Web Analytics Made Easy - Statcounter

کل مساحت ۴۲ هزار هکتاری رویشگاه های شمشاد در شمال کشور طی سال‌های گذشته بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد به دلیل شیوع بیمای پروانه شب پره دچار آسیب دیدگی شده است.میزان جنگل های شمال کشور ۱.۹۴ میلیون هکتار است.

پروانه کوچکی به نام شب پره شمشاد با پروازهای شبانه به جان درختان ارزشمند جنگلی شمشاد در شمال کشور افتاد. آفتی که به گفته کارشناسان و متخصصان گیاه پزشکی، شکل گیری آن از یک دهه پیش در ابتدا در کشورهای اروپایی آغاز شده بود و در خرداد ماه سال ۹۵ برای نخستین بار این آفت در شمشاد زارهای بوستان بنفشه منطقه نمک َآبرود پیرامون یکی از هتل های چالوس مشاهده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این نیز بیماری سوختگی شمشاد (بلایت) از سال ۱۳۸۹ رویشگاه های این گونه ارزشمند جنگلی را مورد تهدید قرار داده بود و سبب خشکیدگی این گونه شده بود.

مدیرکل دفتر جنگل‌کاری پارک ها و ذخیره‌گاههای جنگلی معاونت امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد که یک میلیون و ۷۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان های بخش دولتی و خصوصی شمال کشور همراه با بذر در محیطی کاملاً ایزوله شده تولید و برای احیای شمشادستان های آسیب دیده براثر این بیماری پیش بینی شده است.

کوروش خلعتبری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به محض ریشه کن شدن این بیماری این تعداد نهال در مناطقی از عرصه های جنگلی پوشیده از شمشاد آسیب دیده در فصلش کاشته می شود.

وی اظهار داشت: این تعداد نهال هم اکنون در اختیار ادارات کل چهارگانه منابع طبیعی و آبخیزداری استان های شمالی قرار گرفته و امیدوارم با کاشت این  نهال ها  از انقراض شمشاد در جنگل های هیرکانی جلوگیری شود.

در فروردین ماه امسال نیز معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در گزارشی اعلام کرد که با اقدام های مقابله ای شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیک، خطر انقراض گونه  شمشاد برطرف شده است.

حدود ۲۷ نهالستان به مساحتی حدود ۷۳۰ هکتار در جنگل های شمال برای کاشت انواع گونه های جنگلی در معرض انقراض مانند شمشاد، صنوبر، زبان گنجشک و گیلاس وحشی پیش بینی شده است.

۷۰۷۸ / ‏‬ ۱۶۰۲/۱۸۹۹
 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نوشهر جنگل های هیرکانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۷۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالیانه ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان قزوین داریم

نظری رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: پایدارسازی دشت قزوین باید اولویت بخش کشاورزی باشد چرا که اهمیت دشت قزوین بر کسی پوشیده نیست و نجات این دشت با ۴۷۰ هزار هکتارکه بنیانگذار کشاورزی مدرن در کشور است می‌تواند آغاز کننده توسعه بخش کشاورزی باشد.

وی افزود: مقام معظم رهبری از سال ۸۲ تاکید ویژه‌ای بر روی دشت قزوین دارند. در اجرای رهنمود‌های ایشان باید ساختارسازی صورت گیرد و حرکت‌های جهادی انجام شود. مدیران ارشد استان از پارسال کمیته‌ای برای احیای دشت قزوین تشکیل داده اند. موضوعات در حال پیگیری است.

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: بحران آب یک مساله جهانی است و در کشور ما هم یک موضوع ملی است. ما در استان قزوین به اندازه دو برابر آب قابل برنامه ریزی استفاده می‌کنیم. برای استان ما ۷۵۲ میلیون مترمکعب آب برنامه ریزی شده است که دوبرابر آن استفاده می‌شود. ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان داریم و نتیجه این اضافه برداشت‌ها فرونشست زمین، خشک شدن درختان، فرسایش خاک و سایر مسائل بحران زاست.

نظری گفت: بهره وری در حوزه کشاورزی در دشت قزوین وضعیت ما از متوسط کشوری بهتر است، اما باتوجه به اقلیم قزوین، بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی آب بر هستند. ما باید محصولات آب بر را وارد کنیم و در حفظ آب که برای نسل‌های آینده است توجه بیشتری داشته باشیم.

امانپور رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین هم گفت: ۲۲ سال است که کاری برای دشت قزوین انجام نشده است. برای احیای دشت قزوین باید امید ایجاد کنیم. عزم راسخ داشته باشیم. تمدن سازی با محتوای مدیریت جهادی شکل می‌گیرد. الگوی جهادی برای توسعه پایدار تدوین شده است. اگر احیای دشت مهم است این اهمیت باید در همه شئون عمل شود. اینگونه نیست که یک نفر راه بیفتد و دشت قزوین را احیا کند. موضوع نهایی استان آب است و اگر حکمرانی نتواند برای آن کاری بکند همه کار‌ها بر زمین می‌ماند. نمی‌شود که از چاه‌های مجاز و غیرمجاز استان آب برداشت شود.

رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین در ادامه بیان کرد: ما نیازمند تهیه سند بالادستی هستیم که عنوان آن مدیریت جامع حوزه آبخیز از آن یاد می‌شود. تولید اطلاعات با عنوان آمایش سرزمینی از آن یاد می‌شود. تعیین کاربری منابع که آب و خاک و اکوسیستم را شامل می‌شود. تهیه دستورالعمل‌های استفاده از آن است. تبعیت بهره برداران از آن است. همه اقدامات باید ذیل این سند قرار گیرد.

امانپور گفت: تغذیه سفره آب استان با آبخیزداری و آبخوانداری است. برای اولین بار در کشور بخش خصوصی برای ارائه و اجرای الگوی آبخیزداری در استان اجرا می‌شود. باید سراغ مردم برویم و به مردم اعتماد کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • کشف ۳ تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند
  • سالیانه ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان قزوین داریم
  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • کشف ۱۴۰ اصله قنداق جنگلی در اردبیل
  • دستگیری یکی از عاملان قطع ۷۰ اصله درخت جنگلی در بهشهر
  • بازداشت یکی از عاملان قطع ۷۰ اصله درخت جنگلی در بهشهر
  • عکسی از ابراهیم رئیسی درحال کاشتن نهال در پاکستان
  • رفع تصرف اراضی مستحدث ساحلی در شهرستان نور