Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-19@20:27:06 GMT

راهکار چین برای دور زدن تحریم‌ های نفتی ایران

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۲۱۶۱۲

راهکار چین برای دور زدن تحریم‌ های نفتی ایران

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  چین توانسته است از طریق انبار کردن نفت ایران در انبارهای نفتی گمرکی به صورت کاملا واضح و قانونی تحریم‌های آمریکا را دور بزند.

 

راشل یو، کارشناس مؤسسه FGGسنگاپور می‌گوید: ماه‌هاست که محموله‌های نفتی ایران در حال تخلیه در انبارهای گمرکی چین هستند و علیرغم افزایش بازرسی‌ها این مسئله ادامه یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دلیل این مسئله برای فروشندگان نفت کاملا واضح است چرا که ذخیره کردن نفت در نزدیکی خریدار به نفع فروشندگان است به خصوص اگر در مقاطعی شاهد تخفیف در تحریم‌ها باشیم.

 

بر اساس اطلاعات رهگیری خطوط کشتیرانی چین در ماه آوریل و درست پیش از پایان مهلت معافیت از تحریم‌ها برای چند کشور ۳ میلیون تن نفت از ایران وارد کرد.از ماه می به بعد واردات نفت ایران توسط چین ادامه یافته که البته تا حدودی شاهد افت آن بوده‌ایم.

 

حدود یک میلیون تن نفت ایران به چین صادر شده و مقدار مشابهی از سوی گمرک چین نیز ترخیص شده است.انبارهای ذخیره نفت گمرکی انبارهایی هستند که کالاهایی که هنوز گمرکی آنها پرداخت نشده در آنها نگهداری می‌شوند.

 

در ماه ژوئن مجددا بیش از یک میلیون تن نفت ایران وارد ترمینال‌های چین شده اما از گمرک این کشور ترخیص نشده‌اند.به نظر نمی‌رسد که چین بخواهد به این زودی‌ها واردات نفت از ایران را متوقف کند چرا که هم اکنون بیش از ۱۲ فروند نفتکش با ظرفیت بیش از ۲۰ میلیون بشکه در مسیر انتقال نفت ایران به این کشور هستند.

 

اوایل ماه جاری سه مقام آمریکایی اعلام کردند که وزارت امور خارجه این کشور در حال ایجاد طرحی برای معاف کردن چین از تحریم‌های نفتی ایران است و قرار است بر اساس قانونی که در زمان اوباما به تصویب رسیده  چین برای بدهی‌هایی که از ایران دارد، نفت وارد کند.به عنوان مثال شرکت سینوپک چین در توسعه میادین نفتی ایران فعال بوده و قرار است پول بازگشت سرمایه‌گذاری خود را در قالب نفت از ایران دریافت کند.

 

اما پیش از این نیز چین حداقل دو نفتکش بزرگ نفت از ایران وارد کرد و این مسئله در تناقض کامل با سیاست‌های آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران بود.این اقدامات چین باعث شد برخی نمایندگان مجلس در آمریکا به دولت ترامپ حمله کرده و اعلام کنند که کاخ سفید یا نمی‌تواند و یا نمی‌خواهد که تحریم‌ها اعمال شوند.

 

البته یک مقام سابق وزارت امور خارجه چین اعلام کرد اگر چین به آمریکا بگوید به شما ربطی ندارد کاخ سفید کار زیادی در این باره نمی‌تواند انجام دهد. تا پیش از اتمام معافیت از تحریم‌های ایران چین حدود ۲۰ درصد از نیاز خود به نفت را از ایران وارد می‌کرد.

 

به نظر می‌رسد دیگر کشورهایی که پیشتر از تحریم‌های آمریکا علیه ایران معاف شده بودند، شامل هند، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی،یونان و ترکیه، تحت فشار تحریم‌های کاخ سفید واردات نفت از ایران را یا به صورت مقطعی و یا به صورت کامل کاهش دادند.

 

مشرق

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: چین تحریم اقتصاد جام نیوز نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۱۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواجهه ۲.۴۲ درصدی خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های سلامت/ راهکار‌های کاهش هزینه‌های کمرشکن سلامت در ایران

بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست دبیرخانه دائمی مقابله با فقر، فساد و تبعیض، به راهکار‌هایی برای محافظت مالی در برابر مخارج کمرشکن سلامت در ایران اشاره و اظهار کرد: این مخارج به دلیل بالا بودن سهم پرداخت هزینه‌های سلامت از جیب مردم، پایین بودن ظرفیت درآمدی خانوار، ضعیف بودن سازوکار‌های پیش پرداخت و تجمیع ریسک در تأمین مالی مراقبت‌های سلامت، ایجاد می‌شود. 

وی بیان کرد: کشور‌ها می‌توانند از طریق گسترش طرح‌های مبتنی‌بر پیش‌پرداخت و کاهش سهم پرداخت از جیب، احتمال بروز هزینه‌های کمرشکن خدمات سلامت را کاهش دهند. البته در کنار آن نیاز است که بسته مزایای بیمه‌های سلامت و عمق پوشش خدمات نیز مورد توجه قرار گیرد. 

روند بهره‌مندی خانواده‌های ایرانی از خدمات سلامت

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه برخی خانواده‌ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی، در زمان مناسب برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمی‌کنند، افزود: به همین دلیل ممکن است که با مخارج کمرشکن سلامت مواجه نشوند که این موضوع در محاسبات مخارج کمرشکن سلامت در نظر گرفته نمی‌شود.

وی تصریح کرد: بنابراین موضوع مهم در هنگام بررسی روند مواجهه با مخارج کمرشکن سلامت، روند بهره‌مندی از خدمات سلامت است. 

نگاهداری گفت: براساس آمار منتشر شده، در سال ۱۴۰۰، خانواده‌های ایران به میزان ۲.۴۲ درصد با هزینه‌های کمرشکن سلامت مواجه شده اند که این میزان با هدف تعیین شده در برنامه ششم توسعه یک درصد فاصله دارد.

وی ادامه داد: بنابراین، باوجود تأکید بر محافظت مالی از خانوار در برابر مخارج کمرشکن سلامت در قوانین برنامه‌های توسعه و سیاست‌های کلان، سلامت کشور طی سال‌های گذشته این هدف محقق نشده است.

بالا بودن سهم خانواده در هزینه‌های سلامت

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر اینکه دلیل اصلی عدم تحقق سلامت در کشور، بالا بدون سهم پرداخت از جیب خانوار در هزینه‌های سلامت است، گفت: پایداری و افزایش منابع مالی در دسترس عاملی مهم جهت کاهش پرداخت از جیب هزینه‌های سلامت است. 

وی توضیح داد: همچنین سیاست گذاری برای کاهش هزینه‌های این بخش، نیازمند راهبرد‌هایی برای بهبود همکاری بین بخش‌های مرتبط از طریق تعیین اهداف و ایجاد چشم انداز مشترک است. 

نگاهداری بیان کرد: در این راستا لازم است که نقش متولی گری وزارت بهداشت تقویت شده و سازوکار‌های نظارت و ارزیابی سیاست‌های حمایتی طراحی شود. 

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها و اراده مسئولان برای کاهش هزینه‌های سلامت، گفت: ارائه دهندگان خدمات باید در امر سیاست گذاری در این زمینه مشارکت داشته باشند تا سیاست‌ها و تصمیمات کلان، در جامعه هدف، اثرگذار باشد. 

ضرورت پیش بینی تغییرات آینده برای کاهش هزینه‌های سلامت

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: پیش بینی تغییرات آینده بخش سلامت و برنامه ریزی برای مراقبت‌های سلامت مورد نیاز و آگاهانه تصمیم گرفتن درباره این موضوعات، از دیگر ملزومات برای کاهش هزینه‌های سلامت در کشور است. 

وی با اشاره به اهمیت بازنگری و بازتعریف سیاست‌های حمایتی برای کاهش هزینه‌های سلامت گفت: در این زمینه باید مداخلات هدفمند برای افزایش محافظت مالی از گروه‌های کم درآمد و آسیب پذیر در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت صورت گیرد. 

نگاهداری تصریح کرد: ایجاد نظام داده‌ای پویا و به روز جهت ارزشیابی شاخص‌های تأمین مالی نظام سلامت کشور و آگاهی از تغییرات آینده بخش سلامت و مراقبت‌های سلامت نیز در این زمینه اهمیت ویژه‌ای دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ایران تمدید مجدد تحریم‌های نفتی علیه ونزوئلا را محکوم کرد
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • وقتی خانه‌ها بوی نفت می‌داد!
  • آمریکا به بهانه حمایت از مخالفان مادورو تحریم‌های نفتی ونزوئلا را تمدید می‌کند
  • مواجهه ۲.۴۲ درصدی خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های سلامت/ راهکار‌های کاهش هزینه‌های کمرشکن سلامت در ایران
  • نفتی نفت! | وقتی خانه‌ها بوی نفت می‌داد
  • بازی با گزینه «تحریم نفتی»/ آمریکا در تقابل با ایران روی چه گزینه‌هایی مانور می‌دهد؟
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • یورونیوز: آمریکا نمی‌تواند تحریم‌های نفتی ایران را تشدید کند