Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-20@04:06:43 GMT

کارگران مناطق محروم سوژه تئاتر می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۱۹۲۱۰

کارگران مناطق محروم سوژه تئاتر می‌شوند

لیلی عاج، کارگردان تئاتر عنوان کرد: من همیشه برایم مهم است موقعیت‌هایی که در نمایش خلق می‌کنم از قشر کارگر یا آدم‌هایی باشد که در مناطق محروم پایین شهر در دور و اطراف کارخانه‌ها باشند. ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۷ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، «لیلی عاج» ، بازیگر و کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: پس از اجرای نمایش «کمیته نان» با موضوع کول‌برها، تصمیم دارم با هنرجویان خانه هنر کاج که دوره «ایده تا اجرا» را با من گذرانده‌اند، نمایشی با عنوان «نایب‌سرخی‌ها» را به اجرا برسانم که متنش را هم خودم نوشته‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

**قصه‌ای که در تاسوعا و عاشورا می‌گذرد

وی در ادامه افزود: قصه این نمایش درباره یک پاساژ در منطقه پایین تهران است که خانواده‌های قشر کارگر هر روز از آنجا خرید می‌کنند، دو روز پیش از عاشورا و تاسوعای حسینی، جنازه‌ای در این منطقه پیدا می‌شود و به تبع آن اتفاقات دیگری رخ می‌دهد. نام این پاساژ «نایب سرخی» است.

عاج با اشاره به اینکه در این نمایش قرار است بازیگران هنرجو نقش‌های کوتاهی با عنوان مغازه دارهای پاساژ و مشتری‌های آن در کنار شخصیت‌های اصلی که بازیگران حرفه‌ای تئاتر خواهند بود، داشته باشند، افزود: حال انتخاب بازیگران حرفه‌ای هم بستگی به شرایط و مناسبات ما با خانه هنر کاج دارد.

وی در پاسخ به این سؤال که در چه سالنی قرار است این نمایش را به اجرا ببرند، گفت: قطعا سالن حرفه‌ای خواهد بود البته نه سالن دولتی چرا که سهمیه‌ام را امسال استفاده کرده‌ام منتها به زودی سالن را هم مشخص می‌کنیم.

عاج با اشاره به داستان تخیلی نمایش گفت: من همیشه از موقعیت‌هایی که یک سری کارگر یا آدم‌هایی که در مناطق محروم پایین شهر زندگی می‌کنند، داستان‌هایم را انتخاب می‌کنم. برایم خیلی مهم بود که قصه حول و حوش کارخانه‌ای باشد و ساختار نمایش اپیزودیک و نمایشک های کوتاه کوتاه است. هنرجویان در زمان‌های خیلی کوتاه در کنار بازیگران حرفه‌ای تجربه کسب خواهند کرد.

وی درباره این نمایش همچنین گفت: امیدوارم این کار تا انتهای سال به اجرا برسد.

دایره آبی» درباره زنان جاده خاتون آباد

وی درباره نمایشنامه دیگری که روی آن کار می‌کند، گفت: نمایش «دایره آبی» که قرار است به عنوان سومین ضلع مثلث کارگری کار کنم، درباره کارگران زن جاده خاتون آباد است. این نمایش هم برنامه سال آینده من است، خیلی برای این کار وقت گذاشتم و در گرماگرم تابستان مدام به خاتون آباد رفت و آمد سخت داشتم.

عاج همچنین افزود: برایم مهم بود که جامعه هدفم زنان کارگر خاتون آباد باشند، کارگرانی که در چند کارخانه آن اطراف درب بطری آب معدنی درست می‌کنند و مشکلات زیست محیطی زیادی دارند و خیلی مسائل دیگر که امیدوارم کار خوب پیش برود.

وی در ادامه افزود: خبری اخیرا خواندم که خسرو معصومی قرار است فیلمی درباره کول‌برها بسازد و نوید محمدزاده نیز در آن بازی کند، از این خبر خیلی خوشحال شدم اما ناراحت هم شدم از بابت مهجوریت تئاتر چرا که من خیلی دوست داشتم با این کارگردان درباره تجربیات باارزشی که نسبت به کول‌برها پیدا کردم، صحبت کنم و تجربیاتم را به او منتقل کنم.

عاج همچنین اظهار داشت: من حتی در نمایش کمیته نان، از تعدادی از کول بران دعوت کردم و با آنها در تعامل بودم. به هرحال سینما و تئاتر دو میدان خیلی متفاوت نیستند و ما می‌توانیم با هم در ارتباط باشیم. من با دست خالی و بدون پول کار کردم، قطعا متر و اندازه ما با دستمزد نوید محمدزاده یکی نیست اما برایم خیلی عجیب و جالب است و حتی جای کنجکاوی دارد که بدانم چطور قرار است این فیلم ساخته شود و از چه زاویه‌ای قرار است به آن نگاه شود.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۹۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجید مجیدی: به تئاتر مدیون هستیم / تاسف از شرایط امروز سینما

اجراهای نمایش «روال عادی» نوشته ژان کلود کری‌یر و کارگردانی کیارش رُست روز پنجشنبه، ۳۰فروردین، در سالن چارسو مجموعه تئاترشهر آغاز شد.

همچنین ساعاتی قبل از شروع نمایش، طی مراسمی، پوستر نمایش «روال عادی» به طراحی محمدصادق زرجویان، با حضور مجید مجیدی تهیه کننده نمایش، سیدجواد طاهری رییس مجموعه تئاتر شهر، کیارش رُست کارگردان نمایش، بازیگران و عوامل نمایش در تالار مشاهیر تئاترشهر رونمایی شد.
در ابتدای مراسم، محمد محمدی مجری مراسم و مدیر روابط‌عمومی مجموعه تئاترشهر در خصوص ارتباط دیرینه مجید مجیدی با تئاتر، از پیش از انقلاب صحبت کرد و یادآور کرد که خانه اصلی مجید مجیدی تئاتر است و ایشان از تئاتر به سینما کوچ کرده و مجدد با تهیه‌کنندگی نمایش «روال عادی» به تئاتر بازگشته است.

وی همچنین خاطرنشان کرد، نخستین نمایش در تئاترشهر پس از انقلاب با حضور مجید مجیدی کلید خورده است.
پس از صحبت‌های مجری، از کیارش رُست کارگردان نمایش، برای حضور در جایگاه دعوت شد.

وی ضمن تشکر از حضار، در خصوص نمایشنامه و نویسنده نمایشنامه ژان کلود کری‌یر و علت‌های انتخاب متن صحبت کرد و گفت: نویسنده از علاقمندان به کشور ایران بوده و این موضوع من را به انتخاب این متن علاقه‌مند تر کرد. رَست ادامه داد، من با توجه به خوانش شخصی و برداشتی که از متن داشتم، تغییراتی را در شیوه اجرا ایجاد کردم. پیشنهاد متن ۲بازیگر است، منتهی تصمیم گرفتم از ۴بازیگر استفاده کنم و هر شخصیت را در ۲نفر وجود آوردم.

وی ضمن تشکر از اهالی تئاتر و علاقه‌مندان برای تماشای این نمایش، از تک‌تک بازیگران و عوامل نمایشش بابت تلاش مضاعف و جنگیدن برای به صحنه رسیدن این نمایش تشکر کرد.

سپس مجید مجیدی، تهیه‌کننده این اثر در جایگاه دعوت شد و سخنانش را اینگونه آغاز کرد: تئاتر شهر برای من نوستالژی خاصی دارد. اوایل انقلاب حدود ۵ سال را من در تئاترشهر زندگی کردم. من در تک تک سالن‌های این‌جا خاطره دارم. نمایش «نهضت» را در اوایل انقلاب را در سالن چارسو به کارگردانی شهید قشقایی کار کردیم. من تئاتر را با آقای حسین قشقایی شروع کردم و علت علاقه‌ من به تئاتر حسین قشقایی بود. در آن زمان علاوه بر تئاتر از شهید قشقایی درس زندگی گرفتم. امروز اگر این‌جا هستم ادای دین به اوست.

وی اضافه کرد: وظیفه ما این است که از تئاتر حمایت کنیم. ما به تئاتر مدیون هستیم و حمایت امروز ما از تئاتر به نوعی خمس و زکاتی است که باید پرداخته شود. ما در دهه ۶۰ از تئاتر کوچ کردیم و به سینما رفتیم. اکثر افرادی که از تئاتر به سینما آمدند بازیگران یا کارگردان‌های موفق‌تری هستند اما متاسفانه وضعیت الان سینما جای تاسف دارد.

او همچنین در رابطه با تهیه‌کنندگی نمایش «روال عادی» گفت: در این تئاتر سراسر خلاقیت است. من برای این گروه کاری نکردم و هر کاری کردم کاملا خالصانه بود. امیدوارم مسیر این گروه مسیر درخشانی باشد.
مجیدی در آخر از مدیریت تئاترشهر بابت حمایت از این گروه نمایشی تشکر کرد.

سیدجواد طاهری، رییس تئاترشهر نیز گفت: من به عنوان عضو کوچکی از خانواده تئاتر و بنابر مسئولیتی که به من سپرده شده است، وظیفه خود را حمایت از گروه‌های جوان تئاتری می‌دانم.
او به گروه‌های جوان تئاتری توصیه کرد: ما منابع ارزشمند هنری و تئاتری در کشور خودمان داریم که فرهنگ گذشته، حال و آینده را که ما نشان می‌دهد و از گروه‌های تئاتری به ویژه گروه‌های جوان تقاضا دارم که به این سمت و سو حرکت کنند و من هم در حد توان و وظیفه خودم از آن‌ها حمایت می‌کنم.
در پایان این مراسم از پوستر نمایش «روال عادی» که توسط محمدصادق زرجویان طراحی شده است، رونمایی شد.

نمایش «روال عادی» نوشته ژان کلود کریر، ترجمه اصغر نوری، کارگردانی کیارش رُست و تهیه‌کنندگی مجید مجیدی از ۳۰فروردین تا ۲۰اردیبهشت ساعت ۱۸:۰۰ در سالن چهارسو مجموعه تئاترشهر روی صحنه می‌رود و علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این نمایش می‌توانند به سایت تیوال مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • نمایش «شاماران» به سعدی افشار تقدیم شد
  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • مجید مجیدی: به تئاتر مدیون هستیم / تاسف از شرایط امروز سینما
  • نمایش «توافق نامه» در «بسته پیشنهادی»
  • تجلیل از دندانپزشکان جهادگر در همدان
  • راهیابی پنج نمایش از قم به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • در سینما و تئاتر چه خبر است؟
  • «رجوع» در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود
  • هنر تئاتر با فرهنگ گفتگو شکل می‌گیرد
  • رقص فراموشی و فرار از کلیشه‌ها