانشجوی تک بعدی را در مسیر رشد و اعتلای دانشجویان به عنوان مانع معرفی کرد و گفت: فوق تخصص و دکتری تک بعدی مانند طبیب زمختی است که لطافت روح خود را از دست داده است. باید با دانشجو با زبان مناسب سخن گفت و متناسب با شرایط روحی، خلقی و اجتماعی وی رفتار کرد و در برابر کوچکترین خطای دانشجویان با وی رفتار محکومانه نداشت و گذشت در برابر دانشجو را یاد گرفت.

وزیر بهداشت خواهان تغییر گفتمان تعاملی با نسل جوان و دانشجو شد و اظهار داشت: باید زبان رفتار با نخبگان را نیز تغییر داد تا در برابر کوچکترین امتیاز حاضر به گذشتن از کشور خود نباشد، من معتقدم باید دانشجوی نخبه را نواخت (ساز را نمی‌زنند بلکه می‌نوازند) تا اسطوره‌های اخلاقی و ستاره‌های شب نمای حوزه معلمی و اساتیدی از دل این نخبگان خارج شوند.

نمکی معیشت را از حوزه‌های مورد توجه در حوزه فرهنگی و دانشجویی دانست و گفت: متاسفانه مشکلات حوزه غذا و خوابگاه در دانشگاه‌ها به دو دلیل از جمله گرفتن تعداد بالای دانشجو بدون تعیین هدف و دوم بودجه که در حوزه فرهنگی آن گونه که باید دیده نشده است قوت گرفته و تبدیل به دغدغه‌ همه معاونان فرهنگی و دانشجویی شده است.

 نمکی با بیان این که دستور می‌دهم بودجه‌های فرهنگی و دانشجویی مستقیم زیر نظر معاون فرهنگی و دانشجویی دیده شود، تاکید کرد: قول می‌دهم به محض خروج از این جلسه پی‌گیری خود برای قرار گرفتن بودجه معاونت فرهنگی و دانشجویی زیر نظر معاون فرهنگی و دانشجویی و هزینه شدن این بودجه تنها با نظر معاون فرهنگی و دانشجویی را دنبال کنم.

وزیر بهداشت سال جاری را یکی از سخت‌ترین سال‌های پس از انقلاب دانست و بیان داشت: من مدیر روزهای سخت هستم و در مسیر کار خود با عشق دم برمی‌دارم و احساس خستگی نمی‌کنم  زیرا به عشق مردم آمده‌ام و اطمینان دارم این سال سخت را به پشتوانه خون شهدا و حمایت مردم و راهبری رهبر معظم انقلاب و دولت پشت سر خواهیم گذاشت اما باید بدانیم منابع ما محدود و تقاضاهای ما نامحدود است با این وجود این قول را می‌دهم که سرانه فرهنگی سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای هر دانشجو را نخواهم گذاشت ذره‌ای کم شود.

وی با بیان این که برای انسان توسعه یافته باید بسته تربیتی تعریف کرد، گفت: شما به عنوان معاونان فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، «بسته ملی تحول فرهنگی» را در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد کنید و تامین هزینه‌های آن را بر عهده وزیر بهداشت قرار دهید. طرحی ملی که به دنبال تحول در فرهنگ باشد.

نمکی گفت: نمی‌توان با شکم سیر در تهران برای سفره‌های خالی تصمیم گرفت باید در مسیر برنامه‌های فرهنگی و ایده‌های ملی؛ شما در دورترین و محرومترین نقاط کشور به ارائه ایده و برنامه بپردازید و در این مسیر به تشکیل کارگروه پرداخته تا با پایان یافتن این گونه جلسات کار شما پایان نپذیرد.

کد خبر 4672609

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب سعید نمکی وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۷۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط ۳۵ ساله نهاد نمایندگی رهبری با دانشگاه‌های علوم پزشکی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی در دانشگاه‌ها در آغاز سخنانش روز تحقق «وعده صادق» و عملیات غرورآفرین نیرو‌های مسلح در پاسخ به دشمن صهیونیستی را «یوم الله» خواند و گفت: در قرآن به موسی وحی شده است که مردم را به یاد روز‌های خدا که تجلی اراده و قدرت خداوند است، بیندازد. در این عملیات نیز اراداه خدا در پیروزی مسلمانان بر طاغوت و مستکبران تحقق یافت و «یوم الله» دیگری رقم خورد.

وی افزود: این اتفاق بزرگ و تاریخ ساز و تحول آفرین هیمنه امپراتوری رسانه ای، سیاسی، نظامی، فرهنگی و اجتماعی استکبار و صهیونیست را فروریخت.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان این که اهمیت عملیات «وعده صادق» به تعبیر مقام معظم رهبری به دلیل اراده‌ای بود که ملت از خود نشان داد، گفت: تربیت یافتگان مکتب امام (ره) و مقام معظم رهبری که در محدودیت‌های تحریم از تلاش، جهاد و پیشرفت باز نایستادند، اراده ملت غیور و عزیز ایران را که اهمیت آن از شلیک و اصابت موشک‌ها بیشتر بود، بر دشمن صهیونیستی تحمیل و مسلمانان و مستضعفان جهان را خشنود و سربلند کردند.

حجت الاسلام و المسلمین رستمی در ادامه وزارت بهداشت را دستگاه مهم و راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و بیان کرد: خوشبختانه در مدیریت جدید این مجموعه راهبردی و نخبه، شاهد ارتقای تلاش‌های انقلابی، جهادی، فرهنگی و دینی هستیم.

وی با بیان اینکه نخبگی، ارتباطات وسیع و خدمتگزاری به مردم سه ویژگی مهم وزارت بهداشت و نظام سلامت کشور است، اظهار داشت: وزارت بهداشت از مرکز تا دورترین نقاط کشور تحت شبکه بهداشتی و درمانی با مردم ارتباط دارد و به آنها خدمات سلامت ارائه می‌دهد.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: مردم مهم‌ترین نیاز‌های خود را که کسب سلامتی است در وزارت بهداشت جستجو می‌کنند و امکان خدمتگزاری به مردم و اثرگذاری در کشور از ویژگی‌های این وزارتخانه است.

حجت الاسلام و المسلیمن رستمی عین اللهی را برادر، دوست و همسنگر قدیمی معرفی کرد و گفت: وزیر بهداشت در کنار سبقه علمی و آموزشی، نسبت به موضوعات مختلف حوزه سلامت دغدغه‌مند بوده و اقدامات ایشان موجب ارتقای جایگاه نظام سلامت شده است.

وی با اشاره به اینکه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری از ابتدای تاسیس دانشگاه‌های علوم پزشکی در این دانشگاه‌ها حضور داشته است، ابراز داشت: فرصت خدمت، همراهی و همکاری نهاد با دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، حتی با آمدن جریانات سیاسی مختلف در بهترین وضعیت قرار داشته است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، حجت الاسلام و المسلمین میراحمدی را از اعضای باسابقه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها معرفی کرد و گفت: ایشان به مدت بیش از ۳۰ سال نماینده رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده و سال‌ها به عنوان معاون سیاسی و منابع انسانی نهاد فعالیت کرده اند.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وی در پایان ابراز امیدواری کرد تاسیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت بهداشت مایه خیر و برکت و موجب کسب توفیقات بیشتر در حوزه سلامت و افزایش انسجام و هماهنگی‌ها در ارتباطات این نهاد با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • ارتباط ۳۵ ساله نهاد نمایندگی رهبری با دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • افتتاح سرای دانشجویی دخترانه با ظرفیت ۲۵۰ دانشجو
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی
  • بهره برداری از طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی
  • طرح سلامت شهری در استان اصفهان اجرایی می‌شود
  • سلامتی و خوشبختی خانواده‌ها در دست اعضای یک جامعه است