Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:17:36 GMT

801 کودک کار تحت پوشش بهزیستی البرز قرار دارند

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۱۸۸۸۲

801 کودک کار تحت پوشش بهزیستی البرز قرار دارند

مدیرکل بهزیستی البرز گفت: آمار دقیقی از تعداد کودکان کار و خیابان استان نداریم.

اسدالله حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بهزیستی البرز در خدمات‌دهی به کودکان کار خیابان هیچ فرقی بین اتباع خارجی و کودکانی که پدر و مادر ایرانی دارند، قائل نمی‌شود.

وی ادامه داد: البته طبق قانون، خدمات بهزیستی مشمول کودکان کار و خیابان ایرانی می‌شود ولی بهزیستی بر مبنای وظیفه ذاتی خود که ارائه خدمات به افراد آسیب دیده است، کودکان کار و خیابانی که اتباع خارجی هستند را هم حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر بهزیستی البرز یک مرکز شبانه روزی و دو مرکز روزانه دولتی برای حمایت از کودکان کار و خیابان دارد که ظرفیت مرکز شبانه روزی آن 12 نفر است.

وی توضیح داد: در مرکز شبانه روزی دولتی کودکان غیر ایرانی هم پذیرش می‌کنیم ولی به خاطر محدودیت‌هایی از جمله اقامت غیرقانونی، امکان ارائه خدمات گسترده به آنها وجود ندارد.

این مسئول تصریح کرد: بدون شک کودکی که اقامت غیرقانونی دارد آن طور که باید و شاید نمی‌تواند از خدمات دولتی بهره مند شود به همین دلیل دامنه خدمات‌رسانی مراکز دولتی بهزیستی استان به کودکان اتباع خارجی محدود است ولی در بخش غیر دولتی چون هدف بیشتر آموزش است محدودیت‌های مراکز دولتی وجود ندارد.

مدیرکل بهزیستی البرز گفت: در مراکز غیردولتی در ابتدا سعی می‌شود عللی که باعث شده کودک در خیابان کار کند مشخص و پس از شناسایی تا حد امکان این علت‌ها برطرف شود.

حیدری افزود: تا جایی که امکان دارد سعی می‌شود شرایطی فراهم شود تا کودکان کار و خیابان باز مانده از تحصیل دوباره به مدرسه بازگردند البته این شرایط ویژه کودکان ایرانی است و اتباع خارجی را شامل نمی‌شود .

این مسئول با اشاره به آمار تقریبی کودکان کارو خیابان استان گفت: در سه ماهه اول امسال 67 نفر کودک کار و خیابان پذیرش شده‌اند و از سال‌های قبل هم 734 کودک پذیرش شده و به آنها خدمات اراده می‌شود.

وی اظهار کرد: با این احتساب در حال حاضر 801 کودک کار و خیابان تحت پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند البته باید گفت این آمار شناور بوده و دقیق نیست.

وی توضیح داد: چون این کودکان به صورت روزانه پذیرش و ترخیص می‌شوند نمی‌توان آمار دقیقی از تعداد این کودکان نه در البرز بلکه در سایر استان‌ها هم ارائه داد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کودکان کار و خیابانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۸۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح خانواده میزبان در فارس

عبدالرحمن سلیم حقیقی گفت: طرح «خانواده میزبان» با عنوان طرح میزبان ویژه مراقبت موقت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر در ۱۳ استان کشور اجرایی شده که استان فارس هم از این جمله است و مجموعاً در کل کشور تاکنون ۸۷ کودک وارد خانواده‌های میزبان شده‌اند.

او بیان کرد: این طرح که به دنبال اصلاح آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر (مصوب ۱۳۹۲) به تصویب رسید پس از ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی توسط وزیر دادگستری در مهرماه سال ۱۴۰۲ به سازمان بهزیستی ابلاغ شده و تکمیل‌کننده سایر طرح‌های خانواده محوری است که در سال‌های گذشته در کشور اجرا شده است.

سلیم حقیقی تصریح کرد: در فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی تا ۲۰۰ سال پیش هیچ کودک فاقد سرپرستی در مرکز شبانه‌روزی نگه‌داری نمی‌شد، جای این کودکان در خانواده خویشاوندان بود، اما به مرور با گسترش شهرنشینی و ورود الگوی غربی، مراکزی با نام دارالایتام که سپس به یتیم‌خانه و پرورشگاه تغییر نام یافت در کشور راه‌اندازی شد و گسترش یافت.

سخنگوی بهزیستی فارس یادآور شد: اجرای طرح خانواده میزبان مکملی برای بازپیوند کودکان به خانواده، ورود کودکان به خانواده جایگزین خویشاوندان و همچنین فرزندخواندگی است و یک مرحله دیگر از ورود کودک به مراکز نگه‌داری شبانه‌روزی جلوگیری می‌کند.

او همچنین با بیان این موضوع که بهزیستی فارس در سال گذشته جزو ۵ استان برتر در حوزه فرزندخواندگی بوده است، گفت: این طرح جایگزین طرح فرزندخواندگی نیست و شیوه جدیدی از فرزندپذیری برای بهره‌مندی کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر از نعمت خانواده است.

سلیم حقیقی همچنین گفت: صلاحیت خانواده‌های میزبان در کارگروه‌های شهرستانی و استانی مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن با طی کردن دوره آموزشی، در صورت آمادگی میزبان، کودکان به صورت موقت تا زمان تعیین تکلیف آنان برای ورود به خانواده دائمی خود (بازپیوند به خانواده زیستی، نگهداری در خانواده خویشاوندان و یا فرزندخواندگی) به عنوان مهمان در خانواده میزبان حضور خواهند داشت.

سخنگوی بهزیستی فارس ادامه داد: این طرح به ویژه برای حضور کودکان نیازمند مراقبت ویژه که اقبال کمتری برای حضور در فرزندخواندگی دارند، حائز اهمیت است.

مشاور اجرایی مدیرکل بهزیستی فارس در پایان اظهار کرد: خانواده‌های متقاضی می‌توانند جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه ملی فرزندپذیری به آدرس http://adoption.behzisti.net بخش «خانواده میزبان» مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • پوشش بیمه‌ای برای کودکان زیر 7 سال استان کرمانشاه رایگان شد
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر ۷ سال در کرمانشاه
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز روانشناس
  • کارمند بانک درپی اختلاس منفصل از خدمت شد
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال در کرمانشاه
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی