Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، ملکه گلمغانی زاده، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اعلام این خبر گفت: اوجاق قراقی بافته پشمی است که به شیوه سنتی بر روی دار افقی و یا دار عمودی بافته می‌شود.

وی افزود: عرض این بافته عموما ۲۳ تا ۲۵ سانتی متر و طول آن ۱۰ متر است و تارو پود این دستبافته از جنس نخ پشمی و رنگ‌های بکار رفته بوده و الیاف آن باید از ثبات کافی برخوردار باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلمغانی زاده با بیان اینکه عشایر در گذشته تمامی نیازمندی خود از جمله لوازم زندگی را خود تامین می‌کردند، اظهار کرد: نوار‌های این نوع بافته دارای رنگ‌های متفاوت است و بافت قرینه این طرح‌ها اغلب به صورت ذهنی ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: اوجاق قراقی از لحاظ شیوه بافت و شکل ظاهری کاملا شبیه به جاجیم است و مصرف محلی دارد. رنگ‌های مورد استفاده در اوجاق قراقی اغلب قرمز، زرد، نارنجی، آبی، سیاه و سفید است و رنگ‌های روشن و شاد بیشتر به چشم می‌خورد.

وی با بیان اینکه این صنعت دست به شکل ذهنی و بدون نقشه توسط زنان عشایر بافته می‌شود، افزود: بافت اوجاق قراقی معمولاً به این شکل است که نخ‌ها متناوباً از روی یکدیگر رد شده در اثر پیوستگی نخ‌های تار و پود و درگیری آن‌ها با یکدیگر بافته‌ای با مقاومت مطلوب تولید می‌شود.

گلمغانی زاده گفت: اوجاق قراقی پس از بافت به همدیگر دوخته شده و در کنار اوجاق قرار می‌گرفت. اما این صنعت دست منسوخ شده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان اینکه این هنر فعلا به ثبت ملی نرسیده است، اما ظرفیت ثبت ملی را دارد، افزود: به منظور احیای این صنعت دست به دنبال راه‌اندازی دوره‌های آموزشی در شهرستان پارس آباد هستیم تا به پاس آموزش‌ها از فراموشی و منسوخ شدن این رشته ممانعت شود.

انتهای پیام/ع

اوجاق قراقی از لحاظ شیوه بافت و شکل ظاهری کاملا شبیه به جاجیم است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۶۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درج نام مادر روی کارت ملی منتفی است/ نام پدر هم از روی کارت ها حذف می شود

انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در پایان جلسه هیئت دولت با حضور در جمع خبرنگاران درباره حمایت این معاوت از زنان شاغل در حوزه صنایع دستی گفت: صنایع دستی متولی خود را دارد برای اشتغال بانوان هم بحث تعاونی ها و هم مشاغل خانگی را داریم که تا جایی که بتوانیم هم در بحث تسهیلات هم در بحث مجوزها و بازارچه های فروش حمایتشان می کنیم اما متولیان خاص آن ها باید اقدامات اساسی تر را انجام دهند در استان ها و اعتباراتی که برای آن ها تصویب می کنیم یکی از مباحث بازارچه‌ها است که اقدامات ما در خصوص آن ها برای سرپرستان خانوار و مشاغل خانگی است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره درج نام مادران در کارت ملی گفت: در این خصوص مراحلی را پیش رفتیم ولی گفتند این کارت ها دارد منسوخ می شود و اصلا هیچ نامی نمی آید و فقط کد ملی روی کارت ها قرار است درج شود. گفتند اصلا در کارت‌های جدید نه نام پدر و نه نام مادر درج نمی‌شود و این مساله دیگر موضوعیت ندارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • حمایت از بازارچه‌های صنایع دستی تولید بانوان
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی شد
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی است/ نام پدر هم از روی کارت‌ها حذف می‌شود
  • درج نام مادر روی کارت ملی منتفی است/ نام پدر هم از روی کارت ها حذف می شود
  • اجرای ۱۲ طرح زیربنایی و بازآفرینی شهری در استان اردبیل
  • صنایع دستی روستای قلعه بالا
  • صدور ۵۱۴ مجوز سه گانه صنایع دستی در خراسان‌شمالی
  • راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی در اردبیل
  • مسابقات جام صفوی اردبیل بستر توسعه گردشگری ورزشی
  • مسابقات جام صفوی اردبیل بستر توسعه گردشگری ورزشی است