Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه خبری-تحلیلی آمریکایی فوربس افزود: حتی با پذیریش این که سیاست "فشار حداکثری" ترامپ به ایران آسیب جدی رسانده است؛ این پرسش مهم مطرح می شود که سکانس پایانی این سیاست چگونه رقم خواهد خواهد خورد؟ بطور واقع بینانه باید متوجه بود ادامه سیاست فشار حداکثری اگر به جنگ ختم شود ؛تهدید بزرگی برای منافع ایالات متحده آمریکا و متحدان منطقه‌ای واشنگتن خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فوربس اضافه می‌کند: جغرافیا و فضای تنش اخیر میان ایران و آمریکا نشان می دهد که چگونه ممکن است حساس‌ترین مناطق جهان درگیر یک بحران حاد و حتی جنگ ناخواسته شوند. تنگه هرمز به عنوان مهمترین مسیر انتقال انرژی جهان احتمالاً در کانون آسیب ها و مخاطرات جنگ احتمالی قرار گرفت و به این ترتیب عرضه جهانی انرژی در جایی که ۶۰ درصد از ذخایر انرژی جهان را دارد، کاملاً مختل می شود.

این فضای تنش احتمالی می تواند شامل عراق نیز شود و بغداد ممکن است بسادگی درگیر  مناقشه و تنش کنونی شود. بویژه این که تحولات اخیر نشان می‌دهد که تهران تا چه اندازه با همسایه غربی خود روابط و مروادات پیوسته‌ای دارد.

همچنین تهران دارای هم پیمانان وفاداری در سراسر منطقه است. در لبنان حزب الله و در یمن حوثی ها می‌توانند به همراه ایران در شرایط جنگی ایستادگی کنند. از این رو نباید توانایی ایران در خلیج فارس و کل منطقه غرب آسیا را دست کم گرفت.

متغیر مهم دیگر به مسائل زیست محیطی بر می‌گردد. اکنون نگرانی‌های فزاینده ای در مورد آسیب دیدن سکوهای نفتی دریایی در شرایط تعمیق بحران و یا جنگ وجود دارد. چنین بحرانی بسادگی می‌تواند منجر به فاجعه زیست محیطی شود.

روی هم رفته اهمیت و نقشی که خلیج فارس در اقتصاد، توسعه، محیط زیست و امنیت کشورها دارد بسیار بالاست و اگر این ناحیه از جغرافیای جهان شاهد درگیری نظامی باشد؛ باید منتظر تغییرات عظیم بعدی در قالب بحران‌های انرژی و بحران‌های اقتصادی باشیم.

خلیج‌فارس همچنین محور ارتباط میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی است و از نظر راهبردی در منطقه خاورمیانه، به عنوان بزرگترین و مهم‌ترین مرکز ارتباطی بین این سه قاره محسوب می‌شود و بخشی از یک سیستم ارتباطی شامل اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند نیز هست.

رئیس جمهوری آمریکا در حال حاضر به دلیل مواجهه با بزرگترین چالش بین المللی خود یعنی افزایش تنش‌ها با ایران از انحطاط روابط با متحدانش نیز رنج می‌برد و ممکن است در صورت وقوع جنگ، واشنگتن و متحدانش در دو مسیر مختلف گام بردارند. از این رو همه نشانه‌ها و شواهد حکایت از این دارند که اگر سیاست "فشار حداکثری" به جنگ نزدیک شود، واشنگتن یکی از بازندگان اصلی این سیاست و رویکرد خواهد بود.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۱۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به ۵ دلیل تل‌آویو و متحدانش نتوانستند پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی را ساقط کنند

 «عبدالباری عطوان» از تحلیلگران جهان عرب با رد ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر ساقط کردن ۹۹ درصد از پهپاد‌ها و موشک‌های شلیک شده ایران، به ۵ دلیل اشاره کرد که تل آویو و متحدانش نتوانستند این موشک و پهپاد‌ها را ساقط کنند.

«عبدالباری عطوان» در رای الیوم نوشت: بسیاری در جهان عرب و جهان اسلام منتظر هستند تا بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اشتباه خود را برای هدف قرار دادن عمق ایران در واکنش به پاسخ موشکی و پهپادی موفق و راهبردی این کشور به دو پایگاه اسرائیلی در النقب انجام دهد. این اشتباه اگر صورت گیرد، ایران با موشک‌های مافوق صوت و پهپاد‌های بسیار پیشرفته با توان ویرانگری بسیار بالا وارد عمل می‌شود و چه بسا واکنش به این اشتباه، همراه با ورود بازو‌های محور مقاومت به عرصه به ویژه حزب الله در جنوب لبنان، الحشدالشعبی در عراق و انصارالله در یمن باشد، البته بعید نیست که ارتش سوریه نیز وارد عمل شود.

عطوان اضافه کرد: پاسخ تنبیهی تهران، بازدارندگی اسرائیلی و آمریکایی را از بین برد و ایران را به عنوان کشوری مطرح کرد که مستقیم نه نیابتی، به رویارویی می‌پردازد و گواه و شاهد ما نیز انجام حمله آن و نهراسیدن از تهدید‌های اسرائیل و آمریکاست.

این تحلیلگر عرب افزود: سه قدرت بزرگ غربی یعنی آمریکا، انگلیس و فرانسه در کنار اسرائیل و اردن، به مقابله با ۳۶۰ موشک بالستیک و پهپاد انتحاری ایران پرداختند که به عمق اراضی اشغالی شلیک شد و نتایج برای آنها ناامیدکننده بود، زیرا حداقل نیمی از موشک‌ها و پهپاد‌ها به اهداف مورد نظر اصابت کرد و سامانه گنبد آهنین و موشک‌های پاتریوت و سامانه‌های دفاع هوایی در ساقط کردن آنها ناکام ماندند و این شکستی بزرگ برای تسلیحات آمریکایی و اروپایی است.

وی ادامه داد: اگر آنگونه که این سه کشور در کنار تل آویو و اردن ادعا می‌کنند ۹۹ درصد از موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی را ساقط کرده‌اند و خسارات وارده به دو پایگاه هوایی بسیار محدود بوده است، پس چرا مقامات رژیم اسرائیل به دنبال واکنش هستند و این رژیم را در معرض واکنش بسیار ویرانگرتر ایران قرار می‌دهند؟ اگر این ادعا درست است، پس چرا به خبرنگاران و شبکه‌های تلویزیونی اجازه بازدید از این دو پایگاه پس از حمله مستقیم ایران داده نمی‌شود؟

عطوان نوشت: به پنج دلیل حمله ایران کاری بوده است.

اول: اگر ۹۹ درصد از این موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی که تصاویر زنده نشان می‌دهد به حریم هوایی فلسطین اشغالی وارد شده و میلیون‌ها نفر در کرانه باختری و غزه با چشم خود آنها را دیدند. ساقط شده و به سد پنجگانه آمریکایی، فرانسوی، انگلیسی، اسرائیلی و اردنی رخنه نکرده، پس این موشک‌ها چگونه به فلسطین اشغالی رسیده است؟

دوم: اگر این موشک‌ها به آسمان فلسطین اشغالی نرسیده است پس چرا صد‌ها هزار شهرک نشین در وحشتی بی سابقه به پناهگاه گریختند؟

سوم: «رونین پرگمن» از اعضای نزدیک به موساد به نقل از عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد: ویرانی این موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی بسیار سنگین بوده و اگر هر اسرائیلی صحنه‌های این ویرانی‌ها را ببیند، ۴ میلیون نفر فورا از اسرائیل فرار خواهند کرد.

چهارم: تاکید روزنامه فرانسوی فیگارو مبنی بر اینکه «دکترین ضاحیه» اسرائیل پس از حمله ایران به عمق اسرائیل، کارآیی خود را از دست داده و تمام شده و این همان دکترینی است که ارتش اسرائیل به عنوان راهبرد برای ویرانی هدفمند ضاحیه جنوبی بیروت در جولای سال ۲۰۰۶ مطرح کرد که شامل ریختن آتش بسیار سنگین و نامتناسب با منبع تهدید و با خاک یکسان کردن زیرساخت‌ها با هدف تحریک پایگاه مردمی مقاومت علیه آن است.

پنجم: «گلعاد آران» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل اعلام کرد که حمله انجام شده از سوی ایران خطری برای مسجدالاقصی است و تصویر عبور موشک‌های ایرانی از فراز این مسجد این موضوع را ثابت می‌کند. اگر ۹۹ درصد از موشک‌ها رهگیری شده اند، پس این موشک‌ها چگونه به قدس اشغالی و پایگاه هوایی النقب رسیده است؟

این تحلیلگر ادامه داد: عملیات وعده صادق گذشته را زدود، آینده‌ای درخشان و آغازی بر پایان غده سرطانی اسرائیل در منطقه و بلکه در کل جهان را رقم زد و گواه آن نیز، کنار آمدن واشنگتن با حقیقت و اعلام بایدن مبنی بر عدم مشارکت در هر حمله به ایران است، زیرا نمی‌داند چه بر سر نیرو‌ها و پایگاه‌هایش در خاورمیانه در صورت مشارکت در این حمله خواهد آمد.

عطوان نوشت: طبق اطلاعات واصله، آمریکا با ایران از طریق میانجی گران عرب تماس گرفته تا اجازه دهد که اسرائیل حمله صوری به اهداف ایران برای حفظ آبرویش انجام دهد و آمریکا از ایران درخواست کرده که پاسخی ندهد؛ اما جوابی که سپاه پاسداران ایران به سفیر سوئیس در تهران داده، منفی بوده و بر این مساله تاکید شده که هرگونه حمله اسرائیلی چه صوری و چه غیرصوری با واکنش کوبنده و بسیار سنگین‌تر از حمله اخیر خواهد بود.

تحلیلگر مطرح جهان عرب و سردبیر روزنامه رای الیوم افزود: وعده صادق همه معادلات را تغییر و فجر اسلامی جدیدی را بشارت داد تا تاکید عملی برای وعده امام خامنه ای، «مبنی بر اینکه مقاومت شکست نخواهد خورد و غزه تنها نیست» به رهبران حماس و جهاد اسلامی باشد که چندی قبل در تهران با ایشان دیدار کردند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • پاسخ امیرعبداللهیان به احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران | در صورت تکرار ماجراجویی اسرائیل پاسخ حداکثری ایران چه خواهد بود؟
  • توصیه هشدارآمیز آخوندی: باید پیروز از صحنه جنگ بیرون بیاییم
  • توصیه عباس آخوندی برای روزهای بعد از حمله سپاه به اسرائیل /تا آخرین لحظه طرفدار دیپلماسی هستیم /هیچ کس در منازعه دست خود را رو نمی کند
  • زمان دیپلماسی است، نه جنگ/ فضا را سرد کنید؛ گرم نکنید
  • فعالیت نشریه «پیام شهر» منطبق بر سیاست‌گذاری شورا پیش رود
  • فعالیت نشریه «پیام شهر» منطبق بر سیاست‌گذاری شورای پیش رود
  • به ۵ دلیل تل‌آویو و متحدانش نتوانستند پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی را ساقط کنند
  • نشریه بریتانیایی: اسرائیل «وبال راهبردی» آمریکاست
  • حضور در انتخابات از پشت میله‌های زندان؟
  • کاخ‌ســــفید مأمن رادیکالیسم ویرانگر