Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-25@21:25:36 GMT

مشکلات مسجدسلیمان برای همیشه رفع می شود

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۹۶۹۳۸

 

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا ، مازیار حسینی در خصوص اهداف سفر خود به استان خوزستان، نکاتی را ارایه کرد و گفت: سفر به خوزستان به دستور وزیر راه و شهرسازی به منظور ارزیابی خسارات زلزله با بزرگی ۵.۷ و همچنین تعیین‌ تکلیف و ساماندهی برخی از سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده و در معرض خطر مسجد سلیمان و شهر اهواز انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: بخشی از مشکلاتی که مردم منطقه مسجد سلیمان دارند شامل برخی از محدودیت‌هایی است که در منطقه به جهت مصوب نشدن طرح تفصیلی وجود دارد. از آنجایی که شهرداری مجوز قانونی برای ساخت و ساز در منطقه نمی‌دهد مردم خود به ساخت و ساز مبادرت می‌ورزند و به همین دلیل که سیکل قانونی طی نمی‌شود، کیفیت ساخت و ساز، پایین و غیرقابل‌قبول است.

حسینی یادآور شد: زلزله‌ای با شتاب ۲۵ سانتیمتر بر مجذور ثانیه توانسته آسیب‌های جدی به واحدهای مسکونی مسجدسلیمان وارد آورد. در حالی که طبق آیین‌نامه ۲۸۰۰ ساختمان‌های این منطقه باید برای زلزله‌ای تا شتاب ۳۰۰ سانتیمتر بر مجذور ثانیه دوام بیاورند و اینها حاکی از کیفیت ساخت و ساز پایین در منطقه مسجدسلیمان است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بیان پیشنهادهای خود که در جلسه شورای مدیریت بحران استان در مسجد سلیمان مطرح کرد، گفت: برداشتن محدودیت‌های ساخت و ساز برای ساکنان و فراهم آوردن مسیرهای قانونی از جمله خواسته‌های ما در بازدیدهای میدانی از منطقه بوده است.

حسینی افزود: در بازدیدهای میدانی از مسجدسلیمان دو گونه جابه‌جایی برای ساختمان‌ها باید رخ دهد. گونه نخست ساختمان‌هایی هستند که در مناطقی واقع شده‌اند که مشکلات زیست‌محیطی ناشی از نفت و گاز را دارند که جزو مناطق ممنوعه برای سکونت به شمار می‌روند و گونه دوم، ساختمان‌هایی هستند از منظر توپوگرافی و شیب، غیرقابل سکونت به شمار می‌روند که تمامی این ساختمان‌ها باید از محل‌های پرخطر جابه‌جا شده و به جایی دیگر منتقل شوند.

این مقام مسوول از برنامه‌ریزی و سیاست گذاری برای ساماندهی واحدهای مسکونی که در مناطق پرخطر مسجد سلیمان واقع شده‌اند، خبر داد و گفت: معمولا در جابه‌جایی ها مقاومت مردمی وجود دارد اما در بازدیدهایی که انجام شد و صحبت هایی که با مردم منطقه داشتیم، پذیرش اجتماعی برای انجام طرح جابه جایی واحدهای پرخطر مسجد سلیمان وجود دارد.

حسینی خاطرنشان کرد: تهیه طرحی مناسب و همه‌جانبه که بر اساس آن طرح، بتوان محلات با خطر ریسک بالا را در مسجدسلیمان و اهواز جابه جا کرد، می‌تواند به حل برخی از مشکلات کنونی، بینجامد.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین اعلام کرد: موضوعی که در جریان بازدید با آن مواجه شدیم، ساختمان‌هایی هستند که ساخته شده‌اند و در زلزله هم آسیب دیده‌اند اما به لحاظ مهندسی، قابلیت بهسازی لرزه‌ای و استحکام‌بخشی مجدد دارند که در این‌باره نیز اعلام آمادگی کرده‌ایم که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی می‌تواند برای چنین واحدهایی طرح بهسازی تهیه کند که در این موارد نیازی به جابه‌جایی ساختمان و سکنه نیست.

وی ساماندهی مسجدسلیمان را مانند تجربه مشابه‌ای که وزارتخانه در خصوص چابهار و زاهدان در دستور کار قرار داده است و بر اساس آن توافقی سه‌جانبه بین سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت بازآفرینی شهری و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دستور کار دارد، عملیاتی و اجرایی دانست.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: با مجموعه اقداماتی که در مسجدسلیمان انجام می دهیم یکبار برای همیشه مسائل و مشکلاتی که شهر و مردم ساکن در آن دارند را حل و فصل خواهیم کرد.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۶۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین اجلاس شورا‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها در بوشهر

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ هفتمین اجلاس دو روزه مجمع رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شورا‌های اسلامی و معاونان شهرسازی شهرداری‌های کلان‌شهر‌ها و مراکز استان‌های کشور با محوریت مشارکت‌های مردمی در بازآفرینی شهری و چالش‌های شهرسازی در بوشهر آغاز به‌کار کرد.

رئیس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی کلان‌شهر‌ها و مراکز استان‌های کشور و رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در این نشست گفت: در ساختار قانون اساسی به‌گونه‌ای پیش‌بینی شده که کار مردم و تصمیمات محلی، در یک نظام مشارکتی و در یک نظام بر پایه حضور مردم توسط منتخبان اتفاق بیفتد.

مهدی عباسی با بیان این‌که شورا از مردم و برای مردم است و در ارتباط با مردم معنای واقعی خود را پیدا می‌کند، افزود: خوشبختانه شاهد این بودیم که رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری و معاونان در کنار هم تبدیل به یک مجموعه منسجم و هم‌فکر و هم‌سو شدند که این ارتباط و این سطح انسجام و آشنایی از فعالیت و تجربیات یکایک افراد، برای مردم پرثمر خواهد بود.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر هم در این نشست گفت: شهرسازی و معماری در حرکت تاریخ، نشان از ابعاد مختلفی از درجه تمدن هر جغرافیا و منطقه زیستی دارد.

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری افزود: در هر زیست‌بوم معماری و شهرسازی و بازآفرینی سازه‌های زیستی نشان از درجه دانش، هوشمندی، توان مهندسی و تشخیص قوی در عرصه جامعه‌شناسی و روان‌شناسی آن جامعه دارد.

او اضافه کرد: معماری، شهرسازی و بازآفرینی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است و نشان از درجه دانش مدیران و مردم آن منطقه دارد؛ بنابراین این همایش بسیار مهم است و می‌تواند در یک فرآیند دانش‌بنیان و فوق‌العاده جامع به بسیاری از چالش‌ها و مشکلاتی که در روند زندگی انسان ایجاد می‌شود پاسخ مثبت دهد و چالش را حل کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر هم با بیان این‌که شهر‌ها پیچیدگی‌های درهم‌تنیده خود را دارند، گفت: بافت‌های قدیمی در زمان‌های خود الگو‌های تمدن آن دوره بوده‌اند؛ اما اینک با فرسودگی آنها و تغییر فرهنگ‌ها و شکل زیست جمعی، کاربرد آن بافت‌ها انتظارات جامعه امروز را برآورده نمی‌کند.

محمدهادی رستمیان افزود: امیدواریم این نشست‌ها الگوی مناسب اقلیم هر منطقه با رویکرد مسئله‌محوری و تطابق‌پذیری فراهم شود تا شهر‌ها و بافت‌های شهر‌ها سرزنده و پرنشاط باشند و امکان دست‌یابی مردم به همه خدمات زیربنایی و روبنایی در آنها فراهم باشد.
در پایان این آیین از شورا‌های برتر استان بوشهر تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 
  • نگاه تمدن آفرین در عرصه معماری و شهرسازی و بازآفرینی لازم است
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • برگزاری هفتمین اجلاس شورا‌ها و شهرداری‌های مراکز استان‌ها در بوشهر
  • حل مشکلات مردم در حوزه مسکن یک تکلیف شرعی است
  • آیا مورچه‌ها صدا دارند و چرا صدای مورچه‌ها را نمی‌شنویم؟
  • «صادقانی» سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان شد
  • برگزاری دیدار استقلال ملاثانی - سپاهان در مسجدسلیمان
  • جاده شهرک صنعتی سلیمان صباحی بیدگلی ایمن نیست