Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@06:36:49 GMT

دلار در آستانه تک‌نرخی‌؟!

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۱۳۰۹۲

دلار در آستانه تک‌نرخی‌؟!

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، سامانه نیما از سال گذشته توسط بانک مرکزی برای تامین ارز مورد نیاز واردکنندگان در شرایط سخت ارزی ایجاد شد که با گذشت زمان، صادرکنندگان بیشتری به استفاده از این سیستم روی آوردند.

البته در این مدت، بانک مرکزی بارها قوانین مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور را تغییر داد تا بتواند صادرکنندگان را مجاب به استفاده از این سیستم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس قرار بود که صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را در این سامانه بفروشند تا واردکنندگان نیز بتوانند از این طریق ارز موردنیاز واردات خود را تامین کنند که طبیعتا نرخ این ارز در ابتدا پایین‌تر از بازار آزاد بود تا برای واردکنندگان جذابیت داشته باشد.

در همان زمان، شرایط حساسی در بازار ارز نیز ایجاد شد و قیمت ارز رو به افزایش گذاشت تا فاصله نرخ دلار آزاد و نیمایی زیاد شود.

اما رفته‌رفته با کاهش قیمت ارز در بازار آزاد و افزایش قیمت در سامانه نیما، اکنون نرخ ارز در این دو بازار بسیار به هم نزدیک شده است.

در حال حاضر بر اساس اعلام صرافی‌های مجاز بانک مرکزی، قیمت هر دلار آمریکا ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان است و این در حالی است که دلار در سامانه نیما با نرخی حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان معامله می‌شود.

این در حالی است که دولت در هفته‌های گذشته، موضوع بررسی دلار دولتی از واردات کالاهای اساسی را مورد بررسی قرار داد که در نهایت به دلیل جلوگیری از شوک قیمتی به بازار این موضوع منتفی شد، اما به نظر می‌رسد که پرونده حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی از واردات کالاهای اساسی به طور کامل بسته نشده است.

از سوی دیگر با نزدیک‌شدن نرخ ارز نیمایی و آزاد، برخی کارشناسان بر این باورند که احتمال این وجود دارد که دولت بخواهد دلار را تک‌نرخی کند که در این صورت سامانه نیما نیز کاربردی نخواهد داشت.

در واقع با نزدیک شدن نرخ آزاد ارز به نرخ نیمایی، عملا این سامانه جذابیت خود را برای واردکنندگان از دست خواهد داد و این افراد برای تامین ارز موردنیاز خود به جای ورود به این سامانه، تامین ارز را از بازار آزاد انجام خواهند داد که این موضوع ممکن است سبب افزایش تقاضا در بازار و افزایش دوباره قیمت ارز شود.

از سوی دیگر، با واردات کالاها با ارز آزاد، این احتمال می‌رود که قیمت کالاها بار دیگر افزایش یافته و تورم دیگری به اقتصاد ایران وارد شود.

این در حالی است که قیمت ارز در بازار آزاد که این روزها با کاهش همراه بوده، بار دیگر روند صعودی به خود گرفته و در حال افزایش است.

با این وجود باید دید که با نزدیک شدن نرخ ارز در بازار آزاد و سامانه نیما آیا تغییراتی در سامانه نیما رخ می‌دهد یا به همین شکل به کار خود ادامه خواهد داد؟

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: دلار نیمایی دلار قیمت ارز سامانه نیما بانك مركزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۳۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت نزولی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، کاهش تنش‌ها بین ایران و رژیم صهیونیستی و تمرکز بازار بر عوامل بنیادین سبب شد قیمت نفت روز دوشنبه (سوم اردیبهشت‌) بیش از یک‌درصد کاهش یابد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۶ و ۵۵ دقیقه به وقت گرینویچ با یک دلار و ۲۱ سنت یا ۱.۴ درصد کاهش به ۸۶ دلار و ۸ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا برای تحویل در ماه مه نیز روز دوشنبه با ۹۷ سنت یا ۱.۲ درصد کاهش با قیمت ۸۲ دلار و ۱۷ سنت برای هر بشکه معامله شد. این در حالی است که برای تحویل در ماه ژوئن با یک دلار و ۲۳ سنت افت به ۸۰ دلار و ۹۹ سنت برای هر بشکه رسید.

ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: با پیش‌بینی‌های گسترده مبنی بر فروکش‌کردن تنش‌های ژئوپلیتیک بین ایران و رژیم صهیونیستی، قیمت نفت خام برنت نتوانست افزایش اولیه خود را حفظ کند.

وی افزود: به همین دلیل بازارها ریسک ژئوپلیتیک مرتبط با اختلال احتمالی در عرضه نفت را همچنان کاهش می‌دهند. اختلال در عرضه، در زمان کنونی بعید به نظر می‌رسد.

به‌گفته ییپ، افزایش ذخیره‌سازی نفت خام آمریکا نیز به فروش نفت فشار بیشتری وارد کرده است.

داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا هفته گذشته نشان داد ذخایر نفت خام آمریکا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه افزایش یافت که حدود دو برابر پیش‌بینی تحلیلگران بود. تحلیلگران افزایش یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه‌ای را برای ذخیره‌سازی آمریکا پیش‌بینی کرده بودند.

تینا تانگ، تحلیلگر مستقل بازار نیز اعلام کرد: نگرانی‌های اقتصادی بار دیگر به عامل کاهشی در بازار نفت تبدیل می‌شود و افزایش ذخیره‌سازی ایالات‌متحده و تندروی بانک مرکزی آمریکا و درنتیجه افزایش ارزش دلار، قیمت نفت را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. افزایش ارزش دلار سبب بالارفتن قیمت نفت برای دارندگان ارزهای دیگر می‌شود.

کد خبر 6085654 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ورود دلار آزاد به کانال ۶۳ هزارتومانی/ خریدار نیست
  • توزیع رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی با دلار چند نرخی!
  • عقب‌گرد قیمت کاغذ در بازار آزاد
  • بیت‌کوین در آستانه رکوردی جدید / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • پیش‌بینی قیمت دلار برای فردا
  • قیمت نفت نزولی شد
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟