Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@06:12:30 GMT

چه عواملی قیمت گوشت را پایین می‌آورند؟

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۲۰۲۲۸

چه عواملی قیمت گوشت را پایین می‌آورند؟

در روزهای گذشته قیمت گوشت قرمز در بازار از اوج قیمت خود عقب نشینی کرده که دلایل آن را در 4 عامل باید جستجو کرد.

به گزارش مشرق، قیمت گوشت در چند ماه گذشته سیر افزایشی خود را تا رسیدن به کیلویی 100 هزار تومان و حتی بالاتر ادامه داده بود اما در روزهای گذشته  از اوج قیمت خود عقبگرد کرده و روند کاهشی به خود گرفته است که باید دلیل آن را در کاهش قیمت خوراک دام و افزایش تولید گوشت در کشور جست‌وجو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بیشتر بخوانید: قیمت مرغ به ۱۴ هزار تومان رسید روحانی با سفره مردم چه کرد؟/ کاهش سهم خوراکی‌ها با افزایش هزینه اجاره مسکن +جدول

ایران سالانه 850 هزار تن گوشت تولید می‌کند و تنها حدود 120 تا 150 هزار تن نیاز به واردات دارد، اما وابستگی  70 درصدی به واردات خوراک دام و تاثیر 70 درصدی خوراک دام در قیمت تمام شده باعث شد  قیمت گوشت طی یک سال گذشته افزایش حدود 80 درصد داشته باشد.

گزارش میدانی حاکی است که قیمت هر کیلو گوشت در بازار تهران طی سه ماه گذشته حدود 15 هزار تومان و در یک هفته گذشته 4 هزار تومان کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش ران و دست گوشت گوساله کیلویی 88 هزار تومان، گوشت مخلوط گوساله 75 هزار تومان و گوشت چرخ کرده گوساله 74 هزار تومان و گوشت منجمد 55 هزار و 500 تومان به فروش می‌رود.

همچنین قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در استان‌هایی که مبداء تولید نزدیک‌تر هستند از جمله اردبیل حدود 80 تا 85 هزار تومان است.

*4 دلیل عقب‌گرد قیمت گوشت در بازار

4 دلیل برای کاهش قیمت گوشت در بازار وجود دارد، نخست اینکه قیمت خوراک دامی که 70 درصد در قیمت تمام شده گوشت مؤثر است، در ماه‌های گذشته به رغم تحریم‌ها روند کاهشی به خود گرفته است. 

*فروکش التهاب قیمت و ترخیص نهاده‌ها از بنادر

کیوان جعفرپور مدیر بازرگانی اتحادیه سراسری دامداران، گفت: کنجاله سویا که در ماه‌های گذشته از بنادر آزاد نشده بود، به یکباره آزاد شد و باعث کاهش قیمت این نهاده و همچنین سایر نهاده‌ها در بازار شد. 

به گفته جعفرپور، قیمت کنجاله سویا در بازار به کیلویی 4 هزار تا 5 هزار تومان هم رسیده بود اما با آزادسازی محموله‌های وارداتی از بنادر به همان قیمت مصوب کیلویی 2 هزار و 450 تومان برگشت.

وی اضافه کرد: همچنین قیمت جو هم که روزهای گذشته به کیلویی 1600 تومان رسیده بود دوباره به قیمت مصوب 1350 تومان برگشت یافت. همچنین فراوانی عرضه کنجاله در بازار به کاهش قیمت پودر ماهی و کنجاله کلزا هم انجامید به طوری که قیمت پودر ماهی در بازار 3 هزار تومان کاهش یافت و قیمت کنجاله کلزا هم حدود 1100 تومان در بازار با کاهش همراه شد.

*رشد 5 درصدی تولید گوشت در داخل

دلیل دوم کاهش قیمت گوشت در بازار، افزایش تولید داخلی است. کارشناسان بارها اعلام کردند که بهترین ابزار برای کنترل قیمت، تقویت تولید داخل است نه واردات، چرا که در فرایند واردات، پروسه‌های مختلفی وجود دارد که تنظیم و کنترل آنها به آسانی صورت نمی‌گیرد، مثلاً در واردات اخیر گوشت اعلام شد که شرکت‌های خاصی اقدام به واردات می‌کنند. از سوی دیگر تفاوت نرخ ارز در بازار هم باعث می‌شود که نتوان ارزهای اختصاص یافته را کنترل کرد. تفاوت ارز دولتی با ارز نیمایی و آزاد 2 تا 3 برابر است که این تفاوت، اشتیاق خیلی‌ها را برای رانت افزایش می‌دهد. 

کشور سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن نیاز به واردات گوشت دارد. امسال حدود ۴ هزار میلیارد تومان برای واردات گوشت ارز ۴۲۰۰ تومانی داده شده اما همچنان قیمت‌ها بالاست و به رغم همه تلاش‌ها و افزایش تولید، چسبندگی قیمت حفظ شده است و قصد پایین آمدن ندارد. در این شرایط طبعا راهکار اصلی تقویت تولید داخل و کم کردن هرچه بیشتر شکاف تولید و مصرف است.

هفته گذشته معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت:«تولید گوشت قرمز در سال جاری 5 درصد افزایش می‌یابد.» این میزان افزایش حدود 45 هزار تن به تولید کشور اضافه خواهد کرد و ما را یک گام به خودکفایی در گوشت نزدیکتر می‌کند. 

رضایی همچنین گفت: زنجیره تولید برای گوشت قرمز راه‌اندازی می‌شود که هزینه‌ها را کاهش خواهد داد، ضمن اینکه خود تولیدکنندگان باید اقدام به واردات نهاده‌های مورد نیازشان بکنند تا این فرایند به دست نااهلان نیفتد. 

در واردات خوراک دام افراد ویژه و انحصارگر وجود دارد. مثلا حدود 80 درصد واردات نهاده‌های دام توسط فردی به نام «م» انجام می‌شود و چه در این دولت و  چه در دولت‌های قبل کسی نتوانسته این فرد را مهار کند و یا جایگزینی برایش پیدا کند. ظاهرا صحبت‌های آقای رضایی معطوف به این مسئله است که چرا باید تولیدکنندگان اجازه دهند که افراد رانت جو و انحصارگر واردات نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان و دامداران را به دست بگیرند. 

*جایگزینی ارز نیمایی به جای دولتی و کاهش رانت

دلیل سوم برای کاهش قیمت گوشت در بازار جایگزینی ارز نیمایی به جای ارز دولتی برای واردات گوشت است و شاید برای خیلی‌ها سؤال باشد که چطور 200 میلیون دلار ارز دولتی نتوانست قیمت بازار را متعادل کند و واردات با ارز نیمایی چگونه کنترل خواهد کرد؟ در ابتدای طرح واردات با ارز نیمایی بسیاری انتقاد داشتند که اختصاص این ارز قیمت گوشت را دو برابر خواهد کرد اما نتیجه برعکس شد و اتفاقا قیمت گوشت روند کاهشی به خود گرفت. 

کارشناسان معتقدند هر چقدر تفاوت نرخ ارز کمتر باشد حضور افراد رانتخوار کمتر خواهد شد، بنابراین تمام ارزها در مسیر واردات محصول اصلی پیش خواهد رفت اما زمانی که تفاوت ارز دولتی با ارز نیمایی دو برابر است، اشتیاق ویژه‌خواران بیشتر می‌شود. بنابراین اختصاص ارز نیمایی باعث افزایش واردات و جلوگیری از هرز رفت ارز خواهد شد.

علاوه بر این نوع و کیفیت و دسترسی ارز اختصاص یافته در بخش دولتی و نیمایی نیز متفاوت است.

مرتضی رضایی معاون امور دام گفت: در طی سه ماه گذشته حدود 45 هزار تن گوشت با ارز نیمایی وارد کشور شده است. 

دلیل چهارم کاهش نرخ ارز در روزهای گذشته است. اگرچه واردات خوراک دام هنوز با ارز دولتی انجام می‌شود، اما بسیاری از مایحتاج تولیدکننده‌های دام و طیور با ارز آزاد و یا نیمایی تأمین می‌شود که کاهش اخیر نرخ ارز باعث پایین آمدن قیمت تمام شده آنها نیز شده است. 

*موانع سر راه تولید گوشت قرمز در کشور

همه کارشناسان متفق‌القولند که برای کاهش قیمت گوشت باید تولید داخل تقویت شود اما موانعی سر راه تولید وجود دارد. نخست اینکه به دلیل فقیر بودن مراتع کشور و نبودن الگوی کشت مناسب، تولید علوفه و خوراک مورد نیاز دامداران در داخل تأمین نمی‌شود و کشور حدود 70 درصد وابسته به واردات است. به همین دلیل باید تلاش کرد که خوراک دام و طیور در داخل تولید شود.

بسیاری معتقدند با توجه به محدودیت آب و خاک در کشور امکان توسعه افقی و افزایش سطح زیر کشت وجود ندارد اما کارشناسان راهکار مناسبی را پیشنهاد می کند بهترین راهکار اجرای الگوی کشت است.

کشور ما در تولید خربزه و هندوانه مقام دوم دنیا را دارد، اما 70 درصد ذرت و بخش زیادی از جو مورد نیاز را وارد می‌کند، در حالی که همین دو محصول که از تیره گرامینه هستند در شرایط آب و هوایی مشابه گندم امکان رشد دارند.

دولت باید طرح اجرای الگوی کشت را که ده سال است خاک می‌خورد به قانون تبدیل کند و وزارت جهاد کشاورزی آن را اجرایی سازد که با این کار حتی می‌توان تولید محصولات صیفی مانند گوجه‌فرنگی و سبزی که آب‌بری بالایی هم دارند و میزان فسادپذیری آنها هم بالاتر است را کاهش دهند و به جای آن جو، ذرت و یا کنجاله بکارند. 

در گام‌ بعدی می‌توان از ظرفیت‌های داخل به حداکثر میزان استفاده کرد. در بخش عشایری کشور ظرفیت‌های فراوانی وجود دار که در صورت حمایت دولت می‌تواند تولید گوشت کشور را افزایش دهد. 

سردار سیف‌زاده رئیس بسیج عشایر اخیراً اعلام کرد ظرفیت رساندن کشور به خودکفایی در گوشت در بخش عشایری وجود دارد. 

وی اضافه کرد: در صورتی که دولت حمایت‌های لازم را انجام دهد، می‌توان با حمایت از بخش عشایری و توانمندسازی آنها و همچنین استفاده از دام‌های پربازده، تولید گوشت را افزایش داد و 120 هزار تن فاصله‌ای که برای رسیدن به خودکفایی لازم است را تأمین کرد. 

علی کریمی کارشناس امور دام معتقد است که استفاده از نژادهای اصیل و پربازده می‌تواند عملکرد و بهره‌وری دام‌ها را تا 25 درصد افزایش دهد، البته در این میان دامداران باید تلاش کنند تا با مدیریت تولید و کاهش پِرت انرژی هزینه‌های تمام شده را نیز کاهش دهند.

بر اساس رهنمودهای اقتصاد مقاومتی به ویژه در شرایط تحریم باید از حداکثر ظرفیت داخل استفاده کرد. تجربه یک سال گذشته نشان داد که به رغم فاصله بسیار اندک کشور با خودکفایی در گوشت که تنها ۱۲۰ هزار تن است، بار مالی 4 هزار میلیاردتومانی به کشور برای تامین همین کمبود اندک تحمیل شد. اگر از ظرفیت های موجود که کارشناسان متعدد به آن اذعان دارند استفاده بهینه شود تنها یک نفس با خودکفایی فاصله داریم.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی قیمت نرخ ارز واردات قیمت گوشت قرمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار

پیمانه اقتصادی تابناک هر روز بسته‌ای خبری از آخرین اخبار و تحولات مهم اقتصادی ایران و جهان ارائه می‌کند؛ پیمانه‌ای شامل تغییرات ۲۴ ساعت اخیر از بازار‌هایی همچون ارز، خودرو، طلا، انرژی و مسکن، که در کنار آن به واکنش‌ها و صحبت‌های اقتصادی مسئولان نیز پرداخته می‌شود.

سبزپوشی بورس در دومین روز هفته

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (یکشنبه ۲ اردیبهشت) با ۲۷ هزار و ۱۴۶ واحد افزایش در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۱۲ هزار و ۹۹۰ واحدی قرار گرفت.  شاخص هم‌وزن امروز با ۸ هزار و ۴۴۵ واحد افزایش به ۷۵۳ هزار و ۴۳۹ واحد و شاخص قیمت با ۴ هزار و ۷۲۸ واحد افزایش به ۴۲۱ هزار و ۷۹۲ واحد رسید. معامله‌گران در روز جاری در بورس تهران نزدیک به ۱۰ میلیارد سهم و اوراق مالی را به ارزش ۶۲ هزار میلیارد ریال با انجام ۴۳۸ هزار معامله دادوستد کردند. نماد‌های فولاد، فملی، نوری، شپنا، بوعلی، شبندر و وبملت بیشترین اثر مثبت را بر شاخص بورس گذاشتند.

پیش بینی بورس دوشنبه ۳ اردیبهشت

نبض بورس نوشت: پس از مثبت انفجاری نماگر‌های سهامی در روز ابتدایی هفته، بخشی از معامله‌گران که در پایان وقت چهارشنبه، سمت خریداران تابلو ایستاده بودند، اقدام به شناسایی سود کردند. این موضوع باعث شده بود جریان معاملات یکشنبه، متعادل‌تر از روز ابتدایی هفته دنبال شود. با توجه به افزایش شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که در پایان معاملات روز یکشنبه با افزایش ۲۷ هزار و ۱۴۶ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۱۲ هزار و ۹۹۰ واحدی قرار گرفت و روند بازار سهام در روز گذشته و اخبار سیاسی جنگ ایران و اسرائیل، احتمال افزایش شاخص بورس در دوشنبه وجود دارد، البته باید منتظر باشیم تا ببینیم دوشنبه بازار سهام به افزایش یا کاهش تمایل دارد؟

واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری

امروز یک خبرگزاری در گزارشی با عنوان "ابراز نگرانی نسبت به اختصاص ارز به کالا‌های اساسی/ بانک مرکزی مراقب کمبود کالا در بازار باشد" نوشت: یک عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه بیش از یک ماه است که به کالا‌های اساسی ارز تخصیص نیافته است، گفت: ادامه این روند از سوی بانک مرکزی، سبب کمبود کالا به ویژه مواد غذایی در بازار می‌شود.

در واکنش به این خبر بانک مرکزی ضمن تکذیب این ادعای نادرست و عاری از حقیقت، اعلام کرد که در یک ماهه ابتدایی سال جاری ۲ میلیارد و ۷۷۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو، کالا‌های تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شد.

افت بهای سکه در بازار تهران

هر قطعه سکه طرح جدید امروز (یکشنبه، دوم اردیبهشت) در بازار طلای تهران با ۴۰۰ هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته، ۴۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد. /اتحادیه طلا و جواهر تهران

حراج بعدی شمش طلا چه روزی است؟


بر اساس شیوه نامه نحوه برگزاری حراج حضوری شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران مورخ (۹ بهمن ۱۴۰۲)، بیستمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد سه شنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۳)، برگزار می‌شود. زمان جلسه حراج از ساعت ۱۲ الی ۱۶ است و وجه‌الضمان مبلغ ۳ میلیارد و۵۰۰ میلیون ریال (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال) به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت ۲۴ روز دوشنبه مورخ (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) مبلغ وجه‌الضمان را پرداخت کند. گفتنی است، مبلغ وجه‌الضمان باید به حساب واسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مشروط به تأیید واریز وجه از سوی این مرکز واریز شود.

نرخ ارز در مرکز مبادله رشد کرد

هر اسکناس دلار امروز (یکشنبه، دوم اردیبهشت) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با ۱۵۰ تومان افزایش نسبت به روز گذشته، ۴۳ هزار و ۷۱۵ تومان داد و ستد شد. همچنین قیمت حواله دلار آمریکا نیز با ۱۴۹ تومان کاهش نسبت به روز کاری قبل، ۴۰ هزار و ۷۹۵ تومان معامله شد. قیمت هر اسکناس یورو با افزایش ۱۵۰ تومانی به ۴۶ هزار و ۵۹۹ تومان و حواله آن با افزایش ۱۷۸ تومانی نسبت به روز گذشته، ۴۳ هزار و ۴۸۷ تومان قیمت خورد. اسکناس درهم امارات نیز در روز جاری ۱۱ هزار و ۹۰۳ تومان و حواله درهم ۱۱ هزار و ۱۰۸ تومان معامله شد که نسبت به روز گذشته افزایش اندکی داشت.

کاهش قیمت برخی خودرو در بازار

بر اساس اعلام اقتصادآنلاین: امروز قیمت هایما ۷ X ۱.۶ لیتر توربو مدل ۱۴۰۲ نیز یک میلیاردو ۸۴۰ میلیون تومان است که ۱۰ میلیون ارزان شده است. قیمت ساینا S اتوماتیک مدل ۱۴۰۲ نیز ۵۱۰ میلیون تومان شده است که ۱۰ میلیون تومان ارزان شده است.  قیمت شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ نیز ۸۷۵ میلیون تومان شده است که ۵ میلیون تومان ارزان شده است.  قیمت کوییک R پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۲ نیز ۵۳۲ میلیون تومان است که ۲۲ میلیون ارزان شده است.  قیمت تارا دنده‌ای V ۱ مدل ۱۴۰۲ نیز ۸۲۰ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ۵ میلیون کاهش پیدا کرده است.

گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است

دبیر انجمن صنفی صنعت گوشت بسته بندی و پروتئینی کشور از عرضه سراسری گوشت تنظیم بازاری وارداتی از ۲۰ روز دیگر خبر داد. مسعود رسولی اظهار کرد: امروز در تمام فروشگاه‌های زنجیره‌ای و غرف میادین، ران، دست و راسته گوساله به قیمت ۲۹۹ هزارتومان، چرخ‌کرده ۲۷۵ هزارتومان و مخلوط نیز با قیمت ۲۸۵ هزارتومان عرضه می‌شود. وی افزود: فعلا این گوشت تنظیم بازاری وارداتی برای تهران و البرز است، ولی از روز‌های آینده با افزایش واردات در سایر استان‌ها نیز عرضه صورت می‌گیرد. دبیر انجمن صنفی صنعت گوشت بسته بندی و پروتئینی کشور که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، تصریح کرد: به نظر می‌رسد تا ۲۰ روز آینده گوشت تنظیم بازاری وارداتی در سراسر کشور و در کلیه فروشگاه‌ها عرضه شود.

تردد کامیون‌ها در گمرک مرزی آستارا به حالت عادی برگشت

گمرک ایران اعلام کرد: تردد کامیون‌ها در گمرک مرزی آستارا که به دلیل اختلال در ارتباط فیبرنوری و دستگاه‌های ایکس ری گمرک جمهوری آذربایجان با کندی مواجه شده بود به حالت عادی برگشت.

دریافت نیمی از مالیات‌ها از یک درصد افراد پردرآمد

رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: به دنبال اصلاح نظام مالیاتی طی سال‌های اخیر در حال حاضر حدود ۵۰ درصد مالیات‌ها توسط یک درصد افراد پردرآمد پرداخت می‌شود. /ایسنا

ارزش بازار جهانی ارز‌های دیجیتال چقدر شد؟

مجموع ارزش بازار جهانی ارز‌های دیجیتال در حال حاضر ۲.۴ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل  ۲.۶۶ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۳.۴۶ درصد کل بازار ارز‌های دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۶۶درصد کاهش روزانه را ثبت کرده است. حجم کل بازار ارز‌های دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۶۱.۴۱ میلیارد دلار است که ۳۴.۳۷ درصد کاهش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۵.۹۶ میلیارد دلار است که  ۹.۷۱ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارز‌های دیجیتال  بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۵۶.۳۲ میلیارد دلار است که ۹۱.۷۱ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارز‌های دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

 

دیگر خبرها

  • بازگشت بازار خودرو به ساحل آرامش
  • بازار گوشت قرمز در مسیر نجومی شدن / قیمت جدید مرغ اعلام شد
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار
  • گوشت قرمز وارداتی در راه بازار | سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • گوشت قرمز وارداتی در راه بازار/ سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال
  • شرایط واردات گوشت قرمز و دام از ۷ کشور فراهم شد
  • عواملی که درباره کاهش موالید کشور دیده نمی‌شوند
  • ۷.۵میلیارد دلاری که بازار را تنظیم نکرد
  • سطح کشت گلخانه‌ای در استان بوشهر افزایش می‌یابد