Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@09:01:27 GMT

آغاز اقدامات حفاظتی از بنای تاریخی بازار تهران

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۱۸۹۷۹

آغاز اقدامات حفاظتی از بنای تاریخی بازار تهران

به گزارش ایکنا، شبستان نوشت: علی اعطا درخصوص حادثه حریق در میدان حسن آباد، گفت: درخصوص کاربری آثار و ابنیه تاریخی ثبت ملی شده هیچ نوع نظارتی انجام نمی شود

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران افزود: با توجه به اینکه تعداد آثاری که در فهرست ثبت ملی قرار گرفته اند زیاد است، به اندازه کافی روی آنها نظارت و کنترلی صورت نمی گیرد اما در هر صورت این قبیل آثار تاریخی که عمدتا نیز در بافت مرکزی شهر تهران قرار دارند نیازمند توجه بیشتری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بخش عمده ای از بناهای تاریخی موجود در بافت مرکزی تهران آسیب پذیر هستند،‌ خاطرنشان کرد: بنای تاریخی حسن آباد یک تک بنا بود درحالیکه اماکنی داریم که بافت به هم پیوسته است و واقعا آسیب پذیر است، نظیر بازار تهران.

رییس کمیته معماری و طرح های شهری شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: اگر در بازار تهران آتش سوزی رخ دهد این بنا، آسیب زیادی خواهد دید.

وی با بیان اینکه حریق در بنای ثبت ملی شده، یک زنگ خطر است، گفت: خوشبختانه در مجاورت ایستگاه شماره یک آتش نشانی قرار داشت و به سرعت چند ایستگاه آتش نشانی فعال شده و به اطفاء حریق پرداختند و آتش گسترده نشد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: آتش سوزی بناهای تاریخی را تهدید می کند چراکه تاسیسات این بناها نوسازی نشده است و این خطر و آسیب پذیری وجود دارد.

اعطا خاطرنشان کرد: شورای شهر کارهای اجرایی خیلی ویژه ای نمی تواند انجام دهد و ما می توانیم در مواردی شهرداری را مکلف کنیم به انجام برخی اقدامات برای حفاظت از بناهای تاریخی  و از نظر هماهنگی بین دستگاه ها اقداماتی را انجام دهیم.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اقدامات مدیریت شهری برای حفاظت از بناهای تاریخی، گفت: مجموعه اقداماتی برای حفاظت از بنای بازار تهران آغاز شده است که شهرداری تهران در انجام این اقدامات نقش مستقیمی دارد.

وی ادامه داد: در بخش نوسازی تاسیسات به ویژه تاسیسات برقی با محوریت استانداری تهران کارهایی آغاز شده و در حال انجام است. شورا و شهرداری تهران نیز در جلساتی مرتبط با این موضوع شرکت داشته و از نظر بعد نظارتی، فعالیت هایی در عرصه مدیریت شهری دارد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران درخصوص نقش مالکان در حفاظت از بناهای تاریخی گفت: مالکین هم باید در حفاظت از بناهای تاریخی فعال شوند و با نظارت سازمان میراث فرهنگی و مدیریت شهری برای ایمن سازی بناهای تاریخی ثبت در فهرست آثار ملی مشارکت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۸۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مزایده بناهای تاریخی استان مرکزی در نیمه نخست سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، محمود مرادی نراقی صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نراقی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: با همکاری صندوق توسعه و احیا در حال طی مراحل قانونی و آماده‌سازی بسته مزایداتی بناهای استان مرکزی هستیم و امید است در نیمه اول سال جاری بناهای تاریخی استان را از طریق صندوق توسعه و احیا وارد مزایده کنیم.

وی افزود: کاروانسراهای مشهد میقان، ورده، کهک در دلیجان، خشکه رود در زرندیه، حمام تاریخی مامونیه، خانه تاریخی معتمدالایاله و آسیاب جفتی در آشتیان از بناهایی است که در حال آماده‌سازی و طی مراحل قانونی برای برگزاری مزایده و جذب مشارکت مردمی در مرمت و احیا است.

مرادی نراقی با بیان اینکه کاروانسرای دو دهک، موزه مفاخر، خانه حسن‌پور و عمارت امیر مفخم خمین به بخش خصوصی واگذار شده و هم اکنون در حال بهره‌برداری است، تصریح کرد: ۲ بنا هم که در سالیان گذشته به بخش خصوصی واگذار شده بود به علت عدم تحقق تعهدات از سوی سرمایه‌گذار به سرمایه‌گذار دیگری واگذار خواهیم کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی تصریح کرد: از گذشته بسیار دور، استان مرکزی در مسیر جاده ادویه و بعدها نیز در مسیر جاده ابریشم قرار داشته است و یکی از کریدورهای فعال تجارت در گذشته از غرب به شرق ایران از این استان عبور می‌کرد.

وی اضافه کرد: این امر باعث شده تا کاروانسراهای زیادی در این منطقه تأسیس شد.

حفاظت و احیای بناهای تاریخی، بزرگترین انتفاع دولت از واگذاری بناهاست

مرادی نراقی، حفاظت و احیای بنا را بزرگترین انتفاع دولت از واگذاری بناها به بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: رویکرد صندوق توسعه و احیا در واگذاری بناها آگاهانه و کارشناسی شده است و این امر باعث تسهیل فرآیند جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی و مرمت و احیای بناهای تاریخی می‌شود.

وی تاکید کرد: در سالیان گذشته تنها به بناهایی توجه شد که ایده‌آل بوده و به بخش خصوصی واگذار شدند در حالی که اکنون توجه به بناهایی که به حال خود رها شده و شرایط مساعد ندارند، مورد توجه ویژه است.

مرادی نراقی گفت: باید دورنمایی از سرمایه‌گذاری روی بناهای تاریخی و مدت بازگشت سرمایه و همچنین سود حاصل از سرمایه‌گذاری در هر بنا به صورت منطقی و کارشناسی شده تخمین زده شود و برای سرمایه‌گذاران ترسیم شود چرا که این امر، رغبت بیشتری از سوی سرمایه‌گذاران برای مشارکت در مرمت و احیای بناها شاهد خواهیم بود.

کد خبر 6088358

دیگر خبرها

  • برگزاری مزایده بناهای تاریخی استان مرکزی در نیمه نخست سال جاری
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیاردی بخش خصوصی در بناهای تاریخی