Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا در آذربایجان شرقی، جواد رحمتی با تأکید بر ارائه آموزش‌های عمومی در جهت پیشگیری از آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها، گفت: متأسفانه این باور عمومی وجود دارد که منابع طبیعی متعلق به دولت است و تا زمانی که این تفکر اصلاح نشود سازمان‌های دولتی توان کافی برای مدیریت چنین اتفاقاتی نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه درصد بالایی از آتش‌سوزی‌ها در مراتع و جنگل‌ها، عامل انسانی دارند، افزود: البته بیشتر این آتش‌سوزی‌ها، غیرعمدی و به علت عدم آگاهی نسبت به زیان‌های آن است که لازم است دستگاه‌های مسئول و رسانه‌های جمعی این مسأله را برای مردم تبیین کنند.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در برخی موارد ممکن است برای ناکارآمد نشان دادن دولت و ایجاد نارضایتی در بین مردم، آتش‌سوزی‌های عمدی هم اتفاق بیفتد که لازم است اقدامات قانونی برای شناسایی و برخورد با عاملان چنین حوادثی صورت گیرد.

رحمتی در خصوص تجهیزات و هزینه‌های پیشگیری و اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها نیز گفت: متولی مشخصی برای اطفای حریق در خارج از محدوده شهرها وجود ندارد، اما می‌توان با استفاده از ظرفیت دهیاری‌ها و اعتبارات این حوزه، اقدامات حداقلی برای مقابله با آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها انجام داد.

وی افزود: برای این منظور لازم است در مناطق قابل دسترس، حوزه‌های عملکردی برای دهیاری‌ها تعریف و تجهیزات قابل حمل در اختیار آنها قرار داده شود تا در مواقع بروز حادثه، بتوانیم در کمترین زمان برای مدیریت بحران اقدام کنیم.

وی همچنین بر استفاده از ظرفیت سازمان‌ها و صنایع مستقر در مناطق مستعد آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها برای مقابله با حوادث تأکید کرد و از سازمان‌های مسئول در این زمینه خواست تا اعتبارات و امکانات مورد نیاز خود را در قالب طرحی جامع، به شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اعلام کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در پایان با تأکید بر اینکه همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با شورای مدیریت بحران هستند، گفت: دستگاه‌های اجرایی استان وظیفه دارند در صورت تشخیص شورای مدیریت بحران، ماموریت‌های جاری خود را تعطیل کرده و امکانات خود را در اختیار این شورا قرار دهند.

محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی هم در این جلسه بر نقش اساسی آموزش و فرهنگ‌سازی در کاهش حوادث آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع تأکید کرد و گفت: صداوسیمای استان آماده همکاری برای ترویج برنامه‌های آموزشی و فرهنگی در این زمینه است.

وی همچنین اطلاع‌رسانی سریع حوادث آتش‌سوزی توسط یگان‌های حفاظت ناجا به فرمانداران و شورای مدیریت بحران استان، آماده‌باش اعضای کارگروه پیشگیری و اطفای حریق مراتع و جنگل‌ها، تعامل کامل نیروهای محیط زیست و منابع طبیعی، هماهنگی همه دستگاه‌ها با فرمانداران به‌عنوان مدیران بحران شهرستان‌ها و استفاده از ظرفیت بسیج در مقابله با حوادث را خواستار شد.

حمید قاسمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی هم با اشاره به وقوع 80 درصد از آتش‌سوزی‌های مراتع و جنگل‌ها در مناطق حفاظت‌شده، بر جلب مشارکت جوامع محلی و سازمان‌های مردم‌نهاد، ارائه آموزش‌های عمومی، اختصاص اعتبار ویژه برای اطفای حریق و تأمین تجهیزات و امکانات مورد نیاز دستگاه‌های مسئول در این زمینه تأکید کرد.

داور نامدار، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی نیز با اشاره به افزایش تعداد آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌های استان بویژه منطقه ارسباران نسبت به متوسط سه سال گذشته، افزایش دمای هوا در یک ماه اخیر و افزایش ورود گردشگران به این منطقه را مهم‌ترین علت این امر بیان کرد.

رسول خدابخش، فرماندار کلیبر نیز با تأکید بر اینکه نباید اجازه دهیم به سرمایه ارزشمند جنگل‌ها و مراتع ارسباران آسیبی وارد شود، گفت: مدیریت واحد بحران، تأمین تجهیزات مناسب و آموزش نیروهای اداری و جوامع محلی نقش بسیاری مهمی در این زمینه دارد.

گفتنی است از ابتدای امسال 80 مورد آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌های استان اتفاق افتاده است که بیشترین موارد در شهرستان‌های کلیبر (15 مورد)، میانه (14 مورد) و خداآفرین (12 مورد) بوده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی جنگل دستگاه های دولتی فرهنگ سازی منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۸۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری

    به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در این نشست که شماری از سفرا و نمایندگان کشور‌های عضو همچون روسیه، قزاقستان، عراق، بلاروس و کنیا و نمایندگان سازمان‌های بین المللی مرتبط بویژه یونسکو، که این مرکز تحت پوشش آن می‌باشد و فائو و نهاد‌های مسؤول داخلی دولتی و غیردولتی حضور خواهند داشت، برنامه‌های میان و درازمدت، طرح‌های مرکز بین المللی در سال جاری میلادی و نیز اعتبارات موردنیاز مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.   گفتنی است:موضوع تشکیل مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و تنوع زیستی در مناطق خشک و نیمه خشک در سی و هشتمین نشست کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۱۳۹۴ در پاریس مورد تصویب قرار گرفت و در سال ۱۳۹۹ در قالب مراکز نوع دوم مؤسسات سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با هدف توانمندسازی جوامع محلی و ارتقا دانش و فناوری عینیت یافت و نهایتا این مرکز با امضا وزیر وقت جهاد کشاورزی و مدیرکل سازمان یونسکو، در ایران و مستقر در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاسیس شد.   همچنین این مرکز با توجه به رویکرد قاطع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نسبت به موضوعات اجتماعی و اقتصادی در بوم سازگان حوزه‌های آبخیز، بر لزوم اخذ تصمیمات فراگیر، جامع و هم افزا با مشارکت مردم تاکید داشته و آن را عنصری مهم و کلیدی در راستای مدیریت پایدار سرزمین و توانمندسازی و مشارکت جوامع محلی در سلامت حوزه‌های آبخیز و حفاظت از منابع طبیعی می‌داند.

دیگر خبرها

  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • چگونه خسارات سیل را کاهش دهیم؟
  • جزییات حمله مسلحانه به منزل جنگل‌بانان آملی
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه
  • رفع تصرف اراضی مستحدث ساحلی در شهرستان نور
  • ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار چیست؟
  • جدال بر سر صنوبرها؛ ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار
  • نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری
  • کاهش تولید علوفه در کشور بر اثر کمبود بارش ها