Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قزوین، معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، امروز، 31 تیر در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قزوین که در استانداری قزوین برگزار شد، با اشاره به اهمیت عدالت جنسیتی تصریح کرد: مفهوم قرآنی عدالت قسط است، فلسفه ایجاد انقلاب نیز تحقق عدالت در همه امور است؛ وقتی از عدالت سخن می‌گوییم منظور ما صرفاً مسائل اقتصادی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عدالت به معنای ایجاد فرصت برابر دسترسی به تمام خدمات و مواهب جامعه در ابعاد مختلف از جمله سیاسی و اجتماعی است، ما به‌عنوان نظام جمهوری اسلامی باید مدنظر قرار دهیم که برقراری عدالت جزو شرایط کارآمدی نظام است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده اظهار کرد: یکی از ابعاد عدالت، عدالت جنسیتی است؛ باید توجه داشت که همه از نفس واحده متولد شدند و کرامت ذاتی دارند درواقع صحبت از نفس انسانی است که با کرامت آفریده‌ شده است.

وی تأکید کرد: باید در برنامه‌ریزی و سیاست‌های ملی به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که زنان و مردان را ببینیم، از ابتدای انقلاب برنامه‌ریزی ما برای همه بوده است و در بخش‌های مختلف آموزش‌وپرورش، بهداشت، سیاست و سایر بخش‌ها نیز برای همه افراد برنامه‌ریزی کردند.

ابتکار بیان کرد: بودجه‌های آموزش‌وپرورش و بهداشت و دستگاه‌های دیگر عملاً بیشتر برای زنان در نظر گرفته‌ شده است چراکه در برخی زمینه جمعیت زنان بیشتر است، اما در عمل به دلایل مختلف ازجمله عقب‌ماندگی تاریخی، نگرانی‌های قومی و سنتی، نگاه‌هایی که با دین نسبت ندارد ولی به دین نسبت داده می‌شود، این اتفاق نمی‌افتد.

وی تصریح کرد: امام خمینی(ره) بر مسئله زنان بسیار تأکید داشتند و حوزه زنان یکی از مأموریت‌های امام(ره) بود اما امروز فاصله‌هایی ایجاد شده است، برای مثال اعتقادی مبنی بر اینکه دسترسی خانم‌ها به فضاهای ورزشی باید کمتر از آقایان باشد وجود ندارد ولی عملاً این اتفاق افتاده است.

تعیین شاخص‌های عدالت جنسیتی

ابتکار با بیان اینکه در استان قزوین سطح عمومی فرهنگ و توجه به آموزش بالا است به‌طوری‌که 67 درصد دختران تحصیل‌کرده‌اند، افزود: باید زنان روستایی مورد توجه قرار گرفته تا از تسهیلات اشتغالی استفاده کنند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: در حوزه زنان سرپرست خانوار دولت به‌طورجدی وارد شده است و در استان قزوین نیز دو طرح در حال اجرا است، در توسعه اجتماعی زنان در سازمان‌های مردم‌نهاد، خیریه‌ها و تشکل‌ها پیش‌دستی دارند و فرصتی برای جامعه دارند که با توان‌افزایی و حمایت از نهاد مدنی از ظرفیت‌های زنان استفاده کنیم.

وی بیان کرد: صنایع‌دستی، فرش و آشپزی صرفاً مشاغل زنانه نیست، دختران تحصیل‌کرده باید در حوزه استارت‌آپی ورود پیدا کنند و این حوزه و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز باید موردتوجه قرار بگیرد و در برنامه‌ریزی‌های مسئولان از ایده‌های دختران تحصیل‌کرده نیز استفاده شود.

ابتکار اظهار کرد: ما در سطح ملی وظایفی داریم و از ابتدای دولت شاخص‌های عدالت جنسیتی را در هشت محور اصلی آموزش، ورزش، مشارکت اقتصادی، بهداشت، مشارکت سیاسی، حقوق و مشارکت اجتماعی در 25 شاخص کلی و 170 شاخص اختصاصی مشخص کردیم.

وی بیان کرد: آبان سال گذشته شاخص‌های کلی و ماه گذشته شاخص‌های اختصاصی به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ‌شده است که برنامه‌ها بر اساس این شاخص‌ها مشخص شود، سلامت، بهداشت باروری، خانواده، تعادل بین کار و خانواده مهم‌ترین شاخص‌های موردتوجه است.

طرح زن مسلمان اجرایی شود

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده عنوان کرد: آنچه باورهای اعتقادی و پیشرفت زنان در جامعه اسلامی را به مسائل روز پیوند می‌دهد و طرح زن مسلمان را محقق می‌کند تعادل بین کار و خانواده است، زن امروز باید مادر، همسر باشد اما این مسئولیت‌ها نباید مانع پیشرفت آن‌ها شود.

وی بیان کرد: اگر این اتفاق بیفتد نگرانی برطرف و ازدواج جوانان بیشتر می‌شود، تعادل کار و خانواده می‌تواند توسط قوانین برقرار شود که ازجمله آن نه ماه مرخصی زایمان به‌صورت اجباری است که زن درعین‌حال می‌تواند شاغل و مادر باشد.

ابتکار یادآور شد: موضوع خانواده و فرزند آوری فقط موضوع زنان نیست و مردان نیز باید مشارکت کنند، نیاز اقتصادی خانواده اغلب باعث برگشت زنان به کار است اما در برخی موارد علاقه زن به حضور در اجتماع است که به کار برمی‌گردد بنابراین تعادل بین کار و خانواده باید ایجاد شود.

وی تصریح کرد: استان قزوین فرهنگ دینی و پیشینه قوی دارد که با توجه به تحصیلات بالای دختران می‌تواند کمک کند که این کار انجام شود.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: شاخص‌های عدالت جنسیتی به استان‌ها ابلاغ‌شده و هدف سند توجه به‌جاهایی است که نیاز داریم مانند ورزش، سلامت، اشتغال و در کنار آن باید به آی تی و استفاده از فناوری‌های نو توجه شود چون امروز چند جوان قادرند با آپ یک‌میلیون شغل ایجاد کنند .

وی افزود: امروز شهروندان یک کاربر هستند و نگاه‌ها تغییر کرده است، برنامه‌ریزی پنج سال پیش را نمی‌توانیم برای امروز استفاده کنیم چراکه تکنولوژی روبه‌پیشرفت است، یکی از کارهای مهمی که در حوزه زنان روستایی در حال انجام است ایجاد شبکه در تأمین مواد اولیه و بازاریابی است.

ابتکار بابیان اینکه نیاز است که همه زنان را پای‌کار بیاوریم و به تحقق عدالت جنسیتی بسنده نکنیم، تأکید کرد: دو طرح با وزارت کار برای اشتغال زنان سرپرست خانوار و مهارت افزایی در حوزه کسب‌وکار و بازاریابی، وزارت کشور و یک طرح با وزارت جهاد کشاورزی برای آموزش و ترویج محصولات سالم و طرح حمایت از توسعه سوادآموزی، دختران روستایی بازمانده از تحصیل را در استان عملیاتی کرده‌ایم .

وی عنوان کرد: بی‌سوادی در بین سالمندان زیاد است اما دختران بازمانده در تحصیل بیشتر در مناطق حاشیه‌ای و روستاها است، قبل از انقلاب ۳۸ درصد دختران مدرسه نمی‌رفتند درحالی‌که در شرایط کنونی این وضعیت به کمتر از چهار درصد رسیده است که باید به صفر برسد .

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: نرخ بازماندگی از تحصیل در دختران بیشتر از پسران و قابل‌ملاحظه است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قزوین قرآن زنان و دختران تحصیلات بانوان اشتغال بانوان روستاها ابتکار امور بانوان و خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۸۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسیه خزعلی بیان کرد؛ خبر خوب درباره زنان سرپرست خانوار

انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در صفحه شخصی خود در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: امروز مشاوران زن دستگاه‌های اجرایی مهمان بهزیستی بودند و خبرهای خوب یکی پس از دیگری بود.

وی افزود: بعد از خبر تعطیل شدن برخی شیرخوارگاه‌ها و سپردن نوزادان به خانواده‌ها امروز خبر صفر شدن عدد زنان سرپرست خانوار در صف انتظار و مورد حمایت قرار گرفتن همه کسانی که در نوبت بودند، موجب آرامش شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • مدارس کار راهکاری برای کاهش ترک تحصیل / برنامه درسی هنوز برمبنای دهه ۶۰ است
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • انسیه خزعلی بیان کرد؛ خبر خوب درباره زنان سرپرست خانوار
  • اعزام دختران بیلیارد کشورمان به مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۴
  • مدارس غیردولتی چگونه می‌توانند عدالت آموزشی را گسترش دهند؟
  • ۱۸ دختر برتر استان قم در جشنواره شمیم ریحان تجلیل می‌شوند
  • مدارس غیردولتی می‌توانند به عدالت آموزشی کمک کنند/ مدارس غیردولتی نباید جاده صاف کن این افراد باشند
  • برای ورود مردم به اقتصاد راه پیدا کنید
  • دختران قایقران ایران تاریخ‌سازی کردند