Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: باید جامعه به گونه‌ای شود که کسی با دروغ و تهمت، سرمایه اجتماعی خود را اضافه نکند یا به قدرت نزدیک نشود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مهراب صادق‌نیا طی سخنانی در سومین شب از سلسله نشست‌های «حکومت عدل علی(ع)؛ از آرمان تا واقعیت» تأکید کرد: امید اجتماعی یعنی ظرفیت آرزومندی یک جامعه، یعنی شهروندان یک جامعه احساس کنند شرایط نامطلوب قابل تغییر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی شهروندان امیداورند که می‌توان سناریویی برای جامعه طراحی کرد که وضعیت موجود را به وضعیت مطلوب تبدیل کند.

وی با تأکید بر اینکه «امید اجتماعی در این معنا بیشتر به طبقه فرودست مربوط است، نه اصحاب قدرت»، افزود: از نگاه قرآن، دروازه ورود به امید اجتماعی و کلید و خاستگاه امید، عدالت است.

این استاد دانشگاه با اشاره به معانی عدالت در نهج‌البلاغه اظهار کرد: اول، «عدالت توزیعی» به این معنا که همه در ثروت قدرت و منزلت اجتماعی برابرند. دوم، «عدالت دموکراتیک» یعنی عدالت در ابراز عقیده. پیامبر و علی (ع) هیچ‌گاه با مردم مستبدانه برخورد نکردند. سوم، «عدالت فرایندی» یعنی فرایند توزیع خدمت عادلانه بود، کسی تصور نمی‌کرد زیر منت حکومت است. چهارم، «عدالت تعاملی» که ناظر بر شیوه برخورد صاحبان قدرت با مردم است.

وی تصریح کرد: ما معمولا تصویر مخدوشی از عدالت امام علی ارائه می‌دهیم که بیشتر به عدالت توزیعی شبیه است و فراموش می‌کنیم که او دقیقا در روزهایی که صاحب قدرت بود از عدالت و امید اجتماعی سخن می‌گفت.

صادق‌نیا تصریح کرد: جامعه علوی جامعه‌ای است که هرکس می‌تواند حرف بزند، پس می‌تواند به آینده امیدوار باشد. اگر جامعه خیال اصلاح و بهتر شدن را از دست بدهد غمبارترین حادثه رخ می‌دهد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه «عظمت علی ع در این است که وقتی قدرت دستش است از امید اجتماعی و تغییر و اصلاح سخن می‌گوید»، تأکید کرد: علی از این شعارها برای رسیدن به قدرت استفاده نکرد.

وی در این باره افزود: وقتی امام علی را به صفت عدالت می‌شناسیم باید متوجه باشیم که او با این مفهوم، امید اجتماعی را زنده کرد. جملات علی (ع) به مالک اشتر، طرد شده‌ترین افراد از قدرت را امیدوار می‌کند.

صادق‌نیا اضافه کرد: علی(ع) به مالک می‌گوید، عیب‌جوی مردم باید دشمن‌ترین افراد پیش تو باشد. این را مقایسه کنید با حکومت‌هایی که هرچه می‌توانند تجسس و دوربین را بیشتر می‌کنند تا مانایی‌شان بیشتر شود.

صادق‌نیا با بیان اینکه «امید علی(ع) تقدیرگرایانه نیست»، عنوان کرد: جایی پیدا نمی‌کنید که علی(ع) بگوید من کارم را کرده‌ام، حالا بیایید دعای ندبه بخوانیم تا نصرت الهی برسد. بلکه امید را با تزریق مسئولیت به تمام جامعه ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه «یکی از مشکلات جامعه ما امید اجتماعی است»، ادامه داد: ممکن است جامعه‌ای دارای ثبات و عدالت باشد، اما مردم احساس امید نکنند. امید اجتماعی با واقعیت مورد ادعا و اثبات فرق می‌کند. امید اجتماعی یک احساس جمعی است که برساخت تاریخ، تجربه‌های تاریخی و برداشت مردم است.

صادق‌نیا گفت: در صد سال اخیر جامعه ایران دو دسته بوده: آنها که به قدرت نزدیک بوده‌اند، امیدوار بوده و افراد دور از قدرت کاملا ناامید بوده‌اند.

وی اضافه کرد: باید جامعه به گونه‌ای شود که کسی با دروغ و تهمت، سرمایه اجتماعی خود را اضافه نکند یا به قدرت نزدیک نشود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه ادیان و مذاهب قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۸۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توازن و عدالت در اخذ مالیات باید لحاظ شود

به گزارش خبرگزای صدا و سیما؛ مرکز قم، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در دیدار رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان این مطلب گفت: اخذ مالیات از شهروندان و فعالان اقتصادی باید با عمران آبادانی شهر‌ها همراه باشد و عمران و آبادانی شهر‌ها جلوی چشم شهروندان رخ دهد.

آیت الله اعرافی با اشاره به وظایف نظام اسلامی در قبال مردم و جامعه گفت: نظام اسلامی در حوزه جمع آوری مالیات، ایجاد امنیت، پاکسازی و سالم‌سازی شهروندان و جامعه و همچنین آباد کردن جامعه و شهروندان وظایف سنگینی به عهده دارد و باید در تمامی این عرصه‌ها ایفای نقش کند.

وی در ادامه به ابعاد مختلف نظام مالیاتی پرداخت و گفت: یکی از این اضلاع، بعد فرهنگی و ارزشی اخذ مالیات در جامعه و بین شهروندان است و باید فرهنگ پرداخت مالیات در جامعه ترویج پیدا کند.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: اگر مالیات به خوبی برای شهروندان تبیین شود جامعه با آمادگی بیشتری مالیات پرداخت خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • توازن و عدالت در اخذ مالیات باید لحاظ شود
  • پرداخت تسهیلات کم بهره، راهکار توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی
  • انجام عملیات وعده صادق در سایه ولایت مداری
  • عملیات «وعده صادق» گواهی بر این اقتدار و عظمت و قدرت نیروهای مسلح بود
  • گسترش فعالیت‌های درآمدزای دانشگاه آزاد یزد در راستای تحقق شعار سال
  • عملیات وعده صادق جلوه گر اقتدار نظام اسلامی در دنیا
  • ضرورت تاسیس و توسعه تعاونی‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • علما نقش‌آفرینان کلیدی در تمدن نوین اسلامی و تحقق عدالت اجتماعی
  • رویکرد تقویت و اصلاح نور و رنگ در راستای بهبود کیفیت منظر شهری
  • ارزش‌گذاری اقتصادی محیط‌زیست در راستای تحقق شعار سال