Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان و رسانه‌های عراقی، اهداف این سفر را علاوه بر توسعه مناسبات دو جانبه بین عراق و جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با تحولات اخیر منطقه از جمله اتفاقات روزهای گذشته در آب‌های خلیج فارس می‌دانند.

قضیه توقیف قانونی نفتکش انگلیسی توسط جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس به دلیل ورود غیرقانونی به آب‌های منطقه‌ای ایران و پیش از آن توقیف غیرقانونی نفتکش ایرانی در «جبل طارق» توسط انگلستان، از جمله اهداف این سفر عنوان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعاتی پیش از سفر عبدالمهدی به تهران، وزیر دفاع انگلیس در تماس تلفنی با عادل عبدالمهدی با او پیرامون روابط بین تهران و لندن بر سر توقیف نفتکش‌های دو کشور بحث و گفت وگو کرد.

دفتر نخست وزیری عراق در ارتباط با این تماس تلفنی در بیانیه‌ای اعلام کرده است که عبدالمهدی و «بینی موردانت» وزیر دفاع انگلیس بر امنیت و ثبات در منطقه خلیج فارس و عموم منطقه و اهمیت آزادی کشتیرانی برای همه کشورها و احترام به قوانین بین المللی و تلاش برای تحقق این مطالب تاکید کردند.

نخست وزیر عراق و مقام انگلیسی همچنین پیرامون امنیت منطقه و راهکارهای آرامش و تلاش برای جلوگیری از تنش آفرینی بحث و تبادل نظر کردند.

انگلیس با توجه به تخلف قانونی که نفتکش کشورش در آب‌های منطقه‌ای ایران مرتکب شده، اینک خود را تنها می بیند و تاکنون کشورهای مختلف حتی نزدیکترین متحدان لندن در این خصوص موضعی نگرفته‌اند.

«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا به عنوان یکی از متحدان اصلی انگلیس امروز اعلام کرد که این مساله به خود لندن مربوط می‌شود و واشنگتن در این ارتباط دخالتی نخواهد داشت.

«نجاح محمد علی» کارشناس برجسته عراقی و متخصص در امور منطقه در صفحه شخصی اش نوشته است که سفر عبدالمهدی با توجه به اینکه ساعاتی بعد از گفت وگوی تلفنی با وزیر دفاع انگلستان انجام شده، در ارتباط با مشکلاتی است که اخیراً بر سر توقیف نفتکش‌ها بین تهران و لندن ایجاد شده است.

وی نقش عبدالمهدی را در این سفر در راستای کاهش تنش و آرامش اوضاع در منطقه توصیف کرده است.

در عین حال کارشناسان و رسانه‌های دیگر گفته‌اند که عبدالمهدی پرونده‌های متنوعی را در این سفر همراه دارد.

بحث تنش‌های موجود در منطقه خصوصاً در روابط تهران با لندن و تهران با واشنگتن و مسئله برجام و توسعه مناسبات دو جانبه بین ایران و عراق و ضرورت حراست و پاسداری از آرامش و ثبات در منطقه مجموعه اهداف این سفر برآورد شده است.

جالب اینکه امروز که عبدالمهدی به تهران سفر کرده دقیقاً مصادف با سفر از قبل پیش بینی شده نخست وزیر عراق به واشنگتن بود که گفته می‌شود آمریکایی‌ها به دلیل مواضع دولت عراق در قبال تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران، فعلاً از استقبال عبدالمهدی خودداری کرده‌اند.

هنوز به درستی مشخص نیست که بعد از سفر تهران، عبدالمهدی قصد عزیمت به پایتخت‌های دیگر از جمله واشنگتن را دارد یا خیر اما آنچه مسلم است وی بخشی از راهبرد نظام جدید سیاسی حاکم بر عراق را که مبتنی بر تنش زدایی در منطقه و داشتن روابط متوازان با همه کشورها است، به نمایش می‌گذارد.

کارشناسان تلاش‌های تنش زدایی عراق را در کنار تلاش‌های کویت، قطر و سلطنت عمان و خود جمهوری اسلامی ایران که قبلاً پیشنهاد معاهده عدم تعرض متقابل را به کشورهای منطقه پیشنهاد داده است، بخشی از تکاپوی منطقه‌ای برای حفظ ثبات و آرامش در منطقه می‌دانند.

اتحادیه اروپا که دارای منافع در منطقه است نیز پیشتر در جریان سفر هفته گذشته «فدریکا موگرینی» مسؤول روابط خارجی اتحادیه اروپا به بغداد، حمایت خود را از تلاش‌های عراق برای آرامش منطقه‌ای اعلام کرده بود.

اعتقاد بر این است با توجه به اعتماد طرف‌های مورد اختلاف، نسبت به عراق و حمایت منطقه‌ای و بین المللی که از این تلاش‌ها شده است و همچنین ذینفع بودن عراق از آرامش منطقه‌ای، دولت عراق بیش از هر زمان، خود را شایسته سفیر صلح و دوستی در منطقه احساس می‌کند.

در عراق این اعتقاد جدی وجود دارد که هرگونه تنش و جنگ احتمالی، عراق از آن بیشترین ضرر را خواهد دید و به همین دلیل نوعی اجماع عمومی در عراق در حمایت از تلاش‌های دولت عبدالمهدی برای کاهش تنش و آرامش در منطقه وجود دارد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۰۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان قضائی عهده دار مسئولیت خطیری هستند

رئیس قوه قضائیه گفت: همه ما مسئولان قضایی باید توجه کنیم که عهده‌دار مسئولیتی خطیر و تکلیفی سنگین هستیم؛ لذا باید خیلی مراقبت کنیم و در انجام تکالیف، تلاش مضاعف داشته باشیم؛ گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محسنی اژه ای در آیین تکریم و معارفه معاون اول قوه قضائدیه گفت: حجت‌الاسلام خلیلی شخصیتی است که تمام مراحل و مراتب قضایی را طی کرده و اهل تدبیر، نوآوری، تلاش، هماهنگی و مشورت است.

همه ما مسئولان قضایی باید توجه کنیم که عهده‌دار مسئولیتی خطیر و تکلیفی سنگین هستیم؛ لذا باید خیلی مراقبت کنیم و در انجام تکالیف، تلاش مضاعف داشته باشیم؛ گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم.

امروز بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم؛ در این راستا نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن افکار و نظریات و سلیقه‌های مختلف هراسید؛ این هنر ماست که با شنیدن اقوال مختلف، اَحسن آن‌ها را انتخاب کنیم و با متخصصین و اهالی فن و انسان‌های خبره در موضوعات مختلف مشورت کنیم.

تاکید من به مسئولان قضایی آن است که در نحوه تعامل با بخش‌های مختلف قوه قضائیه بر اساس تبیین و اقناع عمل کنند؛ چرا که پیشبرد برخی از امور و رفع برخی از مسائل صرفاً با رویکرد دستوری امکان‌پذیر نیست و باید پیوست‌های تبیینی و توجیهی نیز همراه دستور صادره باشد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در آیین تکریم و معارفه معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: آقای دکتر مصدق در طول بیش از ۳۰ سال خدمت در بخش‌های مختلف قوه قضائیه وسع خود را برای پیشرفت امور محوله گذاشتند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول جدید دستگاه قضا بیان داشت: حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی شخصیتی است که تمام مراحل و مراتب قضایی را طی کرده و اهل تدبیر، نوآوری، تلاش، هماهنگی و مشورت است.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همه ما مسئولان قضایی باید توجه کنیم که عهده‌دار مسئولیتی خطیر و تکلیفی سنگین هستیم؛ لذا باید خیلی مراقبت کنیم و در انجام تکالیف، تلاش مضاعف داشته باشیم؛ گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم.

رئیس عدلیه بیان داشت: توقعات به حقی از ما مسئولان قضایی وجود دارد؛ لذا باید با صبر و حوصله و بردباری در برابر موانع و مشکلات بایستیم و امور محوله را به نحو احسن به پیش ببریم.

قاضی‌القضات اظهار داشت: ما در سمت‌ها و مسئولیت‌های قضایی باید بیش از دیگران به حُسن‌خلق توجه داشته باشیم و تمامی همکاران قضایی باید همواره تکریم ارباب رجوع و مراجعان را در زمره اولویت‌های خود قرار دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم؛ در این راستا نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن افکار و نظریات و سلیقه‌های مختلف هراسید؛ این هنر ماست که با شنیدن اقوال مختلف، اَحسن آن‌ها را انتخاب کنیم و با متخصصین و اهالی فن و انسان‌های خبره در موضوعات مختلف مشورت کنیم.

رئیس قوه قضائیه در پایان خاطرنشان کرد: تاکید من به مسئولان قضایی آن است که در نحوه تعامل با بخش‌های مختلف قوه قضائیه بر اساس تبیین و اقناع عمل کنند؛ چرا که پیشبرد برخی از امور و رفع برخی از مسائل صرفاً با رویکرد دستوری امکان‌پذیر نیست و باید پیوست‌های تبیینی و توجیهی نیز همراه دستور صادره باشد.

دیگر خبرها

  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • مسئولان قضائی عهده دار مسئولیت خطیری هستند
  • جزئیات توافق مهم امنیتی ایران و عراق
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • فوری | مربی تیم ملی، سرمربی تراکتور شد | تصمیم غیرمنتظره؛ پرونده یحیی بسته نشده!
  • تمرکز ایران برای تبدیل شدن به بازیگر اصلی گازی منطقه/ از تمدید قرارداد گاز عراق تا تکمیل ساخت خط لوله صلح
  • توافق الاعرجی با احمدیان درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق + جزئیات
  • دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی و همتای عراقی وی در سن‌پترزبورگ
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران