Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@11:19:14 GMT

۷۵ درصد مخازن سدها پر است

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۹۸۶۱۹

۷۵ درصد مخازن سدها پر است

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله نیکزادی پناه نماینده بم در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز در طرح سوال خود از وزیر نیرو درباره علت عدم اعمال مدیریت علمی و عملی در امور آب کشور، اظهار داشت: متأسفانه مدیریت صحیحی در جمع آوری، نگهداری و استفاده بهینه از آب کشور نمی شود وهمچنین در کشور ۳۰۰ حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد که برای ساماندهی آنان راهکارهای علمی و عملی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به عدم استفاده اقتصادی از سرمایه گذاری صورت گرفته در سدهای کشور از جمله سد نسا در بم، گفت: همچنین عملیات اجرایی این سدها به طور کامل انجام نشده است و عملاً سرمایه های ملی کشور هدر رفته است.

نماینده مردم بم در مجلس تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات، آن است که حقابه های کشاورزان داده نشده و این امر خسارت های بسیار  زیادی را به کشاورزان تحمیل کرده است.

نیکزادی پناه بیان کرد: همچنین از آب های شیرین به خوبی حفاظت نمی شود و شاهد انتقال آب های شیرین به دریاچه ها و حتی ورود آنان به آب های خارج از کشور هستیم و از سوی دیگر زمانی که کشاورزان نتوانند از آب موجود در سد استفاده کنند، از آب های تحت الارضی استفاده می کنند.

وی با اشاره به بکارگیری مدیران ضعیف در برخی از استانها، خاطرنشان کرد: این مدیران تاکنون برای مدیریت آب کشور اقدامات در خوری را انجام نداده اند و نتوانسته اند میزان پرت آب را کاهش دهند و شیوه مدیریت آب از سوی آنان خوب نیست و انتظار ما از وزیر نیرو آن است که برای حفظ منافع ملی و پیشگیری از تخلیه شهرهایی که دچار کم آبی شده اند، بکوشد.

نیکزادی پناه گفت: البته مشکلات مذکور مختص وزیر فعلی نیرو نیست و برخی از این مشکلات به وی به ارث رسیده است و امیدواریم این وزیر، مشکلات ذکر شده را حل و فصل کند.

در ادامه جلسه، رضا اردکانیان در پاسخ به مسائل مطروحه اظهار داشت: تعداد ۱۷۹ سد مخزنی دارای بهره برداری بهینه هستند و ما اقدامات سازه ای و غیر سازه ای لازم را در این زمینه انجام داده ایم.

وی با اشاره به افزایش ۲۵۰ درصدی ورودی سدها در سال آبی جاری تصریح کرد: خروجی آب از سدها نسبت به سال گذشته ۱۹۳ درصد افزایش یافته و مخازن سدها هم افزایش بارزی داشته و در حال حاضر ۷۵ درصد مخازن سدها پر است. این در حالی است که صرفا ۴۳ درصد مخازن سدها در سال گذشته پر از آب بود.

اردکانیان خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از آب موجود در کشور در بخش کشاورزی استفاده می شود و وزارت جهاد کشاورزی هم وظایفی در زمینه مدیریت امور آب کشور دارد که با اصلاح الگوی مصرف در کشت در نقاط مختلف کشور تاحدودی مشکلات ذکر شده حل و فصل خواهد شد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در بخش منابع آب زیرزمینی وزارت نیرو سعی کرده تعادل بخشی لازم را در دستور کار خود قرار دهد، ادامه داد: کل چاه های انسداد یافته تا ابتدای دولت یازدهم، ۱۷ هزار مورد بود که از ابتدای کار دولت یازدهم تا پایان سال ۹۷ به ۵۷ هزار و ۶۵۷ حلقه رسیده است.

وی درباره تعیین حقابه کشاورزان یادآور شد: برنامه مدیریت منابع آب و مصارف سدها در ابتدای هر سال تنظیم و ابلاغ می‌شود و ما توانستیم سال گذشته علیرغم آنکه خشک ترین سال در ۵۰ سال اخیر بود، با بردباری مردم و البته با اتکاء به این برنامه ها و ظرفیت کارشناسی و تخصصی در وزارت نیرو، این شرایط را مدیریت کنیم.

اردکانیان  اظهار داشت: در واقع ما توانستیم خشکترین سال در ۵ دهه اخیر را با تجربه مدیریتی نیروهای خود بگذرانیم چرا که معتقدیم منابع آب کشور، یک ثروت اندوخته شده است و باید با تدابیر لازم آن را نگهداری و حفظ کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای ۱۱۰ سدمخزنی در کشور ما برنامه مدیریت منابع مصرف را تدوین و ابلاغ خواهیم کرد، تأکید کرد: برخی از سدهای استان کرمان نیز در این برنامه قرار دارند و از ابتدای سال آبی جاری تا پایان تیرماه مقداری آب از این سدها برای تأمین آب کشاورزی و صنعتی در نظر گرفته شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه بهره برداری از منابع آب سدها مستلزم این است که حداکثر تأمین آب از منابع سدی را داشته باشیم، تصریح کرد: ما اساس کار خود را بر شایسته گزینی و استفاده از نیروهای باکیفیت در وزارت نیرو گذاشتیم و امیدواریم بتوانیم در مدیریت علمی و عملی در امور آب کشور با سرعت بیشتری پیش رویم.

کد خبر 4673502 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی رضا اردکانیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۸۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت‌دهی به بهبود معیشت محیط بانان و نیرو‌های یگان حفاظت

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و منابع ادارات کل محیط زیست از اولویت‌دهی به بهبود و تأمین معیشت محیط بانان و نیرو‌های یگان حفاظت این سازمان با تأمین اعتبارات خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، رضا انجم شعاع در کارگاه آموزشی توجیهی صندوق ملی محیط زیست کشور که با حضور مدیران کشوری و استانی در شیراز برگزار شد، گفت: محیط زیست در همه عرصه‌های طبیعی و انسانی بیش از هر زمان نیازمند ارزیابی و مدیریت عملکرد در حوزه‌های حفاظت و شناسایی نقاط قوت و ضعف‌ها است.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و منابع ادارات کل محیط زیست کشور با بیان اینکه محیط زیست در سال‌های اخیر با تامین اعتبارات در جایگاه مناسب‌تری قرار گرفته است، افزود: تامین معیشت محیط بانان و نیرو‌های یگان حفاظت نیز با این بهبود روند در اولویت بیشتری قرار گرفته است.

انجم شعاع ادامه داد: اعتبارات محیط زیست در سال‌های اخیر از 12 صدم درصد به 18 صدم درصد رسیده است و افق آینده هدف‌گذاری روی یک درصد است. اعتبارات از 500 میلیارد تومان در سال 1397 به حدود 1900 میلیارد تومان در سال 1402 رسیده است. درآمد‌های محیط زیست نیز در سال‌های اخیر افزایش داشته است و در این عرصه موفقیت‌های مناسبی به دست آمده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون کشورمان با چالش‌های مختلف زیست محیطی روبه‌رو است که این مسائل تغییر و به هم ریختن در نظم اجتماعی را به‌دنبال دارد، گفت: همه اهداف مسئولان و برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران در عرصه محیط زیست اولویت دادن به رفع تنگنا‌ها و مشکلات و ایجاد ترازمندی در زمینه چالش‌ها است.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و منابع ادارات کل محیط زیست کشور افزود: در حوزه محیط زیست با چالش‌هایی نظیر موضوع آب، آلودگی هوا، تغییر کاربری اراضی و فرسایش زمین، مصرف بی‌رویه انرژی و تخریب، انقراض و به خطر افتادن تنوع زیستی روبه‌رو هستیم. همچنین طی سال گذشته درگیر چالش‌های محیط زیستی با مشکلات ناشی از حوزه گرد و غبار، آلودگی هوا و انباشت آلاینده‌ها در کلانشهر‌ها مواجه بودیم.

انجم شعاع بیان کرد: زمانی صنایع در مسیر توسعه پایدار حرکت می‌کنند که در کنار اقتصادی بودن پروژه‌ها، نظم اجتماعی را هم تقویت کنند و ضمن حفظ حقوق نسل‌های آینده، محیط زیست را هم تخریب نکنند.

وی یادآور شد: با تلاش‌هایی که از طریق دفاتر تخصصی مانند پایش فراگیر، مدیریت پسماند، مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، ارزیابی زیست محیطی، حفاظت از آب و خاک و دبیرخانه گرد و غبار کشور انجام می‌شود، در جهت کنترل این آلودگی‌ها و حفظ محیط زیستی سالم و عاری از هر گونه آلایندگی تلاش می‌شود.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی 
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد
  • نیمی از ورودی آب سدها در یک ماه اخیر تامین شد
  • افزایش مصرف آب مشترکان گلستانی با گرمای تدریجی هوا/مردم از مصارف غیرضروری خودداری کنند
  • اولویت‌دهی به بهبود معیشت محیط بانان و نیرو‌های یگان حفاظت
  • وزیر نیرو: سیل جنوب کشور خسارت جبران ناپذیری نداشت
  • پرشدگی ۶۲ درصد سدها در کشور
  • پرشدگی سدها به ۶۲ درصد رسید
  • پرشدگی سدها به ۶۲درصد رسید
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱درصد رسید