Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو هیات انتخاب سی‌ودومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان گفت: در سال‌های اخیر شاهد این هستیم که خشونت وارد سینمای کودک شده که این اتفاق اصلاً درست نیست، از نظر من مسئولین فرهنگی باید نسبت عدم ساخت آثاری همچون بچه‌های آسمان طی سال‌های اخیر پاسخگو باشند. تاریخ انتشار: 15:33 - 31 تير 1398 - کد خبر: ۵۳۴۶۱۷

حامد سلیمان‌زاده عضو هیات انتخاب سی‌ودومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، پیرامون حضور خود در جشنواره فیلم کودک و نوجوان امسال گفت: طی سه سال گذشته به صورت مستقیم با جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان در ارتباط هستم، سال اول معاون مدیر بین‌الملل بود، سال پیش به عنوان مدیر بین الملل و امسال هم علاوه بر حضور در تیم هیات انتخاب بار دیگر به عنوان معاون مدیر بین‌الملل انتخاب شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: دلیل انتخاب من به عنوان عضو هیات انتخاب جشنواره فیلم کودک و نوجوان بیشتر به خاطر سابقه فعالیتم در این حوزه بوده است، من پیشتر به عنوان داور در جشنواره فیلم روسیه، اوکراین، کره جنوبی فعالیت داشتم و به احتمال فراوان به همین دلیل از سوی دبیر جشنواره به این سمت برگزیده شدم.

معاون مدیر بین الملل جشنواره فیلم کودک و نوجوان درباره کیفیت آثار حاضر در این دوره از جشنواره تاکید کرد: به طور قطع جشنواره امسال نسبت به دو سال گذشته شاهد حضور آثار بسیار بهتری خواهد بود، اکثریت آثار حاضر در این دوره مربوط به سال‌های ۲۰۱۸ به بعد است و به نوعی جشنواره کاملاً به روز از لحاظ آثار روبرو هستیم.

وی افزود: اکثریت آثار بین المللی حاضر در جشنواره کودک و نوجوان امسال در جشنواره‌های معتبر کودک و نوجوان جهان همچون جشنواره «جیفونی» ایتالیا صاحب امتیاز و کاندید شده اند، بسیاری از آثار در جشنواره‌های مهمی همچون کن و برلین به نمایش در آمده و یا در بخش بازار جشنواره‌های صاحب نام عرضه شده اند، یکی از نکات مهم درمورد آثار بین الملل جشنواره امسال دوبله همزمان آن‌ها است، اتفاقی که به ارتباط بهتر مخاطبان مخصوصاً مخاطبان کودک کمک می‌کند.

این فیلمساز جوان درباره نحوه انتخاب آثار کودک و تفاوت آن با انتخاب آثار بزرگسال اضافه کرد: فیلم‌های کودکان و نوجوان دارای امتیاز ویژه‌ای هستند، زیرا همه جهان نسبت به رعایت شئونی که برای این سنین در نظر گرفته شده حساس هستند، عموماً تمامی جشنواره‌ها تمامی استاندارد‌های تربیتی و آموزشی را در این آثار رعایت می‌کنند، تقویت اعتماد به نقش کودکان، روحیه دادن به کودکان، امیدوار کردن کودکان، اتکا به دانش و تخیل کودکان همگی در انتخاب آثار مهم هستند، معمولاٌ برای انتخاب آثار در جشنواره‌های بزرگسال دست هیات انتخاب بازتر است، اما در حیطه کودکان رعایت تمامی مواردی که ذکر کردم، در عین حال کیفیت هنری اثر بسیار مهم هستند.

وی درباره مرکزیت اصفهان به عنوان میزبان جشنواره فیلم کودک اذعان کرد: اصفهان برای افراد بین المللی جذابیت خاصی دارد، مردم اصفهان با این جشنواره به خوبی انس پیدا کرده اند و به نوعی این شهر به عنوان قطب سینمای کودک و نوجوان شناخته شده است، اصفهان طی تمهیداتی که طی سال‌های پیش شکل گرفته می‌تواند به خوبی به شهر کودک معروف شود، امیدوارم مسئولین فرهنگی شهر هم نسبت به تقویت مسئله کودک و نوجوان و رونق این جشنواره در آن تاکید و توجه بیشتری انجام دهند.

عضو هیات انتخاب سی‌ودومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان درباره نبود امکان مناسب اکران برای آثار کودک اضافه کرد: دلیل اینکه فیلم‌های کودک و نوجوان در چرخه اکران گم می‌شوند دارای دو نگاه است، که نگاه اول به ذهنیت جشنواره‌ای بر می‌گردد، یعنی آثاری ساخته می‌شوند که صرفاً مخاطب جشنواره‌ای داشته و در عرصه بین الملل هم بسیار موفق هستند، اما در چرخه اکران داخلی مخاطب با آن‌ها ارتباطی برقرار نمی‌کند، این اتفاق مهمترین دلیلی است که فیلم‌های کودک در چرخه اکران جایی ندارد.

وی ادامه داد: به طور معمول در چرخه اکران پخش کنندگان به دنبال فیلم‌هایی هستند که بتوانند با آن‌ها تجارت کنند و خیلی به مسائل آموزشی و یا پژوهشی اثر توجهی نمی‌کنند، به همین دلیل توجه زیادی به اکران آثار کودک نمی‌کنند، البته تلاش‌های بسیاری برای راه افتادن چرخه اکران فیلم کودک شده، اما هنوز تا موقیت فاصله زیادی دارد، البته فراموش نکنیم که فیلمسازان هم در این راه نقش عمده‌ای دارند، موفقیت دوباره سینمای کودک به همکاری فیلمسازان، مسئولین فرهنگی و همین طور جشنواره فیلم کودک و نوجوان به طور مستقیم مرتبط است.

سلیمان زاده با اشاره به نیاز قهرمان در فیلم‌های کودک افزود: من به وجود قهرمان در فیلم‌های بزرگسال اعتقاد زیادی ندارم، اما در فیلم کودک وجود قهرمان لازم است، زیرا کودک با تماشای قهرمان در فیلم به وجود نیرو‌های پنهان در وجود خود پی می‌برد و به نوعی انگیزه و امید فراوانی برای آینده پیدا می‌کند، هرچه حضور قهرمان در فیلم کودک پررنگ‌تر شود قطعاً اکران آن هم با موفقیت بیشتری پیگیری می‌شود، زیرا علاوه بر خود فیلم، یک قهرمان کودک موفق می‌تواند در صنایع دیگر و مربوط همچون عروسک، لوازم التحریر اثر بخش باشد.

این پژوهشگر سینما درباره نبود تولیداتی همچون «بچه‌های آسمان» اذعان کرد: تولید هنری در هر عرصه‌ای ارتباط زیادی با شرایط مختلف جامعه دارد، بچه‌های آسمان زمانی تولید شد که حرف از وفاق و گذشت بود، اتفاقی که در جامعه آن زمان نیز به خوبی دیده می‌شد، اگر همچون بچه‌های آسمان دیگر ساخته نمی‌شود دلیل این است که جامعه چنین آثاری را نمی‌خواهد، عموماً در سال‌های اخیر شاهد این هستیم که خشونت وارد سینمای کودک شده که این اتفاق اصلاً درست نیست، از نظر من مسئولین فرهنگی باید نسبت عدم ساخت آثاری همچون بچه‌های آسمان طی سال‌های اخیر پاسخگو باشند.

سلیمان زاده در همین راستا خاطرنشان کرد: از نظر من ساخت آثاری همچون بچه‌های آسمان نیازمند بسترسازی در جامعه و پیش ساخت‌های فرهنگی و اجتماعی مناسب است، در این صورت فیلمساز می‌تواند به ساخت آن نوع اثر برود، اگر می‌خواهیم دوران زرینی در عرصه فرهنگ شکل بگیرد در ابتدا به امر باید سراغ کودکان برویم، زیرا سرمایه گذاری بر روی کودکان خلاق کنونی می‌تواند به دوران زرین فرهنگ ختم شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جشنواره فیلم کودک فیلم کودک اصفهان اخبار سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۷۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت جواد محقق در همدان برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سیداحمد میرزاده دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی از بزرگداشت جواد محقق در همدان در روز ۱۳ اردیبهشت، همزمان با نقد و بررسی کتاب «این لحظه‌ها را دوست دارم» نوشته مریم زرنشان خبر داد.

وی با بیان اینکه جشنواره شعر کودکان و نوجوان رضوی امسال پانزدهمین دوره خود را می‌گذراند، گفت: این دوره تفاوت‌های عمده‌ای با دوره‌های قبل دارد که از جمله‌ی آن اجرای برنامه‌های استانی در خلال جشنواره است. در این راستا امسال فرصتی برای شهرها و استان‌های دیگر فراهم شد تا اهالی ادبیات کودک و نوجوان در سایر نقاط کشور نیز فرصت عرض ارادت به حضرت رضا (ع) را داشته باشند. در شهرهایی که به نوعی مرکزیتی در حوزه ادبیات کودک در کشور داشتند، نشست‌ها و برنامه‌هایی از جمله محافل شعرخوانی اجرا می‌شود که قم، همدان، کرمان، شیراز و تهران از این جمله‌اند.

دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی در ادامه گفت: در هر یک از این شهرها یک کتاب شعر کودک رضوی نیز نقد و بررسی می‌شود. علاوه بر این، در اغلب این شهرها از یک چهره‌ی پیشکسوت شعر کودک و نوجوان رضوی هم تجلیل می‌شود. نخستین برنامه در این زمینه در بیست و نهم فروردین ماه جاری در شهر مقدس قم که به نوعی مرکز ادبیات دینی کودک و نوجوان کشور محسوب می‌شود برگزار شد. در این برنامه حدود بیست نفر از شاعران کودک و نوجوان قم این فرصت را داشتند که شعرهایی که در حوزه رضوی و با مضامین زیارت و ارادت به ساحت حضرت رضا (ع) سروده بودند را بخوانند.

میرزاده گفت: دو کتاب شعر با عنوان «آمدی در شهر ما گل کاشتی» سروده آقای علی باباخانی درباره حضرت معصومه (ع) و کتاب «امام رضای مهربان» سروده آقای سید محمد مهاجرانی در این جلسه نقد و بررسی شد. از آقای محمد کاظم مزینانی پیشکسوت شعر و نوجوان نیز در قم تجلیل شد. آقای مزینانی در دهه هفتاد، مجموعه‌های متعددی در حوزه شعر آیینی کودک و نوجوان داشتند و همچنین یکی از نخستین کتب مستقل شعر کودک رضوی به نام هشت روز با امام هشتم نیز سروده ایشان است. مشابه این برنامه را نیز در روز ششم اردیبهشت در شهر کرمان خواهیم داشت که کتاب «کبوترها و آهوها» سروده‌ام در آن نقد و بررسی خواهد شد.

وی در پایان گفت: روز سیزدهم اردیبهشت نیز در شهر همدان نقد و بررسی کتاب «این لحظه‌ها را دوست دارم» نوشته مریم زر نشان را با بزرگداشت جواد محقق خواهیم داشت. مراسمی با همین سبک نیز در شیراز در نوزدهم و در تهران در بیست و سوم اردیبهشت برگزار می‌شود. روز ۲۹ اردیبهشت هم اختتامیه جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی در مشهد برگزار می‌شود.

کد خبر 6085156 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • رشد ۵۰ درصدی آثار هنری شرکت کننده در جشنواره بین المللی امام رضا
  • چهل‌ودومین جایزه کتاب سال فراخوان داد
  • تشریح جزئیات جشنواره‌های رضوی/ نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام برگزار می‌شود
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • آلمان: تشدید حملات شهرک‌نشینان صهیونیست به فلسطینیان نگران‌کننده است
  • «اقیانوس پشت پنجره» برگزیده جشنواره هندی شد
  • فوت یک کودک در پی موتورسواری نوجوان ۱۳ ساله
  • بزرگداشت جواد محقق در همدان برگزار می‌شود
  • دبیر پانزدهمین دوره جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی:بزرگداشت استاد جواد محقق در همدان برگزار می‌شود 
  • خبر شوکه کننده مادر ترانه علیدوستی درباره دخترش؛ ترانه به بیماری‌ای سخت مبتلا شده | حال ترانه خوب است اما برایش دعا کنید