Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@10:00:43 GMT

یزد، یادگار تاریخ، شناختنامه‌ای از دریچه کتاب

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۰۶۶۷۹

یزد، یادگار تاریخ، شناختنامه‌ای از دریچه کتاب

چاپ اول کتاب یزد، یادگار تاریخ در سال ۹۵ از سوی انتشارات دف در ۵۷۳ صفحه منتشر شده و حسین مسرت پژوهشگر حوزه فرهنگ استان یزد در این اثر مانند دیگر آثار خود از منابع مختلفی برای جمع آوری اطلاعات این کتاب بهره برده و مطالب گردآوری شده را در قالب هشت دفتر (فصل) دسته بندی کرده است.

دفتر اول کتاب یزد، یادگار تاریخ به گفتارهای تاریخی در خصوص یزد اختصاص یافته، در این دفتر محقق علاوه بر معرفی پیشینه تاریخی، موقعیت جغرافیایی و جمعیتی، به موضوعات دیگری مانند سفر خواجوی کرمانی به یزد، نقش یزد در پیکار جنبش تنباکو، فرمان شاه عباس درباره باززنده‌سازی راه‌های کهن یزد و برخی واژگان مرتبط با تاریخ یزد پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناموران و بزرگان یزد موضوع دفتر دوم این کتاب است، در این فصل شرح حال برخی مفاخر یزد مانند وحشی بافقی، دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن، دکتر علی محمد کاردان، دکتر حسین خدیو جم، دکتر حسین محبوبی اردکانی، عباس مسرت، خداداد خنجری، دکتر علی اکبر سیاسی، قضائی یزدی، علی وامق یزدی، طراز یزدی، ابوالفضل رشیدالدین میبدی، غلامرضا مرشد شارق یزدی، دکتر سیدضیاءالدین دهشیری و فرخی یزدی گردآوری شده است.

دفتر سوم این کتاب با عنوان فرهنگ به پیشینه مطبوعات و معرفی کتابخانه های یزد پرداخته و پس از این فصل در دفتر چهارم با عنوان ادب، تاریخچه تذکره‌ها و شبه تذکره‌های یزد را مورد کنکاش قرارداده است.

دفتر پنجم در خصوص نقد کتاب است که در آن دیوان برخی شعرا، سفرنامه‌هایی که در آن از یزد یاد شده و برخی دیگر از آثاری که موضوع آن تاریخ و فرهنگ یزد است، تبیین شده است.

دفتر ششم با موضوع معماری توضیحاتی در خصوص سبک معماری بناهای مختلف یزد مانند مساجد، آب انبارها، حسینیه‌ها، محله‌ها، برزن‌ها و برخی بناهای زرتشتیان مانند دخمه را ارائه می‌کند.

دفتر هفتم این کتاب در خصوص هنر است که بخش اعظم آن در خصوص خوشنویسان و شاعران یزدی است که در خصوص برخی از این شخصیت‌ها در فصل‌های قبلی کتاب نیز مطالبی ذکر شده است.

دفتر هشتم و واپسین فصل کتاب یزد، یادگار تاریخ در خصوص تذکره منظوم سخنوران یزدی است که اشعاری از برخی شاعران یزد است که سبک هنری خود را در قالب ابیاتی بیان کرده‌اند.

خلاصه‌ای از کتاب به عنوان پیش درآمد در صفحات پایانی به زبان‌های عربی، انگلیسی، فرانسه و آلمانی به این متن افزوده شده است.

۶۰۱۴/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۶۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهرابیان: قایقرانی ایران تاریخ‌سازی کرد

رئیس فدراسیون قایقرانی گفت: قایقرانان ایرانی با کسب ۴ سهمیه تاریخ‌سازی کردند. - اخبار ورزشی -

علیرضا سهرابیان در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم پس از کسب 4 سهمیه المپیک توسط 5 قایقران کشورمان اظهار داشت: دوستانی بودند که همیشه اعتراض می کردند امروز به آنها می گویم که اگر سختی سرما و گرما و وزن کم کردن قایقرانان را می‌دیدند متوجه می شدند یک ورزشکار کار می کند و چه شرایطی دارد.

وی در ادامه افزود: ماهیت المپیک ورزش دوستی است و دختران و پسران من تاریخ سازی کردند برای اولین بار پنج نفر به المپیک می روند و در قایق دو نفره هم برای اولین بار سهمیه المپیک را به دست آوردیم.

رئیس فدراسیون قایقرانی تاکید کرد: امروز نبی رضایی با کسب مدال طلا در جایی که همه بهترین ها دنبال سهمیه بودند، سهمیه المپیک را به دست آورد و این نشان می دهد که ما برای بازی‌های آسیایی هم برنامه خوبی داشتیم اما مشکلاتی مثل کاهش آب دریاچه به ما ضربه زد.آنهایی که در آن زمان به بچه‌های من حمله کردند فقط منتقد هستند و از ورزش چیزی نمی دانند.

وی در خصوص اینکه تا چه از پیش‌بینی آنها برای کسب سهمیه المپیک محقق شده است، گفت: ما تعداد بیشتر را در نظر داشتیم سه نفره رویینگ و دو نفره نبی رضایی و آقا میرزایی و دو نفره مجللی جزو پیش‌بینی ما بود. متاسفانه در دو روز اول هوا طوفانی بود و در کانوکانادایی خیلی از تیم ها دچار مشکل شدند و آماری که داشتیم محقق نشد در غیر این صورت کانوی دو نفره هم به سهمیه های ما اضافه می شد. گفته بودیم که سهمیه ها بیشتر از پیش‌بینی ‌ها خواهد بود ولی با توجه به مشکلاتی که قبلاً بود ترجیح دادیم پیش بینی خود را علنی نکنیم و در جمع دوستان نزدیکم فقط عنوان کرده بودم.

سهرابیان در خصوص نحوه ادامه کار کادر فنی و برگزاری اردوی برون مرزی گفت؛ ما به مربیان جوان و ایرانی اعتماد کردیم ما معتقدیم ورزشکار کنار خانواده خود بهتر تمرین می کند و همین روند را ادامه خواهیم داد و تا المپیک به آنها اعتماد می کنیم. در خصوص برگزاری اردوی مرزی نیز با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و قیمت ارز تصمیم گیری می کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محل برگزاری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ اعلام شد
  • «نفرین شاه باستانی ایران»؛ مهمترین یادگار تاریخ
  • دیدار با مدیر کل دفتر بازرسی ،مدیریت عملکرد ،امور حقوقی و ارتباطات مردمی استانداری آذربایجان غربی
  • اهمیت توجه محمود نجم‌آبادی به نسخ خطی و ترجمه‌شان
  • «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد
  • آماده باش مدیریت بحران تهران برای بارش های شدید فردا و پس فردا
  • سکه های تاریخی از اوایل قرن ۴ تا قرن ۸ هجری به موزه رضوی اهدا شد
  • سکه های تاریخی از اوایل قرن 4 تا قرن 8 هجری به موزه رضوی اهدا شد
  • سهرابیان: قایقرانی ایران تاریخ‌سازی کرد
  • رویه غیر شفاف تخصیص ارز نیمایی/تایید صادرات خود ظرف ۱۵ روز