Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@00:58:45 GMT

رویدادهای نجومی ماه میانی تابستان

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۲۰۲۰۰

واژگان در هر زبانی بر اساس ریشه خود معنی پیدا می‌کنند و در تقویم ما، ماه میانی تابستان که به صورت متداول «مرداد» قلمداد می‌شود بر اساس برخی پژوهش‌ها اینگونه بیان شده که مرداد به معنی «مرگ و نیستی» و «امرداد» به معنی پایندگی و جاودانی است و چه خوب است تصمیم‌گیران در این زمینه با بررسی‌های دقیق‌تر نسبت به اصلاح این نام در  تقویم که مبنای گاه‌شماری یک کشور است، اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به سراغ مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران برای گزارش رخدادهای نجومی ماه میانی تابستان می‌رویم؛ مهندس مسعود عتیقی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا گفت: پنجشنبه سوم امرداد ۹۸ ، ساعت ۵:۴۸ دقیقه بامداد، ماه به وضعیت تربیع آخر می‌رسد و یکشنبه ششم امرداد ساعت ۵:۱۷ دقیقه صبح ستاره مشهور دبران (چشم گاو) ۲.۳ درجه جنوب ماه قرار خواهد داشت در همین تاریخ ساعت ۱۹:۳۰ دقیقه اوج بارش شهابی «دلتادلوی» است که پس از تاریکی هوا در این شب شهاب‌های این بارش را می‌توان در نقاط کوهستانی و به دور از آلودگی نور و هوای شهرها مشاهده کرد.

وی ادامه داد: سه‌شنبه هشتم امرداد، ساعت ۲۱:۳۲ دقیقه ماه در گره صعودی قرار خواهد داشت و بالاتر از مدار زمین قرار می‌گیرد. پنجشنبه ۱۰ امرداد ساعت ۷:۴۲ دقیقه صبح ماه نو می‌شود و با توجه به برخی پارامترها در رویت هلال، مشاهده هلال ذی‌الحجه ۱۴۴۰ دور از انتظار است و  طبیعتا در شامگاه جمعه ۱۱ امرداد این هلال به راحتی مشاهده خواهد شد. جمعه ۱۱ امرداد ساعت ۱۱:۳۸ دقیقه قبل از ظهر ماه به حضیض زمینی (کمترین فاصله با زمین) می‌رسد و ۳۵۹ هزار ۳۹۸ کیلومتر با زمین در این ساعت فاصله خواهد داشت. چهارشنبه ۱۶ امرداد ساعت ۲۲:۰۱ دقیقه ماه در تربیع اول خواهد بود.

عتیقی خاطرنشان کرد: پنجشنبه ۱۷ امرداد ساعت ۱۵:۳۰ دقیقه سیاره ناهید به کمترین فاصله با خورشید می‌رسد و  شنبه ۱۹ امرداد ساعت ۳:۲۳ دقیقه بامداد هم‌نشینی ماه و مشتری است و سیاره غول پیکر سامانه خورشیدی یعنی برجیس ۲.۵ درجه جنوب ماه قرار می‌گیرد، در همین تاریخ ساعت ۳:۳۰ دقیقه بامداد سیاره تیزپای تیر به بیشترین کشیدگی غربی خود می‌رسد و با ۱۹ درجه جدایی از خورشید در افق صبحگاهی مشاهده می‌گردد.

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، دوشنبه ۲۱ امرداد ساعت ۱۴:۳۵ دقیقه (وضعیت روز ) سیاره کیوان عبور خراشانی از شمال ماه خواهد داشت که با توجه به نور روز نزدیکی ماه و کیوان در غروب این روز قابل مشاهده است. همچنین در همین تاریخ ساعت ۱۹:۱۵ دقیقه ماه در گره نزولی قرار گرفته و به پایین مدار زمین می‌خزد؛ در ساعت ۱۹:۲۹ دقیقه همین  تاریخ سیاره غول‌پیکر برجیس، ۴.۳ درجه شمال ستاره دل کژدم در صورت فلکی عقرب (کژدم) خواهد بود.سه شنبه ۲۲ امرداد ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه صبح (وضعیت روز ) اوج بارش پرساوشی است که از مشهورترین بارش‌های سالیانه در این موقع از  سال است که با توجه به شرایط نور روز، بامداد این تاریخ شهاب های بارش پرساووشی که برخی به غلط با حذف حرف «پ» در زبان فارسی برساووشی یاد می کنند، قابل مشاهده خواهد بود. بدیهی است با توجه به نور زیاد ماه نزدیک به بدر امسال شرایط مناسبی برای رصد این بارش پیش روی آماتورهای ستاره‌شناسی نخواهد بود. چهارشنبه ۲۳ امرداد ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه صبح سیاره ناهید در مقارنه بیرونی قرار می‌گیرد و طی روزهای قبل و بعد این تاریخ در افق صبحگاهی قابل مشاهده نبوده و  پس از مدتی در افق شامگاهی ملکه آسمان خواهد شد. 

عتیقی بیان داشت: پنجشنبه ۲۴ امرداد ساعت ۱۶:۵۹ دقیقه ماه کامل خواهد شد، شنبه ۲۶ امرداد ساعت ۸:۵۴ دقیقه صبح (وضعیت روز) سیاره تیر ۱.۲ درجه جنوب خوشه زیبای کندوی عسل که یک خوشه باز ستاره‌ای است، قرار دارد که در بامداد این روز و قبل از روشنی هوا این هم‌نشینی قابل مشاهده است؛ در همین تاریخ در ساعت ۱۵:۲۰ دقیقه ماه در اوج زمینی قرار خواهد داشت و در این لحظه ۴۰۶ هزار و ۲۴۴ کیلومتر با زمین فاصله دارد. سه‌شنبه ۲۹ امرداد ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه صبح سیاره تیر به کمترین فاصله با خورشید می‌رسد و رویدادهای نجومی این ماه گرم تابستان به پایان خواهد رسید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۰۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقات شرعی سه شنبه، چهارم اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، فردا سه شنبه، چهارم اردیبهشت، چهاردهم شوال و بیست و سوم آوریل است.
هنگام اذان صبح در شیراز ساعت ۴ و ۲ دقیقه
طلوع آفتاب ساعت ۵ و ۲۵ دقیقه
اذان ظهر ساعت ۱۱ و ۵۸ دقیقه
اذان مغرب ۱۸ و ۴۹ دقیقه
و نیمه شب شرعی امشب شیراز هم ۲۳ و ۱۷ دقیقه است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اوقات شرعی فردا پنجشنبه ، ششم اردیبهشت
  • اوقات شرعی فردا پنج شنبه ۶ اردیبهشت
  • تعطیلات مدارس در تابستان باشد یا بین دو نیمسال تحصیلی؟
  • اوقات شرعی فردا پنجم اردیبهشت در شیراز
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)
  • بارش شهابی -Puppid 2024π را از دست ندهید
  • اوقات شرعی سه شنبه، چهارم اردیبهشت
  • سریال کره‌ای «قصر بی‌رحم»؛ داستانی جذاب از جنس «دونگ‌یی»
  • تصاویر نجومی سوم اردیبهشت (۲۲ آوریل)
  • بارش شهابی Lyrid 2024 را از دست ندهید