Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا این طرح که برای نخستین بار در کشور به بهره برداری رسیده است، در راستای حفظ و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست به طور آزمایشی در حفاری یکی از چاه‌های میدان نفت سفید و در منطقه حفاظت شده زیستی به اجرا در آمد.

اجرای این طرح در کاهش آلودگی‌های ناشی از پسماند حفاری و صرفه حاصل از بازیافت خاک، آب و مواد مورد استفاده در حفاری مؤثر بوده و می‌توان این روش را در حفاری‌های آینده به ویژه در سایر مناطق حفاظت شده مورد استفاده قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، پسماندهای حفاری اغلب حاصل فعالیت‌های عملیات حفاری شامل سیالات حفاری مازاد بعد از استفاده و کنده های حفاری از اعماق زمین و آب‌های ناشی از شست و شو و خنک سازی دستگاه‌های حفاری هستند که به لحاظ فیزیکی به دو دسته جامدات و مایعات تقسیم می‌شوند و برای مدیریت و کنترل آنها از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود.

در روش مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک (کمپوستینگ)، این پسماندها جداگانه مدیریت خواهند شد؛ جامدات به روش زیستی (کمپوست سازی) و مایعات بسته به کیفیت اولیه خود به سه روش شیمیایی، جاذب های زیستی و تبخیر- میعان، بازیافت می‌شوند.

از مزایای این روش این است که پس از اجرای آن هیچ گونه آلودگی در محل بر جای نمی‌ماند به گونه‌ای که محل انباشت پسماندهای حفاری قابلیت کشت گیاه را نیز خواهد داشت. همچنین با اجرای این روش ۵۵ تا ۷۰ هزار بشکه آب به چرخه دستگاه حفاری بازگردانی و مورد استفاده مجدد در عملیات می‌شود.

بهداشت محیط، صرفه جویی در مصرف سیمان و سیلیکات سدیم، کاهش هزینه حمل جامدات، صرفه جویی در تهیه و حمل نمک و عدم نیاز به محل دفن کنده‌ها از دیگر مزایای این روش نوین عنوان می‌شود که با تکیه بر دانش و تخصص بومی و توان داخلی حاصل شده است.

۹۹۳۱/۶۰۰۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محیط زیست شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ایرنا نفت سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۶۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش های اخیر در۱۹استان قابل ملاحظه بود/اسکان عشایر در مناطق امن

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن نامی بعد از ظهر سه شنبه در حاشیه سفر به اسلامشهر گفت: بارش‌ها به ویژه در استان‌های لرستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری و خوزستان قابل توجه بود، به عنوان مثال در دو روز بارندگی‌های اخیر در استان خوزستان حدود یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدها و سفره‌های زیرزمینی شده‌است.

وی گفت: البته در ۱۴ استان دیگر نیز بارش‌ها مناسب بود.

نامی از هماهنگی‌ها و اقدامات استانداران به عنوان رؤسای ستادهای مدیریت بحران استان‌ها و فرمانداران به عنوان رؤسای ستاد مدیریت بحران در شهرستان‌ها تقدیر کرد و گفت: در تمام مناطق کشور که احتمال این وجود دارد، که سیلاب به هموطنان آسیب برسانند، باید هموطنان به اماکن امن راهنمایی شوند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: از نظر ما جان مردم اهمیت بسیاری دارد و برای همین موضوع و با توجه به فرا رسیدن فصل بهار و حضور عشایر در اماکن سیل خیز در استان‌های مختلف به سرعت این عزیزان در مناطق امن اسکان داده شدند، تا آسیبی نبینند.

کد خبر 6063234

دیگر خبرها

  • جمع آوری پسماند ۲ محور پرتردد رشت همزمان با ایام نوروز
  • ۲۲ مصدوم حاصل حوادث رانندگی ۲۴ ساعت گذشته در گتوند خوزستان
  • طرح آبرسانی هرسین در اولویت پیگیری و اجرا
  • جشن بزرگ آیین سنتی گرگیعان در شهرستان شوش باشکوه برگزار شد
  • بارش های اخیر در۱۹استان قابل ملاحظه بود/اسکان عشایر در مناطق امن
  • برگزاری مراسم «گرگیعان» در حاشیه تمرین امروز استقلال خوزستان
  • فراهم شدن فضای خلق ایده‌های جدید تفریحی و گردشگری در اصفهان
  • تلاش برای ساماندهی مراکز غیرمجاز نگهداری پسماند در قم/ وجود ۳۶۰ مرکز غیرمجاز
  • شیرازِ پس از باران، همچنان پاکیزه و زیبا
  • پر شدن ۶۴ درصد مخازن آبی خوزستان