Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@12:43:54 GMT

علوم انسانی امروز نیازمند بومی‌سازی است

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۹۸۹۰۷

علوم انسانی امروز نیازمند بومی‌سازی است

عبدالحسین خسروپناه، روز دوشنبه در آیین رونمایی از کتاب "نظریه اسلامی رشد انسان" اظهار داشت: علوم انسانی امروز نیازمند بومی سازی و حکمی سازی است.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه ها براساس چهار رویکرد دانشگاه مدرک‌گرا، آموزش محور، پژوهش محور و کارآمد بررسی می شوند.

خسروپناه تصریح کرد: این اثر در بستر مدل چهارم تالیف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خسروپناه ادامه داد: این اثر همچنین در ساحت علم دینی حکمی است و انتظار می رود کاربست آن به تعلیم و تربیت منحصر نشود.

**برنامه های توسعه در ایران بر اساس رویکردهای اقتصادی است

رئیس پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی گفت: برنامه های توسعه در ایران براساس رویکردهای اقتصادی سازماندهی شده است و این اقتصاد با زیست بوم کشور متناسب نبوده است.

جمیله علم‌الهدی اظهار داشت: در اسلام مسئله علم گرایی و اهمیت و مقام زن مورد توجه قرار گرفته است.

علم‌الهدی تصریح کرد: امروزه در جوامع غربی ایران را محکوم به بی توجهی نسبت به زن و جایگاه وی در جامعه می کنند؛ این مسئله در حالی است که زنان امروز جامعه ایران در برترین دانشگاه های کشور تحصیل و تدریس می کنند.

وی با اشاره به انقلاب فرهنگی ادامه داد: جامعه ایران انقلاب فرهنگی را با فاصله کوتاهی از انقلاب سیاسی آغاز کرد. این مهم و تغییر آن توسط امام خمینی (ره) نیز سال ها قبل مطرح شد.

رئیس پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: امام در حقیقت با یک انقلاب فرهنگی مردم را به پای مبارزه کشاند. امروز باوجود اقدامات موثر در این عرصه همچنان باید در این مسیر گام برداشت.

وی همچنین با اشاره به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: امروزه به این مراکز به عنوان بنگاه های اقتصادی نگریسته می شوند و در خصوص تربیت اسلامی و دانش تربیت اقدام نمی شود.

علم‌الهدی با بیان اینکه برنامه های توسعه در ایران بر محور اقتصاد سازماندهی شده است؛ یادآور شد: این اقتصاد با زیست بوم کشور نیز متناسب نبوده است.

به عقیده وی در عرصه علوم دینی نیز مباحث فرعی مورد توجه واقع شده و مسائل اصلی مغفول مانده است.

علم‌الهدی با بیان اینکه این اثر در حقیقت فصل پنجم از یک تحقیق میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاه شهید بهشتی است؛ عنوان کرد: در سال ۱۳۸۴ سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و وزارت آموزش و پرورش به دانشگاه شهیدبهشتی به منظور بررسی فلسفه تعلیم و تربیت در اسلام یک ماموریت واگذار کرد.

وی تاکید کرد: نتایج این فعالیت‌ها نیز در سال ۱۳۹۵ به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شد و از سال ۹۵ تا ۹۸ نیز ویراستاری علمی آن به طول انجامید.

علم‌الهدی ادامه داد: این اثر حاوی مثال های موردی از آموزه های اسلامی است. از زاویه حکمت متعالیه به جهان می نگرد و به اسلام گراهای افراطی داخلی و خارجی انتقاد می کند و از نظریات امام خمینی (ره) بهره می برد.

آیین رونمایی از کتاب «نظریه اسلامی رشد انسان» که به همت علم الهدی به رشته تحریر درآمده است، امروز با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و دانشگاهی، متخصصان و اهالی رسانه در تالار پروین اعتصامی مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۹۸۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احزاب در ایران وارداتی هستند/ اسناد سیاسی و فرهنگی را باید در کشورمان بومی کنیم

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیور؛ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: احزاب در ایران وارداتی هستند و بومی نیستند. FATF، برجام، سند ۲۰۳۰، طرح‌های یونسکو و … براساس فرهنگ غربی‌ها نوشته شده و ما باید این‌ها را در کشورمان بومی کنیم.

بیشتر بخوانید؛ جبهه پایداری در مجلس دوازدهم استقلال رای ندارد/ مجلس از ابزار نظارتی خود استفاده کند

حجت‌الاسلام حسین جلالی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره کارکرد احزاب در کشور گفت: احزاب در ایران وارداتی هستند و بومی نیستند. FATF، برجام، سند ۲۰۳۰، طرح‌های یونسکو و … براساس فرهنگ غربی‌ها نوشته شده و ما باید این‌ها را در کشورمان بومی کنیم.

وی اظهار کرد: حزب و تشکیلات آن باید در کشورمان مردمی باشد لذا احزاب نباید تشکیلات یک جریان خاص باشند همچنین حزب در ایران نباید مثل غرب از راس هرم به کف هرم باشد بلکه باید از قاعده به هرم باشد یعنی خواست مردم در مدنظر باشد.

نماینده مردم رفسنجان در مجلس بیان کرد: حزب در غرب دستوری و از بالا به پایین عمل می‌کند یعنی به اعضایشان می‌گویند ما فلان کار را می‌کنیم و شما باید این کار را اتجام دهید.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: حزب نباید افراد را مسلوب‌الاختیار کند مثلا می‌گویند اگر کسی طرفدار حزب دموکرات باشد در انتخابات باید فقط از دموکرات‌ها انتخاب کند، اما در ایران ممکن است من عضو یک حزب باشم، اما در انتخابات از حزب خودم به کسی رای ندهم.

حجت‌الاسلام جلالی گفت: حزب در ایران باید به صورت خوشه‌ای مثل درخت انگور باشد چراکه در درخت انگور خوشه‌ها به هم وصل هستند و هیچ راسی ندارند لذا گروه‌ها باید به هم وصل باشند.

وی افزود: در احزاب حالت دگماتیسمی می‌بینم مثل تحمیل، زور و اجبار که با اخلاق ایرانی‌ها سازگار نیست، چون ایرانی‌ها دوست دارند خودشان انتخاب کنند لذا اگر کسی بخواهد حزبی تاسیس کند باید ببیند خواست مردم چیست نه اینکه بگوید همان که ما می‌گوییم و جز این نباید باشد.

نماینده مردم رفسنجان در مجلس بیان کرد: احزاب در ایران تابع قانون همه و هیچ هستند یعنی بین سیاه و سفید فکر می‌کنند و می‌گویند یا لیست ما یا هیچ لیست دیگر که این درست نیست، چون ما حزب‌گرا نیستیم بلکه حق‌گرا هستیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: اگر حزب در ایران جواب می‌داد بهترین حزب، حزب جمهوری اسلامی بود که در راس آن شهید بهشتی، شهید باهنر، آیت‌الله موسوی اردبیلی و… بود که امام خمینی (ره) فرمودند جمعش کنید.

وی افزود: اینکه امام فرمودند حزب جمهوری اسلامی را جمع کنید به این دلیل بود که چینش، تشکیلات و سازوکار حزب غربی بود بنابراین باید از نو حزب را در ایران تعریف کنیم و تشکیلات حزب را سامان‌دهی کنیم.

حجت‌الاسلام جلالی بیان کرد: حزب‌هایی که شب انتخابات کرکره را بالا می‌کشند و بعد از انتخابات کرکره آن را پایین می‌کشند حزب نیستند و درواقع NGO‌هایی هستند که یک شبه می‌آیند و می‌روند و فرهنگ تحزب‌گرایی در کشور شکل نگرفته است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

کد خبر: 1225441 برچسب‌ها برجام

دیگر خبرها

  • امروز، آخرین مهلت دانشجویان برای ثبت نام در دیدار با رهبر انقلاب
  • امروز آخرین مهلت دانشجویان برای ثبت نام در دیدار با رهبر انقلاب
  • ساختار نظام سلامت ایران یک ساختار توسعه یافته در کلاس یک دنیا است
  • احزاب در ایران وارداتی هستند/ اسناد سیاسی و فرهنگی را باید در کشورمان بومی کنیم
  • احزاب در ایران وارداتی هستند و بومی نیستند
  • بومی‌سازی فن‌آوری‌های جدید در زنجیره آلومینیوم
  • جوان ۲۳ ساله دشتستانی ناجی جان چهار بیمار نیازمند به عضو شد
  • نوروز؛ مبنای جدید هنجار سازی در روابط بین الملل
  • نیازمند انقلاب جدید در حوزه نشر آثار فاخر به زبان‌های زنده دنیا هستیم
  • آغاز فراخوان جشنواره استانی علمی، فرهنگی و هنری جوانی جمعیت