Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ اعتمادآنلاین نوشت: حجاب این روزها به یکی از چالش‌های مهم میان مسئولان تبدیل شده است. در این میان برخی از مسئولان و ائمه جمعه از ادبیات تند و تحکم‌آمیز برای سوق دادن مردم به سمت حجاب استفاده می‌کنند و به نوعی در این مقوله ناخواسته مردم را مقابل یکدیگر قرار می‌دهند. اما برخی از سیاسیون نیز بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه حجاب و ایجاد فضای آرام در جامعه تاکید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محمدرضا تابش، نماینده اردکان و نایب‌رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار اعتمادآنلاین به لزوم قانون‌گذاری در زمینه حجاب اشاره کرد و گفت: مردم مسلمان هستند و به آموزه‌های دینی و اسلامی احترام می‌گذارند و آموزه‌های فرهنگی برایشان مهم است. ما نباید مردم را سر لج بیندازیم که بخواهند در مقابل موضوعی به خاطر لجبازی با حکومت ایستادگی کنند و این موضوع کمال بی‌سلیقگی است.

 

در ادامه مشروح این گفت‌و‌گو را می‌خوانید:

 

*آیا سخت‌گیری‌های اجتماعی نسبت به مسائلی نظیر حجاب با توجه به شرایط اقتصادی کشور، اقدام صحیحی است؟

 

حجاب یک اصل مسلم اسلامی است که مراعات آن الزامی است. اما اینکه با چه روش و مکانیسمی مردم را حجاب‌دار کنیم و تشویق کنیم به اینکه پوشش اسلامی داشته باشند، موضوع دیگری است. ما نباید کاری کنیم که افکار عمومی را حساس کند و جواب عکس بدهد.

 

مجموعه فعل و انفعالاتی که در جامعه شکل گرفته، مسائل و موضوعاتی که به عنوان امر به معروف و نهی از منکر مطرح می‌شود و روش‌هایی که به کار می‌رود، وضعیت حجاب را نامناسب کرده است. دنیا در حال تحول است و ارتباطات و وسایل ارتباطات جمعی گسترش پیدا کرده و در شرایط کنونی وضعیت حجاب بدتر از دوران پیروزی انقلاب اسلامی شده است. باید این موضوع را مد نظر قرار دهیم و به اصولی اتکا کنیم که مردم احساس نکنند به اجبار می‌خواهیم چیزی به خوردشان دهیم.

 

مردم مسلمان هستند و به آموزه‌های دینی و اسلامی احترام می‌گذارند و آموزه‌های فرهنگی برایشان مهم است. ما نباید مردم را سر لج بیندازیم که بخواهند در مقابل موضوعی به خاطر لجبازی با حکومت ایستادگی کنند و این موضوع کمال بی‌سلیقگی است.

 

نباید کاری کنیم که افکار عمومی حساس شود

 

*تشدید فشارها هم موجب شده باحجاب‌ها در مقابل شل‌حجاب‌ها قرار بگیرند. این موضوع را چطور ارزیابی می‌کنید؟

 

این اقدامات بسیار بد است. من فردی مذهبی هستم و خانواده و اجدادم از علمای دین بوده‌اند، اما هیچ‌وقت در خانواده ما حجاب اجباری و تحکم‌آمیز مطرح نبوده، بلکه بر مبنای اخلاق، آموزش آموزه‌های دینی، با خلق خوب، با سعه صدر و مدارا، خود افراد با عنوان برازندگی و افتخار حجاب‌شان را انتخاب می‌کردند.

 

دختران من که در تهران بزرگ شده‌اند زمانی که به سن تکلیف رسیدند گفتم مختارید مانتو و روسری بپوشید یا چادر، اما هر دوی آنها گفتند که ما به چادر عادت داریم و پوشیدن چادر را افتخار خودمان می‌دانیم. برای اینکه در خانواده ما تحکمی نبود.

 

پدربزرگم هم که عالم دینی بود هیچ تحکمی نسبت به حجاب نداشت. دایی بنده آقای خاتمی اصلاً تحکم نداشت، اما دخترانش هم چادری هستند به رغم اینکه هیچ تحکمی نبوده است؛ روش‌های تشویقی و آگاه کردن نسبت به مزایا و معایب حجاب و بی‌حجابی، و دادن قدرت انتخاب به خود افراد باعث شده آنها حجاب‌شان را در حد اعلا حفظ کنند و رضایت‌مند هم باشد. حجابی که با اجبار باشد و رضایت‌مندی به دنبال نداشته باشد، زیبنده نیست.

 

*ورود نهادهای قضایی و انتظامی تاکنون کمکی به ماجرای حجاب نکرده...

 

متاسفانه در مجلس به دلیل ساختاری که دارد قانون باکیفیت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کم می‌بینم. ما چه قانون خوبی تصویب کردیم؟ برای مثال درباره منع استفاده از ماهواره داد می‌زدیم که این قانون قابلیت اجرا ندارد. در خانه کدام روحانی، کدام وزیر و وکیلی ماهواره نیست؟ بیش از 90 درصد مردم از ماهواره استفاده می‌کنند، اما قانون منع استفاده از ماهواره داریم. بنابراین این قانون ایراد دارد.

 

اگر قانون کیفیت لازم را نداشته باشد، اجرای آن مختل می‌شود

 

قانونی که کیفی، جامع، مانع و کامل باشد باید حتماً به مرحله اجرا دربیاید، اما اگر در قانون تمام ابعاد قضیه را ندیده باشیم قابلیت اجرا را از دست می‌دهد. آن وقت منجر به برخورد پلیس می‌شود و پلیس زن و ناموس مردم را بغل می‌کند و به داخل ماشین می‌اندازد!

 

قانون باید اجرا شود، اما باید کیفی، جامع، مانع و کامل باشد. اگر قانون کیفیت لازم را نداشته باشد، اجرای آن مختل می‌شود.

 

*آیا وقتش نرسیده مساله حجاب را به خود مردم واگذار کنیم؟

 

در هر صورت جامعه باید با قانون اداره شود و نمی‌توان همه چیز را بر عهده مردم گذاشت. مردم نمایندگان مجلس را انتخاب می‌کنند، رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند و زمام امور را به دست آنها می‌دهند.

 

نمایندگان و مجریان باید عاقل باشند و متناسب با مقتضیات زمان و در نهایت با در نظر گرفتن دو عنصر مکان و زمان تصمیماتی بگیرند که بر جان و دل بنشیند، اصول و ارزش‌های اسلامی مراعات شود و تحکم در آن نباشد؛ در کل باید جامعه را به سمت اجرای موازین شرعی، اخلاقی و اسلامی سوق بدهیم.

 

*بنابراین در این زمینه نیاز به قانون‌گذاری داریم؟

 

قانون‌گذاری ضرورت دارد، اما قانون باید همان‌طور که گفتم جامع، مانع و کامل باشد؛ قابل تفسیر نباشد و قابلیت اجرا داشته باشد و از نظر کیفیت هم بالا باشد.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال حجاب ماهواره محمدرضا تابش بی حجابی حجاب اجباری قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۰۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: مشکلات سیل‌زدگان براساس اولویت پیگیری و رفع خواهد شد

آفتاب‌‌نیوز :

وزیر کشور در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران سیستان و بلوچستان در فرمانداری شهرستان کنارک اظهار داشت: مسائل و مشکلات سیلزدگان از لحظات اولیه توسط مسوولان به ویژه استاندار و فرمانداران در حال پیگیری است و مشکلات براساس اولویت پیگیری و مرتفع خواهد شد و دولت در کنار مردم هست و از هیچ کوششی برای حل مشکلات مردم دریغ نخواهد کرد و این را مطمئن باشید.

وی افزود: در بحث برق اقدامات لازم در حال انجام است و ان شاالله بزودی تمام مشکلات مردم سیلزده حل شود و در ابتدا باید آب مردم بصورت سالم و بهداشتی تامین شود تا شاهد مشکلات دیگر در این مناطق نشوییم.

وی گفت: کار اساسی برای زیرساخت‌ها انجام گیرد تا مشکلات کمتر شود و مردم به راحتی بتوانند با آسوده خاطر زندگی کنند و ترس و هراسی در هنگام بارندگی نداشتی باشند.

وزیر کشور با اشاره به اینکه بیشتر جمعیت استان در روستا‌ها هست لذا سرعت بیشتر در اجرای طرح‌های حوزه راه، برق، آب، تلفن و اینترنت و آبخیزداری در اولویت باشد، بیان کرد: مشکلات آبگرفتگی خانه‌ها در شهر کنارک نیز باید پیگیری شود و طرح‌های نیمه تمام فاضلاب شهری و هدایت آب‌های سطحی به نتیجه برسد تا همیشه در کمترین بارندگی مردم با مشکل مواجه نشوند. امام در ابتدا به وسیله پمپ‌های قوی آب داخل خانه هر چه سریعتر تخلیه شود.

وحیدی ادامه داد: گرگرو‌ها (فرسایش خندقی خاک) برخی روستا‌ها را با مشکل جدی تخریب مواجه کرده که امیدواریم با انجام طرح‌های آبخیزداری و مهار آب‌ها بتوانیم گرگرو‌ها را ساماندهی کنیم و این آبی که سد‌ها ر پر کرده است برای اشتغال و تولید مفید است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: مشکلات سیل‌زدگان براساس اولویت پیگیری و رفع خواهد شد
  • سند ملی «سبک پوشش اسلامی - ایرانی» به تصویب اولیه رسید
  • بیانیه جامعه مدرسین در حمایت از اقدامات قانونی و حقوقی فراجا
  • پیام سید محمد خاتمی به خانواده شهید انتظاریان
  • ابلاغ تسلیت سید محمد خاتمی به خانواده شهید انتظاریان
  • وزیر فرهنگ در صف اول دفاع از حجاب و عفاف
  • حمایت جدی وزارت فرهنگ از ترویج عفاف و حجاب
  • طرح نور و چالش‌های دوباره حجاب
  • بی حجابی جامعه را در معرض فساد قرار می‌دهد/حمایت از اقدامات فراجا
  • بی حجابی جامعه را در معرض فساد قرار می دهد/حمایت از اقدامات فراجا