Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری رویتر می‌گوید فقط پنج هزار نظامی آمریکا در عراق در تیررس متحدان ایران قرار دارند.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

این خبرگزاری ضمن بررسی این که پایگاه و نیروهای آسیب‌پذیر آمریکا در صورت درگیری با ایران در کجاها قرار دارند، نوشت: ایران از گروه‌های شبه‌نظامی در عراق، سوریه و افغانستان، یعنی کشورهایی که آمریکا در آنها حضور فعال دارد، حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران همچنین از گروه‌هایی در لبنان و یمن حمایت می‌کند که در نزدیکی متحدان منطقه‌ای آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

آمریکا از یک پایگاه نظامی خود در غرب عراق خارج شد


ایران در خلیج فارس در جانب مقابل عربستان سعودی و در امتداد تنگه هرمز قرار دارد که یک پنجم نفت خام مصرفی جهان روزانه از این مسیر انتقال داده می‌شود.


بعد از حمله نظامی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۳ به عراق گروه‌های شیعی در این کشور نیرومند شده‌اند و سال گذشته این گروه‌ها با نیروهای امنیتی عراق ترکیب شدند که نشان‌دهنده نقش قوی آنها با وجود حضور نیروهای آمریکایی است.


قوی‌ترین گروه‌های عراقی که توسط ایرانی‌ها آموزش دیده و تمویل و تجهیز شده‌اند، گروه‌های عصائب اهل‌الحق، کتائب حزب‌الله، حرکت حزب‌الله‌النجابه و سازمان بدر است.


حدود ۵۰۰۰ سرباز آمریکایی در چهار پایگاه و همچنین در میدان هوایی بغداد و پایگاه‌های ائتلاف مستقرند. این گروه‌های شبه‌نظامی در نزدیکی محلاتی قرار دارند که نیروهای آمریکایی مستقرند و در بخش راکت‌ها و هواپیماهای بی‌سرنشین نیز ظرفیت‌های قوی دارند.


سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران همواره هشدار داده که در صورت بروز جنگ، تنگه هرمز را به روی انتقال نفت می‌بندد. ایران یک جانب این مسیر را زیر کنترل دارد و به این ترتیب کشتی‌های نفتی کاملا در تیررس این کشور قرار دارند. ایران در خلیج فارس می‌تواند نیروهای آمریکایی را هدف قرار دهد.


مرکز مشترک عملیات هوایی آمریکا در پایگاه العدید در قطر موقعیت دارد. پایگاه ناوگان پنجم دریایی ایالات متحده در بحرین است. ایالات متحده آمریکا همچنین پایگاه هوایی الضفره را در ابوظبی و پایگاه هوایی السالم را در کویت دارد.


از سوی دیگر شورشیان حوثی یمن شعار «مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل» را بر روی سلاح‌هایشان نوشته‌اند. ایالات متحده از سال ۲۰۱۵ به این سو از ائتلاف عربی در جنگ علیه حوثی‌ها حمایت می‌کند. از شروع این جنگ، حوثی‌ها همواره از هواپیماهای بی‌سرنشین و راکت برای حمله به عربستان سعودی استفاده کرده‌اند.


حوثی‌ها نیروی دریایی یمن را همراه با قایق‌های تیزرفتار و ماین‌های دریایی زیر کنترل خود دارند. به این معنی که حوثی‌ها می‌توانند کشتیرانی را در دریای سرخ مختل کنند.


ایران همچنین در هشت سال جنگ سوریه، شبکه‌ای از شبه‌نظامی‌ها را در مناطق زیر کنترل حکومت تشکیل داده است.


این شبکه شامل حزب‌الله لبنان، گروه نجابه عراق و گروه «فاطمیون» متشکل از جنگجویان افغان می‌شود. این گروه‌ها در نزدیکی مرز عراق و سوریه، نزدیکی پایگاه آمریکایی «تنف» و بلندی‌های جولان جنگیده‌اند.


آمریکا حزب‌الله لبنان را مسئول خونین‌ترین روز نظامی خود بعد از جنگ ویتنام می‌داند. در بمب‌گذاری سال ۱۹۸۳ در پایگاه نیروهای آمریکایی در لبنان ۲۴۱ نیروی آمریکایی کشته شدند.


امروزه حزب‌الله مدعی است که بزرگ‌ترین زرادخانه موشک‌های «دقیق» را در اختیار دارد.


انستیتوت صلح ایالات متحده آمریکا در گزارشی در ماه مارچ گفت‌ که تا ۵۰ هزار افغان در گروه «فاطمیون» در سوریه جنگیده‌اند.


گروه «فاطمیون» دو سال قبل اعلامیه‌ای صادر کرد که در آن وعده داده شد در هر جایی که رهبر معظم انقلاب بخواهد، جنگ می‌کنند.


آمریکا چندین پایگاه نظامی در افغانستان دارد که ۱۴ هزار سرباز آمریکایی در آنها مستقر هستند.


همه این پایگاه‌های آمریکا در تیررس نیروهای ایران و متحدان آن قرار دارند.
 

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی پایگاه نظامی آمریکا رویترز عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۶۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مجازی مقام‌ های آمریکایی و اسرائیلی درباره حمله به رفح

دو مقام آمریکایی از نشست مجازی سطح بالا میان مقام‌های آمریکا و اسرائیل درباره عملیات احتمالی این رژیم در رفح خبر دادند.

به گزارش ایسنا،  مقامات آمریکایی گفتند که دولت بایدن همچنان نگران است که تهاجم اسرائیل به رفح منجر به تلفات گسترده غیرنظامیان شود.

مقامات به صراحت گزارش‌ها مبنی بر چراغ سبز دولت بایدن برای انجام عملیات در رفح در صورتی که تل‌آویو از حمله به ایران خودداری کند، رد کردند.

این دومین جلسه از این قبیل در هفته‌های اخیر خواهد بود.

 براساس گزارش آکسیوس، طرف آمریکایی در این نشست مجازی توسط جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید رهبری خواهد شد ران درمر، وزیر امور استراتژیک و تزاپی هانگبی، مشاور امنیت ملی، ریاست طرف اسرائیلی را بر عهده خواهند داشت.

کاخ سفید از اظهار نظر خودداری کرد. مقامات آمریکایی گفتند که طی چند هفته گذشته، چندین گروه کاری سطح پایین به طور مجازی برای بحث در مورد طرح‌های عملیاتی رژیم صهیونیستی در رفح و پیشنهادات بشردوستانه تشکیل جلسه داده‌اند.

یک مقام آمریکایی گفت: برنامه‌های ارائه شده توسط ارتش اسرائیل در گروه‌های کاری شامل عملیات تدریجی و آهسته در محله‌های خاص رفح است که از قبل تخلیه می‌شوند - به جای تهاجم همه جانبه به کل شهر.

رفح تنها مکان نسبتا امنی است که حداقل ۱.۴ میلیون غیرنظامی آواره فلسطینی را در خود جای داده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران اعلام شد/ بایدن بیانیه صادر کرد
  • دور جدید تحریم‌های انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • فهرست تحریم‌های جدید انگلیس و آمریکا علیه ایران
  • نشست مجازی مقام‌ های آمریکایی و اسرائیلی درباره حمله به رفح
  • سیاستمدار پاکستانی: اسلام‌آباد ۲ پایگاه به آمریکا داده است
  • آمریکایی‌ها روزی از گزینه نظامیِ روی میز حرف می‌زدند، اما ...
  • گفت و شنود/ خودتو جمع کن!
  • چرا آمریکا حاضر به بمباران ایران همراه اسرائیل نشد؟ پاسخ نظامی آمریکایی
  • آمریکا انتظار حمله «محدود» اسرائیل علیه ایران را دارد
  • عملیات ایران نشان داد اسراییل و آمریکا فاقد قدرت بازدارندگی هستند