Web Analytics Made Easy - Statcounter

افسارگسیختگی بازار و گرانی اجناس و رها شدن اقتصاد، دمار از روزگار مردم درآورده و جالب اینکه تمام بدنه حاکمیت نیز منتقد وضعیت کنونی است؛ از صدر تا ذیل مسئولان نظام، از رئیس جمهور و دیگر رؤسای قوا گرفته تا مأمور شهرداری و کارمند معمولی دولتی.

به گزارش «تابناک»؛ اما نکته اینجاست که کسی برای کنترل قیمت‌ها در بازار هیچ حرکتی نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اینکه این روز‌ها قیمت ارز به شدت رو به کاهش است، اثری از کاهش قیمت‌ها دیده نمی‌شود و حتی در برخی موارد، افزایش‌هایی نیز وجود داشته و گویی بازار واکنش معکوس به اوضاع نشان داده است!

برخی بر این باورند که دلیل این وضعیت، نبود کالا در بازار و ممنوعیت واردات به کشور است و برخی نیز همچنان می‌گویند، تحریم‌ها عامل اصلی تورم است؛ اما در این میان، عده‌ای همه چیز را رها کرده و منتظر معجزه هستند تا اوضاع درست شود، حال آنکه فشار همه این گرانی‌ها و تورم بر دوش مردم است. آنان وقتی شب سر بر بالین می‌گذارند، می‌دانند، کالایی را که امروز با یک نرخ خریده اند، باید فردا پول بیشتری در ازای آن بپردازند و خلاصه آنکه همه این‌ها باعث شده تا طاقت مردم طاق شود.

عبدالکریم حسین زاده در گفت‌وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: واقعیت این است که اکنون هم نرخ تورم و هم رکود بسیار بالاست و چیزی که می‌شود گفت، این است که اقتصاد، هر کشوری را می‌تواند زمینگیر و جامعه را دچار معضلات اساسی کند.

این نماینده مجلس گفت: مؤلفه‌های گم شده جامعه ما هم اکنون دو کلان واژه است که به اعتقاد من، پشتوانه‌های عجیبی پس آن است که یکی از آن‌ها اعتماد و دیگری امید است؛ این دو واژه‌ای است که می‌تواند در این شرایط بسیاری از مشکلات کشور را رفع کند.

این نماینده مجلس افزود: تحلیل میزان اعتماد مردم به مسئولان کشور و تحلیل میزان امیدواری مردم به زندگی، دو موضوعی است که اقتصاد و معیشت سایه سنگینی بر آن انداخته است و در روز‌های اخیر نمی‌توان منکر کار‌های دولت در خصوص کاهش نرخ ارز شد؛ اما این گام اول کار است و باید کار‌های اساسی دیگری نیز داشته باشد، اولین گام بعد از کاهش نرخ ارز این است که ثبات در نرخ‌ها ایجاد شود، تا مردم در جایی این ثبات را ببینند و ایستایی و ماندگاری آن را درک کنند، اگر ثبات ایجاد شود، باعث می‌شود در وهله نخست پول ملی به ارزش واقعی خود برسد و هم اینکه توان خرید مردم بالا رود.

وی گفت: بنابراین کاهش نرخ ارز یک داستان است، ولی مسأله مهم‌تر ثبات و پایداری این نرخ‌هاست؛ اما مهم‌ترین موضوع در این میان، تأثیر ثبات در زندگی واقعی مردم است. امروز به هر جایی برای خرید ملزومات واقعی مردم سر بزنید، از وسیله خانه گرفته تا خودرو و موارد دیگر، قیمت‌ها همچنان بر پایه دلار ۱۶ هزار تومان است و هنوز قیمت‌ها به قیمت مونیتور صرافی‌ها بازنگشته و همین باعث ایجاد آسیب روانی شده است؛ به عبارت دیگر، همین سه بخشی که از آن گفته شد، مردم را تحت فشار قرار داده و تا زمانی که اعتماد، امید و ثبات به بازار بازنگردد، اوضاع بهتر نخواهد شد.

وی در پایان یادآور شد: وضعیت مردم بسیار بغرنج است و همه می‌پرسند که اوضاع چه خواهد شد و همه به کاهش نرخ ارز به یک نگاه شک آلود نگاه می‌کنند و این را می‌پرسند که سرانجام بهای ارز بالا می‌رود یا پایین. خلاصه آنکه ادامه این وضعیت سینوسی زندگی را بر کام مردم زهر کرده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: عبدالکریم حسین زاده ارز امید پرویز فتاح مرتضی بختیاری سازمان سیا یوکیا آمانو یوسف بن علوی مزدک میرزایی ویروس نیل غربی کارت سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۰۹۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا قیمت طلا در بازار جهانی رو به افزایش است؟

انتظار کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در سال جاری میلادی و خرید بالای طلا توسط بانک‌های مرکزی سراسر دنیا از جمله چین از دلایل اصلی افزایش اخیر قیمت طلا در بازار جهانی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سی‌ان‌ان، از بانک‌های مرکزی سراسر دنیا گرفته تا مصرف کنندگان کاستکو، به نظر می‌رسد همه این روزها در حال خرید طلا هستند.

قیمت طلا 16.5 درصد نسبت به متوسط سال گذشته افزایش داشته است.

سرمایه‌گذارانی که انتظار کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را دارند اصلی‌ترین عامل بالا رفتن قیمت طلا هستند. اما عوامل دیگری هم دخالت دارند از جمله خرید بالای طلا توسط بانک‌های مرکزی سراسر دنیا از جمله چین جهت پایین آوردن وابستگی به دلار آمریکا.

بانک‌های مرکزی طلا را یک ارزش ذخیره بلندمدت و پشتوانه ایمن در زمان بحران‌های اقتصادی و بین المللی می‌دانند.

طلا یک سرمایه‌گذاری مقاوم است. وقتی نرخ بهره سقوط می‌کند، قیمت طلا افزایش پیدا می‌کند و تمایل به خرید آن نسبت به اوراق قرض بالا می‌رود. سرمایه‌گذاران همچنین از طلا به عنوان پشتوانه‌ای در برابر تورم یاد می‌کنند و عقیده دارند طلا ارزش خود را در زمان افزایش قیمت‌ها حفظ می‌کند.

بانک مرکزی چین در ماه مارس برای هفدهمین ماه پیاپی طلا خریداری کرده و 160 هزار اونس به ذخایر خود اضافه کرده است. ذخایر طلای این بانک در حال حاضر به 72.74 میلیون اونس تروا می‌رسد.

تحقیقات نشان می‌دهد بانک‌های مرکزی جهت دور شدن از دلار، در زمان بی‌ثباتی‌های ژئوپلیتیکی طلا خریداری می‌کنند.

تحلیلگران کاپیتال ایکونامیکس می‌گویند سرمایه‌گذاران چینی از طلا به عنوان یک سرمایه جایگزین در زمان سقوط ارزش مسکن و قیمت سهام طی سال‌های گذشته استفاده کرده‌اند.

سایر بانک‌های مرکزی از جمله هند و ترکیه هم در حال افزایش ذخایر طلای خود هستند. رشد تولید ناخالص داخلی هند یکی از عوامل این خریدها بوده است.

خرید بالای طلا نشانه چیست؟

خرید بالای طلا توسط بانک‌های مرکزی نشانه‌ از بین رفتن وابستگی به دلار است. تحقیقات نشان می‌دهد تمایل برای دلار از سوی بانک‌های مرکزی که می‌خواهند وابستگی اقتصادی خود به آمریکا را کاهش دهند، از بین رفته است.

بانک سرمایه گذاری جی پی مورگان طی یک یادداشت تحقیقاتی اعلام کرده کشورهایی که متحد آمریکا نیستند طلا را خریداری می‌کنند تا از دلار دور شده و آسیب پذیری خود در برابر تحریم‌ها را کاهش دهند.

در این یادداشت آمده است خرید طلا توسط بانک‌های مرکزی عامل اصلی بالا رفتن قیمت این فلز گرانبها از 2022 بوده است. بانک‌های مرکزی در 2022 بیش از دو برابر متوسط سالانه یک دهه گذشته طلا خریداری کردند.

همچنین تحلیلگران عقیده دارند بالا رفتن قیمت نفت هم اقتصاد آمریکا را تهدید می‌کند. افزایش قیمت نفت نگرانی نسبت به تورم را بالا برده و قیمت طلا را هم افزایش می‌دهد.

درک عمومی نسبت به طلا

افزایش قیمت طلا نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران انتظار دارند نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در سال جاری میلادی کاهش یابد، اما نسبت به دورنمای تورم بالا بدون وارد شدن اقتصاد آمریکا به رکود مطمئن نیستند.

برخی عقیده دارند کاهش نرخ بهره فدرال رزرو اصلی‌ترین عامل بالا رفتن قیمت طلاست. پایین آمدن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را کاهش داده و تمایل برای خرید آن را بالا می‌برد.

جروم پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا در اظهاراتی در سوم آوریل گفت تورم در کشور هنوز تا هدف دو درصد بانک مرکزی فاصله دارد و پایین آمدن نرخ بهره جهت متعادل کردن اقتصاد در سال جاری میلادی اتفاق خواهد افتاد.

51 درصد از سرمایه‌گذاران در حال حاضر انتظار دارند نرخ بهره در ماه ژوئن به پایین بیاید. اما اطلاعات اخیر اقتصادی آمریکا حاکی از به تاخیر افتادن این زمان است.

شاخص قیمت هزینه‌کرد مصرف شخصی در آمریکا که شاخص مورد علاقه فدرال رزرو برای ارزیابی تورم است، 2.5 درصد طی یک سال منتهی به ماه فوریه افزایش داشته است. شاخص ماهانه قیمت مصرف‌کننده هم که شامل مواد غذایی و انرژی نمی‌شود 0.3 درصد افزایش داشته است.

دلیل اصلی افزایش قیمت طلا در حال حاضر چیست؟

برخی سرمایه‌گذاران در حال خرید بالای شمش‌های طلا به دنبال افزایش قیمت این فلز گرانبها هستند که می‌تواند قیمت طلا را بالاتر ببرد. خریداران عموماً حجم ذخایر طلای خود را در فضای عمومی اعلام می‌کنند.

برای مثال کاستکو فروش شمش‌های طلا را در ماه اوت و فروش سکه‌های نقره را در ژانویه آغاز کرده است. این شرکت در حال حاضر ماهانه 200 میلیون دلار طلا و نقره می‌فروشد. گزارش‌ها نشان می‌دهد این شرکت بیش از 100 میلیون دلار شمش طلا در تابستان فروخته است.

به علاوه لازم به ذکر است که طلا همواره یک سرمایه قابل اطمینان در زمان بی‌ثباتی‌های سیاسی بوده است. در بیش از 60 کشور در سال جاری میلادی قرار است انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود و مردم پای صندوق‌های رای بروند. تشدید بی‌ثباتی‌های ژئوپلیتیکی و اقتصادی ارزش ثابت این فلز گرانبها را بالا می‌برد.

انتهای پیام/17

دیگر خبرها

  • تنش منطقه‌ای، عامل تحریک نرخ ارز در بازار غیر رسمی
  • سکه و طلای ۱۸ عیار چقدر پایین آمد؟ ؛ بازار طلا خریدار ندارد | آخرین وضعیت طلا و انواع سکه
  • بازگشت ثبات به بازار نفت/ نفت برنت کانال ۹۰ دلاری را از دست داد
  • بازگشت ثبات به بازار نفت / نفت برنت کانال ۹۰ دلاری را از دست داد
  • بالا رفتن قیمت جوجه یکروزه در بازار/ قیمت ها را تعدیل کنید
  • دلار در جست‌وجوی ایستگاه ثبات
  • چرا قیمت طلا در بازار جهانی رو به افزایش است؟
  • قاضی پور: مردم با واقعیت زندگی می‌کنند نه با شعار
  • رشیدی کوچی، نماینده: فکر می‌کنم دلار تا 70 هزار تومان بالا برود/ روابط عمومی دولت به نقادان گفتند تروریست اقتصادی! به آنها پیشنهاد می‌کنم صحبت‌‌های خود در دوران دولت روحانی زمانی که قیمت دلار افزایش پیدا می‌کرد را مرور کنند!
  • کسادی بی‌سابقه بازار لوازم خانگی در ۱۵ سال گذشته