Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری صبح امروز (سه شنبه) در حاشیه بازدید از مزرعه ماهی سرای کرج و نمایشگاه دستاوردهای عشایری و کشاورزی استان البرز در گفت وگو با خبرنگاران، مردم ایران را مردمی تمدن ساز توصیف کرد و افزود: ملت ایران در تمدن جهانی نقش تعیین کننده ای دارند و این موضوع قابل تردید نیست چرا که آثار تمدن مردم ایران در کشورهای دیگر نیز مشهود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: یکی از رموز موفقیت مردم ایران این است که همواره از عزت خود حفاظت کرده اند و همواره اهل منطق و گفتگو بوده اند و در حل بحران های جدی بیش از آن که به زور متوسل شوند به گفتگو و منطق متکی بوده اند.

جهانگیری ادامه داد: ‌ راهکارهایی که ایران برای اداره دنیا پیشنهاد می دهد نیز توسل به گفتگو و منطق است چرا که پیچیده ترین گره ها و بحران های دنیا را می توان از طریق گفتگو حل و فصل کرد و این که هر کس زور بیشتری داشته باشد تصور کند منطق قوی تری دارد تصوری نادرست است. 

معاون اول رییس جمهور با تأکید بر این که منطق باید بر سر میز مذاکره رقم بخورد تصریح کرد:‌ این که شش کشور قدرتمند دنیا با ایران مذاکره کنند و به تفاهم برسند به معنی آن است که ایران توانسته منطق و استدلال خود را در میز مذاکره به اثبات برساند. این که بعد از مذاکره کشوری احساس کند کلاه سرش رفته و با استفاده از زور به یک ملت فشار وارد کند کاری غیر عقلانی و غیرمنطقی است.

جهانگیری ادامه داد: ‌هر کس قرارداد یا توافقی را امضا کند و آن را به هم بزند همه این اقدام را محکوم می کنند و ملت ایران سرفراز است که اهل گفتگو، تعامل و منطق است. 

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اتفاقات اخیر در منطقه خلیج فارس و منطقه خاورمیانه در ارتباط با ایران گفت: اتفاقات اخیر این پیام را به دنیا منتقل کرد که با منطق، گفتگو، استدلال و ادب می توان با ایران تعامل و مسایل را حل و فصل کرد و اگر از مسیر دیگری با ایران وارد گفتگو شوند حتماً بازنده خواهند بود و منطقه آسیب خواهد دید. 

جهانگیری با بیان این که ایران در طول تاریخ همواره حافظ امنیت منطقه و خلیج فارس بوده است خاطرنشان کرد: برای حفاظت از امنیت منطقه نیاز به تشکیل ائتلاف نیست. کسانی که به دنبال ائتلاف هستند هر گاه از مناطق خود خارج شده اند جز دامن زدن به ناامنی دستاورد دیگری به همراه نیاورده اند. 

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: امنیت منطقه را ایران با کمک کشورهای منطقه می تواند تأمین کند و برای این که همه از امنیت منطقه مطمئن باشند و همه بتوانند از منطقه ای امن استفاده کنند راهی جز این نیست که فشارها را از ایران برداشته و بدون تحمیل فشار با ایران وارد مذاکره و گفتگوی منطقی شوند و آن گاه خواهند دید که منطقه ای خوب و آرام برای همه فراهم خواهد شد. 

جهانگیری در ادامه با اشاره به این که استان البرز به عنوان ایران کوچک لقب گرفته است افزود: استان البرز استان نمونه توسعه صنعتی ایران است و در بخش کشاورزی نیز همه اتفاقات و تحولاتی که در کشور رخ داده، نمونه آن در استان البرز وجود دارد. 

معاون اول رییس جمهور افزود: استان البرز به دلیل شایستگی های خود و به دلیل نزدیکی به پایتخت، استانی نمونه در بخش علم و فناوری و از توانمندی های بسیار خوبی در این حوزه برخوردار است. 

جهانگیری با اشاره به آسیب ها و عوارضی که در توسعه صنعتی و توسعه ملی وجود دارد تصریح کرد: چه در زمینه فقر و چه در زمینه نابرابری ها و آسیب های اجتماعی که امروز یکی از دغدغه های جدی کشور است همه اینها نیز در استان البرز قابل مطالعه است.

معاون اول رییس جمهور استان البرز را استانی پرپتانسیل در زمینه های مختلف برشمرد و گفت: استان البرز توانمندی های فراوانی دارد و واحدهای مهم و بزرگ صنعتی در این استان مستقر هستند.

جهانگیری با بیان این که توجه به زیرساخت های استان البرز برای تسهیل رفت و آمد مردم از اهمیت فراوانی برخوردار است خاطرنشان کرد: در طول هفته میلیون ها نفر از مسیرهایی که به استان البرز منتهی می شود برای تردد به تهران و شمال کشور رفت و آمد می کنند که باید کمک کنیم آزادراه هایی که درا ین مسیر وجود دارند هر چه زودتر به بهره برداری رسیده تا از اتلاف انرژی و به هدر رفتن وقت مردم کاسته شود.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به بازدید امروز خود از آزادراه شهید همت – کرج گفت: این آزادراه باید به سرعت تکمیل شود و وزیر راه و شهرسازی و مجریان این پروژه قول داده اند که در ماه های آینده شاهد تکمیل این طرح خواهیم بود. 

جهانگیری همچنین با تأکید بر این که در آینده نزدیک بازدیدی از قطعه اول آزادراه تهران - شمال انجام خواهد شد، اظهار داشت: مسئولین اجرایی این پروژه وعده داده اند که حتماً قطعه اول آزادراه تهران – شمال امسال در خدمت مردم قرار خواهد گرفت. 

معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: ریل، مترو و توسعه قطار شهری جزو مهمترین پروژه ها برای مسیر تهران – کرج است که باید ادامه پیدا کند.

جهانگیری با اشاره به وجود واحدهای متعدد کشاورزی در استان البرز گفت: این استان در زمینه های مختلف کشاورزی و به خصوص در بخش کشت بافت یکی از استان های پیشرو در این تکنیک نو و تکنولوژی مدرن است و در زمینه آبزی پروری نیز از توسعه خوبی برخوردار است که نمونه آن واحدی است که امروز مورد بازدید قرار گرفت که از نظر امکانات بسیار مدرن و منحصر به فرد بود. 

معاون اول رییس جمهور با بیان این که امروز بازدید دیگری از بخش های صنعتی استان البرز از جمله شرکت مپنا انجام خواهد شد گفت: مپنا یکی از نمادهای مهم صنعتی ایران است که در رقابت با شرکت های بزرگ صنعتی دنیا در احداث نیروگاه های بزرگ رقابت دارد و شرکت هایی از این دست می توانند آینده صنعتی کشور را رقم بزنند.

جهانگیری در ادامه سخنان خود با بیان این که امروز در شرایط بسیار خطیری قرار داریم گفت: آمریکایی ها بر اساس خوی دشمنی با جمهوری اسلامی ایران فشارهای خود را به خصوص در بخش اقتصادی بر ملت ایران افزایش داده اند و مردم ایران در سال های اخیر متحمل فشارهای فراوانی شده که ما شرمنده آنها هستیم. 

معاون اول رییس جمهور افزود: این نوید را می توانیم به مردم بدهیم که به فضل الهی از شوک های مهمی عبور کرده ایم و در شرایط باثبات قرار گرفته ایم و امیدوارم شرایط پیش رو از نظر اقتصادی بهبود یافته و بتوانیم موانع را پشت سر گذاشته و در زمینه اشتغال، معیشت مردم و توسعه کشور گام های بلندتری برداریم.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان البرز اسحاق جهانگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۶۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم

مهدی زارع در اعتماد نوشت: سیلاب دوبی در ۲۸/۱/۱۴۰۳ موجب شد تا فرودگاه بین‌المللی این شهر که براساس بعضی گزارش‌ها دومین فرودگاه شلوغ جهان است، مختل شود. دوبی روز سه‌شنبه نزدیک به ۴ اینچ (۹۹ میلی‌متر) بارندگی را در ۱۲ ساعت دریافت کرد که بیشتر از میانگین بارندگی سالانه آن ۳.۷۳ اینچ (۹۴.۷ میلی‌متر) است. مجموع بارندگی توفان در دوبی تا صبح چهارشنبه ۲۹/۱/۱۴۰۳، ۱۷ آوریل ۲۰۲۴ به ۶.۴۵ اینچ (۱۶۴ میلی‌متر) رسید. فرودگاه مارمول در نزدیکی میدان‌های نفتی در جنوب عمان در این توفان‌ها ۱۳.۶۱ اینچ (۳۴۵.۸ میلی‌متر) بارندگی ثبت کرد. در چابهار در سواحل مکران ایران ۱۲.۳۶ اینچ (۳۱۴ میلی‌متر) باران گزارش شد.

مارس و آوریل معمولا مرطوب‌ترین ماه‌ها در امارات و عمان هستند، اما امسال در سراسر منطقه مرطوب‌تر از حد معمول بوده است. مجموعه‌ای از سامانه‌های کم‌فشار توفان‌های شدید و باران شدید را در چند هفته گذشته به منطقه آورده‌اند. به نظر می‌رسد الگوی آرام‌تری در سراسر منطقه در هفته بعد پیش‌بینی شده است. تغییرات مداوم جهانی و اثر‌های مستقیم محیط‌زیستی می‌تواند باعث ایجاد بحران‌های پیچیده اجتماعی-اقتصادی و سیاسی در اقتصاد‌های وابسته به نفت منطقه خلیج‌فارس (حاشیه خلیج‌فارس) شود. ارزیابی نقش تغییر اقلیم و سیاست‌های مرتبط در تخریب محیط‌زیست و اثر‌های اجتماعی-اقتصادی آن نشان می‌دهد که در حاشیه خلیج‌فارس کشور‌ها برخی از انواع اصلاحات اجتماعی-اقتصادی را برای کاهش اثر‌های تغییرات اقلیمی باید دنبال کنند، اما به نظر می‌رسد که چنین برنامه‌ای با ظرفیت‌های محیطی سازگار نیست.

مشکل اصلی از آنجا ناشی می‌شود که اختلافات سیاسی بین کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس مانع از آن است که محیط‌زیست خلیج‌فارس را به عنوان یک سامانه طبیعی یکپارچه مدیریت کنند و در نتیجه باید تلاش خود را در مرز‌های خود محدود کنند، صرف‌نظر از اینکه در سایر بخش‌های سامانه چه اتفاقی می‌افتد. موانع محیطی، تنش‌های سیاسی و رقابت‌های ژئوپلیتیک مانع رویکردی مشارکتی برای کاهش اثر‌های تغییرات اقلیمی است و بدین منوال وضعیت احتمالا به جای بهبود بدتر می‌شود.

کشور‌های خلیج‌فارس توفان‌های شدیدتر و مکررتری را تجربه خواهند کرد.

طی سال‌های اخیر، شهر‌های عربستان از مکه تا جده و دمام، تحت اثر بارش‌های سیل‌آسا و رعد و برق قرار گرفته‌اند و شرایط جوی سختی را تجربه کرده‌اند که منجر به وقوع سیل‌های مرگبار و ناآرامی‌های قابل‌توجهی شده است. آب و هوای گرم‌تر منجر به گرم شدن اقیانوس‌ها می‌شود.

بیشتر این امر به تغییرات اقلیمی، گرم شدن جو و اقیانوس‌ها، به ویژه آب‌های نزدیک به خط استوا، مانند اقیانوس هند و دریای عرب، مرتبط است. آب‌های گرم‌تر، بستر مناسبی برای رشد توفان‌ها و آب و هوای شدید مانند توفان‌های فروردین ۱۴۰۳ در امارات، عمان و ایران هستند. آب‌های گرم‌تر، سریع‌تر تبخیر می‌شوند و بخار آب بیشتری به جو تزریق می‌کنند که می‌تواند در شرایط مناسب به توفان‌های باران‌زا تبدیل شود.

در عین حال، الگو‌های اقلیمی مانند ال‌نینو گرم شدن و اقلیم مرطوب‌تر را در بخش‌هایی از خاورمیانه تقویت می‌کند. این عوامل دوگانه می‌توانند بارندگی بیشتری به خصوص در مناطق گرم‌تر ایجاد کند. در امارات متحده عربی، بارورسازی ابر‌ها بیش از ۲۰ سال است انجام شده است. این کشور قصد دارد در سال ۲۰۲۴ حدود ۳۰۰ ماموریت بارورسازی ابر‌ها انجام دهد.

این برنامه برای امارات متحده عربی حیاتی شده است، زیرا تغییرات اقلیمی و رشد سریع جمعیت منابع آب طبیعی در این کشور خشک را تحت فشار قرار داده و آن را وادار می‌کند تا به شدت به نیروگاه‌های آب شیرین‌کن و نمک‌زدایی، انرژی‌بر، متکی باشد. البته اثر چنین فناوری در تحریک توفان ۲۸ فروردین در امارات بعید به نظر می‌رسد، چراکه بارورسازی ابر‌ها قادر به چنین اثر‌های گسترده‌ای نیست. شرایط برای باروری ابرها، زمانی مناسب است که بخار آب زیادی در جو باشد.

توفان‌های شدیدتر باران‌زا می‌تواند باعث سیل‌های قابل‌توجهی در شهر‌هایی می‌شود که به ویژه در دهه‌های اخیر در حاشیه خلیج‌فارس توسعه یافته‌اند و به نظر می‌رسد فاقد زیرساخت‌های مناسب برای مقابله با شرایط بحرانی آب و هوایی هستند: مانند دوبی، ابوظبی، دوحه و منامه.

در آب و هوای بیابانی باران‌های شدید ناگهانی به سرعت دره‌ها و مناطق بدون پوشش گیاهی متراکم و خاک‌های جاذب به صورت سیلاب فرا می‌گیرد. جذب آب در زمین که در سیلاب معمولا بسیار کم رخ می‌دهد، موجب می‌شود تا فشار بر مخازن محدود زیرزمینی و اتکا به نیروگاه‌های نمک‌زدایی تشنه انرژی کاهش یابد. منابع آبی شیرین زیادی در منطقه وجود ندارد. برای سامانه‌های تامین آب شیرین، با وابستگی بیشتر به نمک‌زدایی، محدودیت‌های اقتصادی و محیط‌زیستی وجود دارد. کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس باید با همکاری به سرعت خود را برای استفاده حداکثری از باران‌های آینده و در عین حال اجتناب از سیلاب احتمالی، آماده کنند و وفق دهند. این شامل توسعه بهره‌برداری همه کشور‌های منطقه از زهکشی بهتر، کنترل سیلاب، توسعه سامانه‌های تغذیه آب زیرزمینی و منابع بارورسازی ابر‌ها است.

دیگر خبرها

  • سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است
  • سمینار «خلیج‌فارس؛ بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» برگزار می شود
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • خطیر: خوشحالم واگذاری استقلال در زمان مدیریت من رقم خورد + فیلم
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار می‌شود
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟
  • نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: سفر رییس‌جمهور به پاکستان منجر به تقویت امنیت مرز‌های ایران می‌شود
  • سفر رییس‌جمهور به پاکستان منجر به تقویت امنیت مرزهای ایران می‌شود
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران