Web Analytics Made Easy - Statcounter

 همیشه احساس خستگی دارید و از ریزش موی خود شاکی هستید؛‌ انواع شامپوها را استفاده کردید اما تاثیری در رشد موهایتان ندارد،‌ قدرت کافی در انجام کارهایتان ندارید و مدام دوست دارید که بخوابید. به پزشک که مراجعه می‌کنید، برایتان آزمایش می‌نویسد که در نهایت متوجه می‌شوند، کم خونی دارید.

کمبود آهن و کم خونی بیماری است که بیشتر افراد به دلایل مختلف به آن دچار می‌شوند؛ شیر خواران، کودکان زیر ۶ سال، نوجوانان، زنان در سنین باروری به خصوص زنان باردار گروه‌هایی هستند که بیشتر در معرض کم خونی فقر آهن قرار دارند، پسران نوجوان و مردان بالغ هم ممکن است، دچار کم خونی فقر آهن شوند، اما این خطر در آن‌ها کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نوجوانان در دوران بلوغ به دلیل افزایش سرعت رشد نیاز به بعضی از مواد مغذی دارند که اگر این مواد در بدن آنها کم شود، دچار مشکلات زیادی خواهند شد؛ در دختران نوجوان علاوه بر افزایش نیاز، دفع آهن در دوران عادت ماهانه نیز باعث شیوع بیشتر کمبود در این گروه می‌شود. کمبود آهن در این دوران باعث کاهش توان ذهنی و قدرت یادگیری و خستگی زودرس ضعف و بی‌حالی و افزایش ابتلا به بیماری‌ها می‌شود. برنامه مکمل یاری آهن در دختران نوجوان با هدف ارتقاء سطح سلامت این گروه سنی، گام موثری در پیشگیری از این کمبود پرورش مادرانی توانمند و نسلی سالم بر خواهد داشت.
علت بروز کم خونی چیست؟

محمد تقی انوشه، متخصص تغذیه درباره کم خونی، اظهار کرد: هموگلوبین همان رنگ قرمز خون است که به راحتی قابل رویت است که اگر کم شود، فرد دچار کم خونی خواهد شد؛ هموگلوبین پروتئین گویچه‌های سرخ خون است که اکسیژن را از ریه‌ها به تمام نقاط بدن حمل می‌کند.

وی ادامه داد: گوشت قرمز یکی از بهترین مواد برای کم خونی است که افراد باید این غذا را در برنامه غذایی خود بگنجانند؛ علاوه بر این، دل و جگر جزو بهترین مواد برای درمان کم خونی به شمار می‌رود،‌ افرادی که دچار کم خونی هستند، باید سعی کنند موادی که حاوی آهن است در برنامه غذایی خود بگنجانند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: علاوه بر آهن، مواد مغذی دیگر هم مثل اسید فولیک، ویتامین ۶B و یتامین ۱۲B، ویتامین C و پروتئین برای خونسازی لازم است که باید از طریق رژیم غذایی روزانه تامین شود.
عوارض کم خونی درمان نشده چیست؟

انوشه افزود: کم خونی به ضربان نامنظم و سریع قلب و در بیماران کرونری به آنژین صدری منجر می‌شود، چراکه قلب برای جبران کاهش اکسیژن در خون باید خون بیشتری را پمپ کند؛‌ همچنین فقر آهن شدید می‌تواند به تولد نوزاد نارس یا با وزن کم منجر شود.

وی گفت: کم خونی در نوزادان و کودکان رشد را به تعویق می‌اندازد؛ افزایش ابتلا به عفونت‌ها، کاهش توان یادگیری و حافظه، خستگی و بی حالی و غیره از دیگر موارد عوارض کم خونی درمان نشده به شمار می‌رود.
علائم کم خونی فقرآهن چیست؟

این متخصص تغذیه بیان کرد: کم خونی علائم زیادی دارد که اگر بتوان این علائم را به موقع تشخیص داد می‌توان از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد؛ خستگی،‌ نداشتن قدرت کافی،‌ رنگ پریدگی،‌ سیاهی دور چشم،‌ ضعف،‌ بی‌حالی،‌ سرگیجه، سردرد، بی‌اشتهایی، حالت تهوع و خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست‌ها و پا‌ها از جمله علائمی است که فرد مبتلا به کم خونی دارد و موارد کم خونی فقر آهن شدید با تنگی نفس و طپش قلب و ورم قوزک پا همراه است.
کم خونی را به روش طب سنتی ضربه فنی کنید

لیلا شیربیگی، متخصص طب سنتی درباره درمان کم‌خونی با طب سنتی، اظهار کرد: عملکرد نامناسب سیستم گوارش به شدت در کم خونی موثر است که افراد برای درمان کم خونی باید حتما این مشکل را رفع کنند؛‌ ضعف گوارش، زخم معده یا خونریزی‌های گوارشی از علت‌های مهم کم‌خونی است که باید به آن توجه ویژه کرد و آنها درمان شوند.

وی بیان کرد: افرادی که دچار خونریزی معده می‌شوند، دچار کم خونی خواهند شد که ممکن است فرد متوجه آن نشود و خون در مدفوع مخفی شده باشد؛‌ از جمله راهکارهای درمانی کم خونی می‌توان به استفاده از بالنگ،‌ کره حیوانی به همراه نان سبوس‌دار اشاره کرد که این موارد می‌تواند خونریزی معده را کاهش دهد.

وی افزود: چایی می‌تواند کم خونی را تشدید کند از این رو توصیه می‌‌شود افرادی که به کم خونی دچار هستند به هیچ وجه در وعده صبحانه چای ننوشند و نوشیدن چای را به ۲ ساعت بعد موکول کنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به راهکارهای درمانی کم خونی،‌ یادآوری کرد: شیره انگور،‌ مصرف گوشت قرمز،‌ گوشت بلدرچین، دل و جگر،‌ مرغ رسمی،‌ خوردن روزانه ۱۰ عدد مویز می‌تواند کمبود هموگلوبین خون را تامین کند.   منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خستگی خواب آلودگی کم خونی درمان کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۸۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ «شکاف کام و لب» یک نقص خلقتی است که معمولاً در دوران جنینی در طول تشکیل صورت نوزاد رخ می‌دهد. این شکاف می‌تواند از کنار کام تا لب بروز کند و در برخی موارد تا پایین گوش نیز گسترش یابد.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی فوق تخصص جراحی پلاستیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به قابل اصلاح بودن شکاف لب و کام اظهار کرد: این عارضه یک ناهنجاری هنگام تولد است، در کشورهای پیشرفته آمار ابتلا به آن به ازای هر ۷۰۰ نفر یه مورد است اما این آمار در کشور ما به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد مبتلا به شکاف لب است.

وی افزود: این ناهنجاری می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که یکی از آنها ژنتیکی است که از طریق ژن منتقل می‌شود، همچنین مصرف بعضی از دارو‌های خواب‌آور، ضد تشنج و آرامبخش‌ها توسط مادر، در مدت زندگی جنینی خصوصا در سه ماه اول می‌تواند موجب این عارضه شود.

هرمزی ادامه داد: بعضی از عفونت‌های ویروسی مثل سرخک، سرخچه و اوریون می‌تواند موجب شکاف لب و کام باشد، همچنین مصرف سیگار و الکل نیز از عوامل دیگر این عارضه شناخته می‌شوند.

وی گفت: شکاف لب و کام بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و بسته به عامل بیماری‌زا و میزان اثر و زمان تاثیر آن در جنین می‌تواند تنوع ایجاد کند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: اگر جنینی با این عارضه متولد شود با توجه به شدت، بیماری‌های همراه و نوع بیماری شکاف لب، درمان‌های متفاوتی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آنها جراحی است. درمان‌های مراقبتی، روانکاوی، روانشناسی، مددکاری‌ اجتماعی، مراقبت‌های برای شیرخوردن، بهداشت و عفونت‌های زخم نیز از دیگر مراحل درمان است.

وی افزود: در صورتی که شکاف لب و کام لب پیچیده نباشد معمولا زیر ۵ ماهگی و ترجیحا ۳ تا ۴ ماهگی عمل جراحی امن و خوبی برای بیمار انجام خواهد شد که در ۹۰ درصد موارد به جراحی تکمیلی نیازی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • خواب آلودگي راننده پژو جان پاکبان گرگاني را گرفت 
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • مراقب برق گرفتگی در هوای بارانی باشید
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • به واسطه وجود بزرگانی مثل اقبال لاهوری با مردم کشور پاکستان احساس همدلی می‌کنیم
  • ویژگی‌های افراد پر انرژی
  • واژگونی تانکر روغن به دلیل خواب‌آلودگی راننده