Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید فراهانی (رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران) درباره شکل‌گیری دیوان محاسبات شهری در به خبرنگار ایلنا گفت: در برنامه سوم توسعه شهرداری تهران و همچنین سند بودجه 98، ‌بر لزوم انتقال ‌مجموعه ذی‌حسابی و حسابرس‌های شهرداری به ذیل شورای شهر در قالب یک نهاد قدرتمند به نام دیوان محاسبات شهری تاکید شده است، اما متاسفانه این اتفاق تاکنون عملی نشده است و هنوز منتظر ارائه لایحه جامع شهرداری هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره اثرگذاری این دیوان در ارائه صحیح گزارش‌های مالی شهرداری به شورا اظهار داشت: یکی از مهمترین نظارت‌های شورای شهر در حوزه نظارت مالی بر مدیریت شهری نظارت قبل از خرج، ‌حین خرج و بعد از خرج است. در این حوزه بسیار مهم است که شورای شهر نظارت قبل از خرج را از طریق تصویب بودجه سالانه انجام دهد. همچنین نظارت حین خرج باید از طریق ذی‌حسابی‌های شهرداری انجام شود و به این دلیل که این ذی‌حسابی‌ها اکنون زیرمجموعه شهرداری تهران است، ‌نظارت بر این ذی‌حسابی‌ها به شکل کامل انجام نمی‌شود.

وی درباره نظارت بعد از هزینه‌کردها نیز گفت: این نظارت از طریق تعیین حسابرسان انجام می‌شود، اما توجه به این مساله بسیار مهم است که مانند مجلس شورای اسلامی که با همکاری دیوان محاسبات،‌ مجموعه ذی‌حسابان و حسابرسان را مدیریت می‌کند و می‌تواند گزارشات مناسبی را از جهت نظارت مالی و تعیین و مدیریت انحرافات بودجه نسبت به عملکرد دستگاه‌های مختلف از طریق این دیوان انجام دهد، ‌این اتفاق در شورای شهر تهران نیز بیفتد.

فراهانی با اعلام اینکه شورای عالی استان‌ها به این حوزه ورود کرده است، اظهار داشت: شورای عالی استان‌ها در حال تهیه و تصویب طرحی برای ارائه به هیات دولت است تا مجموعه کلانشهرها در گام اول دیوان محاسبات شهری را تشکیل دهند.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به پیشگامی شورای شهر تهران در تشکیل دیوان محاسبات تصریح کرد: در شورای شهر منتظر نظر شورای عالی استان‌ها نماندیم و شهرداری تهران را ملزم کردیم، لایحه‌ای را به این منظور ارائه و در صحن شورا مطرح کند و پس از بحث و بررسی در کمیسیون‌های مختلف به رای گذاشته شود.

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران درباره زمان شکل‌گیری این دیوان گفت: امیدواریم تا انتهای سال جاری شاهد تاسیس دیوان محاسبات شهری براساس وعده‌ای که به شهروندان دادیم باشیم.

وی درباره اینکه شهرداری در ارائه گزارش‌های بودجه‌ای همواره تاخیر دارد که با تذکر اعضای شورا روبرو است و این مساله این ابهام را ایجاد می‌کند که آنها تمایلی به ارائه لایحه ندارند، اظهار داشت: اگر شهرداری تهران در ارائه لایحه کوتاهی کند،‌ این کار را از طریق تصویب طرحی به امضای اعضای شورای شهر رسانده و لایحه را به سرانجام خواهیم رساند.

فراهانی در پاسخ به این سوال که ‌آیا شهرداری تا پایان سال این لایحه را ارائه می‌دهد و شما در جریان آن ایجاد قرار دارید؟ گفت: هیچ گزارشی درباره اقداماتی که شهرداری تا این لحظه در این زمینه انجام شده باشد به ما ارائه نشده است. شهرداری حتما باید جلساتی بگذارد و در صورت لزوم مانیز از آن مطلع باشیم.

وی  در این باره که با این روند بعید است شهرداری تا پایان سال نیز لایحه‌ای به شورا ارائه کند، اظهار داشت: از فرایند انجام کار هیچ اطلاعی ندارم و منتظر ارائه این لایحه از سوی شهرداری در شش ماه اول سال خواهیم ماند. اگر این گزارش در شش ماهه اول ارائه نشود،‌ خود شورا به صورت ارائه طرحی،‌ آن را در صحن شورا مصوب و طی شش ماهه دوم به سرانجام خواهد رساند.

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران همچنین درباره ناپایداری درآمدهای شهرداری تهران نیز گفت: مهمترین نقیصه در بحث درآمدهای نقد مطرح است که ناشی از درآمدهای پایدار شهری است و شهرداری با کسری بودجه 26 درصدی مواجه است. در مقابل 29 درصد افزایش در واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای در گزارش سه ماهه شهرداری ذکر شده است که به درآمدهای ناپایدار شهری مانند فروش تراکم و تغییر کاربری‌ها مربوط است. این مساله نشان می‌دهد، شهرداری به رغم تاکید شورا بر افزایش سهم درآمدهای پایدار این اتفاق رخ نداده است.

وی در پایان تاکید کرد: شهردار تهران و مجموعه مدیریت شهری حتما باید برنامه مشخصی را برای تغییر این موازنه و افزایش سهم درآمدهای پایدار در سه ماهه دوم سال ارائه دهد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بودجه دیوان محاسبات شورای شهر تهران شهردار تهران شهرداری لایحه دیوان محاسبات شهری کمیته بودجه و نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۱۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از تنظیم بازار و کاهش تلفات رانندگی تا استقبال از گردشگری داخلی در نوروز ۱۴۰۳ تهران

به گزارش روابط عمومی فرمانداری تهران، احمد قیومی معاون استاندار، فرماندار و رییس ستاد خدمات سفر تهران با اشاره به جمع بندی گزارش کمیته‌های ۱۲ گانه ستاد خدمات سفر، اظهار داشت: براساس گزارشات ارسالی از ۱۲ کمیته ستاد خدمات سفر به فرمانداری تهران خوشبختانه شاهد روند رو به کاهش میزان تصادفات در حوزه فوتی و جرحی هستیم به طوری که در حوزه درون شهری تهران شاهد ۴۵ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.

وی در ادامه با اشاره به میزان سرویس دهی به مسافران نوروزی در حوزه پایانه‌های اتوبوسی بیان کرد: در حمل و نقل برون شهری در تهران از ابتدای آغاز سفر‌های نوروزی تا کنون ۴۰ هزار مورد سرویس عمومی از مبدا تهران به دیگر نقاط کشور ثبت شده است، مطابق این آمار تعداد مسافر خروجی از شهر تهران ۴۰۸۰۸۵ نفر و تعداد مسافر ورودی به تهران ۲۴۲۳۰۹ نفر از ابتدای طرح نوروزی تاکنون بوده است.

فرماندار تهران با اشاره به آمار‌های پرواز از فرودگاه بین المللی مهرآباد در سفر‌های نوروزی اذعان کرد: از آغاز سفر‌های نوروزی تاکنون بیش از ۲۱۰۰ مورد پرواز در فرودگاه بین المللی مهرآباد ثبت شده که از این طریق ۲۳۰ هزار نفر مسافر پذیرش شدند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت رصد بازار در راستای جلوگیری از تخلفات در حوزه‌های کالا‌های اساسی و عید نوروز تاکید کرد: تاکنون با ثبت ۱۳۷۰ مورد بازرسی از بازار در ایام نوروز توانستیم رصد خوبی را در تامین کالا‌های اساسی و جلوگیری از کم فروشی و گرانفروشی انجام دهیم و این رصد همچنان تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه دار خواهد بود.

قیومی با اشاره به آمار ورود مسافران نوروزی به تهران و بهره مندی از هتل‌ها و مهمانپذیر‌ها خاطرنشان کرد: از آغاز سفر‌های نوروزی روزانه به صورت میانگین ۱۴ هزار نفر از این مراکز بهره‌مند شدند و سطح اشغال این هتل‌ها و اقامتگاه‌ها نیز به طور میانگین ۶۰ الی ۷۰ درصد بوده است.

فرماندار تهران افزود: در این آمار مشخص شده است که از تاریخ ۲۴ اسفند تا ۶ فروردین ۱۹۶ هزار نفر شب اقامت در اقامتگاه‌های رسمی شامل هتل، هتل آپارتمان و مهمانپذیر‌ها انجام شده است.

معاون استاندار تهران تصریح نمود، برگزاری ۷۰۰ تور تهرانگردی به صورت رایگان برای شهروندان، برگزاری برنامه برای گروه‌های خاص، روزه اولی‌ها، معلولین، سالمندان، تور کودک، برپایی ۱۰۰ ایستگاه اطلاع رسانی در تمام مناطق شهر تهران و توزیع ۱۵۰ هزار نقشه گردشگری و کتابچه گردشگری کودک و نیز توزیع ۱۰۰ هزار بن تخفیف استفاده از مراکز تفریحی و گردشگری تهران از سایر برنامه‌ها بوده است.

رییس ستاد خدمات سفر تهران در پایان با اشاره به رشد حوزه گردشگری داخلی در نوروز ۱۴۰۳ شهر تهران، یادآور شد: خوشبختانه در حوزه بازدید از مناطق گردشگری تهران رشد خوبی را شاهد بودیم و تهران تاکنون جز ۳ شهر پربازدید در حوزه موزه‌ها و آثار تاریخی و فرهنگی شناخته شده که در مجموع میزان بازدید از مناطق گردشگری جنوب تهران و نیز منطقه ۱۲ بیشترین آمار گردشگر را به خود اختصاص داده است و مطابق این آمار تعداد یک میلیون و دویست هزار بازدید از مراکز تفریحی شامل موزه‌ها، جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، طبیعت‌گردی و جاذبه‌های شهری نظیر پل طبیعت، برج میلاد، دریاچه چیتگر و... انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • دیدار نوروزی مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با مدیرکل دیوان محاسبات استان
  • بازدید رئیس کل دیوان محاسبات از سازمان برنامه و بودجه و خزانه داری 
  • بازدید دستغیب از سازمان برنامه و بودجه و خزانه داری کل کشور
  • عبور درآمد شهرداری تهران از رقم ۱۰۴ همت
  •  ارائه لایحه پیشنهادی اصلاح ​موادی از قانون کار برای تعیین مزد کارگران 
  • از تنظیم بازار و کاهش تلفات رانندگی تا استقبال از گردشگری داخلی در نوروز ۱۴۰۳ تهران
  • تصویب دو لایحه شهرداری در نخستین جلسه علنی شورای شهر قزوین
  • ارائه لایحه پیشنهادی جدید در خصوص قانون کار | قول وزیر اقتصاد به کارگران صحت دارد؟
  • ارائه لایحه پیشنهادی اصلاح ​مواد ۴١ و ۱۶۷ قانون کار/ دولت وکیل مدافع کارگران است
  • دیوان محاسبات می‌تواند به حل مسائل خوزستان کمک کند