Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه اینترنتی تاپ تنز در مطلبی به بررسی آلوده‌ترین مکان‌های روی کره زمین به تششعات رادیواکتیو پرداخت. آلودگی هسته‌ای و تشعشعات رادیو اکتیو از عوامل مضر برای انسان و طبیعت محسوب می‌شود. در حالی که کاربرد مواد هسته‌ای باید در شرایط خاصی صورت بگیرد، اخیرا اخباری از وجود تشعشعات رادیواکتیوی در یک مدرسه آمریکایی و همچنین کشف مواد رادیواکتیو در یک خودرو در ترکیه منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، مکان‌های ترسناکی در نقاط مختلف جهان وجود دارد که به شدت تحت تاثیر آلودگی‌های رادیواکتیو قرار دارند. هنگامی که یک سایت هسته‌ای بنا می‌شود، در صورت عدم رعایت نکات ضروری، تشعشات رادیو اکتیو آن منتشر می‌شود. این در حالی است که برخی معتقدند مهم نیست که چقدر نکات ایمنی در این سایت‌ها رعایت شده باشد، در هر صورت امکان انتشار تشعشعات رادیواکتیو وجود دارد. انفجار در این سایت‌ها همانند آنچه در چرنوبیل و فوکوشیما رخ داد علاوه بر فاجعه انسانی، بحران زیست محیطی را به دنبال خواهد داشت.

این تشعشعات صد‌ها سال در طبیعت باقی می‌مانند و به گونه‌های زیست محیطی آسیب می‌رسانند. در این گزارش به آلوده‌ترین مکان‌های روی کره زمین به تشعشعات رادیواکتیو اشاره شده است.

سایت هسته‌ای «هانفورد» (The Hanford Site)
در دهه ۱۹۵۰ میلادی آمریکا با خوشحالی وارد عصر اتمی شد و سایت هسته‌ای در هانفورد واشنگتن ساخته شد. این کارخانه بخشی از پروژه دهه ۴۰ منهتن بود که وظیفه آن تولید پلوتونیوم بود. چند سال پس از جنگ جهانی دوم تولید پلوتونیوم در این سایت افزایش یافت. به گونه‌ای که تولید یک کیلو گرم پلوتونیوم، صد‌ها هزار گالن زباله رادیواکتیوی بر جای می‌گذاشت. مقامات این سایت معتقد بودند که امکان فروش این زباله‌های نیز وجود دارد. اماآن‌ها نه تنها موفق به فروش این لجن‌های مرگبار نشدند بلکه در ذخیره آن نیز به مشکل برخوردند.

با گذشت سال ها، کانتینر‌های زیر زمینی نگهدارنده زباله‌های هسته‌ای که قرار بود موقت باشند، کاملا بی سر و صدا به محلی دائمی برای نگهداری زباله‌های هسته‌ای تبدیل شد و به مرور زمان ترک خوردند. این رویه باعث شد محتویات کانتینر‌ها وارد خاک شوند و بزرگترین آلودگی زیست محیطی در آمریکا رقم بخورد.

بی توجهی کمیسیون انرژی اتمی آمریکا به این موضوع به انتشار آلودگی در آب‌های زیر زمین منجر شد و در نهایت هانفورد و زمین‌های اطراف آن به بزرگترین منطقه آلوده به رادیواکتیو در نیمکره غربی تبدیل شد.

پس از ایجاد بحران، مقامات آمریکای فرایند پاکسازی را آغاز کردند. این روند چندین دهه ادامه داشته و در این مدت ده‌ها هزار کارگر بیمار شدند و میلیارد‌ها دلار هزینه شد. با این حال، این منطقه همچنان به دلیل تشعشعات هسته‌ای آلوده است.

سایت هسته‌ای مایلوسو (Mailuu-Suu)
مایلوسو، شهری در استان جلال آباد قرقیزستان است بیشترین آلودگی رادیواکتیو را در آسیای مرکزی دارد. از آنجا که این منطقه به طور طبیعی غنی از معادن اورانیوم است، زباله‌های سمی آن نیز در اطراف آن دفن شده است. در مجموع حدود دو میلیون متر مکعب از زباله‌های رادیو اکتیو در ۲۳ نقطه ان دفن شده و با سیم خاردار مشخص شده است.

متاسفانه این بحرانی است که آینده این شهر را نیز تحت تاثیر قرار داده است. در سال ۱۹۹۲ رانش زمین در این منطقه موجب جاری شدن ۱۰۰۰ متر مکعب زباله رادیواکتیو به رودخانه شد.

فوکوشیما
در ۱۱ مارس سال ۲۰۱۱ زلزله بزرگی شرق ژاپن را تکان داد و پس از آن هجوم امواج سونامی، عملکرد این شهر را متوقف کرد. گذشته از آمار تلفات بالای ۱۹ هزار نفری این رویداد طبیعی، فاجعه دیگری در تاریخ این کشور رخ داد. بر اثر زلزله سیستم‌های خنک کننده سه راکتور هسته‌ای غیرفعال شد و در ظرف سه روز نشت مواد رادیواکتیو ذوب شده آغاز شد. حدود ۱۰۰ هزار نفر از این منطقه تخلیه شدند و تلاش کارشناسان برای خنک کردن مخازن نتیجه‌ای نداشت. از آنجا که این نیروگاه در فاصله ۱۰۰ متری اقیانوس قرار داشت، حیطه آلودگی طبیعی و زیست محیطی گسترش یافت و پاکسازی آن مشکل بود. ده سال از این حادثه می‌گذرد و منطقه فوکوشیما همچنان قابل سکونت نیست. تعدادی از شرکت‌ها با استفاده از ربات درصدد پاکسازی محیط زیست منطقه هستند.

 

سایت چرچ راک (Church Rock uranium mill)
در سال ۱۹۷۹ بیش از ۱۱۰۰ تن از زباله‌های سایت هسته‌ای چرچ راک در نیومکزیکوی آمریکا به طور تصادفی وارد رودخانه پوئرکو شد. این بزرگترین انتشار تصادفی زباله‌های رادیواکتیو در آمریکاست که علاوه بر آسیب رساندن به محیط زیست و پوشش جانوری، موجب نقص عضو نوزادان و بیماری‌های کلیوی در ساکنان منطقه شد.

آلودگی رادیواکتیو در بخش‌هایی از این منطقه پاکسازی شد، ولی شرکت‌ها پاکسازی کامل را غیرممکن اعلام کردند.

مایاک (Mayak)
مایاک یک سایت نظامی مخفی بود که مدت کوتاهی پس از جنگ جهانی دوم در جنوب اورال شوروی سابق در شهر چلیابینسک ساخته شد. این سایت در تولید پلوتونیوم برای ارتش تخصص داشت.

در سال ۱۹۵۷ یکی از بدترین فجایع هسته‌ای در این سایت رخ داد و بیش از ۷۷۰۰ مایل مربع از منطقه اطراف را آلوده و حدود ۲۷۰ هزار تن را بیمار کرد. اطلاعات چندانی درباره علت وقوع این فاجعه در دست نیست. با این حال، در سال ۲۰۰۹، با اعلام پاک سازی منطقه، جمعیت در آن اسکان داده شد.

سواحل سومالی
تا پیش از این گفته می‌شد سواحل سومالی محلی برای فعالیت دزدان دریایی است، ولی با انتشار آلودگی رادیواکتیو مشخص شد سواحل این کشور به محلی برای دفن زباله‌های رادیواکتیو تبدیل شده است. از دهه ۱۹۸۰ بسیاری از کشور‌های غربی با سوء استفاده از شرایط سیاسی در سومالی زباله‌های هسته‌ای خود را در سواحل این کشور دفن می‌کردند تا اینکه با انتشار آلودگی و گسترش بیماری سازمان ملل وضع اضطراری در این منطقه اعلام کرد. در سال ۲۰۰۹ با وقوع سونامی به شدت این بحران افزوده شد و در طول ۶ ماه آلاینده‌ها به نقاط دیگری از سومالی انتشار یافنتد.

سلافیلد (Sellafield)
حادثه هسته‌ای سلافیلد در انگلیس را با چرنوبیل روسیه مقایسه می‌کنند. در اکتبر ۱۹۵۷ آتش سوزی در این سایت باعث شد ۱۱ تن اورانیوم در مدت سه روز بسوزد. مقامات این سایت هسته‌ای از انتشار خبر آن جلوگیری کردند حتی به کارگران گفته شد یک آتش سوزی بی خطر است.

چرنوبیل
فاجعه نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ در شمال اوکراین رخ داد. این حادثه پس از دو انفجار در نیروگاه به وقوع پیوست و در اثر این حادثه نزدیک به ۵ میلیون نفر آسیب دیدند و بیش از ۲۲۰۰ شهر و روستا تخلیه شدند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۲۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است

صالح کربلایی حسنی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از سایت مدیریت پسماند شهرداری ساوه اظهار کرد: کارگروه محیط زیست شهرستان به مناسبت هفته زمین پاک، به منظور بررسی مصوبه‌های این کارگروه در خصوص پسماند از این سایت بازدید کرد.

وی اضافه کرد: خاکپوشانی و پردازش از مهمترین مصوبه‌های کارگروه‌های استانی و شهرستانی است که هم اکنون در حال انجام و دفن زباله‌ها نیز به صورت بهداشتی در حال انجام است.

کربلایی حسنی با بیان اینکه این اقدامات گام مهمی در تحقق مصوبات است، یادآور شد: دفع محیط زیستی زباله‌ها مهمترین افق اعضای کارگروه محیط زیست شهرستان ساوه برای کاهش آلایندگی و عواقب محیط زیستی است که انتظار می‌رود مجموعه مدیریت شهری شامل شهرداری و شورای اسلامی شهر حمایت‌های خود را از مدیریت پسماند برای تحقق این هدف بیش از گذشته انجام دهند.

وی خاطر نشان کرد: احداث لندفیل (گودال دفن زباله‌های غیر بازیافتی) این طرح هم‌اکنون در دست مشاور برای اتمام طراحی و مراحل مطالعاتی است و انتظار می‌رود اعتبارات مورد نیاز آن از سوی مجموعه مدیریت شهرستان تخصیص و تامین شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ساوه همچنین بر مشارکت مردم در تفکیک زباله از مبدا اشاره کرد و افزود: همزمان با از سرگیری فعالیت سایت پردازش، سایت پسماند شهرداری ساوه و تفکیک زباله از مبدا نیز شروع شده تا میزان دفن زباله‌های شهر به حداقل برسد.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساوه هم در این ارتباط گفت: سایت پردازش این شهرداری ۱۰ سال پیش با ظرفیت تفکیک ۲۵۰ تُن زباله در روز به بهره‌برداری رسیده، اما به علت نداشتن توجیه اقتصادی فعالیت آن پس از مدتی متوقف شد.

یاسر یعقوب زاده با بیان اینکه زباله دزدی توسط زباله گردها و مافیای آن مهمترین دلیل نداشتن توجیه اقتصدای برای فعالیت سایت پردازش محسوب می‌شود، افزود: این سایت در ۱۰ سال گذشته برای چند بار به پیمانکار واگذار شد، اما مجدد فعالیت‌های آن متوقف ماند.

وی اضافه کرد: در نهایت پارسال با اخذ مجوز از شهرداری و شورای سلامی شهر تفکیک زباله از مبدا تا سایت پردازش را به صورت یک مجموعه با تَرک تشریفات به یک سرمایه‌گذار به مدت سه ماه به صورت آزمایشی واگذار کردیم که فعالیت آن از ابتدای فروردین‌ماه امسال آغاز شده است.

یعقوب زاده میانگین زباله تفکیکی در سایت‌های پردازش کشور را حدود پنج درصد اعلام کرد و گفت: به علت فعالیت زباله گردها در ساوه این میانگین به کمتر از ۲ درصد رسیده که مانعی برای فعالیت شرکت پیمانکار تبدیل شده و انتظار می‌رود مردم برای پیشبرد هرچه بهتر کار در طرح تفکیک زباله از مبدا با این مجموعه همکاری داشته باشند.

وی همچنین در خصوص ساخت لندفیل در سایت پسماند نیز اظهار کرد: مطالعات این طرح هم‌اکنون در دست اقدام است که انتظار داریم پس از تایید و تامین اعتبار عملیات اجرایی آن نیز حدود ۲۵ ماه زمان لازم داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • اجرای طرح پاکسازی کیسه های پلاستیکی حاشیه سایت زباله شهری آواجیق چالدران
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر در دام بدافزار‌ها می‌افتند؟
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد در شرایط آلوده است
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • رمزگشایی از گورستان تاریخی هفتاد ملا (+عکس)
  • پاکسازی ورودی شهر بیرجند به مناسبت هفته زمین پاک
  • ۱۰۰ کامیونت زباله دپو شده در یک منزل مسکونی در بجنورد بارگیری شد
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان