Web Analytics Made Easy - Statcounter

آزمایشگاه تحقیقاتی «بررسی عملکردی ژن‌های مرتبط با ناتوانی ذهنی» با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ایجاد و راه‌اندازی شد. ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۱ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه علمی خبرگزاری تسنیم؛ به منظور بررسی عملکردی ژن‌های موثر در بروز ناتوانی ذهنی  با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک آزمایشگاه مطالعاتی و پژوهشی در مرکز تحقیقات ژنتیک دانشکده علوم بهزیستی و توانبخشی ایجاد و راه‌اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین نجم‌آبادی؛ رییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین عوامل پیدایش ناتوانی ذهنی، اختلالات و نارسایی‌های ژنتیکی است، بیان کرد: بیشتر موارد ناتوانی‌های ذهنی منشاء ژنتیکی و تک ژنی دارند و اختلال در ژن‌های مرتبط با سیستم عصبی سبب ناتوانی ذهنی می‌‌شوند.

وی ادامه داد: شناسایی ژن‌های مرتبط با ناتوانی ذهنی و به خصوص "ناتوانی ذهنی اتوزومال مغلوب " که به دلیل ازدواج های خویشاوندی در ایران شایع تر است، اهمیت فراوانی دارد و مطالعات متعددی در این زمینه از 15 سال پیش در مرکز تحقیقات ژنتیک آغاز شده است.

این مقام علمی اضافه کرد: در همین راستا و با هدف بررسی عملکردی ژن‌های جدیدی که در ارتباط  با ناتوانی ذهنی توسط این مرکز شناسایی شده‌اند، یک آزمایشگاه تحقیقاتی در مرکز تحقیقات ژنتیک و با اجرای طرحی پژوهشی تحت حمایت ستاد توسعه علوم شناختی معاونت علمی و فناوری و توسط تیمی سه نفره از پژوهشگران مرکز تحقیقات ژنتیک ایجاد و راه اندازی شد.

وی همچنین ابراز کرد: تلاش می‌شود در جریان فعالیت‌های پژوهشی در این آزمایشگاه، مدل حیوانی ژن‌های مرتبط با ناتوانی ذهنی در "دروزوفیلا ملانوگاستر" (مگس سرکه، مگس میوه) که گونه‌‌ای "مگس " از راسته "دو بالان " است و در حدود 75 درصد تشابه ژنی با انسان دارد با هدف شناسایی ژنهای قطعی مرتبط با فعالیت های مغزی مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. 

رییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشکده علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به اینکه در این طرح مطالعاتی و پژوهشی‌، بررسی ساختاری و عملکردی مشابه ژن های انسانی مرتبط با ناتوانی ذهنی در  مدل " مگس سرکه" انجام می پذیرد، گفت: در این تحقیقات به دنبال کاهش بیان ژن های مذکور،  مغز " مگس سرکه "  از نظر ساختاری و نیز رفتار بویایی آن مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد.

نجم‌آبادی خاطر‌نشان کرد: با انجام این طرح تحقیقاتی با عنوان مطالعات عملکردی برای تعیین ژن های اصلی ایجاد‌کننده ناتوانی ذهنی  اتوزومال مغلوب، امید است ژن‌های اصلی وابسته به فعالیت‌های مغزی و مسیرهای مرتبط با آنها که در عملکرد نورونهای مغزی و بروز اختلالات شناختی موثر هستند، شناسایی شوند.

وی با تاکید بر اهمیت انجام این طرح پژوهشی گفت: در نظر است آزمایشگاه تحقیقاتی " مگس سرکه "  برای فعالیت‌های گسترده‌تر پژوهشی توسعه یابد.

تدوین طرح آزمایش ژنتیک رایگان برای خانوارهای دارای یک معلولرئیس سازمان بهزیستی: آزمایش غربالگری ژنتیکی پیش از ازدواج ‌اجباری می‌شود‌

انتهای پیام/

R1356/P/S2,24,1313/CT12 واژه های کاربردی مرتبط معاونت علمی ریاست جمهوری

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاونت علمی ریاست جمهوری معاونت علمی ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۱۹۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تست آزمایشگاهی در کردستان

 معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد : ۱۶ بیمارستان دولتی تابعه دانشگاه دارای آزمایشگاه پیشرفته و مجهز برای ارائه خدمات آزمایشگاهی و تشخیصی برای بیماران و مراجعین هستند.

دکتر اسعد فتحی پور گفت: مجموعا ۲۷۵ نفر از همکاران علوم آزمایشگاهی دانشگاه در بخش‌های مراکز درمانی تابعه خدمات آزمایشگاهی ارائه می دهند.

 وی با اشاره به پذیرش بیش از یک میلیون نسخه در این آزمایشگاه‌ها در سال ۱۴۰۲، بیان کرد: در مدت مذکور، ۵ میلیون و هشتصد هزار تست آزمایشگاهی در آزمایشگاه‌های حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان برای بیماران و مراجعین به انجام رسیده است.

کلیه آزمایشگاه‌های بیمارستان‌های تابعه دانشگاه به صورت ۲۴ ساعته فعال بوده و اماده ارائه خدمات تشخیصی و آزمایشگاهی به بیماران هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • تولد فرزندی سالم از والدینی با بیماری ژنتیک
  • سی ام فروردین، روز آزمایشگاه
  • دانشگاه علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است
  • واحد علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است
  • بالای ۸۰ درصد از تشخیص بیماری‌ها در ایران وابسته به آزمایشگاه‌ها است
  • توسعه کمی و کیفی خدمات آزمایشگاهی در فارس
  • انجام ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تست آزمایشگاهی در کردستان
  • برگزاری مرحله غیر متمرکز المپیاد علمی دانشجویی کشور، فردا
  • راه اندازی مرکز «نفس» در آبادان و خرمشهر
  • یافته‌های علمی و تحقیقاتی حوزه علوم شناختی تبادل می‌شود