Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@12:45:04 GMT

ساختار قلب تمساح‌ها پژوهشگران را شوکه کرد

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۱۲۶۰۳

ساختار قلب تمساح‌ها پژوهشگران را شوکه کرد

بر خلاف انسان‌ها و برخی حیوانات که اگر اکسیژن کافی دریافت نکنند قلب آن‌ها صدمه دیده و احتمال مرگ آن‌ها افزایش می‌یابد، تمساح‌ها با کمبود دریافت اکسیژن مشکلی ندارند و حتی کمبود آن می‌تواند ساختار قلب آن‌ها را نیز قوی کند.

پژوهشگران کانادایی در مطالعه اخیرشان دریافته‌اند تمساح‌ها یک تفاوت برجسته با دیگر حیوانات دارند و آن این است که کمبود اکسیژن نه تنها به قلب آن‌ها آسیبی نمی‌زند بلکه ساختار قلب آن‌ها را قوی‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شاید تاکنون نمی‌دانستید، اما جالب است بدانید حیواناتی نظیر مارمولک، تمساح و لاک‌پشت، تخم خود را در عمق خاک دفن می‌کنند و نوزاد خود را از همان ابتدا از اکسیژن محروم می‌کنند.

پژوهشگران طی این مطالعه دریافتند تمساح‌هایی که در شرایط کم اکسیژن رشد می‌کنند، دارای قلب‌های بزرگ‌تر و قوی‌تری نسبت به تمساح‌هایی که در معرض اکسیژن قرار دارند، هستند.

"سارا آلدرمان" (Sarah Alderman) استاد دانشکده زیست شناسی دانشگاه گوئلف و پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: قرار گرفتن در محیط دارای اکسیژن کم در مراحل اولیه زندگی یک تمساح تاثیر مهمی بر رشد ساختار قلب آن‌ها دارد و این در حالی است که در پستانداران جفت‌دار مانند انسانها، قرار گرفتن در محیط کم اکسیژن تاثیرات منفی بر بدن و به خصوص قلب آن‌ها دارد، اما در تمساح‌ها ما می‌بینیم که این چنین نیست و تخم آن‌ها در شرایط کمبود اکسیژن به راحتی رشد می‌کند.

به منظور درک بهتر این موضوع پژوهشگران بررسی‌های بیشتری بر روی تمساح‌ها انجام دادند. آن‌ها چند تخم تمساح را در شرایط دارای اکسیژن و باقی را در شرایط فاقد اکسیژن قرار دادند و دریافتند کمبود اکسیژن در تخم موجب تغییر در فراوانی برخی از مولکول‌های کلیدی که قلب برای ساخت پروتئین استفاده می‌کند، می‌شود که از این پروتئین‌ها در سلول برای سرعت بخشیدن به عملکرد قلب و بازسازی ساختار آن استفاده می‌شود. قلب قوی توانایی بیشتری در تجزیه چربی مورد نیاز برای به دست آوردن انرژی دارد. یکی دیگر از نکات جالب درباره تمساح‌ها اینست که از زمان پیدایش خلقت خود تاکنون تغییر چندانی نکرده‌اند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری علم و دانش دانستنی های علمی تمساح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۲۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امروز سه‌شنبه در همایش ملی پژوهشگران مروجان ارشد وزارتخانه، سیدمجتبی خیام‌نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: خودکفایی در محصولات راهبردی با مجموعه فعالیت‌های تحقیقاتی و ترویجی و انتقال دانش به عرصه کشاورزی کاملا تحقق‌پذیر است.
وی در همین حال بر بهینه و به‌روز شدن دانش پژوهشگران و مروجان این سازمان تاکید و تصریح کرد: پژوهشگران باید روش‌ها، فناوری‌ها، هوش مصنوعی و متاورز را در حوزه خود بشناسند و از آن استفاده کنند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به افزایش تولید گندم گفت: در دولت سیزدهم تاکنون دو فصل زراعی داشتیم و در این مدت تنها در محصول گندم توانستیم ۹ میلیون تن افزایش تولید داشته باشیم بدون افزایش یک متر سطح زیر کشت که به معنای ورود دانش به معنای واقعی در این حوزه است.
وی ادامه داد: بیشتر مروجان ما در حوزه معاونت زراعت فعالیت می‌کنند و کافی است فقط یک تن در هکتار عملکرد گندم آبی و ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار عملکرد گتدم دیم را افزایش دهیم تا میزان تولید این محصول را به ۱۹ میلیون تن برسانیم.
خیام‌نکویی توسعه مزارع نوآور بهره‌ور را یکی از راهکار‌های ایجاد تحول در حوزه آموزش و ترویج دانست و اذعان داشت: سال گذشته ۴۶ مزرعه نوآور در حوزه آموزش و ترویج راه‌اندازی شد و امسال قرار است این تعداد به ۱۵۰ مورد برسد.
وی افزود: مزارع نوآور بهره‌ور می‌توانند یکی از نقاط ارتباطی پژوهشگران با کشاورزان و تولیدکنندگان باشند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، ظرفیت سازمان تات را بی‌نظیر خواند و درعین حال گفت: چالش‌ها و ایراداتی هم وجود دارد که باید برطرف شود.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین چالش‌ها این است که ما برای ارتقای نیرو‌ها مستلزم اجرای آیین‌نامه‌های وزارت علوم هستیم و از حدود سه سال پیش این وابستگی به تدریج در حال قطع شدن است.
خیام‌نکویی با بیان این که رییس جمهوری از سازمان تات حمایت می‌کند، ابرازداشت: ایستگاه‌های تحقیقاتی سازمان تات در سال‌های گذشته به بهانه‌های مختلف مانند ساخت مسکن، توسط برخی نهاد‌ها گرفته می‌شد که با دستور رییس جمهوری این اراضی برگشت داده شده است.
وی به ماجرای بلندمرتبه سازی در اطراف باغ گیاهشناسی ایران اشاره و عنوان کرد: از حدود ۱۰ سال گذشته، مجوز ساخت ۲۲ برج ۳۷ طبقه در اطراف این باغ گیاهشناسی اخذ و ساخت و ساز آغاز شده بود، اما ما محکم جلوی این ساخت و ساز‌ها ایستادیم و نتیجه آن شد که ساخت برج‌های ۳۷ طبقه به پنج طبقه کاهش یافت.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درباره راه‌اندازی شورا‌های راهبردی توسط سازمان تات گفت: روسای موسسه‌های تحقیقاتی مکلفند آنچه که در این شورا‌های راهبردی مصوب می‌شود، انجام دهند؛ بنابراین گزارش، در این همایش از ۳۲ دستنامه ترویجی استانی کلزا رونمایی شد. این دستنامه ترویجی با هدف ارایه الگوی مدیریت ترویجی برای استان‌های کشور در حوزه کلزا با همت ۵۰۰ محقق و کارشناس و مشارکت کشاورزان خبره تهیه شده و به زودی در اختیار استان‌ها و کشاورزان قرار می‌گیرد.  

دیگر خبرها

  • رکوردزنی «مست عشق» در روز نخست اکران
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • یک تبلیغ ساختار شکن درباره سیگار (عکس)
  • بازدید سرزده یک تمساح از پایگاه هوایی آمریکا + فیلم
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • (ویدئو) بازدید سرزده یک تمساح از پایگاه هوایی آمریکا
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • اعتراض متفاوت و شوکه کننده به کریدور زنگه زور توسط کلیسای سرکیس مقدس + تصاویر
  • تاکید بر بروز رسانی دانش پژوهشگران بخش کشاورزی
  • تصمیم شوکه کننده و غیرمنتظره کاپیتان تیم ملی؛ موسوی رفت