Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-19@02:13:34 GMT

فعالیت ۴۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۰۴۷۰۰

به گزارش ایلنا، در این بازدید سید احمد هاشمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دکتر محمدعلی شجاعی استاندار و سایر روسای دانشگاه های استان و مسئولان استانی معاون رییس جمهور را همراهی کردند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور در این بازدید در جریان پیشرفت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در حوزه کشت سلول‌های بنیادی و آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی قرار گرفت و بر توسعه این حوزه با کمک و پشتیبانی معاونت ریاست جمهوری تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سورنا ستاری گفت: خراسان شمالی در حوزه گیاهان دارویی پتانسیل خوبی دارد و شرکت های دانش بنیان در استان نسبت به سال های گذشته پیشرفت خوبی داشته اند اما باید محیط های بهتری برای زایش های جدید فراهم شود.

وی ادامه داد: سال گذشته ۴۴۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود داشته است که سهم بسزایی در توسعه اقصادی نیز داشته اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز از پیشرفت تکنولوژی این استان در حوزه سلول درمانی خبر داد و اظهار کرد: استعدادهای خوب دانش آموزی و دانشجویی با کسب مدال های نقره و طلا در این استان حضور دارد که تلاش بر رشد و حمایت از این نخبگان است.

سید احمد هاشمی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی نیز در حد توان با اختصاص مکان و فراهم آوردن امکانات آزمایشگاهی از بخش سلول های درمانی و گیاهان دارویی حمایت کرده است، اضافه کرد: فضای مناسبی در بیمارستان امام علی(ع) بجنورد به حوزه سلول‌های بنیادی اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: پیش بینی راه اندازی این مرکز تخصصی تا سه سال آینده است که انتظار می رود با حمایت معاون رییس جمهور این پروسه با زمان کمتری به نتیجه درمان بیماران ختم شود.

وی خاطرنشان کرد: با استفاده از تکثیر سلول‌های بنیادی می توان بیماران زخم های مزمن دیابت، بیماران مفصلی و بیماران بخش سوختگی را درمان کرد.

هاشمی یادآور شد: سلول های بنیادی در درمان ناباروری نیز نقش مهمی دارد که تحقیقات در این حوزه ادامه دارد.

وی به تجاری سازی حوزه سلول های بنیادی نیز اشاره کرد و افزود: با روند توسعه این حوزه در خراسان شمالی، سلول های تکثیر یافته در بازه زمانی پنج ساعت به سایر کشورها ارسال و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بر پایه این گزارش، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این بازدید در جریان روند پیشرفت آزمایشگاه کشت سلول‌های بنیادی و آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی قرار گرفت.

استفاده از دانش سلول‌های بنیادی، از نیازهای اولیه خراسان‌شمالی است

عضو هیات علمی گروه فناوری‌های نوین دانشکده پزشکی نیز در حاشیه این بازدید با بیان اینکه این استان در حوزه علم سلول های بنیادین پتانسیل بزرگ و پایه علمی قوی دارد، استفاده از این تکنولوژی برای درمان بیماران را از نیازهای اولیه خراسان شمالی عنوان کرد.

فاطمه عروجعلیان در حاشیه بازدید معاون فناوری رییس جمهور از پروژه مرکز پژوهشی سلول های بنیادین دانشکده پرستاری بجنورد، هدف از استفاده از تکنولوژی سلول های بنیادی را کمک به درمان بیماران، جذب نیروی انسانی و درآمدزایی عنوان کرد.

وی ادامه داد: در فاز نخست این حوزه که ثبت طرح های تحقیقاتی و آموزش بوده، این استان گام‌های خوبی برداشته و علاوه بر چاپ مقاله و پذیرش چهار طرح در نیماد، ۱۰ طرح به دانشگاه های علوم پزشکی مشهد، تبریز و غیره برای همکاری ارائه داده شده است.

وی با اشاره به اینکه فاز دوم، به‌کارگیری سلول‌های بنیادی در خدمت جامعه برای درمان بیماران است، خاطرنشان کرد: از تکثیر سلول های بنیادی برای درمان بیماران مبتلا به زخم‌های مزمن دیابت‌، بیماران بخش سوختگی و درمان های مفصلی استفاده می شود.

عروجعلیان تصریح کرد: بسیاری از نیروهای بومی مستعد منطقه به دلیل نبود امکانات در این حوزه به استان های دیگر مهاجرت می کنند که باید زمینه فضای فیزیکی و امکانات برای فعالیت این افراد آماده شود.

وی اضافه کرد: البته با حمایت سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مکان مناسبی در بیمارستان امام علی(ع) برای فعالیت‌های حوزه سلول های بنیادی اختصاص داده شده است.

وی با اشاره به اینکه ایران کشور پیشرو در حوزه سلول های بنیادی در سطح دنیا است، افزود: با راه اندازی این تکنولوژی، بیماران بسیاری از کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان، گرجستان و افغانستان به خوبی از این طرح برای درمان و اعزام بیماران خود استقبال می کنند.

عضو هیات علمی گروه فناوری های نوین دانشکده پزشکی اظهار کرد: در حال حاضر نیز بسیاری از بیماران این استان نیازمند به درمان با سلول های بنیادی هستند اما به دلیل هزینه های سفر توان مسافرت به استانی دیگر برای درمان را ندارند.

عروجعلیان گفت: با حمایت مسئولان و راه اندازی بخش سلول درمانی بیمارستان امام علی(ع)، درد و رنج ناشی از تحمل بیماری از طریق تکثیر سلول های بنیادی به حداقل می رسد و بیماران مفصلی و سوختگی مشکلشان حل می شود.

وی ابراز امیدواری کرد: با سفر دکتر ستاری معاون رییس جمهور و تخصیص اعتبار به حوزه مرکز پژوهشی سلول های بنیادین دانشکده پرستاری بجنورد، شاهد رشد و تحول خوبی در این حوزه به منظور درمان بیماران باشیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خراسان شمالی سورنا ستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۴۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات فناورانه دانشگاه آزاد یادگار امام افزایش می‌یابد

علیرضا لادن‌مقدم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح برنامه‌های این واحد دانشگاهی در سال 1403 در حوزه علم و فناوری و دانش‌بنیان اظهار کرد: واحد یادگار امام در تلاش است تا امسال با افزایش تعداد هسته‌ها، واحد‌ها و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه، سطح تعدادی از هسته‌های فناور و واحد‌های فناور را به شرکت‌های دانش‌بنیان ارتقا و مجموع تعداد محصولات فناورانه را افزایش دهد.

به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری، درصدد هستیم با ایجاد زیرساخت‌های جدید و توسعه آن زمینه جذب و استقرار شرکت‌های بزرگ را فراهم آوریم.

وی ادامه داد: اکنون تعداد ۱۱ هسته فناور، هفت واحد فناور و سه شرکت دانش‌بنیان از نوع نوآور و نوپا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام مستقر هستند که حوزه‌های فعالیت آنها شامل مواد شیمیایی، خوشبو کننده‌ها، منسوجات تمیز، تاسیسات ساختمان، انرژی‌های تجدیدپذیر، مواد نانوشیمیایی، اسپری‌های خود تمیزشونده، حوزه نساجی و پوشاک ورزشی، مواد سوپر جاذب رطوبت و دستگاه‌های مکانیکی نانوحباب ساز می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام درباره فعالیت و محصول ویژه فناورانه این واحد دانشگاهی گفت: شرکت انرژی سبز صدر واقفی با تولید داکت اسپیلت و چیلر و ارائه خدمات در حوزه تأسیسات برودتی و انرژی‌های تجدیدپذیر، توسط اعضای هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک اداره می‌شود. این شرکت فناور در تلاش است تا روی تعدادی از محصولات خود گرید دانش‌بنیانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اخذ کند. 

لادن‌مقدم با بیان اینکه مهم‌ترین عامل برای توسعه زیست بوم فناوری در کشور ایجاد و توسعه زیرساخت مناسب(پردیس‌های علم و فناوری، پارک‌های علم و فناوری، سرا‌های نوآوری، مراکز رشد و ...) و فراهم آوری شرایط حمایتی لازم از هر لحاظ برای افراد فناور است، عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام در نظر دارد تا با توسعه زیر ساخت‌های اشاره شده و جذب حداکثری(شرکت‌ها و واحد‌های فناور، اعضای هیئت علمی فناور و دانشجویان علاقه‌مند و مستعد) در این مسیر مهم حرکت کند.

وی با اشاره به اینکه تعدادی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام در قالب طرح پویش توانسته‌اند جذب شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان شوند در تشریح فعالیت‌های این واحد دانشگاهی در حوزه علم و فناوری در سال گذشته مطرح کرد: واحد یادگار امام در سال گذشته در حوزه فناوری و تولید دانش‌بنیان توانست با استقرار و حمایت از اعضای هیئت علمی فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در واحد به تعداد ۱۶ محصول فناورانه و دانش‌بنیان دارای مجوز دست یابد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کرمانشاه صاحب شهرک فناوری می‌شود
  • محصولات فناورانه دانشگاه آزاد یادگار امام افزایش می‌یابد
  • پارک علم و فناوری سلامت سمنان افتتاح شد
  • ۵۰ درصد مواد اولیه تولید دارو در کشور وارداتی است
  • دستورالعمل حمایت از زنجیره‌های ارزش در آذربایجان شرقی تدوین شود
  • دستورالعمل حمایت از زنجیره‌های ارزش در استان تدوین شود
  • خط تولید پروتز‌های مفصل زانو و لگن گشایش یافت
  • انعقاد بزرگترین قرارداد برای ساخت ماهواره با دانش‌بنیان‌ها
  • درمان با سلول‌های بنیادی برای آسیب نخاعی با نتایج مثبت فاز اول
  • درمان بیماران مبتلا به MS ساده‌تر می‌شود