Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-25@13:49:10 GMT

مسافرخانه‌های اربیل پر از کارگران ایران

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۹۳۷۵۱

مسافرخانه‌های اربیل پر از کارگران ایران

خرداد؛ ابعاد اکثر این اتاق‌ها 9 متر مربع است و چهار کارگر در هر اتاق ساکن می‌شوند. هر کارگر برای آب، برق و تخت شبی 3 دلار پرداخت می‌کند.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی به حرکت کارگران ایرانی به سمت کردستان عراق پرداخته است.

به گزارش عصر ایران، در متن گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است:

یک خودرو در شهر اربیل مرکز کردستان عراق توقف می‌کند و بیش از 6 کارگر ایرانی به سمتش هجوم می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر این افراد ایرانی‌هایی هستند که احتمالا در کارگاه‌های "ساخت‌و ساز" منطقه کردنشین عراق مشغول خواهند شد تا شرایط اقتصادی خود را بهبود بخشند.

بیشترشان کلاه‌های لبه‌دار بر سر دارند و کیف‌های پارچه‌ای را به دور کمر بسته‌اند. آنها در بخش‌های صنعتی اربیل منتظر افرادی هستند که با خودرو به این منطقه آمده و کارگران را به کارگاه‌های ساختمانی ببرند.

نمایی از شهر اربیل عراق

رستم 31 ساله یک کارگر از ارومیه ایران در این باره گفت: با حقوق یک روز خود در ایران تنها قادر به خرید یک مرغ هستم و این میزان کفاف خانواده‌ام را نمی‌دهد.

رضا کارگر دیگری که در اربیل فعالیت می کند در این باره گفت: دستمزد روزانه هر کارگر در اربیل بین 25 تا 30 هزار دینار عراقی (معادل حدود 25 دلار ) و حدود 3 برابر دستمزد آنها در ایران است.

وی افزود: این مقدار درآمد خوبی است.

رستم نیز در این خصوص گفت: اقتصاد ایران بسیار غیرقابل پیش‌بینی است. 

ساخت و ساز در اربیل رونق دارد

 اکثر کارگران ایرانی با ویزای یک ماهه توریستی از مرزهای ایران خارج شده و وارد کردستان عراق می‌شوند.

کارگران ایرانی پس از 28 روز برای استراحت به خانه بازمی‌گردند... پس از یک هفته استراحت این چرخه همچنان تکرار می‌شود.  

"عادل بکوان" محقق عراقی فرانسوی موسسه مطالعات پیشرفته علوم اجتماعی از پاریس گفت: کارگران نیازهای خود را برطرف می‌کنند و خودشان به عنوان منبعی از ثروت دیده می‌شوند.

بکوان به خبرگزاری فرانسه گفت: کارگران ایرانی نه تنها  کار خود را از منظر اجتماعی و فرهنگی در جامعه عراقی-کردی انجام می‌دهند، بلکه خرج کرده و هزینه می‌کنند.

در جنوب یکی از اتوبان‌های شلوغ اربیل یک تاجرعراقی- کُرد، ساختمان‌‌هایش را به مسافرخانه‌های ارزان تبدیل کرده تا اقامتگاه مناسبی برای کارگران ایرانی باشد.

خورشید شقلاویی 54 ساله در این باره گفت: در پائیز گذشته 54 کارگر ایرانی در این مسافرخانه اقامت کردند و اینک تعداد آنها به 180 نفر رسیده است.

او دو ساختمان دیگر در نزدیکی مسافرخانه‌های خود را اجاره کرده اما تعداد اتاق‌ها و امکانات همچنان کافی نیست.

ابعاد اکثر این اتاق‌ها 9 متر مربع است و چهار کارگر در هر اتاق ساکن می‌شوند. هر کارگر برای آب، برق و تخت شبی 3 دلار پرداخت می‌کند.

در میان کارگران ایرانی، فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها نیز حضور دارند. آنها به دلیل بدبینی به آینده و ناامیدی از پیدا کردن کار در کشورشان در اربیل کارگری می‌کنند. 

مهاجرت برای غذا

مقامات منطقه‌ای کردستان در شمال عراق آمار کاگران ایرانی را ندارند. مقامات عراق نیز اعلام کرده‌اند که هنوز از حرکت کارگران ایران به عراق نگران نیستند.

"ربین سیامند" 27  ساله یک فعال ساخت و ساز در اربیل گفت: کارگران ایرانی به اندازه مردم اربیل هزینه می‌کنند و ارتباط بهتری با مهندسان و صاحبان پروژه دارند.

با این وجود "سیامند" در خصوص افزایش کارگران ایرانی و دستمزد کمتر آنها در آینده هشدار داد و افزود: این روند می‌تواند بار مضاعفی را به مردم اربیل تحمیل کند.

سلیمان طاهای 28 ساله در یک جاده خاکی منتهی به حومه یک روستایی پشت فرمان  یک پیک‌آپ نیسان آبی مونتاژ ایران نشسته است. وی که فارغ‌التحصیل "ریاضی" از دانشگاه سنندج در غرب ایران است، از ماه فوریه برای فروش مجسمه‌های دست‌ساز گچی حیوانات به عراق می‌آید.

وی از وضعیت اقتصادی ایران و افزایش قیمت کالاهای مختلف از جمله خوراکی ها گلایه می‌کند.

او به دنبال اجاره یک خانه در اربیل است زیرا بسیاری از دوستان و افراد خانواده‌اش به فکر عبور از مرز برای کار هستند.

برچسب ها: کردستان عراق

منبع: خرداد

کلیدواژه: کردستان عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۳۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران از ارکان اصلی جهش تولید هستند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در سال رشد تولید و مهار تورم اقدامات ارزنده‌ای انجام شد و در تمام بخش‌ها رشد تولید داشتیم، گفت: امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است که یکی از ارکان اصلی جهش تولید کارگران و کارفرمایان هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید صولت مرتضوی پس از تجدید میثاق کارکنان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با آرمان‌های امام خمینی (ره)، اظهار کرد: در آغاز هفته کارگر توفیق داریم تا در حرم حضرت امام خمینی (ره) حاضر شویم تا تجدید میثاقی با آرمان‌های امام (ره) و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی داشته باشیم.

وی افزود: امسال هفته کارگر پس از ۲ حادثه مهم طبیعی به وقوع پیوسته است؛ نخست روز قدس که جلوه‌ای دیگر پیدا کرد و تبدیل به هفته جهانی قدس شد. اتفاق دیگری که رخ داد کار بزرگی بود که رزمندگان اسلام در سپاه انقلاب اسلامی انجام دادند آن هم تحقق وعده صادق بود، البته این اقدام بخش اندکی از توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران بود که به فضل الهی در یک اقدام بسیار مؤثر ابهت پوشالی را در هم فرو ریختند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امام ما در جغرافیای سیاسی، دفاعی و اداری جهان طرحی نو درانداختند و هیچ واژه‌ای در بیان این همه منزلت امام (ره) بالاتر از بیانات مقام معظم رهبری نیست که فرمودند امام روح خدا بود در کالبد زمان و روح خدا فانی ناپذیر است. اکنون راه امام راه ماست. هدف امام هدف ماست. امیدواریم ایران همواره در نسل‌های مختلف پایدار و ماندگار باشد.

مرتضوی بیان کرد: نکته دیگر شعار سال است که مقام معظم رهبری فرمودند. امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است. یکی از ارکان اصلی جهش تولید که امروز گرد هم آمدند کارگران و کارفرمایان هستند. در سال رشد تولید و مهار تورم اقدامات ارزنده‌ای صورت گرفت و در تمام بخش‌ها ما رشد تولید داشتیم و این را نه تنها مراکز داخلی بلکه مراکز خارجی مانند بانک جهانی نیز به آن اذعان دارند.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ میانگین ۶ درصد رشد اقتصادی داشتیم و تورم نیز سیر نزولی را طی کرد. نکته دیگر موضوع تجلیل از کارگران است. نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هم به کار و هم به کارگر ارج می‌نهد و من به عنوان کوچک‌ترین کارگزار ایران در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تمام افتخار به دست کارگران بوسه می‌زنیم. تمام تلاش دولت این است که بتوانیم معیشت جامعه کارگری را ارتقا دهیم.

وزیر کار درباره اقدامات صورت گرفته در این حوزه گفت: با مشارکتی که با شرکای خود در شورای عالی کار داشتیم توانستیم برای سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۹ درصد حداقل حقوق کارگران را افزایش دهیم. دولت و وزارت تعاون برای بهداشت و درمان کارگران برنامه‌های متنوعی دارد. تقریباً در تمام کارگاه‌های دارای ۵۰ کارگر مراکز بهگر، پزشکی و درمانی طراحی شده است.

مرتضوی تاکید کرد: تمام جامعه ایرانی (۹۰ درصد) امروز از بیمه درمانی پایه برخوردار هستند و وزارت تعاون برای بازنشستگان تأمین اجتماعی و کشوری بیمه تکمیلی پیش‌بینی شده که روز گذشته در هیأت امنا برای آن تصمیم‌گیری شد تا ۳۵ درصد خدمات و منابع بیمه‌های تکمیلی افزایش پیدا کند.

وی گفت: تأمین معیشت با اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی عملیاتی شده است و در مرحله نخست طرح فجرانه اقداماتی خوبی انجام دادیم. در اجرای قانون جوانی و جمعیت تعداد یک میلیون مادری که باردار یا دارای کودک شیرخوار در دهک یک تا سه درآمدی قرار دارند تحت پوشش‌های ویژه قرار گرفتند و اقدامات مهم و مؤثر دیگری صورت خواهد گرفت.

کد خبر 747212

دیگر خبرها

  • بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • وزیر کار : حقوق کارگران هنوز به حد ایده‌آل نرسیده زیرا عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای در این حوزه وجود دارد
  • عکسی از دست‌نوشته متفاوت یک کارگر در دیدار امروز با رهبری
  • مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • مقام معظم رهبری در دیدار کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • رهبر انقلاب در دیدار کارگران سراسر کشور: تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • اولین تصاویر از محل وقوع تیراندازی و حریق در اربیل + فیلم
  • کارگران از ارکان اصلی جهش تولید هستند
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال