Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت نساجی و پارچه بافی یکی از هنر‌های اصیل ایرانی است و یزد شاید نامدارترین شهر در این حوزه باشد که باید با برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری متنوع و مستمر از سابقه درخشان خود به خوبی حراست کند..

به گزارش ایسنا-منطقه یزد، هنر در حقیقت مترادف کلمه زیبایی است و به نظر می‌رسد که اگر این واقعیت نیز حقیقت داشته باشد خلقت و آفرینش، همه هنر خداست، زیرا خداوند جمیل است و جز جمال خلق نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنر نوعی رستگاری است که ما را از خواستن یعنی نوعی درد و رنج، آزاد و در پهن دشت حیاط تفکر بشری رها می‌سازد.

هنر نساجی و پارچه بافی که خوشبختانه شهر میراث جهانی یزد هم سابقه ای روشن و درخشان در این وادی دارد، از جمله هنرهای اصیل و حائز اهمیت است که نه تنها هویت گذشتگان بلکه نقشه راه آرامش آیندگان را نیز پاسداری می‌کند.

اگر امروز شهر یزد را به خاطر خانه‌های گلی و بادگیر‌های زیبایش می‌شناسیم، قطعاً در گذشته این شهر را به خاطر پارچه‌های زیبا و فاخرش می‌شناختند؛ شهری که از شرق تا غرب همه آوازه آن را داشتند؛ از هند گرفته تا شمالی‌ترین شهر‌های دریای کاسپین، از ترمه‌هایی بسیار زیبایی که برای مردم کشمیر بافته می‌شده تا کارخانه‌هایی نساجی که در شمال ایران ساخته شدند، همه وامدار هنرمندان یزدی هستند.

به همین منظور ایسنای یزد به بهانه برگزاری اولین جشنواره ملی پارچه فجر میزگردی با حضور اساتید و صاحب نظران طراحی پارچه و هنرمندان شهری با موضوع «چگونگی احیاء هویت یزد در پارچه‌بافی» برگزار و دغدغه هنرمندان طراحی پارچه و نساجی استان یزد را بررسی کرده است.

این میزگرد با حضور «محمود دهقان‌هراتی» معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی‌، «ابوالفضل داودی» دبیر کارگروه مد و لباس استان، «محسن کرمی نیا» معاون زیباسازی سازمان سیما،‌منظر و فضای سبز شهرداری یزد، «مریم موسوی» کارشناس مطبوعات محلی و خبرگزاری‌های اداره کل ارشاد اسلامی یزد،«مهدیه امامی» مسئول دبیرخانه اولین جشنواره ملی پارچه فجر و «درخشن» استاد هنر دانشگاه یزد و ایده پرداز گالری شهری برگزار شد.

در این نشست مباحثی نظیر ضرورت شناسایی ظرفیت هنرمندان بومی در حوزه نساجی، خودباوری فرهنگی برای توسعه اجتماعی، لزوم استفاده از ظرفیت هنرمندان بومی برای زیباسازی فضاهای شهری‌، معرفی جایگاه واقعی پارچه بافی یزد، لزوم برندسازی پارچه‌یزدی، چگونگی مشارکت جویی هنرمندان طراحی لباس و چگونگی حمایت مسئولان از هنرمندان این حوزه در استان مورد گفت‌و‌گو قرار گرفت.


انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرداری مد نساجی یزد قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۷۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات محیط زیست با آگاهی بخشی مناسب/ احیاء زمین نیاز به اراده ما دارد

روز جهانی زمین پاک را که هر ساله در ایران در دوم اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، باید یک جنبش محیط زیستی تلقی کرد تا همگان از اهمیت زمین و مزایای بی بدیل آن و گام‌هایی که می‌توانند برای حفظ آن بردارند، آگاه شوند. 

البته مردم دیگر نقاط جهان این روز را هر ساله در ۲۲ آوریل گرامی می‌دارند این روز، روزی برای ارتقاء آگاهی و آموزش در مورد مسایل زیست‌محیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین است در حقیقت یکی از دلایل نامگذاری چنین روزی در پاسخ به بحران محیط زیست صورت گرفت و نتایج بسیار خوبی در پی داشت. در پی برگزاری نخستین روز زمین پاک، موجی از اقدامات محیط زیستی به راه افتاد در حقیقت از جمله اهدافی که برای نام گذاری این روز بر شمرده شده است می‌توان به کمک به حل بحران تغییرات آب و هوایی، پایان بخشیدن به آلودگی پلاستیکی، حفاظت از گونه‌های در معرض انقراض و تشویق جنبش‌های محیط زیستی اشاره کرد. 

این روز که بعد از گذشت ۵۰ سال همچنان یک رویداد مهم جهانی محسوب می‌شود و هر ساله برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌های متعددی را در سراسر جهان به ارمغان می‌آورد، گاهی به یک روز ختم نشده و هفته‌ای به نام هفته زمین را به خود اختصاص می‌دهد، در ایران این هفته به نام هفته محیط زیست نامگذاری شده است و در این مدت اقدامات مهمی برای بالا بردن آگاهی مردم و حفاظت از محیط زیست صورت می‌گیرد.

در همین راستا پیام جوهرچی معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست پیشاپیش به مناسبت زمین پاک این گونه بیان کرد: روز جهانی زمین پاک یعنی دنیا به حیات و زندگی کردن با داشتن محیط زیست مناسب حساس شده است. این زمین به ما امانت داشته شده پس باید امانت دار خوبی باشیم تا بتوانیم به نسل‌های بعد منتقل کنیم.

او  تصریح کرد: شعار جهانی روز زمین پاک این است؛ زمین در برابر پلاستیک؛ و شعار بعدی ما حضور پر رنگ مردم است یعنی حضور مردم در برابر پلاستیک. با همکاری تمام ارگان‌ها وظایف خود در این راستا شروع کرده ایم.  همه پلاستیک ها به عنوان یک آلاینده تلقی شده و زمانی که وارد چرخه زمین و حیات ما شوند می‌توانند خطرساز باشند.  حتی می‌توانند بر روی مواد غذایی هم تاثیر بگذارند. سازمان محیط زیست به عنوان یک سازمان حاکمیتی پرچم دار شعار‌ها در این زمینه شده است. انتظار داریم که همه ارگان‌ها با ما همکاری‌های لازم را داشته باشند تا مردم بیشتر به اهمیت حفاظت از زمین توجه کنند.

پرداخت هزینه نسبت به در اختیارگرفتن کیسه های پلاستیکی

جوهرشی گفت: دنیا به جایی رسیده است که اگر بخواهید پسماند کیسه‌ها را تحویل دهید حتما باید در مبادی خروجی هزینه‌ای دهید. اگر به کشور‌ها و فروشگاه‌های بین المللی سفر کنید قطعا مشاهده می‌کنید که هزینه‌هایی حتی اندکی هم گرفته شود باعث کاهش مصرف خواهند شد. به صورت متداول  اگر نسبت کشوری در نظر بگیرم تنها  ۳ الی ۴ دقیقه از کیسه‌های پلاستیکی استفاده می‌کنیم. در حالی که  ۳۰۰ یا ۴۰۰ سال طول می کشد تا  اثرات آن ها از طبیعت حذف شود٬ زیرا تجزیه نشده و باقی خواهند ماند.

او در ادامه بیان کرد: در همین راستا بهترین روش فرهنگ سازی مردم است. اگر آموزش کافی داده شود مردم کمتر به سمت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی می‌روند. مرحله دوم بازیافت را ارتقا دهیم الزام آن این است که قطر نایلون‌ها بیشتر شود، زیرا در غیر این صورت صرف اقتصادی نخواهد داشت.

جوهرشی تصریح کرد: طی جلسه‌ای که داشتیم فروشگاه‌های زنجیره‌ای متعهد شده اند حداقل همین یک هفته زمین پاک در راستای آیین نامه کیسه‌ها را پولی کنند تا همین امر موجب شود مردم کمتر به سراغ خریدن کیسه روند. 

او در ادامه گفت: ما برای این که تعارضی با منافع مردم نداشته باشیم٬اقدامات مختلفی انجام داده ایم تا منابع دیگر ضرر نبینند. تولیدکنندگان باید خطوط تولید خود را تغییر دهند یعنی قطر کیسه‌ها افزایش یابد یا از کیسه‌های زیست تخریب پذیر استفاده کنند.  زیرا موجب می‌شود زود تجزیه شوند و دچار آلایندگی زیادی نمی‌شوند، تبدیل به آب و مواد غیر زائد خواهند شد. اگر در مبدا هر چقدر تولیدات کاهش یابد بار کمتری بر روی مقصد وارد خواهد شد. ما تفکیک را در مبدا نداریم که همین امر معضل تلقی می‌شود. یعنی افراد در منازل خود کمتر به تفکیک زباله توجه می کنند که امیدواریم این موضوع یک فرهنگ شود.

جوهرشی بیان کرد: امیدواریم مردم استقبال کنند و کشور و زمین را از این معضل جهان ساخت اخیری که به عنوان پلاستیک نام برده می شود، نجات دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت
  • راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • راه‌اندازی واحد احیاء فولاد بافت کرمان با نانوکاتالیست‌های پیشرفته ایرانی  
  • (تصاویر) شیردنگ بافی
  • بررسی تامین ناوگان حمل و نقل شهری در کمیسیون اصل نود
  • بررسی امکان جریمه افراد بی‌خانمان در آمریکا
  • این نقاشی تاریخ پارچه «جین آبی» را تغییر داد؟
  • بنا‌های تاریخی پایتخت نونوار می‌شود
  • نجات محیط زیست با آگاهی بخشی مناسب/ احیاء زمین نیاز به اراده ما دارد