Web Analytics Made Easy - Statcounter

فهمیه ظاهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اثر متقابل بازار سرمایه و کسب و کارهای نوین در رشد اقتصادی اظهار داشت: برای دستیابی به اقتصاد قوی و رو به رشد نیازمند یک بازار سرمایه قوی هستیم لذا نخست باید نگاهی به تاثیر بازار سرمایه بر رشد توسعه اقتصادی داشته باشیم و بدانیم کسب و کارهای نوین چگونه می‌تواند به رشد و توسعه اقتصادی با استفاده از پتانسیل بازار سرمایه دست یابیم و در نهایت به رشد و توسعه اقتصادی جامعه برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظاهری ابراز کرد: اساس شرکت‌های دانش بنیان بر مبنای دانش است و معمولا این شرکت‌ها از یک فناوری و دانش بروز استفاده می‌کنند که می‌تواند تاثیر مهمی بر حوزه اقتصاد داشته باشد.

این مقام مسئول یادآور شد: در گذشته هنگامی که سخن از سرمایه به میان می‌آمد اذهان عمومی به سوی دارایی فیزیکی از قبیل معدن، پتروشیمی، منابع طبیعی، تجهیزات و ماشین‌آلات سوق داده می‌شد و لیکن امروزه با توجه به جایگاه و ارزش موارد ذکر شده برای تاسیس شرکت‌های نوپا و دانش بنیان نیاز چندانی به دارایی‌های فیزیکی نیست.

وی ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان در نگاه اولیه شرکت‌هایی به ظاهر کوچک و نوپا هستند که سرمایه آ‌نچنانی ندارند زیرا سرمایه آنها دانش و نیروی انسانی است و در تمام حوزه‌ها به خصوص در حوزه خدمات نیز فعالیت دارند که این رمز موفقیت و تبدیل شدن آنها به غول اقتصادی است.

مدیر بورس اوراق بهادار منطقه هرمزگان به شرکت‌های خدماتی آمازون و علی بابا اشاره کرد و افزود: اساس کار این شرکت‌ها بدون در نظر گیری سرمایه اولیه و بر پایه اهداف شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و تاثیر فراوانی بر روی اقتصاد کشور و دنیا گذاشته‌اند.

وی گفت: امروزه با توجه به موفقیت‌های کسب شده از طریق شرکت‌های دانش بنیان رویکرد سرمایه‌داران نیز تغییر کرده که به تعبیری می‌توان آ‌ن را انقلاب صنعتی جدید تلقی کرد و در نتیجه وجود این شرکت‌ها برای ارتقای اقتصاد ضروری است زیرا باعث ارزش‌آفرینی و تولید ثروت برای کشور می‌شود.

ظاهری عنوان کرد: در دنیای اقتصاد شاهد هستیم که کشورهای نوظهوری مانند هند و کره جنوبی پیشرو و مطرح هستند و بر روی شرکت‌های دانش بنیان و کوچک و متوسط تمرکز و فعالیت فراوانی داشتند که این خود منجر به موفقیت و پیشرفت آ‌نان شده است.

وی با بیان اینکه در عصر جدید برای ادامه و بقای شرکت‌های کوچک و متوسط باید در حوزه کسب و کارهای نوین فعالیت کنند، تصریح کرد:‌ مهمترین مشکل شرکت‌های نوپا را نبود سرمایه، ریسک بالا و عدم جذب نقدینگی است لذا جهت رفع مشکلات آنان بازار فرابورس به نام SME ها ایجاد شد که در واقع شرکت‌ها می‌توانند در این بازار مورد پذیرش قرار بگیرند و خودشان را معرفی کنند و از این طریق تامین مالی شوند.

این مسئول عنوان کرد: بازار SME شرایط خوبی را برای صاحبان شرکت‌های نوپا ایجاد کرده تا بتوانند راحت‌تر به سایر بازارهایی که در بورس و فرابورس وجود دارد دسترسی پیدا کنند.

وی ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان شاید در ابتدای کار سودآور نباشند اما چشم‌اندازی برای سودآوری آنها وجود دارد به طور مثال شاید اکنون سرمایه ثبتی بالایی نداشته باشند ولیکن انتظار می‌رود آنان سودآور شوند و نقش مهمی را در اقتصاد ایفا کنند.

ظاهری در تشریح مزایای شرکت‌های دانش بنیان پس از پذیرش آنان در بازار فرابورس افزود: یکی از مزیت‌های این شرکت‌ها این است که می‌توانند برند خودشان را در بازار SME یا فرابورس معرفی کنند و باعث ایجاد جایگاه مشخص برای سرمایه گذاران در بازار شوند تا بتوانند کالای خود را عرضه کنند و به سود دلخواه خویش دست یابند.

وی ادامه داد: مزیت دیگر آن است که شرکت‌ها ساختار مالی خود را در سایر شرکت‌هایی که در فرازهای بالاتر در بازار سرمایه هستند منطبق کنند و در واقع این راهی برای تامین مالی آسان‌تر است چنانچه اگر شرکت‌ها به حدی از تثبیت برسند که بتوانند در بازارهای بالاتر فرابورس پذیرفته شوند معافیت‌های مالیاتی نیز شامل آنان می‌شود.

مدیر بورس اوراق بهادار منطقه هرمزگان تاکید کرد: یکی از مزایای ویژه کسب و کارهای نوین این است که در بازار سرمایه شرایط برای سرمایه‌گذاران مهیا شود که بدون نیاز به وثیقه‌های سنگین بتوانند محصولشان را در این بازار عرضه کنند.

وی با بیان اینکه بازار دارایی فکری بازاری است که در آن شرکت‌ها می‌توانند طرح‌ها و ایده‌های خود را ارائه کنند و مکان مناسبی برای صاحبان طرح و ایده است، گفت: کمبود نقدینگی از مهمترین چالش پیش روی کسب و کارهای کوچک را عدم دسترسی مناسب به بازار یا بانک‌ها است لذا برای رفع این مشکل بازاری با نام سرمایه‌گذاری جسورانه Capital Venture پدید آمده است.

ظاهری با اشاره به اینکه سرمایه گذاری جسورانه یک مدلی است که در دنیا باب است یعنی برای راه‌اندازی کسب و کار نوپا یک شرکت کوچک که پتانسیل رشد بلندمدت دارد ایجاد شده که می‌تواند منبع مناسبی برای راه‌اندازی شرکت‌ها و کسب‌وکارهای نوپا و کوچک با پتانسیل رشد بلندمدت باشد که دارای ریسک بالایی است.
مدیر بورس اوراق بهادار منطقه هرمزگان گفت: انتظار این است که در بلندمدت سود به دنبال داشته باشد چرا که برخی علاقمند بها ین نوع سرمایه‌گذاری هستند.

وی تاکید کرد: معمولا افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند بر لزوم احتیاج به نقدینگی آگاهند و این کمبود نقدینگی باعث می‌شود که بسیاری از اوقات فعالیت تفکر و طرح مورد نظر به مرحله ظهور و بالفعل نرسد موجب شکست کسب و کارها و شرکت‌های دانش بنیان می‌شود.

ظاهری با اشاره به فعالیت صندوق جسورانه خاطرنشان کرد: این صندوق‌ها کمک به سرمایه‌گذاری می‌کنند چرا که در این حوزه‌ها افرادی با ریسک بالا، کسب و کارهای نوین هستند که یونیت‌ها و واحدهایی این صندوق‌ها را خریداری می‌کنند.

گفت و گو از: سمانه کمالی باغستانی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جامعه رشد رشد و توسعه کسب و کار هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۵۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های ۲۰‌گانه دستگاه‌های اجرایی استان کرمان چیست؟

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان گفت: در راستای شعار سال ۲۰ برنامه اجرایی جدای از برنامه‌های جاری برای دستگاه‌های اجرایی استان تعریف شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدرضا وحیدی ظهر امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کرمان که با حضور محمدمهدی فداکار استاندار و محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان برگزار شد اظهار داشت: برنامه‌های اجرایی استان کرمان در راستای تحقق شعار سال برنامه‌ریزی شده است و امروز نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری سال جدید را با شعار جهش تولید با مشارکت مردم نام‌گذاری کردند، گفت: شعارهای 16 سال اخیر مقام معظم رهبری با موضوع اقتصاد و افزایش تولید در کشور است که در سخنرانی‌های مختلف به صورت مستقیم و غیرمستقیم به آن اشاره کردند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه مردمی کردن اقتصاد در تولید ملی تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1403 است، بیان کرد: سهم استان کرمان در تولید ناخالص داخلی کشور از 3.6 درصد به 4 درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه در راستای شعار سال 20 برنامه اجرایی تعریف شده است، ادامه داد: انطباق حداکثری با اسناد بالادستی، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، تحقق شعار سال، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و فرصت‌های اقتصادی و ظرفیت‌های استان کرمان در تعریف این برنامه‌ها مورد اهمیت و تاکید بوده است.

وحیدی با اشاره به اینکه این برنامه‌ها جدای از برنامه‌های جاری و ساری دستگاه‌های اجرایی استان کرمان است، گفت: برنامه اول توسعه گردشگری و صنایع دستی در استان کرمان است که میراث فرهنگی استان متولی اصلی آن است.

وی با بیان اینکه کرمان شهر ملی صنایع دستی است و 10 اثر تاریخی و طبیعی ثبت جهانی و 10 روستای مقصد گردشگری دارد، ادامه داد: استان کرمان همچنین با وجود مرقد مطهر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی به‌عنوان پایتخت مقاومت اسلامی در دنیا مطرح است و از این جهات ظرفیت توسعه گردشگری را دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه برنامه دوم، تربیت نیروی کار ماهر و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در استان کرمان است، بیان کرد: در استان کمبود نیروی ماهر داریم؛ نرخ بیکاری مردان در استان کرمان کاهش پیدا کرده است و حتماً باید نسبت به مهارت‌آموزی اقدام کنیم تا نیاز استان در نیروی کار برطرف شود.

وی با بیان اینکه سند توسعه مهارت باید در سال جاری نهایی شود و به تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان برسد، گفت: 50 درصد دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل باید در رشته‌های فنی و کاردانش مشغول تحصیل شوند.

4000 همت برای تحقق نرخ رشد 8 درصدی در اقتصاد کشور نیاز استنشست فعالان اقتصادی استان کرمان با سرکنسول روسیه + تصاویر

وحیدی با اشاره به اینکه برنامه سوم، بهبود فضای کسب و کار در استان کرمان است که اداره اقتصاد و دارایی استان متولی آن است، افزود: رتبه کسب و کار استان در سال گذشته از رتبه 31 به 4 در سطح کشور رسید که باید هم این عدد حفظ شود و هم ارتقا داشته باشیم.

وی با بیان اینکه کارآفرینی تعاون و توسعه اشتغال استان برنامه چهارم تعریف شده است که متولی اصلی آن اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان است، ادامه داد: خوشبختانه نرخ مشارکت در استان افزایش پیدا کرده است و این عدد باید در سال جاری ارتقا پیدا کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر 980 هزار نفر جمعیت فعال استان کرمان است و تعداد جمعیت شاغل 890 هزار نفر است، عنوان کرد: تعهد اشتغال استان در سال 1403 حدود 40 هزار نفر اشتغال است.

وی با بیان اینکه برنامه بعدی مولدسازی دارایی‌های دولت و مشارکت بخش خصوصی است که متولی آن اداره کل اقتصادی و دارایی استان است، گفت: در سال گذشته 196 ملک مازاد ادارات استان شناسایی شد که تعدادی از این املاک به مبلغ 65.5 میلیارد تومان فروخته و هزینه پروژه‌های نیمه تمام شد.

وحیدی با اشاره به اینکه در سفر رئیس جمهور به استان کرمان 22 مصوبه داشتیم که باید از طریق مولدسازی به نتیجه برسد، افزود: مدیریت منابع آب و بازار آب یکی دیگر از برنامه‌های تعریف شده در سال جدید است؛ راه‌اندازی بازار آب و صرفه جویی 131 میلیون مترمکعبی در سال 1403 باید انجام شود.

وی با بیان اینکه فعال‌سازی واحد‌های راکد و تکمیل زنجیره تولید نیز از برنامه‌های مهمی است که در سال جهش تولید با مشارکت مردم در استان کرمان تعریف شده است، اظهار داشت: 64 واحد راکد و 140 واحد نیمه فعال باید راه‌اندازی مجدد شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه یکی دیگر از برنامه‌های سال جدید توسعه صادرات و بازاریابی است که اتاق بازرگانی متولی آن معرفی شده است، گفت: تحول نظام اداری استان با هدف رضایتمندی ارباب رجوع از برنامه‌های در نظر گرفته شده است و دستگاه‌های اجرایی حتماً باید میز خدمت حضوری فعال در اداره داشته باشند.

وی با بیان اینکه در این برنامه استقرار چرخه مدیریت بهره‌وری باید انجام شود و بهره‌وری در استان کرمان باید افزایش پیدا کند، ادامه داد: برنامه بعدی رصد و پایش و اطلاعات در استان است و سامانه آماری استان کرمان راه‌اندازی شده است؛ وجود آمار برای برنامه‌ریزی دقیق در استان بسیار اهمیت دارد.

وحیدی با اشاره به اینکه پیگیری طرح نهضت ملی مسکن و ایجاد زیرساخت‌ها جزو برنامه‌های تعریف شده در استان در سال 1403 به صورت جدی است، بیان کرد: ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری و خلق منابع با استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده است که اداره کل اقتصاد و دارایی استان متولی آن است و در این راستا باید از تمام ظرفیت‌های موجود و بخش خصوصی بهره‌گیری شود.

وی با بیان اینکه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان یکی از برنامه‌های مهم تعریف شده است و در سال گذشته کارهای خوبی در این زمینه هدف‌گذاری شده است، گفت: افزایش 40 درصدی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین افزایش تولید محصولات دانش‌بنیان در استان کرمان باید در سال 1403 به نتیجه برسد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه توسعه مناطق و نواحی استان کرمان مدنظر است و به‌عنوان یکی از برنامه‌های سال جاری تعریف شده است، بیان کرد: در این برنامه از ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی استان بهره‌گیری می‌شود، طرح‌های توسعه بنگاه‌ها نیز مورد رصد قرار می‌گیرد و موانع پیش رو باید برطرف شود.

وی با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده است که در سال جاری باید به نتیجه برسد، افزود: سند اقتصاد دیجیتال در استان کرمان تهیه شده که در سال 1403 باید عملیاتی شود؛ زنجیره ارزش نیز جزو برنامه‌های 20 گانه است که در سه محصول باید به نتیجه برسد.

وحیدی با اشاره به اینکه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر هم برنامه مهمی است که با توجه به ظرفیت‌های استان کرمان باید به سرانجام برسد، گفت: از دیگر برنامه‌های تعریف شده پایش پروژه‌های عمرانی است؛ 770 پروژه در سطح استان کرمان در حال اجرا است که این پروژه‌ها باید مورد بررسی و نظارت قرار بگیرند تا به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه پایش پروژه‌های پیشران توسعه استان نیز بسیار مهم است که جزو برنامه قرار گرفته و 295 پروژه سفر ریاست جمهوری و 311 پروژه پیشران اقتصادی که در استان کرمان داریم، افزود: این پروژه‌ها باید روند پیشرفت فیزیکی آنها پیگیری شده و هر چه زودتر به نتیجه برسد چرا که این پروژه‌ها پیشران سایر پروژه‌ها هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی استان کرمان بیان کرد: برنامه سلامت و امنیت غذایی نیز از برنامه‌های مهمی است که دانشگاه علوم پزشکی متولی آن است و در قالب این برنامه باید ایجاد حداقل دو بیمارستان خصوصی و دو بیمارستان دولتی احداث شود و تعداد تخت‌های بیمارستانی از تعداد موجود به 500 تخت بیشتر افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • جانمایی پرنده‌فروشان دربازار پرندگان خلیج فار‌س
  • برنامه‌های ۲۰‌گانه دستگاه‌های اجرایی استان کرمان چیست؟
  • قانون جهش دانش‌بنیان مهم‌ترین سرفصل کاری معاونت علمی در ۱۴۰۳
  • سرمایه‌گذاری‌های قانونی در حوزه استخراج رمز دارایی حمایت می‌شوند
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • تضمین رشد اقتصاد در سایه سرمایه‌گذاری شرکت‌های جوان دانش‌ محور
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • امسال سال سرنوشت‌سازی برای شرکت‌های دانش‌بنیان است
  • تغییر در ترکیب هیئت پذیرش شرکت‌های استارت‌آپی/پذیرش دانش‌بنیان‌ها در حوزه های مختلف