Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- دامنه و شمول گسترش رمزارز‌ها از جمله فناوری بلاک چین بسیار گسترده است و می‌تواند به عنوان ابزار تامین مالی و ابزار تسهیلاتی در بازار سرمایه استفاده شود.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، ناصر حکیمی افزود: همانطور که انتشار اسکناس به عنوان ابزار پرداخت در انحصار بانک مرکزی است انتشار رمزارز‌هایی که پشتوانه‌ای مانند طلا، فلزات گرانبها و رمزارز‌های جهان روا دارند در انحصار بانک مرکزی است یعنی همانطور که کسی در کشور نمی‌تواند اسکناس چاپ کند نمی‌تواند رمزارز با پشتوانه طلا، فلزات گرانبها و ارز‌های جهان روا منتشر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: البته این به معنی آن نیست که کل بحث رمزارز‌ها در انحصار بانک مرکزی است بلکه رمز ارز‌ها کاربرد‌های بسیار گوناگونی دارد که یکی از این کاربرد‌ها استفاده به عنوان ابزار مالی در بازار سرمایه است.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: َآنچه مدنظر بانک مرکزی بوده و در بیانیه آمده است این است که انتشار و تولید رمز ارز در بازار پولی و به عنوان ابزار پرداخت در انحصار بانک مرکزی است و در این باره دادن مجوز به غیر در برنامه بانک مرکزی نیست.
حکیمی گفت: رمزارزی مانند بیت کوین، جهان رواست و در داخل کشور محدود نیست بلکه در خارج از کشور تولید می‌شود بعضی از این رمزارز‌ها ناشر دارد و برخی دیگر استخراج می‌شود بنابراین استخراج رمزارز با اینکه کسی آن را انتشار دهد متفاوت است.
وی افزود: آنچه که در بیانیه بانک مرکزی آمده این است که کسی در داخل کشور پدیده فناورانه را به بهانه پشتوانه منتشر نکند و در ازای مبلغ پولی نفروشد و به عنوان ابزار پرداختی مانند ریال استفاده نکند.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: در احکام دیگر بیانیه بانک مرکزی نیز آمده که استفاده از سایر رمزارز‌های جهان روا مانند بیت کوین در بحث پرداخت، معامله، خرید و فروش براساس مصوبه شورای عالی پولشویی ممنوع است.
حکیمی گفت: البته تاکید می‌کنم خرید و فروش و پرداخت با استفاده از رمزارز‌هایی که خاصیت پولی دارند با استخراج آن متفاوت است در واقع استخراج فرآیندی کاملا جداگانه‌ای است که می‌تواند به عنوان یک فعالیت مدنظر قرار گیرد البته این موضوع با توجه به ابعاد فرابخشی آن در دولت در حال بررسی است که بعد از جمع بندی در دولت، اطلاع رسانی خواهد شد.
وی با بیان اینکه فعالیت خرید و فروش رمزارز‌ها از طریق صرافی‌ها غیرقانونی است گفت: صرافی‌های غیرمجاز هم از دی ماه 96 در این باره ممنوعیت دارند یعنی تمام صرافی‌ها و بانک‌ها مطابق مصوبه شورای عالی پولشویی از خرید و فروش رمزارز‌ها منع شدند البته تبلیغاتی که از خرید و فروش رمزارز‌ها در صرافی‌ها مشاهده می‌شود مربوط به سایت‌هایی است که به صورت غیرمجاز خرید و فروش رمزارز‌هایی مانند بیت کوین را انجام می‌دهند.
بانک مرکزی دو هفته قبل در بیانیه‌ای استخراج هرگونه رمزارز را در انحصار بانک مرکزی اعلام کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رمزارز ابزار تامین مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۴۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف کارت بانکی آغاز شد / خرید با موبایل!

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی با اعلام این خبر تأکید کرد: بانک مرکزی در راستای تنوع بخشی به ابزارهای پرداخت و بروزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت کشور، طرح کهربا را در دستور کار دارد. بر این اساس، مشتریان شبکه بانکی امکان تعریف کارت بانکی فیزیکی خود در برنامک‌های هوشمند مبتنی بر تلفن همراه را دارند.

بیشتر بخوانید: سوء استفاده از کارت‌های بانکی اجاره‌ای در سایت‌های شرط بندی با ۳۰۰ شاکی

او گفت:‌ با طرح کهربای بانک مرکزی، امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از نسخه الکترونیکی ایمن کارت‌های بانکی و استفاده از آن‌ها به جای کارت‌های فیزیکی بانکی روی دستگاه‌های پایانه فروشگاهی مجهز شده، مطابق با آخرین فناوری و استانداردهای روز میسر گردیده است.

به گفته مدیر روابط عمومی بانک مرکزی،‌ هم‌اکنون ۶ بانک کشاورزی، تجارت، ملت، ملی، آینده و صادرات تحت پوشش بوده و تعداد بانک‌های این طرح در حال افزایش است.

پیش از این محرمیان معاون فناوری های نوین بانک مرکزی گفته بود: در طرح کهربا، این امکان فراهم شده تا اطلاعات کارت های بانکی که الان به صورت فیزیکی در اختیار افراد است در گوشی تلفن همراه افراد در قالب یک اپلیکشن ثبت شود و فرد در هنگام خرید وقتی به فروشگاه مراجعه می کند گوشی تلفن همراه فرد تبدیل به هر یک از کارت های بانکی وی می شود. کافی است یکی از کارت ها به صورت پیش فرض انتخاب شود و پس از باز شدن قفل گوشی تلفن همراه بارکد خوان مقابل گوشی قرار گیرد و پول کالای خریداری شده جابه جا ‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227536 برچسب‌ها بانک مرکزی ایران

دیگر خبرها

  • راهنمای خرید از فروشگاه بدون کارت بانکی | چگونه از کهربا استفاده کنیم؟
  • همراهی بانک ها در تامین مالی پروژه‌ها و طرح‌های توسعه شرکت مس
  • پیگیری تامین منابع مالی طرح کمربندی قم در دیدار با رئیس بانک ملی ایران
  • فروش آزاد ۱۶ میلیون دلار در افغانستان
  • اهتمام بانک کشاورزی به حمایت از زنجیره های تامین، با ارائه پلتفرم ها و ابزارهای مالی تعهدی
  • هشدار صندوق بین‌المللی پول در مورد شکنندگی مالی
  • حذف کارت بانکی آغاز شد / خرید با موبایل!
  • سقف تراکنش بانکی برای سال جدید تغییر کرد
  • تأمین مالی جمعی ابزاری مؤثر جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۳
  • خبر جدید بانک مرکزی درباره حذف کارت‌های بانکی/ از این پس با این روش خرید کنید