Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@00:56:28 GMT

فاتحه میانکاله را بخوانید

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۰۳۱۳۴

فاتحه میانکاله را بخوانید

تکه شاخ حاوی کلسیم و مواد معدنی است که برای طبیعت منطقه مفید است و باید در همین نقطه بماند تا تجزیه و منفعتش به گیاهان برسد. دانشجو خواست تکه شاخ را بر زمین بیندازد. استاد دوباره گفت: آن‌ را به همان نقطه‌ای که ‌برداشتی برگردان!»

این خاطره اسماعیل کهرم، کارشناس محیط‌ زیست در بازدید از پارک ملی برکن بیکونز  است و حالا به همشهری می‌گوید: در دنیا اینگونه از مناطق حفاظت‌شده و پناهگاه‌های حیات وحش مراقبت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تالاب میانکاله در استان مازندران ۶۸ هزار هکتار وسعت دارد و عنوان منطقه حفاظت‌شده، پناهگاه حیات‌وحش، تالاب بین‌المللی و ذخیره‌گاه زیست‌کره تحت حفاظت محیط‌زیست را دارد. سواحل منطقه هنوز دستخوش ساخت‌وساز نشده و نقطه مناسبی برای زمستان‌گذرانی  ۱۰۰ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی و زیستگاه اصلی ماهیان خزری است.

ورود بی‌ضابطه گردشگر در سال‌های اخیر به میانکاله یکی از جدی‌ترین تهدیدها برای این پناهگاه حیات وحش است. همین یک ماه قبل بود که ۴۰۰ هکتار از جنگل‌های میانکاله در آتش سوخت. مسئولان محیط‌زیست عامل انسانی را دلیل این اتفاق اعلام کردند؛ همان عاملی که گفته می‌شود علت بیش از ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها و مراتع است و البته که نیازمند تقویت مدیریت و ارتقای سیستم اطفای حریق است.

 ‌نیمه تیرماه بود که ورود گردشگر به منطقه میانکاله تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شد. حضور گردشگران آسیب جدی به پوشش گیاهی و حیات‌وحش میانکاله وارد کرد. ورود به پناهگاه حیات‌وحش میانکاله بدون توجه به ظرفیت این منطقه انجام شده بود و برخلاف انتظار و استانداردهای جهانی، مسیر ویژه تردد گردشگران در این منطقه در نظر گرفته نشده بود. رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بهشهر پیش‌تر گفته بود، میانکاله در نوروز ۹۷‌ پذیرای حضور ۴۵ هزار گردشگر بود.

اتوبوس گردشگری با هدف جلوگیری از تخریب

علی‌اکبر یداللهی، معاون فنی اداره محیط‌زیست مازندران که چند روز پیش از راه‌اندازی اتوبوس گردشگری در میانکاله خبر داده بود، حالا به همشهری گفته است:‌ برای جلوگیری از تخریب میانکاله به‌دلیل ورود خودروهای گردشگران، پارکینگی در بیرون از منطقه در نظر گرفته شد و اکنون نیز طرح اتوبوس گردشگری مطرح شده تا یکی دو دستگاه اتوبوس روباز، گردشگران را به داخل منطقه وارد کند تا میزان تخریب، آلودگی صوتی و ... کاهش یابد. او با تأکید بر این که در این طرح که هم‌اکنون در حال بررسی جزئیات است و هنوز اجرایی نشده، از ظرفیت بومیان منطقه در اجرا و حفاظت استفاده خواهد شد، گفت: قرار است تعداد گردشگران نیز بر اساس طرح جامع مدیریت محیط‌زیست میانکاله انجام شود. انجمن زیست‌محیطی مدیریت میانکاله نیز در حال شکل‌گیری است و اگر بیش از حد به میانکاله فشار وارد شود، ‌درهای میانکاله را خواهیم بست. یداللهی همچنین با اشاره به حضور ۹۰ تعاونی دامداری و ۲۶ تعاونی صیادی در میانکاله، به تأثیرات منفی این فعالیت‌ها بر منطقه اشاره کرد و افزود: ‌در فاز بعدی طرح که ۳‌ ماه آینده انجام می‌شود، قرار است این فعالیت‌ها به نصف کاهش یابد.

 میانکاله، دیگر میانکاله نیست

اسماعیل کهرم، کارشناس محیط‌زیست به همشهری می‌گوید: با اجرای چنین طرحی در میانکاله بعد از مدتی شاهد راه‌اندازی بساط بستنی‌فروشی، اقامتگاه و هتل خواهیم بود. بلایی نمانده است که بر سر میانکاله نیاورده باشند؟! فاتحه میانکاله را باید خواند. او می‌گوید: میانکاله تکه‌ای از بهشت است که در آن ماهی صید می‌شود و نباید بشود. پرندگان مهاجر شکار می‌شوند. مسابقه تالاب‌نوردی برگزار می‌شود و گردشگران در تالاب می‌دوند و هرچه زیر پایشان است، از بین می‌رود. میانکاله پناهگاه حیات وحش است و یک درجه بالاتر از پارک ملی و چنین فعالیت‌هایی در آن مجاز نیست. کهرم گفت: میانکاله دیگر شباهتی به یک منطقه حفاظت‌شده ندارد و شبیه به یکی از محله‌های تهران شده است.

همشهری- یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸ کد خبر 448683

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: میانکاله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۳۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است

وقتی تعداد سگ‌ها زیاد شود تعادل طبیعت را بهم می‌زنند، تکثیر حیوانات دیگر را متخل می‌کنند، از خزندگان مانند مار گرفته تا کبک مورد حمله سگ قرار می‌گیرند، حتی به محیطبانان هم حمله می‌کنند. مقالات زیادی وجود دارد که می‌گوید فقط صرف حضور سگ در جنگل سبب استرس پرندگان می‌شود و آن‌ها تخم جوجه‌های خود را رها می‌کنند.

به گزارش سازمان پزشکی قانونی از ابتدای فروردین تا پایان شهریور سال گذشته۷۸۴ مصدوم ناشی از گازگرفتگی سگ برای معاینه و تعیین خسارت به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند، متاسفانه در این مدت ۵ نفر نیز به دلیل گازگرفتگی سگ جان خود را از دست دادند. اما این مواجهه فقط مربوط به انسان‌ها نیست، طوری‌که‌ کارشناس‌های محیط زیست معتقدند سگ‌های ولگرد می‌توانند تهدیدی برای طبیعت باشند.

هزینه های گزاف غذا دادن به سگ های ولگرد

 مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور به قدس آنلاین می گوید: وجود سگ های ولگرد در بافت مسکونی یا حاشیه شهرها، به لحاظ بیماری های مشترک بین انسان و حیوان می تواند بسیار خطرناک باشد.

غلامرضا ابدالی؛ مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست

غلامرضا ابدالی می افزاید: وجود حیوانات پرسه زن به خصوص سگ های ولگرد داخل بافت مسکونی یا حاشیه بافت مسکونی شهرها خطرات بالقوه ای، هم برای زندگی و سلامت انسان و هم برای حیات وحش در عرصه های طبیعی دارد.

این کارشناس ارشد محیط زیست ادامه می دهد: یکی از خطراتی که در این زمینه متوجه انسان است ازدیاد جمعیت سگ های ولگرد است چرا که غذا دهی دستی مردم به این حیوانات بر اساس احساسات و به نام حمایت از حیوانات، سبب رشد و تکثیر بی رویه حیوانات ولگرد می شود که کنترل شان نیاز به هزینه های گزافی دارد. ضمن آنکه بسیاری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان نیز از همین طریق به جامعه انسانی انتقال می یابد. چراکه این گونه حیوانات از نظر بهداشتی بررسی نمی شوند و خطر دیگر اینکه وقتی تعدادشان گله ای می شود به انسان حمله می کنند که نمونه این حملات را بارها در مناطق مختلف کشور شاهد بوده ایم.

غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداقی از حیوان آزاری است چراکه سبب افزایش جمعیت بی رویه این گونه حیوانات شده و جامعه انسانی مجبور به برخورد سلبی و حذف آنان می شودمدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست ادامه می دهد: موضوع دیگری که از نظر محیط زیست حایز اهمیت فراوان است حضور سگ های ولگرد در محیط های طبیعی و حاشیه شهرهاست چراکه وجود چنین حیواناتی به حیات وحش آسیب می رساند؛ بطوری که با خوردن تخم پرندگان یا جوجه ها، امنیت زیستگاه ها را از بین می برند و یا از طریق حضور در آبشخورها یا محل تجمع پسماندهای شهری سبب انتقال بیماری های مشترک حیات وحش می شوند.

ابدالی می افزاید: در واقع غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداقی از حیوان آزاری است چراکه سبب افزایش جمعیت بی رویه این گونه حیوانات شده و جامعه انسانی مجبور به برخورد سلبی و حذف آنان می شود، در نتیجه غذا دادن به این گونه حیوانات چه به لحاظ بهداشتی و چه محیط زیستی و امنیتی، اقدامی ناپسند است و هیچ گونه وجاهتی ندارد.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور درباره راهکارهای مدیریت سگ های ولگرد می گوید: در حقیقت جمع آوری و مدیریت سگ های ولگرد بر عهده شهرداری هاست. بنابراین به نظر می رسد ابتدا مراکز پسماند باید مدیریت شود چراکه کانون های تجمع این حیوانات، مراکز پسماند هستند و دیگر این که باید شهرداری ها مراکزی را برای نگهداری این گونه حیوانات در نظر بگیرند و اقدام به عقیم سازی آن ها کنند تا جمعیت شان به تعداد پایه برسد.

وی در ادامه تأکید می کند: آموزش مردم نیز یکی دیگر از راهکارهاست تا غذای دستی به حیوانات ولگرد ندهند و موجب ازدیاد جمعیت این حیوانات و ایجاد مخاطره برای انسان و محیط زیست نشوند.

چگونگی تشخیص هاری

ابدالی درباره چگونگی تشخیص هاری تصریح می کند: هر بیماری علایمی ظاهری دارد که البته در بسیاری از موارد از روی علایم ظاهری نمی توان پی به بیماری برد چون ممکن است بیماری در مراحل ابتدایی باشد. بنابراین عامل بیماری، خطرناک و قابل سرایت است. در نتیجه نمی توان تشخیص داد که حیوان هاری دارد یا خیر. بنابراین باید به شدت از سگ های پرسه زن دوری کرد چون ممکن است غیر از هاری به بیماری دیگری مبتلا باشد و سلامت انسان را به طور جدی تهدید کند.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • تقدیر حفاظت محیط زیست اشنویه از دانش آموز حافظ حیات وحش
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • رئیس سازمان محیط زیست: دیگر پروژه‌ ای به نام میانکاله وجود ندارد
  • یک خبر خوب برای محیط زیست؛ پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟
  • جذابیت تالاب میقان پس از بارندگی‌های بهاری