Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حمیدرضا صالحی» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت مشوق‌های صادراتی بیان کرد: پیش‌نویس آئین‌نامه مشوق صادراتی تهیه و به اتاق ارسال شد تا بخش خصوصی نظراتش را درباره آن اعلام کند. این مشوق که هنوز هم ابلاغ نشده، عمدتاً در بخش‌های مختلف از یارانه نمایشگاه تا یارانه هزینه کشتی و … را در نظر گرفته است اما بهتر بود چند یارانه هوشمند به صادرکنندگان تخصیص می‌یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره یارانه هوشمند تصریح کرد: امروزه به دلیل تحریم‌ها رابطه بانکی با بانک‌های خارجی نداریم اما اگر دولت از صدور ضمانت‌نامه‌ها حمایت کند، شرکت‌ها می‌توانند در مناقصه‌ها شرکت کنند که این موضوع در آئین نامه فعلی لحاظ نشده است.

صالحی با بیان اینکه برای توسعه صادرات باید به مشوق‌های صادراتی اهمیت دهیم، خاطرنشان کرد: این مشوق‌ها لزوماً نباید پرداخت پول باشد. در شرایطی که تحریم‌ها به صادرکنندگان فشار می‌آورد، در داخل کشور هم محدودیت‌هایی بر سر راه صادرکنندگان بیشتر شده است.

عضو اتاق تهران ادامه داد: حداقل اگر مشوق صادراتی نمی‌دهند، محدودیت‌ها را کمتر کنند؛ مثلاً برای صادرکننده‌ای که خوشنام بوده و در کشور اعتبار دارد محدودیت بانکی را کمتر کنیم. این بنگاه‌ها در داخل کشور حتی برای گرفتن ضمانت‌نامه یا معوقاتشان دچار مشکل هستند.

وی با بیان اینکه مشوق‌های هرچند کوچک می تواند تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: در سال‌هایی که برای صادرکنندگان مشوق در نظر گرفته شد، آمار صادراتی کشور بالا رفته بود و این قدرت رقابتی است که می‌تواند ما را در بازار خارج موفق کند.

ارتباط مستقیم مشوق‌های صادراتی با توسعه صادرات

این فعال اقتصادی ادامه داد: مخالفان پرداخت مشوق توسط دولت می‌گویند باتوجه به افزایش نرخ ارز دیگر نیازی به پرداخت مشوق صادراتی نیست، در حالیکه قیمت تمام شده محصولات ما به دلیل بهره بالای وام‌هایی که صادرکنندگان می‌گیرند، بیشتر از سایر کشورهاست.

وی با اعتقاد به اینکه عملاً فضای کسب و کار ما غیررقابتی است، افزود: است رقیب ترک یا چین ما از وام‌هایی استفاده می‌کند که سود بهره بانکی بسیار پایین‌تری دارد. با این اوصاف تولیدکننده داخلی ما وقتی بخواهد با رقیب خارجی در کشور ثالث رقابت کند قطعاً با مشکل مواجه می‌شود. مشوق‌های صادراتی در این فضا مسکنی بود که بتواند صادرات را به پیش ببرد که از زمین بازی دور نشویم.

صالحی در پایان تاکید کرد که دادن مشوق‌های صادراتی ارتباط مستقیم با افزایش صادرات کشور دارد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صادرات اتاق تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۸۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!

مدیرکل گمرکات استان گلستان با اشاره به صادرات ۴۴ هزار و ۹۱۰ تُن کالا از مبادی گمرکی این استان در فروردین سال جاری گفت: مقصد ۴۸ درصد از کالا‌های صادراتی گلستان کشور ترکمنستان بود.

به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو، شهریار شهریاری اظهار کرد: در فروردین ماه امسال حدود ۴۵ هزار تن کالا از گلستان صادر شده که از این میزان، ۲۱ هزار و ۴۴۳ تن کالا به مقصد ترکمنستان ارسال شده است که بیانگر سهم ۴۸درصد از وزن کل کالا‌های صادراتی و سهم ۲۴ درصدی از ارزش کل کالا‌های صادراتی است.


وی گفت: از نظر ارزش صادراتی، بالاترین مقصد صادراتی کالا به کشور قزاقستان تعلق دارد که حدود ۳۰ درصدارزش کالا‌های صادراتی را بخود اختصاص داده است.


وی با بیان ۱۰ قلم کالای اول صادراتی استان در فروردین ماه سال جاری گفت: کریستال یُد در این جدول قرار ندارد و کامپوند پلی اتیلن، پسته فندقی، پلی استایرن، پنیر، تخم مرغ، خوراک آبزیان، سیب درختی، رب گوجه‌فرنگی، لوله‌هاو پروفیل، مفتول آهنی در زمره ۱۰ قلم کالای اول صادراتی استان بوده اند.


وی گفت: ارزش محصولات صادره ۲۷ میلیون و ۳۹۸هزار دلار برآورد می‌شود که از نطر وزنی ۳۶ درصد و از نطر ارزش دلاری ۴۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

شهریاری افزود: در میان کالا‌های صادراتی بیشترین ارزآوری به " کامپوند پلی اتیلن" تعلق دارد که ارزآوری ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلاری را به همراه داشته است.

شهریاری گفت: بر اساس ارزیابی کارشناسان این اداره کل، ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی از گلستان طی فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثابت و حدود ۶ دهم دلار برآورد می‌شود.

گفتنی است، که گمرک اینچه برون مرکز گمرکات استان گلستان بوده و زیرمجموعه آن پایانه‌های صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین المللی گرگان هستند.

دیگر خبرها

  • ظرفیت تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان