Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@22:37:38 GMT

روزهای داغ بورس در تابستان

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۲۲۲۱۸

روزهای داغ بورس در تابستان

خبرگزاری آریا - بررسی آمارهای منتشر شده داد و ستد سهام از سوی بورس اوراق بهادار تهران نشان می‌دهد که در بیشتر روزهای اولین ماه دومین فصل سال 98سهامداران شاهد رشد شاخص، حجم و ارزش معاملات در تالار شیشه‌ای بودند.
به گزارش خبرگزاری آریا، ارزش بازار بورس در پایان تیر ماه 98در مقایسه با ماه مشابه سال قبل به میزان 5.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

181.688میلیارد ریال برابر با 122درصد افزایش یافت و از 4.250.801میلیارد ریال به 9.432.489میلیارد ریال رسید.
طی 22روز کاری تیرماه 98، ارزش معاملات در مقایسه با پایان خرداد 98، معادل 3درصد افزایش یافت و از 267.463میلیارد ریال به 274.695میلیارد ریال رسید. همچنین حجم سهام معامله شده از 83.108میلیون سهم به 70.014میلیون سهم معادل 16درصد کاهش یافت.
حجم و ارزش معاملات
بر اساس این گزارش، از ابتدای سال 98تاکنون، متوسط روزانه حجم و ارزش معاملات بازارسهام (اول و دوم) به ترتیب برابر با 323.124میلیون سهم و 909.414میلیارد ریال بوده است. از سویی دیگر بررسی های ایبِنا مشخص کرد که در تیر ماه 98، دفعات معاملات سهام برابر با 25درصد در مقایسه با پایان خرداد 98افزایش یافت و از 6.114.361هزار دفعه به 7.642.876هزار دفعه بالغ شد.
در همین حال، شاخص بورس در پایان تیرماه 98در مقایسه با خرداد 98، به میزان 18.177واحد برابر با 8درصد افزایش یافت و از 234.879واحد به 253.057واحد رسید. همچنین ارزش بازار در پایان تیر ماه 98در مقایسه با ماه مشابه سال قبل به میزان 5.181.688میلیارد ریال برابر با 122درصد افزایش یافت و از 4.250.801میلیارد ریال به 9.432.489میلیارد ریال رسید.
گردش معاملات
به گزار ش ایبِنا، آمارهای منتشر شده نشان می دهد که درصد گردش معاملات از ابتدای سال تا پایان تیر ماه 98، به رقم 11رسید که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل، 119درصد افزایش داشته است.
این گزارش حاکی است که میزان سود نقدی تقسیم شده بین سهامداران در تیر ماه 98به رقم 502.940میلیارد ریال، میزان بازده کل بورس از ابتدای سال تا کنون 41درصد و نسبت قیمت به درآمد 12ماه گذشته، به رقم 54 . 6رسید.
رشد 7درصدی شاخص کل
افزون بر این، در پایان معاملات تیرماه 98، شاخص کل نسبت به خرداد ماه، 7.73درصد افزایش را نشان می دهد به طوری که شاخص کل با 18164واحد افزایش نسبت به خرداد 98، به رقم 253.044واحد رسید.
بازار اول و دوم
در مقابل، شاخص بازار اول با 12003واحد افزایش به رقم 186.522واحد و شاخص بازار دوم با 42.291واحد افزایش عدد 502.953واحد را تجربه کرد و به ترتیب با 6.88درصد و 9.18درصد افزایش نسبت به ماه قبل مواجه شدند.
همچنین شاخص کل هم وزن با 4.097واحد افزایش روبرو شد و به رقم 60.359واحد رسید و با 7.28درصد افزایش نسبت به ماه قبل همراه شد. ارزیابی اطلاعات توسط ایبِنا نشان می دهد که در اولین ماه از تابستان98، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به 274.720میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به خرداد 3.98درصد افزایش یافته است.
در ضمن تعداد 70.019میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از 7میلیون و 643هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب 16درصد کاهش و 25درصد افزایش را نسبت به ماه گذشته تجربه کرد. این درحالی است که تعداد 1.632میلیون واحد از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل 17.089میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت به ترتیب با 58درصد و 49درصد افزایش نسبت به ماه گذشته همراه شد.
بازار بدهی
افزون بر این، در بازار بدهی که اوراق مشارکت، گواهی سپرده و صکوک معامله می شود، تعداد 23میلیون و 64هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش کل 23.186میلیارد ریال معامله شد و به ترتیب 111درصد و126درصد افزایش نسبت به خرداد ماه داشته است. همچنین در بازار مشتقه، تعداد 76میلیون و 386 هزار قرارداد به ارزش 266میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب با 100درصد و 78درصد افزایش نسبت به ماه گذشته همراه شد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۲۲۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۲.۳۷ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۰۸ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۳.۶۹ درصدی در پله ۷۲۳ هزار و ۵۶۶ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۳.۰۸ درصدی در ارتفاع ۲۴هزار و ۶۱۵ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت وسایل ارتباطی با افزایش ۰.۹۸ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت فلزات اساسی در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت منسوجات با افت ۱.۰۶ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۳ هزار و ۴۴ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۴ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان، یکشنبه هزار و ۲۷۸ میلیارد تومان، دوشنبه ۲ هزار و ۳۸۷ میلیارد تومان، سه شنبه ۲ هزار و ۷۱۴ میلیارد تومان و چهارشنبه هزار و ۸۸۵ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج ۲ هزار و ۸۵۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته ۲ هزار و ۸۵۷ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.

محدودیت دامنه نوسان برای جلوگیری از تاثیر هیجانات منفی

در ادامه وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار شنبه ناشی از خبر‌های سیاسی منطقه، در منفی‌های سنگین معامله شد و صندوق‌های اهرمی و اختیار منفی سنگین را تجربه کردند. خروج پول حقیقی از بورس، روند صعودی دلار و مثبت سنگین صندوق‌های طلا نشانه فضای ریسک گریزی در بازار‌های داخلی بود. 

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: یکشنبه طبق نظر هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار برای حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از تاثیر هیجانات بر روند بازار، دامنه نوسان کلیه نماد‌های سهام و حق تقدم سهام قابل معامله برای مابقی روز‌های کاری هفته مثبت و منفی ۱ درصد و دامنه نوسان صندوق‌های سهامی نیز به مثبت و منفی ۲ درصد محدود شد.

او افزود: در طول هفته بازار تقریبا راکدی را شاهد بودیم و فقط کمی از تلاطم ابتدای هفته کاسته شد، توجه به نقدشوندگی و حمایت بیشتر از شاخص‌ساز‌ها و سهام بزرگ توجه اهالی بازار را جلب کرده و روز‌های بهتری را سپری کردند. در طول معاملات این هفته بورس کالا، ورق سرد فولاد مبارکه با رشد قابل توجه نسبت به آخرین حراج اسفند معامله شد و عملا امیدواری خاصی نسبت به این سهم و صنعت فلزات اساسی شکل گرفت. معاملات وکیوم باتوم هم برای محصولات شتران و شبندر با تقاضای بالا همراه بود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: فروشندگان در بورس کالا به واسطه‌ رقابت کمی نرخ فروششان با تعدیل مواجه شده است، اما نیم نگاه صادرکنندگان خصوصا شرکت‌های پتروپالایشی به صدور اجازه برای رشد نرخ دلار نیما است. معاملات خاص در بورس کالا، احتمال رشد نرخ دلار نیما و نیم نگاهی به مجامع پیش رو و مجوز‌های افزایش نرخ محصولات صنایع مختلف در کنار قیمت‌های جذاب سهام شرکت‌ها؛ همگی عواملی هستند که جای حرف های بسیاری برای این بازار به جا می‌گذارند. این‌بار نوع فروش از بابت عدم ارزندگی سهام یا خبر مرتبط با صنعت خاصی نبود و در صورت بهبود شرایط می‌توان انتظار بازار بهتر و متعادل تری در هفته پیش رو داشت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • افزایش ۶ هزار و ۲۳۱ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس ۶ هزار واحد رشد کرد
  • شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز 6 هزار واحد رشد کرد
  • بورس فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند
  • رشد ۶۲۳۵ واحدی بورس در انتهای معاملات امروز
  • شاخص بورس امروز ۲۹ فروردین/رشد۶ هزار واحدی
  • برنامه ریزی برای پذیرش شرکت‌های کرمانشاه در بازار سرمایه
  • معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • بورس امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار