Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد با تاکید بر خطرات استفاده غیراصولی از بطری‌های پلاستیکی، عنوان کرد: ترکیبات شیمیایی این بطری‌ها در هنگام بهره گیری غیراصولی در جنسیت جنین مادران باردار ایجاد تداخل می‌کند.

دکتر «بهادر حاجی‌محمدی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا - منطقه یزد، در این رابطه با بیان این که برخی از بطری‌های پلاستیکی در صورت استفاده نامناسب سلامت محتویات خود را تحت تاثیر قرار می‌دهند، اظهار کرد: بطری‌ها و به‌طور کلی همه ظروف پلاستیکی از مواد خاص پلیمری هستند که  در صورت استفاده غیر اصولی با انتقال این مواد به آب یا مواد غذایی موجود در آنها می‌توانند باعث بروز خطراتی در سلامت افراد در طولانی مدت شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این که یکی از خطرات احتمالی این بطری‌ها مربوط به ماده‌ای با نام «بیسفنول ای» است، افزود: این ماده خطرناک که در ترکیبات تولیدی پلاستیک‌ها از جمله  برخی از بطری‌های آب معدنی کاربرد دارد، در مواجهه با گرما و مواد اسیدی، وارد آب بطری می‌شود و سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد در این رابطه خاطرنشان کرد:  نگهداری بطری‌های آب معدنی در دمای بالای 25 درجه سانتی‌گراد یا دمای انجماد، فرسودگی و شست و شوی مکرر این بطری‌ها می‌تواند ترکیب شیمیایی بیسفنول را وارد آب و دیگر مواد غذایی کند.

وی در همین رابطه یادآور شد: البته اگر آب معدنی در دمای یخچال به مدت یکسال نیز نگهداری شود، خطری متوجه محتویات داخل آن نخواهد شد چرا که همانطور که قبلاً نیز اشاره شد استفاده صحیح از این بطری‌ها خطری را به همراه نخواهد داشت.

حاجی محمدی بیان کرد: افراد باید به این نکته هم توجه کنند که اگر بطری‌ها را به طور مکرر شست و شو می‌دهند یا برای استفاده از تولید یخ، آنها را در دمای خیلی پایین قرار می‌دهند، نباید بیشتر از یک ماه از این بطری‌ها استفاده کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: آسیب به جداره بطری در اثر فرسودگی آن و نگهداری مواد غذایی اسیدی نظیر رب گوجه فرنگی، آبلیمو و آبغوره که باعث خوردگی بطری  و ورود ترکیبات شیمیایی سمی به داخل محتوی آن می‌شود نیز خطرناک است.

مدیر گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد در بخش دیگری از سخنانش گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته ترکیب شیمیایی بیسفنول ای باعث اختلال در غدد درون‌ریز بدن می‌شود که این امر می‌تواند ناباروری، چاقی، بلوغ زودرس کودکان، سرطان روده در زنان و سرطان پروستات در مردان را منجر شود.

وی افزود: همچنین دریافت این ماده طی سه ماهه اول بارداری نیز موجب تغییرات هورمونی و افزایش احتمال دخترزایی می ‎ شود، زیرا شکل گیری جنسیت جنین در همین سه ماهه اول رخ می دهد.

این مسئول در پایان گفت: این نتایج نشان می‌دهد که دریافت این ترکیب شیمیایی احتمال تولد نوزادان دختر را افزایش می‌دهد ولی بدیهی است که تداخل این ماده شیمیایی در تعیین جنسیت جنین، آسیب ها و خطرات زیادی را بر سلامت مادر و نوزاد به دنبال دارد.


انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال جنسیت دانشگاه علوم پزشکی زنان سرطان پروستات کودکان قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۷۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • از کشف کود شیمیایی قاچاق در عجب‌شیر تا کشف تخم مرغ‌های فاقد مجوز در هشترود
  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • فرآیند احداث پایانه مکانیزه مواد معدنی آغاز شد/ تحقق ترافیک ۱۰ میلیون تنی مواد معدنی و شیمیایی ظرف سه سال
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • آغاز رصد و پالایش صنایع پرخطر کرمان
  • امحاء بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟