Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-25@02:32:17 GMT

شرایط واردات کاغذ با ارز نیمایی

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۰۹۸۴۰

شرایط واردات کاغذ با ارز نیمایی

تین‌نیوز | 

به دنبال حذف کاغذ از لیست دریافت‌کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی اکنون بانک مرکزی شرایط تازه‌ای برای ترخیص و واردات این کالا تعریف کرده‌ است؛ واردکنندگانی که تا خردادماه امسال کالای آنها ترخیص نشده باید مابه‌التفاوت تا نرخ ۹۰۰۰ تومان سامانه نیما را بپردازند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در جریان حذف برخی کالاها از دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی، چهار کالای اساسی کره، حبوبات، چای و کاغذ از دریافت این ارز کنار گذاشته شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس واردات آنها از این پس با ارز نیمایی که البته قیمت آن متغیر است، انجام خواهد شد.

این در حالی است که طبق دستوری که بانک مرکزی به شبکه بانکی داشته است و باید گمرک ایران طبق آن اسناد حمل را دریافت و ترخیص کالا را انجام دهد، شرایط واردات و ترخیص کاغذ و سه کالای دیگر حذف شده از دریافت ارز با نرخ ترجیهی این گونه اعلام شده که در مواردی که تامین ارز بابت گشایش اعتبار اسنادی، ثبت برات اسنادی و حواله ارزی برای واردات کره، حبوبات، چای و کاغذ با نرخ رسمی ۴۲۰۰ تومان برای هر دلار انجام شده باید اسناد حمل مربوطه با دریافت مابه‌التفاوت ۴۸۰۰ تومان انجام شود.

با توجه به این اعلام بانک مرکزی تمامی واردات این چهار قلم کالایی که تا ۱۸ خرداد سال جاری از گمرک ترخیص نشده‌اند، با دلار ۹۰۰۰ تومان محاسبه خواهد شد و اگر ثبت سفارش آنها با ارز ۴۲۰۰ تومان بوده، باید ۴۸۰۰ تومان باقی مانده به بانک پرداخت شده و اسناد حمل را به گمرک ارائه کنند.

همچنین طبق شرایط تعریف شده از سوی بانک مرکزی اگر این کالاها با نرخ کمتر از ۴۲۰۰ تومان وارد شده است، باید علاوه بر ۴۸۰۰ تومان مابقی مبلغ نیز پرداخته شود.

این در حالی است که تا پایان  سال ۱۳۹۶ دو ارز مبادله‌ای و آزاد برای تامین ارز واردات وجود داشت که ارز مبادله‌ای بانک مرکزی به بخش زیادی از کالاها اختصاص پیدا می‌کرد و در آن زمان حداکثر قیمت ارز مبادله‌ای به ۳۸۰۰ تومان رسیده بود، ارز بازار آزاد نیز با همین حدود قیمت فروش می‌رفت، اکنون طبق اعلام بانک مرکزی برای ترخیص کالاهایی که با دلار کمتر از ۴۲۰۰ تومان ئارد شده‌اند، مابه‌التفاوت تا نرخ نیمایی پرداخت شود.

البته در بخشنامه بانک مرکزی تاکید شده کالاهایی که تا ۱۸ خرداد سال جاری از گمرک ترخیص نشده‌اند باید ۴۸۰۰ تومان مابه‌التفاوت بپردازند که مبلغ ۹۰۰۰ تومانی دلار نیمایی را مبنا قرار داده است، ‌از این اعلام این‌گونه استنباط از این تاریخ به بعد واردات کاغد با نرخ روز سامانه نیما که اکنون حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ و بالاتر است انجام خواهد شد.

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از کاغذ در حالی انجام می‌شود که این کالا در ماه‌های ابتدایی امسال با حواشی همراه بود؛ به گونه‌ای که ترخیص کاغذهای وارداتی تا مشخص شدن سیاست ارزی دولت به مشکل خورد و در نهایت دولت اعلام کرد که کاغذ در لیست ۴۲۰۰ تومان باقی می‌ماند اما این در شرایطی است که فقط کاغذ مطبوعات و نشر همچنان ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده و مابقی با نرخ سامانه نیما محاسبه خواهد شد.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ارز نیمایی حذف کاغذ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۹۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو در سال ۱۴۰۲

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، میزان ارز تأمین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی سال ۱۴۰۱ حدود ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. تأمین ارز سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته آن (۱۴۰۱) از رشد ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا دیروز سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز بیش از ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین کرده است.

کالاهای تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱ هزار تومان به خود اختصاص داده‌اند.

کالاهای اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

کد خبر 6086328

دیگر خبرها

  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • رسیدگی به ۱۲ هزار پرونده بدون کاغذ در استان مرکزی
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو در سال ۱۴۰۲
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲
  • بانک مرکزی در تامین ارز واردات دارو تاخیر داشته است
  • بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست
  • اعلام آمادگی بانک مرکزی برای ارائه ریز اطلاعات به مجلس
  • عضو اتاق بازرگانی: بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالاها نیست